X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U mnie nadal bez zmian :/
    Byłam u położnej i jak się nic nie zacznie naturalnie to idę na wywoływanie w WIELKANOC!! Och trochę mi ta informacja popsula nastrój no ale cóż. Jeszcze 10 dni i a nóż się coś ruszy wczesniej.
    Pozdrowionka :)

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo Brava,

Ja tez tak mialam, spac nie moglam po nocach jak dzien terminu minal. Olaf urodzil sie 10 dni po terminie. Pamietaj - Baby knows best . Zaufas sobie i maluszkowi.

Powodzenia

Brava lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, myslalam, ze czekaja 10 dni po terminie, nie 14, jemu.. a pewnie myślałam, że na Święta już będzie Was więcej.. trzymamy kciuki.

Brava lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava może urodzisz na dniach :) Małego uparciuszka masz :) Trzymam kciuki :)

Brava lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, mam nadzieję że szybciej urodzisz. Nie stresuj się. Do tego terminu jeszcze trochę dni zostało,więc są duże szanse że szybciej urodzisz.Powodzenia :)

Brava lubi tę wiadomość

• Brava Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny są słowa otuchy :)
    Ja tez myslalam że 10 dni po terminie wywołują i tym bardziej ze akurat jest Wielkanoc ale powiedziała położna ze 14 dni niezależnie kiedy to wypada i już nawet mnie zabookowała tak na wszelki wypadek. Mam nadzieję jednak ze akcja sama się rozwinie na dniach i w Wielkanoc kurczaczek będzie juz z nami w domku.
    Pozdrowionka!!

Kropka, alkak12, Plumb80, tyger, mychowe, energytrip, Driada0102 lubią tę wiadomość

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie dawaj nam znać co u Ciebie :)

Brava lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to u mnie byla chyab tylk otaka nagonka... mnie to polozna juz pospieszala od due date, ale ja ostro sie sprzeciwialam i mowilam, ze dzidzius sie urodzi jak bedzie gotowy. I sie urodzil 23 grudnia, hahah. Ona nie chciala po prostu przyjmowac porodu w swieta, ale i tak moj moz przyjmowal, bo ona nie doejchala.

Brava trzymam kciuki i czekamy na niusy!

Pozdrawiam

Brava, tyger, Plumb80, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak energytrip, pamiętam twoją historię porodowa.a teraz juz lada dzień 4 miesiące Olfowi pykna :)
    Z moja starsza córka tez miałam termin na grudzień i wtedy mówiły położne że będą wywoływać przed świętami żeby już na święta być w domu z dzieckiem- ale urodziłam przed terminem więc nie doszło do tego.myslalam ze teraz bedzie podobnie ze względu na Wielkanoc ale widać albo się coś zmieniło albo po prostu Wielkanoc nie ma dla nich takiego znaczenia jak Christmas :)
    My nadal czekany ale już mi wszystko jedno i tak mi został max tylko tydzień. Jak się zacznie wcześniej to super a jak nie to parę dni mi już nie zrobi żadnej różnicy.
    Co u was dziewczyny?
    Piękna słoneczną dziś mamy niedzielę :)
    Życzę udanego dnia :)

mychowe lubi tę wiadomość

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a ja bym chciała urodzić przed terminem :))

mychowe, tyger, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało jedynie półtora tygodnia, bo w połowie 38 tygodnia będę miała wywoływany poród.. no i mam trochę stracha :)

tyger, Kropka, Plumb80 lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • tyger Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe bedziemy trzymac kciuki. Nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze. Ja nawet jestem tym podekscytowana, ze bedziesz juz miala dzidzie za poltora tygodnia. Bede zagladac codziennie czekajac na wiesci od ciebie.
    Juz i tak czekam jak na szpilkach na radosna informacje od Bravy.

mychowe, Plumb80 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia ja tez bym chciala zeby to dzialalo jak koncert zyczen ;)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę więcej niż półtora, bo wywoływanie podobno nie trwa tak ot tak.. powiedzieli mi, że parę dni w szpitalu poleze, zanim cala akcja się zacznie dziać... :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe-Jej Ale to zlecialo jeszcze pamiętam jak zobaczyłam u Ciebie zielone kropeczki, a tu zaraz będziesz tulic mała księżniczkę :) też bym chciała być już blisko terminu :) no ale z drugiej strony jeszcze nie myślę o porodzie więc nie wywołuje wilka z lasu i czekam na naszą kolej.
    Dziewczyny mam do Was pytanko czy wiecie jak tu wygląda podanie Sterydow na plucka?
    2 tyg temu strasznie stawiał mi sie brzuch więc wysłali mnie do szpitala zostałam na noc i stwierdzili ze mała za mało urosła od poprzedniego usg o jakieś 5-10 centyli, oczywiście mój brzuch nadal jest pod siatką centylowa, więc teraz 2 razy w tyg wycieczka do szpitala na ktg. Wody i cała reszta w normie. A w sobotę kolejny scan i wtedy się okaże bo jeśli mała nie nadrobi to będą chcieli podać sterydy ( mniejmy nadzieję. Ze sie obejdzie) i zastanawia mnie jak to tutaj wygląda.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na wieści od Bravy :) Ciekawe, czy już jest z maleństwem :)

Mychowe, napisz dokładnie którego idziesz do szpitale, zacznę trzymać kciuki :) Najpierw włożą Ci taki sznurek i niby ma działać 24 godz. , potem dopiero żele itp. więc książkę i krzyżówki weź do szpitala :) Super, to już niedługo :)

Kambel Ula miała podawane sterydy, ale nie wiem jak to wyglądało. Mam nadzieję, ze maleńka nadrobi - trzymam kciuki. Daj znać koniecznie w sobotę.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ja nie mam pojecia ale trzymam mocno kciuki zeby bylo dobrze. Najwazniejsze ze jestescie pod obserwacja.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż byłam w szoku jak musiałam zostać w szpitalu :) bo najpierw chcieli nas do domu odesłać twierdząc że to skurcze b-h.
    Czyli jednak można liczyć na tutejsza medycynę.

tyger lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanko. Czy byłyście w szkole rodzenia w UK?
    Moja koleżanka 2tyg temu urodziła synka i powiem wam, że mam stresa co do porodu w UK to co ona przeszła i jak ją potraktowali i jej koleżankę to chyba bym wolała w Polsce rodzić ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanko. Czy byłyście w szkole rodzenia w UK?
    Moja koleżanka 2tyg temu urodziła synka i powiem wam, że mam stresa co do porodu w UK to co ona przeszła i jak ją potraktowali i jej koleżankę to chyba bym wolała w Polsce rodzić ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ