X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie, jesCze nie, ale zaraz przeniosą mnie na Delivery Suite:) wiec kilka lub kilkanaście godzin?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, cierpliwości i sił dużo. Na pewno jesteś już tym wszystkim zmęczona i nerwowa, a tu jeszcze przed Tobą cała akcja. Oby poszło już teraz sprawnie.

mychowe lubi tę wiadomość

• alkak12 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co chwilę coś wychodzi:( Najpierw sprawa z płuckami, później zoltaczka, a niedawno okazało się że słyszą w serduszka tz Heart murmurs. Bartuś od około 4 w nocy jest pod lampą ale na szczęście przy moim łóżku. Chciałam Wam go pokazać ale nie umiem wstawiać na telefonie zdjęć szczególnie że użytkuje męża a nie swój bo w moim skończył mi się limit neta :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 15:03

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Alkak biedny Bartuś, niech szybciutko upora się z żółtaczką. Mama nadzieję, ze te szumy też okażą sie niegroźne. Trzymam za Was kciuki. A zdjęcie wstawisz, jak będziecie w domku :) Dużo zdrówka.

Mychowe to sie wykończysz :( Trzymam kciuki, by szybko poszło :)

alkak12, mychowe lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe nie poddawaj sie i walcz dzielknie jak matki polki. Myslami jestem z toba <3

Alkak dobrze ze jestes w szpitalu pod dobra opieka. Pod lampa zoltaczka szybcie przejdzie a o szmery sie nie martw. Masa dzieci je ma ale potem mijaja.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:35

alkak12, Zancia28, Kropka, kambel, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:36

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie urodziła juz

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe dawaj znać :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na informacje Mychowe !!!
    Alkak, spokojnie, żółtaczka szybciutko minie pod lampami,a te szmery w serduszku mogą też ustać. Trzymaj się dzielnie :)

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem teraz w pracy ale źle się czuje chyba to odwodnienie. Czy jest szansa że w szpitalu dostane kroplowke bo już nie daje rady strasznie mi slabo brak sil itd bol w brzuchu gazy. Pisze z tel bo nie wiem czy warto jechac do szpitala czy mnie odesla do domu

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spróbować pojechać do szpitala ja nigdy nie miałam czegoś takiego to nie wiem

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kroplówke, gdy miałam Norovirus, trzymało mnie ok 6-7 dni a w piątym dniu dostałam kroplówke, bo nic nie mogłam utrzymać w żołądku nawet wody - wtedy był 15tc, miałam ketony w moczu, wiec szybka 1l kroplówka i saszetki do picia do domu.
    A dlaczego jesteś odwodniona, chyba cos ominęłam??

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu dowiedziałam się ze jak mi nie skoczy ciśnienie i z Bartusiem będzie ok to jutro idziemy do domku :) żeby zbić ciśnienie mam wypić jeszcze dzbanek wody więc dla pewności pewnie jeszcze z dwa wypije :)

A tak po za stwierdzam że może opieka tutaj jest na wysokim poziomie ale czas to mają na wszystko. Wczoraj rano w końcu poprosiłam się antybiotyk na moje uszy i lekarz wpisał mi go w kartę o 8 rano a że nie wpisało której godzinie ma być podany to nie mogłam się go do prosic i dopiero jak przyszła nowa położna na noclegi to o 12 w nocy mi go podała:( Tak samo było z opatrunkiem bo cały czas mi się sączy w miejscu gdzie był dren i wczoraj poprosiłam o zmianę około 7 popołudniu jedna położna a później kilka pod rząd i dopiero jak przyszła dzisiaj nowa na rano to się tym sama zajęła :( Ale po za tym nie mam co za dużo narzekać :)

Kropka lubi tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W adwarku Bartuś :)

Kropka, tyger lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak- śliczny synuś, a jakie ciemne włoski ma :) dobrze że jesteście pod dobrą opieką.
    Driada- i jak byłaś w szpitalu? Ja jak byłam ostatnio to przyszła dziewczyna to odeslali ja do domu i powiedzieli jej ze ma się skontaktować z położną lub gp i aby jej umowili spotkanie bo z biegu nie przyjmują. Dlatego też ją zawsze najpierw idę do położnej.
    Mychowe już pewnie tuli corcie :)
    zancia - to teraz Twoja kolej :)

alkak12, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel tak wlasnie tez chciałabym mieć to już za sobą będziemy z mezem dzialac od dzisiaj alkak12 sliczny synus

alkak12, tyger lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak śliczny Bartuś :) I włosków jak dużo ma :) Super, że wychodzicie do domku :)

Mychowe, gratulować już możemy? :)

alkak12, tyger, mychowe lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze przed nami 1 badanie krwi o 4 rano i będzie wiadomo na 100%:)

tyger lubi tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szpitalu, jedyne co mi zbadali to ciśnienie i na każdy mój objaw jaki wymieniłam dostałam odpowiedź, że to jest normalne. Wrazie cczego mam się kontaktować z położną. A i jak ja się źle czuję tzn, że dziecku jest dobrze.
    Czuję się odwodniona, nie mam siły, słabo mi i czuję, że brakuje mi płynów, ale zaś nie mogę ich nadrobić bo wtedy chce mi się wymiotować. Osłabia mnie to, że tu dla nich wsztsko jest normalne i o wszystko trzeba się prosić.
    Moja koleżanka ma za mies rozwiązanie, a położna jej nie dała żadnych witamin, ani kuponów totalnie nic, tak tu robią Polki w.. i to nie o pierwszym przypadku słyszałam.

alkak śliczy maluszek ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ