Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
to poproszę namiary
ja z PL chętnie bambino oliwkę i linomag w maści
wizyta była dobra, oj tak
banalne rzeczy niby usłyszałam, a się uspokoiłam
to była rozmowa o porodzie, wcześniej miałam cesarkę więc zapytali jak wolę teraz, chcę spróbować naturalnie, ale się boję, wtedy mnie 12h męczyli
Powiedziała mi, że po pierwsze za długi poród stwarza ryzyko pęknięcia ran więc do tego nie dopuszczą, że będę pod stałą obserwacją, żebym się nie martwiła, bo oni będą mieli na uwadze i w razie braku postępu zrobią cesarkę i nie będą mnie tyle męczyć, jeśli tylko coś będzie się przedłużać i iść nie tak, na stół,
co najważniejsze pozwolą mi na naturalny poród tylko do dnia terminu, a później już cesarka, bo po terminie każdy dzień stwarza większe ryzyko pęknięcia ran. Wiem na czym stoję i spokobędę odliczać
Podobno po drugiej będę dłużej do siebie dochodzić.
Podoba mi się wiedza, a poród to dobrze żeby się stało jak się ma stać, bo ja nie wiem jak wolę tak naprawdę, z cesarką wiem jak jest więc się nie boję, a naturalnego chętnie spróbuję dla samego doświadczenia, może się uda i będzie dobrze.Kropka lubi tę wiadomość
-
Ja jak na razie licytuje używane łóżeczko jeśli nie uda mi się wygrać to zamawiam ten zestaw bo jest ze wszystkim, a moja koleżanka taki ma tylko od tego Arusia. Dziś wygrałam licytacje za 1f podgrzewacz z tommee tippee z przesyłką 5f mi wyszło
Ja przewijak na pewno będę chciała kupić bo mam słaby kręgosłup.
Oczywiście jak się dowiem co i jak z tym łóżeczkiem to dam Ci znaćPaula55, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Ap moj narzeczońy tych kurierow na emito wyszukuje
ale jesli chce to go zapytam ktorego dokladnie ostatnio zamawialismy jak wroci z pracy
Ja z pl mam oliwke i balsam z hippa i kosmetyki z rossmana. A linomag tez bedzie mi mama kupowac i wysylac
Do tego napewno kupie taki specyfik ktory ratuje w pl nie jedno karmienie piersia. Ma w skladzie slod jeczmienny ktory zbawiennie wplywa na tworzenie sie pokarmu. Tu raczej chyba tego nie dostane
Super ze na tym etapie juz polozna tak konkretńie podeszla do tematuwiesz na czym stoisz i czego sie spodziewac. Nie nastawiaj sie ze druga cesakra bedzie gorsza i dluzej sie do sibie dochodzi bo to absolutnie nie jest regula. Moje kolezanki ktore maja za soba dwie cesark zgodnie twierdza ze dla nich druga byla 100 razy lepsza.
Woedzialy czego sie spodziewac, od razu jak sie tylko dalo byly mobilne. Szczegolnie majac niewielka rozńice wieku miedzi dziecmi musialy sie jak najszybciej usprawnic.
A po pierwszym cc podobno same nad soba sie uzalaly bo bylo tylko jedno dziecko i mogly sobie ja dogorywanie w domku pozwolicwiec grunt to optymizm
ap1526 lubi tę wiadomość
-
Mi mama nadaje dziś paczkę przez przesylarka.pl, 31,5kg za 17,99f - korzystała któraś?
Driada farciara!ja mam nadzieję, że wózek mi się uda jakoś korzystnie wylicytować.
A jeśli chodzi o przewijak, to mi się marzyła komoda kąpielowa z przewijakiem. Najlepiej coś tego typu: http://www.jakkupowac.pl/vars/upload/fckeditor/image/wanienka_dla_dzecka/04_brevi_idea_komoda_kapielowa_mini.jpg
Ale ceny są wysokie takich rzeczy i chyba odpuszczę.Paula55, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Sproquette wrote:Mi mama nadaje dziś paczkę przez przesylarka.pl, 31,5kg za 17,99f - korzystała któraś?
Driada farciara!ja mam nadzieję, że wózek mi się uda jakoś korzystnie wylicytować.
A jeśli chodzi o przewijak, to mi się marzyła komoda kąpielowa z przewijakiem. Najlepiej coś tego typu: http://www.jakkupowac.pl/vars/upload/fckeditor/image/wanienka_dla_dzecka/04_brevi_idea_komoda_kapielowa_mini.jpg
Ale ceny są wysokie takich rzeczy i chyba odpuszczę.
My kozystalismyw sumie "obskoczylismy" juz kilka firm kurierskich
w zasadzie z kazdej jestesmy zadowoleni
-
Ja oliwke kupiłam w pl.sklepie linomag tez mieli. Jedynie maść majerankowa mi przysłali i sól fizjologiczną.
Co do rozka to siorka mi właśnie kupiła w pl ale wysłała juz po porodzie i tak naprawdę Teraz leży w szafie. Zamiast tego używamy podusi by było łatwiej trzymać.
A do wanienki używamy zwykłego taboretu a później przerzucimy się na wannęPaula55, Driada0102 lubią tę wiadomość
-
Kambel u mnie oliwka bambino w PL sklepie ponad 4f, wydaje mi się, że jak przy okazji to lepiej z PL, bo tu sobie liczą, to małe i lekkie to dorzucą do paki po parę sztuk i ju
A nie chcesz Kambel rożka sprzedać?
Wanienkę z doświadczenia polecam "podłogową"zawsze się na czymś postawi jak trzeba. Z wodą to za ciężkie żeby podnosić sobie w jakiś stojak czy zdejmować, ja wanienkę w wannę wstawiałam, albo na podłogę, stabilnie, bezpiecznie.
No ja z ikei ten przewijak właśnie chcę zamówić podobny, co prawda wyglądem, materialem się różni ale zamysł ten sam,półeczki itp
Sproquette pewnie się doczekać przesyłki nie możesz
ja skorzystałam z kuriera z polecenia koleżanki, która często wysyła w obie strony, a tak się nawet za mocno nie orientowałam, zależało mi aby się paczka nie zgubiła -
Paula55 wrote:Ap moj narzeczońy tych kurierow na emito wyszukuje
ale jesli chce to go zapytam ktorego dokladnie ostatnio zamawialismy jak wroci z pracy
Ja z pl mam oliwke i balsam z hippa i kosmetyki z rossmana. A linomag tez bedzie mi mama kupowac i wysylac
Do tego napewno kupie taki specyfik ktory ratuje w pl nie jedno karmienie piersia. Ma w skladzie slod jeczmienny ktory zbawiennie wplywa na tworzenie sie pokarmu. Tu raczej chyba tego nie dostane
Super ze na tym etapie juz polozna tak konkretńie podeszla do tematuwiesz na czym stoisz i czego sie spodziewac. Nie nastawiaj sie ze druga cesakra bedzie gorsza i dluzej sie do sibie dochodzi bo to absolutnie nie jest regula. Moje kolezanki ktore maja za soba dwie cesark zgodnie twierdza ze dla nich druga byla 100 razy lepsza.
Woedzialy czego sie spodziewac, od razu jak sie tylko dalo byly mobilne. Szczegolnie majac niewielka rozńice wieku miedzi dziecmi musialy sie jak najszybciej usprawnic.
A po pierwszym cc podobno same nad soba sie uzalaly bo bylo tylko jedno dziecko i mogly sobie ja dogorywanie w domku pozwolicwiec grunt to optymizm
a co to za specyfik do karmienia piersią?
Lepiej się na gorsze nastawię, to będzie miłe zaskoczenie, ale pocieszające, że drugą uważają za lepsząszybko wtedy wydobrzałam, mój organizm dotąd ładnie reagował zawsze na tatuaż czy właśnie rany, szybko się goi i regeneruje, oby nadal.
-
Sproquette wrote:Ap, oliwka bambino - zapach dzieciństwa
właśnie m.in. 4 kremy i 4 mydełka bambino do mnie idą w tej paczce
do następnej też chyba zażyczę sobie oliwkę.
Żebyś wiedziała, że nie mogę się doczekać!
Tyle ciuszków dla małej, ciekawość mnie zżera
wierzę, ja jak na szpilkach czekałam na paczkę z PL a były tam moje, dobrze znane mi rzeczy,a niczym prezent gwiazdkowy
tez już bym tak chciała pokolekcjonować sobie dla dzidziech
cynk już dam żeby robili zapasy oliwki -
ap1526 wrote:a co to za specyfik do karmienia piersią?
Lepiej się na gorsze nastawię, to będzie miłe zaskoczenie, ale pocieszające, że drugą uważają za lepsząszybko wtedy wydobrzałam, mój organizm dotąd ładnie reagował zawsze na tatuaż czy właśnie rany, szybko się goi i regeneruje, oby nadal.
Nazywa sie o ile dobrze zapisalam femaltiker i kosztuje ok 20 zl za op.
Ojj te polskie kosmetyki tu to maja cene 3 razy taka jak w pl. Wiec jak ktos wysyla paczke to warto sobie dorzucic bo w pl to sa grosze. Ja poki co na osobny przewijak nie moge sobie pozwolic bo nie mamy miejsca wiec bedzie taki na lozeczko.
Wanienke chce taka min 100 cm bo taka kazdy radzi zeby wziac. A ta z ikei ma ledwo 75 cm z tego co pamietam.
Ojj o paczkach mi mawet nie mowicie bo ja zawsze czekam na nie jak dziecko na gwiazdke
Teraz zamowilismy nianie wideo z monitorem oddechu i nie moge sie doczekac az przyjdzieap1526 lubi tę wiadomość
-
no właśnie, chata, piętro to i elektroniczna niania musi być
fakt, troszkę mała jest ta wanienka, nie wiem jak to wtedy wygląda, miałam taką standardową, tanią w PL długą i za duża znowuż jak dla mnie
ale ta klaustrofobiczna hehe jeny
może w końcu będzie tak, że gdzieś zobaczę przy okazji na żywo i kupię
zmienię miasto to i sklepy będą inneWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 20:19
-
Ap wy szukacie domku???
My czekamy na decyzje w sprawie dofinansowania i tez chcemy kupicwiec ja juz tak zapobiegawczo kupilam
Wiesz co jesli chodzi o wanienke to ja wlasnie po radach znajomych kupie wieksza...
Ale wiadomo... Moze cos wpadnie w oko to przeciez z cm nie bede chodzic i mierzyc
Sproquette ja zapobiegawczo kupie (jak wiekszosc rzeczy)
Poza tym sporo kobiet ma problemy z karmieniem. A nie daj Boze bedzie cesarka to wogole...
Ja wole zapobiegac niz leczycap1526 lubi tę wiadomość
-
Mi sie juz siara saczy wiec optymistycznie moge stwierdzic ze mleczko bedzie
Przewijak mam w lazience z mamas and papas z wanienka pod spodem ale przy pierwszym synku mialam zwykla wanienke na taborecie, a potem w wannie i tez dawalam radeW sypialni mam przewijak na lozeczko zeby w nocy nie biegac z malym do lazienki. Ale przewijanie na lozku tez by zdalo egzamin.
Z pl mam tylko oliwke bambino i pare drobiazgow ktore mi mama na sile wyslala.