X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap ja bym ci odradzala smarowanie sie balsamami typu Vick. Moj synus jak kaszle to mu smaruje spod stopek na noc i zakladam skarpetki. Rano zawsze jest lepiej. Ale ciezarnym sie nie poleca bo szybko przenika przez skore. I wogole rozgrzewajace rzeczy nie sa polecane w ciazy.
    Za cebula kolo lozka jest historia z czasow epidemii grypy x lat temu. Pewna wiejska rodzina jako jedyna nie zachorowala bo mieli cebule w domu. Cebule zostaly przebadane pod mikroskopem i okazalo sie ze zebraly z powietrza wirusa. Cebulka jest dobra na wiele rzeczy tylko bardzo niedoceniana z powodu zapachu :(

ap1526, Kropka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Onka, to jeszcze coś ode mnie ;) Moja bratowa jak młody ciągle płakał przy kolce włączała suszarkę i dźwięk suszarki go uspokajał. Jest też dużo podobnych dźwięków do odtwarzania w internecie, co by suszarek nie przegrzewać, bo bratowa spaliła chyba z 5 przez te jego kolki. :P

tyger, Driada0102 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie rady - nadal walczymy :-) Niestety kupy wciąż nie zrobiła...wszyscy na nią czekają. Moja pierś już zaczyna wracać do normy, choć sutek nada boli i mam wrażenie, że jest mało uformowany i Martyna ma problem, żeby go dobrze złapać. Do tego doszło ropiejące oczko - przemywam na razie wodą i nie wiem co mogę jeszcze z tym robić???
    DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE ;-)

Plumb80, ap1526 lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Coś mnie męczy od wczoraj wieczorem, kilka skurczy,a potem ból brzucha jak na @, ale o wiele silniejszy niż zwykle. Całą noc go czułam.
    Od rana to samo, skręcanie jajników, potem zaczęły się skurcze co 30 min. Przy chodzeniu nasilało się i były co 15 min. Wreszcie nie mogąc już wytrzymać z bólu pleców, siadłam na kanapie i od godziny skurcze są rzadziej i nie tak bolesne, ale ból brzucha nadal trzyma. Może się coś rozkręci,albo to zapowiedź przed zbliżającą się akcją za parę dni,sama nie wiem. Czekamy i tyle, nic na siłę.

ap1526, Zancia28, Kropka lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "to wiedz,że coś się dzieje" :D

tyger, Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 trzymam kciuki u mnie tez sie zaczelo od bolu miesiaczkowego

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb no to jedziemy z koksem ;)

Plumb80 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Plumb czas najwyższy :) trzymam kciuki aby szybko poszło.
    Dziewczyny jak rozpoznać rozwolnienie u dziecka? Kaja robi bardzo rzadkie kupki. Moja siostra twierdz ze są normalne ale ja widzę.ze.są inne niż te prędzej i sama nie wiem czy iść do GP czy nie. Próbowałam podejść czekolady ale nie pomaga niestety

relgio4pk3pt9z4w.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka, kupa to wazna sprawa :D
    Kambel ciezko tak cos podpowiedziec nie widzac jak to wyglada.

ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Martusia Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy którejś z was położna na wizycie pokazywała jak kąpać maleństwo?

3jvz3e5ec3kq5rca.png
    bfarxzdv0dyzmrrn.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazala w szpitalu. Martusiu na pewno ci pokaze jesli zapytasz.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,na razie bez rewelacji. Także te bóle to taki alarm przed akcją.Ale ważne że dziś już były duuuużo silniejsze. Mam nadzieję że to zwiastuje bliski poród. No w końcu mały dostał już nakaz eksmisji ode mnie parę dni temu ;)

Kropka, ap1526 lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger - zdjęcie sobie odpuszczę :) prędzej była żółta i nie wsiakala do pampersa a teraz jest pomarańczowa bardziej i wsiaka praktycznie cała i jest wodnista. Kolor podobno jest ok tylko martwi mnie jej konsystencja.
    Martusia - nam pokazywali na szkole rodzenia, później juz się nie pytała czy wiem co i jak, chodź ja też nie prosiłam. Mnie nauczyła siostra która myla mała przez cały tydz,
    Plumb - jakieś newsy? Rozkrecilo się?

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb trzymam kciuki :)

Onka brak kupy u niemowlaka moze być nawet do 10 dni. Jezeli maleńka nie czuje dyskomfortu - twardy, bolący brzuszek, to nic nie rób, jest to normalne. Jeżeli jej to przeszkadza, to na początek możesz chusteczką okrężnymi ruchami pomasować odbyt Jezeli to nie pomoże to w ostateczności tak jak Tyger pisała, termometr w pupkę. Ty pij dużo wody, jedz bądź pij kompot ze sliwek i co tam jeszcze pomaga nu kupkę :)
    Onka a na oczko, możesz przemywać też solą fizjologiczną.

Kambel nie wiem jak wygląda rozwolnienie u maleństwa. Obserwuj i jeżeli jutro też taka będzie, to zadzwoń do położnej albo idź do GP. Zrób zdjęcie, żebyś mogła pokazać.

Martusia mi nikt nie pokazywał jak kąpać. Wizyty położnej i health visitor były bardzo krótkie, uzupełnienie dokumentacji jedynie. Ale też i ja nie miałam żadnych pytań, bo nie wiedziałam o co pytać hehe :)

My jutro lecimy do Polski na miesiąc :) Doczekać sie nie mogę :)

Zancia28, Driada0102, mychowe lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się przy okazji spytam - czy health visitor rzeczywiście czegoś się czepia? ;) Bo ja np. mam obawy, że jak będziemy z Pawłem i malutką mieszkali w shared house, to może jej to nie pasować.

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra mnie ostrzegala właśnie przed Health Visitor ze na wszystko patrzy itp. Co się okazało gdy przyszła tak naprawdę miała w nosie jak mieszkamy. A nasze mieszkanie było masakryczne. Zaraz,po porodzie pękła nam rura właścicielka poprosiła abyśmy posciagali dywany bo zalane wiec mieliśmy gołe podłogi, łóżko i meble mieliśmy w salonie bo w sypialni mieliśmy też wilgoć. I tak żyliśmy sobie na jednym pokoju z aneksem kuchennym. I nie usłyszałam żadnego komentarza odnośnie warunków. A teraz jak juz mamy nowe mieszkanie to nawet nie raczy przyjść tylko my chodzimy do przychodni.

Kropka ale ci zazdroszczę ;) i jeszcze taka pogoda :) wyślij nam tu troszkę słoneczka :) życzę oczywiście udanego urlopu

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na oczko może rumianek
    fakt,kupa sprawa kluczowa heh

tyger lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matki szamanki, wrózenie z pieluszki:)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumianek w tych pierwszych dniach uczulac moze - dlatego np niektore dzieci tak reaguja na np Johnsons Baby ;) woda powinna byc ok - nam tez oczko ropialo przez kilka dni jak Rosie miala 2 czy 3mce i przeszlo :)

Plumb szybkiego rozwiazania i informuj tu ciotki ;)

Kropka udanego wyjazdu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 23:48

Plumb80, ap1526, Kropka lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie się wyciszyło,pisałam wyżej. Także nie czekajcie. Jeśli coś się zacznie,dam.na pewno znać ;)

ap1526 lubi tę wiadomość

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ