Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ap ja bym ci odradzala smarowanie sie balsamami typu Vick. Moj synus jak kaszle to mu smaruje spod stopek na noc i zakladam skarpetki. Rano zawsze jest lepiej. Ale ciezarnym sie nie poleca bo szybko przenika przez skore. I wogole rozgrzewajace rzeczy nie sa polecane w ciazy.
Za cebula kolo lozka jest historia z czasow epidemii grypy x lat temu. Pewna wiejska rodzina jako jedyna nie zachorowala bo mieli cebule w domu. Cebule zostaly przebadane pod mikroskopem i okazalo sie ze zebraly z powietrza wirusa. Cebulka jest dobra na wiele rzeczy tylko bardzo niedoceniana z powodu zapachuap1526, Kropka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Onka, to jeszcze coś ode mnie
Moja bratowa jak młody ciągle płakał przy kolce włączała suszarkę i dźwięk suszarki go uspokajał. Jest też dużo podobnych dźwięków do odtwarzania w internecie, co by suszarek nie przegrzewać, bo bratowa spaliła chyba z 5 przez te jego kolki.
tyger, Driada0102 lubią tę wiadomość
-
Dziękuje za wszystkie rady - nadal walczymy
Niestety kupy wciąż nie zrobiła...wszyscy na nią czekają. Moja pierś już zaczyna wracać do normy, choć sutek nada boli i mam wrażenie, że jest mało uformowany i Martyna ma problem, żeby go dobrze złapać. Do tego doszło ropiejące oczko - przemywam na razie wodą i nie wiem co mogę jeszcze z tym robić???
DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIEPlumb80, ap1526 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Coś mnie męczy od wczoraj wieczorem, kilka skurczy,a potem ból brzucha jak na @, ale o wiele silniejszy niż zwykle. Całą noc go czułam.
Od rana to samo, skręcanie jajników, potem zaczęły się skurcze co 30 min. Przy chodzeniu nasilało się i były co 15 min. Wreszcie nie mogąc już wytrzymać z bólu pleców, siadłam na kanapie i od godziny skurcze są rzadziej i nie tak bolesne, ale ból brzucha nadal trzyma. Może się coś rozkręci,albo to zapowiedź przed zbliżającą się akcją za parę dni,sama nie wiem. Czekamy i tyle, nic na siłę.ap1526, Zancia28, Kropka lubią tę wiadomość
-
No Plumb czas najwyższy
trzymam kciuki aby szybko poszło.
Dziewczyny jak rozpoznać rozwolnienie u dziecka? Kaja robi bardzo rzadkie kupki. Moja siostra twierdz ze są normalne ale ja widzę.ze.są inne niż te prędzej i sama nie wiem czy iść do GP czy nie. Próbowałam podejść czekolady ale nie pomaga niestety -
nick nieaktualnyDziewczyny,na razie bez rewelacji. Także te bóle to taki alarm przed akcją.Ale ważne że dziś już były duuuużo silniejsze. Mam nadzieję że to zwiastuje bliski poród. No w końcu mały dostał już nakaz eksmisji ode mnie parę dni temu
Kropka, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Tyger - zdjęcie sobie odpuszczę
prędzej była żółta i nie wsiakala do pampersa a teraz jest pomarańczowa bardziej i wsiaka praktycznie cała i jest wodnista. Kolor podobno jest ok tylko martwi mnie jej konsystencja.
Martusia - nam pokazywali na szkole rodzenia, później juz się nie pytała czy wiem co i jak, chodź ja też nie prosiłam. Mnie nauczyła siostra która myla mała przez cały tydz,
Plumb - jakieś newsy? Rozkrecilo się? -
Plumb trzymam kciuki
Onka brak kupy u niemowlaka moze być nawet do 10 dni. Jezeli maleńka nie czuje dyskomfortu - twardy, bolący brzuszek, to nic nie rób, jest to normalne. Jeżeli jej to przeszkadza, to na początek możesz chusteczką okrężnymi ruchami pomasować odbyt Jezeli to nie pomoże to w ostateczności tak jak Tyger pisała, termometr w pupkę. Ty pij dużo wody, jedz bądź pij kompot ze sliwek i co tam jeszcze pomaga nu kupkę
Onka a na oczko, możesz przemywać też solą fizjologiczną.
Kambel nie wiem jak wygląda rozwolnienie u maleństwa. Obserwuj i jeżeli jutro też taka będzie, to zadzwoń do położnej albo idź do GP. Zrób zdjęcie, żebyś mogła pokazać.
Martusia mi nikt nie pokazywał jak kąpać. Wizyty położnej i health visitor były bardzo krótkie, uzupełnienie dokumentacji jedynie. Ale też i ja nie miałam żadnych pytań, bo nie wiedziałam o co pytać hehe
My jutro lecimy do Polski na miesiącDoczekać sie nie mogę
Zancia28, Driada0102, mychowe lubią tę wiadomość
-
Moja siostra mnie ostrzegala właśnie przed Health Visitor ze na wszystko patrzy itp. Co się okazało gdy przyszła tak naprawdę miała w nosie jak mieszkamy. A nasze mieszkanie było masakryczne. Zaraz,po porodzie pękła nam rura właścicielka poprosiła abyśmy posciagali dywany bo zalane wiec mieliśmy gołe podłogi, łóżko i meble mieliśmy w salonie bo w sypialni mieliśmy też wilgoć. I tak żyliśmy sobie na jednym pokoju z aneksem kuchennym. I nie usłyszałam żadnego komentarza odnośnie warunków. A teraz jak juz mamy nowe mieszkanie to nawet nie raczy przyjść tylko my chodzimy do przychodni.
Kropka ale ci zazdroszczęi jeszcze taka pogoda
wyślij nam tu troszkę słoneczka
życzę oczywiście udanego urlopu
-
Rumianek w tych pierwszych dniach uczulac moze - dlatego np niektore dzieci tak reaguja na np Johnsons Baby
woda powinna byc ok - nam tez oczko ropialo przez kilka dni jak Rosie miala 2 czy 3mce i przeszlo
Plumb szybkiego rozwiazania i informuj tu ciotki
Kropka udanego wyjazdu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 23:48
Plumb80, ap1526, Kropka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny