X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap ja bym ci odradzala smarowanie sie balsamami typu Vick. Moj synus jak kaszle to mu smaruje spod stopek na noc i zakladam skarpetki. Rano zawsze jest lepiej. Ale ciezarnym sie nie poleca bo szybko przenika przez skore. I wogole rozgrzewajace rzeczy nie sa polecane w ciazy.
    Za cebula kolo lozka jest historia z czasow epidemii grypy x lat temu. Pewna wiejska rodzina jako jedyna nie zachorowala bo mieli cebule w domu. Cebule zostaly przebadane pod mikroskopem i okazalo sie ze zebraly z powietrza wirusa. Cebulka jest dobra na wiele rzeczy tylko bardzo niedoceniana z powodu zapachu :(

ap1526, Kropka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Onka, to jeszcze coś ode mnie ;) Moja bratowa jak młody ciągle płakał przy kolce włączała suszarkę i dźwięk suszarki go uspokajał. Jest też dużo podobnych dźwięków do odtwarzania w internecie, co by suszarek nie przegrzewać, bo bratowa spaliła chyba z 5 przez te jego kolki. :P

tyger, Driada0102 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie rady - nadal walczymy :-) Niestety kupy wciąż nie zrobiła...wszyscy na nią czekają. Moja pierś już zaczyna wracać do normy, choć sutek nada boli i mam wrażenie, że jest mało uformowany i Martyna ma problem, żeby go dobrze złapać. Do tego doszło ropiejące oczko - przemywam na razie wodą i nie wiem co mogę jeszcze z tym robić???
    DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE ;-)

Plumb80, ap1526 lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Coś mnie męczy od wczoraj wieczorem, kilka skurczy,a potem ból brzucha jak na @, ale o wiele silniejszy niż zwykle. Całą noc go czułam.
    Od rana to samo, skręcanie jajników, potem zaczęły się skurcze co 30 min. Przy chodzeniu nasilało się i były co 15 min. Wreszcie nie mogąc już wytrzymać z bólu pleców, siadłam na kanapie i od godziny skurcze są rzadziej i nie tak bolesne, ale ból brzucha nadal trzyma. Może się coś rozkręci,albo to zapowiedź przed zbliżającą się akcją za parę dni,sama nie wiem. Czekamy i tyle, nic na siłę.

ap1526, Zancia28, Kropka lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "to wiedz,że coś się dzieje" :D

tyger, Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 trzymam kciuki u mnie tez sie zaczelo od bolu miesiaczkowego

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb no to jedziemy z koksem ;)

Plumb80 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Plumb czas najwyższy :) trzymam kciuki aby szybko poszło.
    Dziewczyny jak rozpoznać rozwolnienie u dziecka? Kaja robi bardzo rzadkie kupki. Moja siostra twierdz ze są normalne ale ja widzę.ze.są inne niż te prędzej i sama nie wiem czy iść do GP czy nie. Próbowałam podejść czekolady ale nie pomaga niestety

relgio4pk3pt9z4w.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka, kupa to wazna sprawa :D
    Kambel ciezko tak cos podpowiedziec nie widzac jak to wyglada.

ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Martusia Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy którejś z was położna na wizycie pokazywała jak kąpać maleństwo?

3jvz3e5ec3kq5rca.png
    bfarxzdv0dyzmrrn.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazala w szpitalu. Martusiu na pewno ci pokaze jesli zapytasz.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,na razie bez rewelacji. Także te bóle to taki alarm przed akcją.Ale ważne że dziś już były duuuużo silniejsze. Mam nadzieję że to zwiastuje bliski poród. No w końcu mały dostał już nakaz eksmisji ode mnie parę dni temu ;)

Kropka, ap1526 lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger - zdjęcie sobie odpuszczę :) prędzej była żółta i nie wsiakala do pampersa a teraz jest pomarańczowa bardziej i wsiaka praktycznie cała i jest wodnista. Kolor podobno jest ok tylko martwi mnie jej konsystencja.
    Martusia - nam pokazywali na szkole rodzenia, później juz się nie pytała czy wiem co i jak, chodź ja też nie prosiłam. Mnie nauczyła siostra która myla mała przez cały tydz,
    Plumb - jakieś newsy? Rozkrecilo się?

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb trzymam kciuki :)

Onka brak kupy u niemowlaka moze być nawet do 10 dni. Jezeli maleńka nie czuje dyskomfortu - twardy, bolący brzuszek, to nic nie rób, jest to normalne. Jeżeli jej to przeszkadza, to na początek możesz chusteczką okrężnymi ruchami pomasować odbyt Jezeli to nie pomoże to w ostateczności tak jak Tyger pisała, termometr w pupkę. Ty pij dużo wody, jedz bądź pij kompot ze sliwek i co tam jeszcze pomaga nu kupkę :)
    Onka a na oczko, możesz przemywać też solą fizjologiczną.

Kambel nie wiem jak wygląda rozwolnienie u maleństwa. Obserwuj i jeżeli jutro też taka będzie, to zadzwoń do położnej albo idź do GP. Zrób zdjęcie, żebyś mogła pokazać.

Martusia mi nikt nie pokazywał jak kąpać. Wizyty położnej i health visitor były bardzo krótkie, uzupełnienie dokumentacji jedynie. Ale też i ja nie miałam żadnych pytań, bo nie wiedziałam o co pytać hehe :)

My jutro lecimy do Polski na miesiąc :) Doczekać sie nie mogę :)

Zancia28, Driada0102, mychowe lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się przy okazji spytam - czy health visitor rzeczywiście czegoś się czepia? ;) Bo ja np. mam obawy, że jak będziemy z Pawłem i malutką mieszkali w shared house, to może jej to nie pasować.

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra mnie ostrzegala właśnie przed Health Visitor ze na wszystko patrzy itp. Co się okazało gdy przyszła tak naprawdę miała w nosie jak mieszkamy. A nasze mieszkanie było masakryczne. Zaraz,po porodzie pękła nam rura właścicielka poprosiła abyśmy posciagali dywany bo zalane wiec mieliśmy gołe podłogi, łóżko i meble mieliśmy w salonie bo w sypialni mieliśmy też wilgoć. I tak żyliśmy sobie na jednym pokoju z aneksem kuchennym. I nie usłyszałam żadnego komentarza odnośnie warunków. A teraz jak juz mamy nowe mieszkanie to nawet nie raczy przyjść tylko my chodzimy do przychodni.

Kropka ale ci zazdroszczę ;) i jeszcze taka pogoda :) wyślij nam tu troszkę słoneczka :) życzę oczywiście udanego urlopu

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na oczko może rumianek
    fakt,kupa sprawa kluczowa heh

tyger lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matki szamanki, wrózenie z pieluszki:)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumianek w tych pierwszych dniach uczulac moze - dlatego np niektore dzieci tak reaguja na np Johnsons Baby ;) woda powinna byc ok - nam tez oczko ropialo przez kilka dni jak Rosie miala 2 czy 3mce i przeszlo :)

Plumb szybkiego rozwiazania i informuj tu ciotki ;)

Kropka udanego wyjazdu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 23:48

Plumb80, ap1526, Kropka lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie się wyciszyło,pisałam wyżej. Także nie czekajcie. Jeśli coś się zacznie,dam.na pewno znać ;)

ap1526 lubi tę wiadomość

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ