Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Witam dziewczynki! U nas ODPUKAĆ!!! coś zaczyna się uspokajać. Ja zakończyłam antybiotyk i odstawiłam przeciwbólowe - zapalenie piersi ustąpiło. Nadal pobolewa mnie jeszcze sutek ale mała ma problem z prawidłowym jego uchwyceniem, bo jakiś mało wyrobiony jest. Na kolki zaczęliśmy podawać zgodnie z poleceniem położnej Infacol i chyba od wczoraj zaczął działać :-) Oby najgorsze już było za nami. Niestety w niedziele opuszczają nas mama i teściowa i zostaniemy sami - troszkę się tym martwię, jak sobie sama dam radę z małą jak mąż będzie w pracy.

Pozdrawiam :-)

pewnie już po najgorszym, dobrze, że była przez ten czas,
    jestem pewna, że mniej obeznane i bardziej spanikowane kobitki siłą rzeczy dawały radę, też dasz, a co :)
    może po tym wymęczeniu teraz wszystko łatwiej zniesiesz
    i luzik, mnie mąż czasem uspokaja, że czym ja się w ogóle stresuję jak tak jestem w domku, co za różnica czy się drzemnę o 13 czy o 15 czy o 19 i kiedy wezmę prysznic i kiedy zjem,
    Twój dom, Twoja oaza,
    jedz sobie zdrowo i tulaj się z Martynką, odpoczywaj
    i powoli przyjdzie reszta
    najważniejsze się nie nakręcać :)

onka79 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb bardzo sie ciesze, ze sie udalo.

Onka, spokojnie i dasz rade. Problemy nie moga trwac wiecznie. Wytrwalosci ci zycze z calego serca :)

Plumb80, onka79 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam takiego maila od Ryanair niższa opłata za podróżujące niemowlę
    ✓ bezpłatne 5 kg bagażu dla niemowlęcia
    ✓ 2 bezpłatne sztuki sprzętu dla dzieci
    ✓ możliwość zabrania na pokład fotelika samochodowego
    ✓ podgrzewacz do butelek
    Wiec byłam w szoku ze tak idą juz na rękę ciekawe jak jest w rzeczywistości bo tu chodzi o bilety rodzinne.
    Plumb - no faktycznie masz co dźwigać. Nie dziwię się że chcesz cesarke, mojej znajomej zrobili ostatnio cesarke a jej córka ważyła 3200 ona właśnie miała traume z poprzedniego porodu który po wielu godz Bólu skończył się cesarka.
    Ja dziś byłam u GP odnośnie kupki, powiedziała ze ta jest ok jeśli karmie piersią to może taka być jedynie jeśli pojawi się krew bądź kaja będzie nijaka to.mamy wrócić i chyba ze waga spadnie.
    Mój m dziś malował kuchnie wiec byłyśmy prawie pół dnia na.dworze pogoda z reszta była piękna wiec korzystaliśmy, kaja przespala dziś max 3 h w ciągu dnia i w większości to na takiej.czujce ze po kąpieli to nie miała siły płakać ze zmęczenia, ale jak padła tak sobie smacznie śpi.

Plumb80, ap1526, Zancia28, Driada0102, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia dziekuje ci za odp :)

Plumb super ze wywalczylas swoje!!

Plumb80 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel dziekuje Tobie rowniez za info :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję Wam za wsparcie - jest bezcenne w ciężkich chwilach :-)

tyger lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nigdy nie leciałam samolotem hehe :D
    musi być wkurzające ciągnąć za sobą tyle rzeczy, słyszałam, że ludzie sobie wysyłają rzeczy kurierem żeby z tym nie latać
    ja tam się boję :)
    (w sensie samolotu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 23:07

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trafiłam na takie coś
    http://www.brioko.pl/organizery.html
    i tak sobie oglądam, bo lubię być zorganizowana:)
    tylko ciekawe jak to wygląda wewnątrz, czy warto,
    czy to tyle co głupi zeszyt

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latacie RyanAir'em? Ile tam można zabrać dużego bagażu? Bo ja leciałam WizzAir'em, bo tam można 34kg zabrać, w Ryan'ie chyba mniej - czy jestem w błędzie?

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel z tym fotelikiem to jest choćby bo trzeba dla dziecka wykupić normalne miejsce żeby mogło być na pokładzie w foteliku. Bagaż zależy ile kupisz jest 15kg za 30f i 20 za40 f ja też większość wysylam kurierem, ap nie ma co się bać ja latam juz 7 lat

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się oswoiłaś :) a ja się boję i będę :D
    prawdopodobnie jednak nadejdzie dzień, że będę musiała się dostać do PL szybko i mąż będzie musiał tu zostać więc zostanie mi tylko samolot ;/ przerażające
    chyba już wszyscy latali poza mną

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bagaż cholernie drogi, jeny... zdzierają,
    a jeszcze się nasłuchałam opowieści ile można strat ponieść.
    Mojej mamie pół bagażu podręcznego do kosza wywalili, a teraz się słyszy o tym naładowanym sprzęcie elektronicznym.
    Kolega znów kupił drogie perfumy na prezent i trząsł się o nie żeby mu nie zabrali

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagazu raczej nigdy sie nie oplaca w samolocie kupowac... :/ kurier to wydatek ok £17 i masz do 32 kg. Nie nosisz nie martwisz sie czy cos sie stanie (paczka jest ubezpieczona)... Nam na tyyle wyslanych paczek nigdy sie nic nie stalo :) a wysylalismy nawet flaszeczki :P hehe.

Co do fotelika masz racje zancia bo czytalam wczoraj o tym... Fotelik musi miec specjalne atesty ze nadaje sie do samolotu i trzeba wtedy wykupic dodatkowe miejsce dla dziecka...

My teraz kupilismy bilety na swieta bn do Polski (a dziecka jeszcze oficjalnie na swiecie ńie ma) w easyjet :)
    Na szczescie nie bylo problemu.

ap1526, Zancia28 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem jak to jest bo wczoraj z maila się dowiedziałam że w ogóle coś takiego jest. Ja planuje lecieć we wrześniu ale najpierw paszport musimy wyrobić a chce od razu ten na 5 lat więc czekam na pl akt ur

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna jeszcze atesty jakieś, hmm
    a bez fotelika to też nie idzie, no bo jak,
    to zwrócę uwagę zanim kupiłam,
    bo pewnie zdarzy nam się lecieć

fajnie, mały jeszcze nie wyszedł, a już ma bilet do PL haha:D

z tymi paczkami ekstra, taki kontakt z rodziną lepszy, bo list czy sms to wiadomo, a tak można sobie rzeczy podsyłać, prezenty, coś fajnego co się upatrzyło czy nawet jakieś smakołyki
    ja już mam tyle planów na paczki, że hoho
    tylko teraz nie wiem z jakiej firmy w końcu skorzystam :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel a rejestrowalas mala w pl???
    My najpierwmusimy wyroboc pl paszport bo brytyjski jeszcze sie malemu nei bedzie nalezal.
    A zastanawiam sie czy ten drugi na 5 lat mozna wyrobic brytyjski jak bedziemy juz spelniac warunki skoro pierwszy byl pl?

Ap no musielismy sie Decydowac bo potem samego biletu dla niemowlaka sie nie kupi a cena byla super jak za bilety na swieta :)

ap1526, Zancia28 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i jak to zrobisz z paszportem polskim?
    Jak to jest z angielskimi imionami wtedy, uznają?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap o imiona sie nie trzeba martwic. Ale jesli chodzi o paszport brytyjski to jesli sie dziecku nie nalezy od razu bo nie sa spelnione warunki,czyli miedzy innymi czas pobytu rodzicow w Uk to potem nagle nie moze dostac brytyjskiego.
    Dzwonilam sie dowiedziec o mojego syna, ktory urodzil sie w UK ale ja i tatus nie bylismy wystarczajaco dlugo w UK przed jego narodzinami. Chcialam zalatwic bryt paszport niedawno (po 6 latach) i uslyszalam ze jesli Victorowi wyrobie bryt. obywatelstwo to automatycznie paszport brytyjski tez moge. ale samego paszportu podobno nie moge bo te warunki nie byly spelnione na samym poczatku.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn ma wyrobiona karte rezydenta i ja tez. Ale to nie obywatelstwo i nie przysluguje na tej podstawie paszport brytyjski.
    Tak to wyglada w Szkocji. Moze w Anglii jest troszke inaczej. Nie wiem.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap jesli chodzi o paszport to bedziemy zalatwiac to przez konsulat :) wiec nie ma problemu.
    Co do imienia...my dajemy imie Portugalskie :) i mysle ze z rejestracja tu nie bedzie problemu. A w pl nie beda miec nic do gadania bo przyjde juz z aktem urodzenia :) i paszportem :)

Tyger wlasnie zdziwilo mnie to co napisalas... Bo kolega z pracy T wyrabial teraz ten drugi (5-letni) paszport corce i wyrabiaja brytyjski a ten pierwszy (roczny) mieli polski...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ