Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
onka79 wrote:Witam dziewczynki! U nas ODPUKAĆ!!! coś zaczyna się uspokajać. Ja zakończyłam antybiotyk i odstawiłam przeciwbólowe - zapalenie piersi ustąpiło. Nadal pobolewa mnie jeszcze sutek ale mała ma problem z prawidłowym jego uchwyceniem, bo jakiś mało wyrobiony jest. Na kolki zaczęliśmy podawać zgodnie z poleceniem położnej Infacol i chyba od wczoraj zaczął działać
Oby najgorsze już było za nami. Niestety w niedziele opuszczają nas mama i teściowa i zostaniemy sami - troszkę się tym martwię, jak sobie sama dam radę z małą jak mąż będzie w pracy.
Pozdrawiam
pewnie już po najgorszym, dobrze, że była przez ten czas,
jestem pewna, że mniej obeznane i bardziej spanikowane kobitki siłą rzeczy dawały radę, też dasz, a co
może po tym wymęczeniu teraz wszystko łatwiej zniesiesz
i luzik, mnie mąż czasem uspokaja, że czym ja się w ogóle stresuję jak tak jestem w domku, co za różnica czy się drzemnę o 13 czy o 15 czy o 19 i kiedy wezmę prysznic i kiedy zjem,
Twój dom, Twoja oaza,
jedz sobie zdrowo i tulaj się z Martynką, odpoczywaj
i powoli przyjdzie reszta
najważniejsze się nie nakręcaćonka79 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś dostałam takiego maila od Ryanair niższa opłata za podróżujące niemowlę
✓ bezpłatne 5 kg bagażu dla niemowlęcia
✓ 2 bezpłatne sztuki sprzętu dla dzieci
✓ możliwość zabrania na pokład fotelika samochodowego
✓ podgrzewacz do butelek
Wiec byłam w szoku ze tak idą juz na rękę ciekawe jak jest w rzeczywistości bo tu chodzi o bilety rodzinne.
Plumb - no faktycznie masz co dźwigać. Nie dziwię się że chcesz cesarke, mojej znajomej zrobili ostatnio cesarke a jej córka ważyła 3200 ona właśnie miała traume z poprzedniego porodu który po wielu godz Bólu skończył się cesarka.
Ja dziś byłam u GP odnośnie kupki, powiedziała ze ta jest ok jeśli karmie piersią to może taka być jedynie jeśli pojawi się krew bądź kaja będzie nijaka to.mamy wrócić i chyba ze waga spadnie.
Mój m dziś malował kuchnie wiec byłyśmy prawie pół dnia na.dworze pogoda z reszta była piękna wiec korzystaliśmy, kaja przespala dziś max 3 h w ciągu dnia i w większości to na takiej.czujce ze po kąpieli to nie miała siły płakać ze zmęczenia, ale jak padła tak sobie smacznie śpi.Plumb80, ap1526, Zancia28, Driada0102, mychowe lubią tę wiadomość
-
a ja nigdy nie leciałam samolotem hehe
musi być wkurzające ciągnąć za sobą tyle rzeczy, słyszałam, że ludzie sobie wysyłają rzeczy kurierem żeby z tym nie latać
ja tam się boję
(w sensie samolotu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 23:07
-
Kambel z tym fotelikiem to jest choćby bo trzeba dla dziecka wykupić normalne miejsce żeby mogło być na pokładzie w foteliku. Bagaż zależy ile kupisz jest 15kg za 30f i 20 za40 f ja też większość wysylam kurierem, ap nie ma co się bać ja latam juz 7 lat
-
a bagaż cholernie drogi, jeny... zdzierają,
a jeszcze się nasłuchałam opowieści ile można strat ponieść.
Mojej mamie pół bagażu podręcznego do kosza wywalili, a teraz się słyszy o tym naładowanym sprzęcie elektronicznym.
Kolega znów kupił drogie perfumy na prezent i trząsł się o nie żeby mu nie zabrali -
Bagazu raczej nigdy sie nie oplaca w samolocie kupowac...
kurier to wydatek ok £17 i masz do 32 kg. Nie nosisz nie martwisz sie czy cos sie stanie (paczka jest ubezpieczona)... Nam na tyyle wyslanych paczek nigdy sie nic nie stalo
a wysylalismy nawet flaszeczki
hehe.
Co do fotelika masz racje zancia bo czytalam wczoraj o tym... Fotelik musi miec specjalne atesty ze nadaje sie do samolotu i trzeba wtedy wykupic dodatkowe miejsce dla dziecka...
My teraz kupilismy bilety na swieta bn do Polski (a dziecka jeszcze oficjalnie na swiecie ńie ma) w easyjet
Na szczescie nie bylo problemu.ap1526, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
kurna jeszcze atesty jakieś, hmm
a bez fotelika to też nie idzie, no bo jak,
to zwrócę uwagę zanim kupiłam,
bo pewnie zdarzy nam się lecieć
fajnie, mały jeszcze nie wyszedł, a już ma bilet do PL haha:D
z tymi paczkami ekstra, taki kontakt z rodziną lepszy, bo list czy sms to wiadomo, a tak można sobie rzeczy podsyłać, prezenty, coś fajnego co się upatrzyło czy nawet jakieś smakołyki
ja już mam tyle planów na paczki, że hoho
tylko teraz nie wiem z jakiej firmy w końcu skorzystam -
Kambel a rejestrowalas mala w pl???
My najpierwmusimy wyroboc pl paszport bo brytyjski jeszcze sie malemu nei bedzie nalezal.
A zastanawiam sie czy ten drugi na 5 lat mozna wyrobic brytyjski jak bedziemy juz spelniac warunki skoro pierwszy byl pl?
Ap no musielismy sie Decydowac bo potem samego biletu dla niemowlaka sie nie kupi a cena byla super jak za bilety na swietaap1526, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Ap o imiona sie nie trzeba martwic. Ale jesli chodzi o paszport brytyjski to jesli sie dziecku nie nalezy od razu bo nie sa spelnione warunki,czyli miedzy innymi czas pobytu rodzicow w Uk to potem nagle nie moze dostac brytyjskiego.
Dzwonilam sie dowiedziec o mojego syna, ktory urodzil sie w UK ale ja i tatus nie bylismy wystarczajaco dlugo w UK przed jego narodzinami. Chcialam zalatwic bryt paszport niedawno (po 6 latach) i uslyszalam ze jesli Victorowi wyrobie bryt. obywatelstwo to automatycznie paszport brytyjski tez moge. ale samego paszportu podobno nie moge bo te warunki nie byly spelnione na samym poczatku. -
Ap jesli chodzi o paszport to bedziemy zalatwiac to przez konsulat
wiec nie ma problemu.
Co do imienia...my dajemy imie Portugalskiei mysle ze z rejestracja tu nie bedzie problemu. A w pl nie beda miec nic do gadania bo przyjde juz z aktem urodzenia
i paszportem
Tyger wlasnie zdziwilo mnie to co napisalas... Bo kolega z pracy T wyrabial teraz ten drugi (5-letni) paszport corce i wyrabiaja brytyjski a ten pierwszy (roczny) mieli polski...