X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupowała może chustę do noszenia dzidzi i może coś polecić?

relgh371fxfsmrgb.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ja mam nosidełko z mamaas and papas

1usa3e5e42kseo71.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, ja też będę dopiero szukała jakiejś chusty. :)
    Dziewczyny, dzisiaj przyszła mi paczka :D Ale była radość! ;) I poleciałam zapytać o tego interpretatora, kobietka w rejestracji zadzwoniła gdzie trzeba i dowiedziała się, że u tej położnej będziemy korzystać z jakiegoś urządzenia, które będzie tłumaczyć. Nie przychodzi nikt, tylko jest jakieś urządzenie. Nie wiem o co chodzi, mam nadzieję, że nie będzie to google translator :D Haha
    Jutro się okaże, trzymajcie kciuki :)
    A, kambel, dzięki za info, trochę mnie uspokoiłaś :) Może mi też się taka luźna trafi - oby.

ap1526 lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny heeeelp.
    Kto lecial ostatnio easyjet'em z wozkiem????
    Czy moge zabrac wozek gleboki taki z gondola???
    Maja tak debilny regulamin ze nie moge sie doszukac info... Niby pisze ze mozna 2 szt rżeczy dla dziecka (wozek, lozeczko turystyczne czy fotelik) ale nie wiem czy taki z gondola (ktora sie sklada) bedzie ok....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette wrote:
    Onka, ja też będę dopiero szukała jakiejś chusty. :)
    Dziewczyny, dzisiaj przyszła mi paczka :D Ale była radość! ;) I poleciałam zapytać o tego interpretatora, kobietka w rejestracji zadzwoniła gdzie trzeba i dowiedziała się, że u tej położnej będziemy korzystać z jakiegoś urządzenia, które będzie tłumaczyć. Nie przychodzi nikt, tylko jest jakieś urządzenie. Nie wiem o co chodzi, mam nadzieję, że nie będzie to google translator :D Haha
    Jutro się okaże, trzymajcie kciuki :)
    A, kambel, dzięki za info, trochę mnie uspokoiłaś :) Może mi też się taka luźna trafi - oby.

o to ciekawe, opisz po wizycie co to za wynalazek :)

długo szła paczuszka, co? o ile to ta co pisałyśmy wtedy. Co tam fajnego masz:)

Ja dziś zrobiłam zakupy w PL sklepie internetowym, rzeczy dotrą do babci, a ona mi wyśle kurierem wraz z innymi rzeczami hehe takie machloje

mnie do tych chust nie ciągnie, nie korzystałam i jakoś nie zamierzam :)nosidełka używałam, bardzo wygodne i przydatne i jak dla mnie stabilne, bezpieczne i łatwe(szybkie) w użyciu :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, ja też co chwile zamawiam coś do mamy :D Dzisiaj zamówiłam 2 koszule do karmienia na allegro i już mam w planach całe zakupy z jakiegoś sklepu internetowego, bo wyguglałam, że tam najtaniej mają nosefrida - u Nas kosztuje 8 funtów, a na tej stronce 18 zł. A przecież jednej rzeczy się nie opłaca zamawiać, więc znalazłam jeszcze kilka. hihi :D Paczuszkę nadali w piątek popołudniu, więc kurier przyjechał po nią dopiero w poniedziałek. No i dziś rano była u Nas, więc w sumie nie tak długo, jak od poniedziałku. :) Rzeczy dostałam głównie dla małej, w większości to ciuszki, dla mnie w sumie laktator :D Trochę przypraw, 2 garnki, które miałam odłożone "na wiano" ;) No i czekolady od taty bo mi zawsze przywozi z Niemiec. :D Wielka paka, a już w planach jest kolejna bo dochodzą nowe rzeczy. :)
    A z tymi chustami dziś czytałam, że to jest dobre głównie dla wcześniaków. Więc chyba też pomyślę nad nosidełkiem - będzie prościej. :P

ap1526 lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie nosidelko moglybyscie polecić?

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wczoraj nie pisałam, bo nie miałam nastroju ani chęci, tylko całe popołudnie przepłakałam.
    Byłam wczoraj na growth scan, bo przypuszczają, że synek jest dużym dzieckiem. Na usg wszystko się potwierdziło. Victor ma obecnie około 4,5 kg. Przeraziłam się. Po usg miałam od razu spotkanie z położną w szpitalu, sami wyznaczyli. Okazało się, że chciała mi indukować poród, zacząć od masażu szyjki i później innych działań, aby dziecko nie rosło już i żebym zaczęła rodzić.
    Nie zgodziłam się na masaż szyjki i indukcję. Miałam rozmawiać z lekarzem,ale takowy się nie zjawił, bo zajęty był. Położna zadzwoniła przy mnie do lekarza, powiedziała że nie chcę indukcji i jedyna opcja wg mnie to cesarka. Rodziłam córkę, która ważyła 3890 g i już wtedy miałam straszny problem. Mała utknęła barkami, nie byłam w stanie jej wypchnąć sama, poród trudny i zakończony w końcu 21 szwami na kroczu.
    Po chwili otrzymałam informację, że oni nadal skłaniają się ku naturalnemu porodowi. Jeśli mały utknie, to wtedy zrobią cesarkę.
    Wtedy już nie wytrzymałam. Rozpłakałam się jak dziecko. Powiedziałam, że nie mam zamiaru mieć 10 cm rozwarcia, przeć kilka godzin tak duże dziecko, potem mieć wdrożone kleszcze, próżnociąg, być nacinana albo sama pęknąć, żeby na koniec jeszcze mnie zabrali na cesarkę i po wszystkim być rozwalona na dole i z raną brzucha.
    Poza tym wiem jakie są konsekwencje i ryzoko takiego porodu. Mogę mieć krwotok, mogą mi nie wytrzymać kości spojenia, z którymi już teraz mam problem. Może mi pęknąć kość ogonowa. Natomiast mały może się niedotlenić, wyciągając go na siłę, mogą mu uszkodzić obojczyk itp.
    Po tym wszystkim położna wykonała kolejny tel do lekarza. Stanęło na tym, że dzisiaj na 16:00 jadę na konsultację z tym lekarzem i zapadnie dzisiaj decyzja jak rodzimy i kiedy.
    Jestem załamana i wystraszona. Nie chodzi o to, że jestem leniwa i chę cesarkę, żeby się nie męczyć. Moje wcześniejsze dwa porody odbyły się drogą naturalną, bez jakichkolwiek znieczuleń. Ale pamiętam dobrze, jaki problem był z urodzeniem córeczki, a teraz synek ma być jeszcze większy !!! Mam nadzieję, że zgodzą się na tą cesarkę, bo jak nie to nie wiem jak ja zniosę ten poród. Trzymajcie za mnie dziś kciuki,żeby udało mi się wywalczyć na moje. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 11:47

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Plumb oni sa niepowazni????
    Przeciez to moze byc zagrozenie dla coebie i dziecka... Ja rozumiem ze cc chca robic w ostatecznosci ale dla mnie taka waga dziecka to juz wlasnie ostatecznosc...
    Tym bardziej ze juz raz to przezywalas i wiesz jak sie skonczylo...
    Trzymam za ciebie bardzo mocno kciuki i oby lekarze sie opamietali!!!!
    Powodzenia.

Plumb80 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj trzymam kciuki;/ poszaleli, troszkę fanatycznie podchodzą do tych naturalnych porodów.
    Sama się boję jak tak wymieniłaś co może się wydarzyć, wcale się nie dziwię, że nie chcesz ryzykować.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.alexandalexa.com/babybjorn-black-organic-baby
    miałam takie i było świetne

onka79 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb trzymam kciuki! Będzie dobrze, trzymaj się <3

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wpolczuje kochana ja rodzilam naturalnie 3 razy ale moje najwieksze dziecko wazylo 3070kg a i tak bolalo jak cholera trzymam kckiki za cesarke. Dziewczyny za tydzien w sobote lece na 2 miesiace do polski juz sie nie moge doczekac:)))

tyger, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia wiec ponawiam pytanie...
    Bierzesz moze ze soba do samolotu wozek z gondola?
    Jakimi liniami lecisz??!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb, wiem ze nie latwo jest z nimi rozmawiac ale mozesz sie uprzec. mozesz postawic na swoim a oni musza sie zgodzic. Masz prawo wybrac porod taki jaki chcesz. Pierdolona victoria Bekham miala 4 cerarki bo chciala! zbyt posh to push. Walcz o siebie kochana. Powiedz ze masz zle doswiadczenia i traume po ostatnim i nie ma bata zeby cie znow na to narazali.
    Trzymam kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 19:54

ap1526, Plumb80 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało się,ale było ciężko. Miałam konsultację z lekarką,z Pakistanu,panna,więc o tym co to poród nie wie z autopsji. Była cały czas na nie,bo wg niej cesarkę robi się u dzieci powyżej 5 kg :/
    Ponad godzinę wałkowałyśmy temat.Ona żeby indukować dzisiaj poród i próbować rodzić naturalnie,ja że absolutnie nie.
    No to wyjechała z takimi tekstami co do cesarki,strasząc mnie że z opisu ogólnie wyszło że to straszna operacja i zejdę im na stole. Na to ja,że mając krwotok przy porodzoe też mogę zejść oraz podduszone dziecko.

Sfochowana powiedziała że nie może podjąć decyzji i wzywa lekarza.

Przyszedł lekarz,Angol. Wyprosił ją z pokoju. Porozmawiał o moich obawach. Przyznał mi rację,że poród dużego dziecka jest ryzykiem i że rozumie mój strach i jak najbardziej podpisuje się na TAK pod moją prośbą. Wyszedł z gabinetu i słychać było jak opieprza tamtą kobietę.
    Za chwilę wróciła do gabinetu z gotową formą i zgodą do podpisania na cesarkę. Można? Można!!!!

Pobrali mocz,krew,wymazy do operacji.

Także dziewczyny - w poniedziałek mamy być w szpitalu o 7:30 rano,a w obiad zrobią cesarkę.Ale data 14/7/14 :)
    Jeśli coś się zacznie w weekend( bo termin na jutro) to mam dzwonić,przyjmą mnie od razu i cesarka bez kolejki.

Dziękuję Wam za wsparcie,jesteście kochane <3

Penelope, Sproquette, ap1526, Zancia28, tyger, Driada0102, xcarolinex, mychowe lubią tę wiadomość

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff! Dobrze przeczytać takie pozytywne wiadomości. Super! :) Bardzo dobrze, że się nie ugięłaś. Cieszę się razem z Tobą! :)

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki! U nas ODPUKAĆ!!! coś zaczyna się uspokajać. Ja zakończyłam antybiotyk i odstawiłam przeciwbólowe - zapalenie piersi ustąpiło. Nadal pobolewa mnie jeszcze sutek ale mała ma problem z prawidłowym jego uchwyceniem, bo jakiś mało wyrobiony jest. Na kolki zaczęliśmy podawać zgodnie z poleceniem położnej Infacol i chyba od wczoraj zaczął działać :-) Oby najgorsze już było za nami. Niestety w niedziele opuszczają nas mama i teściowa i zostaniemy sami - troszkę się tym martwię, jak sobie sama dam radę z małą jak mąż będzie w pracy.

Pozdrawiam :-)

ap1526, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braawooo!!:D
    zdziwiona jestem, że facet się ugiął :)
    mam niemiłe myśli na temat ginekologów i położników :D
    ale podobnież nieraz są bardziej wyrozumiali niż kobitki czego mamy dowód

No to powoli się żegnamy z dwupakiem, pozostanę w mniejszości :D
    patrz a jeszcze niedawno parłaś w drugą stronę, że raczej naturalny poród :D
    jak to już nic nie można zaplanować

Swoją drogą ja nie wiem jak Ty to swoje maleństwo tak dobrze nakarmiłaś :D
    masz chociaż alibi na dodatkowe kg, moje maleństwo ma teraz z pół kilo, a ja przytyłam jakieś 10 hehe, pewnie wody mam ciężkie ;)

no i fajnie, ulżyło, nie? :) w końcu jakaś kontrola
    już doczekaj tej cesarki, powiedz małemu żeby sobie darował niespodzianki :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 ale ja lece ryanair i biore wozek strooke i nosidlo do samochodu
    Plumb80 super daj znac po cesarce

Paula55, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ