X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a o co to chodzi z tym kontem house wife?

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ap ja będę zamawiać łóżeczko z PL zależy jakie chcesz
    ja się zdecydowałam na takie:
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-gpk-posciel-moskitiera-falbanka-i4364678668.html
    mają też inne oferty zobacz w ich aukcjach.
    jest też firma Aruś, ale oni mają droższe łóżeczka. Wpisz w google arus łóżeczka to pokaze cis ie ich strona.
    Ja wózek odkupuje od szwagierki siostry Espiro vector 4

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w banku pan powiedział, że to mi wpisują jako moje zajęcie, bo nie pracuję i nie mam dochodu własnego to taka gospodyni domowa:) że opiekuję się domem i dzieckiem, bo tu karta do bankomatu się często przydaje, warto mieć własne konto podobno.

Driada a przesyłka do UK jak będzie wyglądać i za ile?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne, juz cały zestaw :) opłaca się

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz nie wiem ile dokładnie wyjdzie za przesyłkę, ale taki zestaw jakby kosztował 600zl z przesyłką to na funty jest 120 i to nie jest dużo za taki zestaw ;)
    Czekam, aż mi babeczka odp na maila, ale oni mają krótko otwarte więc pewnie sobie poczekam, Zawsze mozesz do nich zadzwonić to ci powiedzą, wiem, że na bank wysyłają zagranice ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 20:37

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jak liczyłam, że cały zestaw ze 100f, to tu mam za tyle samo łóżeczko z materacem w najlepszym wypadku. Daj znać jak kupisz, jak się to udało i czy fajnie na żywo wygląda :)
    Widzę, że po polskich też można pobuszować, tylko ech lubię zobaczyć na żywo albo niech mi chociaż ktoś powie, że konkretna rzecz, dobra jakość :)
    i boję się tych wysyłek troszkę, ale jak coś się naprawdę opłaca to warto się zastanowić, póki co się tylko rozglądam, jeszcze za wcześnie dla nas,
    mniej więcej wyrobiłam sobie już upodobania co do wózków i łóżeczek:)

Trzeba zrobić zakłady tak na marginesie, która pierwsza urodzi :D
    Nie będę w listopadzie sama :)raźniej będzie :D

Driada0102 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też wybrałam wózek. Waham się między 2 - Mamas&Papas MPX travel system, a Graco evo. Penwie wybiorę z tych dwóch ten, który uda mi się upolować używany, a w dobrym stanie i po przystępnej cenie. Są dosyć popularne, więc myślę, że się uda. :D Powiedzcie mi, jak to jest z translatorem podczas spotkań z położną... Korzystacie? Jak to wygląda? I jak to załatwić?

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://polemi.co.uk/poradniki/ciaza-porod-w-wielkiej-brytanii/plan-porodu-birth-plan-w-szkocji-anglii-irlandii-polnocnej-walii-483

może się komuś przyda, są gotowe sformułowania po angielsku

Ja korzystam, mówią na taką osobę raczej "interpreter", przy zapisie na wizytę w rejestracji trzeba poprosić, zapytają jaki preferowany język i zaznaczą. Raz mi się babeczka spóźniła chwile, ale zawsze rzeczywiście tłumacz jest, u mnie przynajmniej jest to osoba zamawiana przez nich z zewnątrz, zjawia się zaraz przed wizytą w poczekalni i wchodzimy razem.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten drugi fajny, też się przypatrzę :D

http://www.gumtree.com/all/uk/graco+evo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 21:59

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :* Kurcze, to chyba na tę wizytę nie będę miała, bo rejestrowały mnie z przychodni. A te zwroty do planu porodu mam, wyguglałam to jeszcze w Polsce i od razu wydrukowałam, mam ze sobą :D

ap1526 lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kupiłam łóżeczko na fejsie. Dałam £40 tzn to jest to łóżeczko a później łóżko do tego kupiłam materac z argosa. Pościel na ebayu wychodzi tyle samo co w pl ( tu za 13 f a ten sam zestaw moja siostra mi kupiła na rynku w pl za 65 zl.wiec nie zawsze opłaca się specjalnie ściągać z pl skoro ceny są podobne.

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, zgadzam się ;) Zwłaszcza kiedy doliczy się koszty wysyłki zagranicę :)

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam duzo rzeczy posciagalam z pl :) i wszystko mi sie oplacalo.
    Kambel a gdzie ty znalazlas posciel za £13???
    Ja najtansza jaka widzialam 3- czesciowa to za £20...
    Lozeczko tez chce kupic uzywane i w sob jedziemy na jack & jill market i mam nadzieje ze cos sie uda wyszukac :)
    Wozek mam z pl bo z tych tutaj to makabra bylo mi cos wybrac..ceny z kosmosu a wynalazki takie ze szok :P
    W zasadzie to co kupie w uk to lozeczko, wanienka,przewijak, pampersy, chusteczki i doslownie kilka rzeczy dla mnie do szpitala :) reszta idzie albo juz przyszla z pl :P

Swoja droga.. Nie wiem czy macie w Angli takie baby markety... Jesli tak to polecam bo mozna kupic naprawde fajne rzeczy w dobrej cenie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap ja mak konto wspólne z mężem i każdy ma swoją kartę, ja za łóżeczko z mathercare płaciłem z materacem 200f ale to było 6 lat temu. Wanienki z przewijanie kupiłam zamas and papa za 120f

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżko drogo
    też chciałam się dopisać do męża konta, ale doradzili mi własne i spodobał mi się ten pomysł, na moje by szły benefity później, dla mnie to się wiąże z lepszą organizacją i porządkiem w budżecie :D

mnie za 19f mogą dowieźć z ikei do domku
    łóżeczko za 50, materac za 40, wanienkę o której słyszałam wiele dobrego, przewijak z gąbką, prześcieradła z gumką i coś tam jeszcze z dodatków za 200 wszystko. To najtańsze co znalazłam z nówek, a i ładne, ale myślę o tym zestawie z PL gdzie wychodzi 100f za tyle rzeczy, tylko nie wiem czy mi to potrzebne i czy dobra jakość, a poszewki do łóżeczka w ikei są za 8f chyba, w home bargainsie są ekstra rzeczy dla dzieci

obserwuję eBay bo nieraz takie ceny, że szukam haczyka, gdybym już teraz mogła kupować to byśmy dzwonili dopytać czy dobrze zrozumieliśmy
    Używane spoko, mogę kupić, na fb nie widziałam dotąd nic z dziecięcych, akurat takie grupy polubiłam, że nic nie ma.
    Na brytyjskim gumtree tez nieraz fajne ceny są no i baaardzo liczę na Car Boot(chyba)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a małe rzeczy jakieś wybrane doślą mi z PL bez problemu,bo zostawiliśmy tam sporo swoich rzeczy i sukcesywnie nam wysyłają paczkami po 20kg za 20f, sporo się mieści w tych dwudziestu kg, to zawsze mogą dorzucić to czy tamto kupione i tak wysyłają więc co tam funt w tą czy w tą.
    Ale łóżko czy wózek to gabaryt i nie wiem jak to cenowo wygląda wtedy. Trzeba by w PL niezłą okazję wyhaczyć żeby tak komplikować, jeszcze dużo decyzji przede mną :) bo nie mam nic kompletnie, ani jednego drobiazgu dla małej

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ale 3 częściowa kupisz w sumie tylko.jedna później juz kupuje.się.2 częściowe. Możliwe ze ta za 13 to właśnie 2 częściowa bo oglądałam juz dawno temu.
    Zancia te łóżka są nadal za 200 w Mc, my kupiliśmy używane bo praktycznie stan idealny.
    Ja z pl zamawialam tylko śpiochy i czapki. W sklepach dla dzieci i tak się.cenią w Polsce. Wiec tam nam się nie kalkulowalo kupować.
    Ap - wpisz.sobie na fejsie swoją miejscowość i pewnie jest jakaś grupa nie musi być typowo dla dzieci. U nas czasami ludzie wystawiają łóżeczko plus materac za 30 f. Ja kupiłam.tez cały wór ubranek new born za 20 f.
    My przewijaka nie mamy
    Czasami myślę że by się przydał bo dobry dla kręgosłupa i nie trzeba się schylac, a tak to na łóżku kaje przewijam i tez nie jest źle. Da się obejść bez niektórych rzeczy :)

ap1526, Paula55 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap to ja mogę ci podać kuriera 17f za 31kg jutro właśnie tak wysyłam 2paczli bo za 2tyg lecę do pl

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się bałam kurierem bardzo, że mi zgubią albo co, tu mam sprawdzonego kuriera, widziałam już w necie takie ceny
    w pt mi wysyłają a w sobotę rano mam i jest git :)

Dziewczyny tak mnie łupie po prawej stronie zaraz pod krzyżem, że masakra, przy siadaniu wstawaniu, a nawet chodzeniu. Zaraz jadę na wizytę, najlepsze, że nie wiem w jakim celu :D

Przewijak miałam przy synku na komodzie w zestawie z łóżkiem i bardzo mi się podobało, wygodnie stałam, a i rzeczy w jednym miejscu, była szuflada i szafka więc w ogóle miałam tam większość rzeczy, jak się zaczynało babrać to spoko, bo łatwo wytrzeć z przewijaka. Szwagierka nie miała i pewnie to kwestia organizacji ale miała rzeczy dla dziecka w łóżeczku i straszny chaos się tworzył.
    Przynajmniej mnie trochę uspokoiłaś, że bez niektórych rzeczy jakby co też dam radę więc nie ma się co stresować jak się nie kupi, można zresztą dokupić jak dzidzia już będzie.
    Pewnie się okaże przy kupowaniu, jak będzie już za dużo kasy na to, to się będzie eliminować mniej ważne :D
    Może przewijak to zbędny wydatek, na krótko, nie wiem, ja miałam komodę z dostawką, później się to odkręcało i komódka robiła się zgrabniejsza, a dostawka służyła jako półka na ścianę. Łóżeczko też rosło z dzieckiem aż do 6 roku życia. Tak się opłacało.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze wiekszosc rzeczy kupowalam na allegro lub w pl aptekach :) znam te produkty i poprostu jakos bardziej im ufam :) moze jakas maniaczka jesyem ale co zrobie :)
    Ja tak jak zancia wysylam paczki po 31 kg za £17 i jestem zadowolona :) nigdy nic nie zginelo, nie zepsulo sie. Poza tym paczka jest ubezpieczona w razie czego. A teraz wysylalam dekilatne rzeczy tj masynka do miesa, nawilzacz
    Powietrza czy podgrzewacz i nic sie nie stalo :)

Kambel kochana ja kupilam 2 szt poscieli i do kazdej ochraniacz zeby byl w komplecie :P plus do jednej poscieli kupilam rozek a do drugiej spiworek :P wiec naorawde mnie sporo taniej wyszlo niz kupowac to wszytsko tu :) dwa ze tu nie ma takich pieknych wzorow a na ebayu sa te podstawowe i to w wiekszosci sprowadzane z pl :P z odpowiednim doliczeniem kasy oczywiscie ;)

Ahh jutro ten market i nie moge sie doczekac bo chce kupic cotbed w dobrej cenie :)! Ciekawe czy bedzie cos fajnego :) na gumtree widzialam juz od £30-£40 za urzywki :)
    Zastanawiam sie tyko nad transportem wozka. Bo mozna go wyslac zwyklym kurierem ale moj sie uparl ze zamowi takiego ktory pakuje to w pl w samochod i wiezie bezposrednio do uk. Bez przeladunku. I chyba takiego poszukamy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ