Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
więc ostatecznie jestem pocieszona bardzo, ze jest nadzieja i przecierano już te szlaki.
Ja zadowolona z siebie jestem, bo wczoraj ten council załatwiłam, dziś im wysłałam deklarację i założyłam sama konto w banku heh, a nawet w końcu wysłałąm list do babcijeszcze pan w banku popytał, a to kiedy termin, a ile syn ma lat i tak luźno i się rozkręciłam z gadaniem.
Zapomniałam, że mam inne nazwisko po ślubie haha się panieńskim podpisałam i musiałam poprawiaćbo braliśmy ślub w grudniu i dotąd niewiele załatwiałam, jakoś mi się nie utrwaliło
wykorzystałam dziś kupony na detol i mum and me i mam dla siebie kremik, szampon dla dzidzi i mydło z tym automatycznym dozownikiem za 2 funciki wszystko,
zakupy porobiłam, ledwie do domu dotargałam ale satysfakcja jestmożna z czystym sumieniem walnąć dupkę trochę
i tak pada to nigdzie nie pospacerujemy -
ap1526 wrote:za 150 takie coś znalazłam
ciekawe
http://www.leander.com/products/bed/about-bed
korzysta któraś z was z niani elektronicznej? jakieś sugestie? jak to w ogóle wpisać na ebayu?
przesylam linka http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR2.TRC1.A0.H0.Xbaby+monitoring&_nkw=baby+monitoring&_sacat=0&_from=R40
polecam z kamerka jakdzidzia bedzie spala w sypilni a ty bedziesz w salonie to spokonie sobie zerkniesz na kamerke i niebedziesz ,musiala sie zrywac za kazdym razem jak malec zapisniemam nadzieje, ze troszke pomoglam:)
ap1526 lubi tę wiadomość
-
Ja dzwoniłam i prosiłam o aplikacje i wtedy oni wysyłali do domu. tak dla pewności ze wszystko otrzymali.
Jeśli chodzi o nianie my mamy motorole ( baby monitor) mamy ta najtańsza wersje za 20 f i jestem zadowolona jak na razie
Może i nie ma kamerki ale wystarczy mi taka. Im mocniej dziecko płacze tym się zapalają czerwone światełka a jak tylko mruczy to pokazuje żółte. Ma też lampkę. I jeśli niania u dziecka się wyłączy to główna pika.
Co do kosmetyków do kąpieli używam mum and me lawendowy a po kąpieli smaruje oliwka bambino i szampon tez mamy bambino. Chodź seria mum and me jest bardzo fajna. Kiedyś miałam krem na rozstępy i tez dawał rade.
Dziewczyny dziś w morrisonie widziałam w promocji laktator ręczny Tommy toppEe Za niecałe 13 f ( z 26) ja w Tesco kupowałam ten sam za 22. Wiec jest okazja za nie duże pieniądzeNadzieja ;-), ap1526 lubią tę wiadomość
-
Kambel seria bambino to Polska marka i uwazam ze jest najlepsza ale nie chce sprowadzac z Polski kosmetykow, boje sie ze maluszek mi sie przyzwyczai do tej seri i pozniej bede miala problem z innym kosmetykami. Zerkne sobie na ta serie mum and me dziekuje za propozycje .
ps. Kambel uzywalas juiz tego laktatora ? Jest dobry? Narazie sie zastanawiam nad kupieniem ale sa strasznie drogie mam na mysli elektroniczne . -
mum and me właśnie ten szampon zdobyłam, a to czego ja używam faktycznie w porządku jest i ładnie pachnie
dzięki Nadzieja za link.
Kambel dzięki, w sumie nie wiedziałam jak to działa, bo nigdy nie miał nikt w moim otoczeniu, tez chcę taki zwykły tani właśnie, po co mi kamerka, nie chcę przesadzać.
laktator ręczny źle wspominam, ale elektrycznego nie ogarniam umysłemboje się go
ja jeszcze czekam, jak ze wszystkim, tylko zakładki sobie robię i będę zamawiać jak przyjdzie co do czego
ale ja miałam taki długi i całym się ciągneło w dół, a widziałam avent takie jakby miały dozownik spryskiwacz, to juz pewnie wygodniejsze
Kambel ale dzwoniłaś do jakiej agencji? bo wciąż nie wiem czy te prywatne z nimi współpracują, czy takiej organizacji czy coś od councilu hmm właściwie to sama nie wiemtępa jestem haha
-
Używam cały czas. Za pierwszym razem miałam problem bo w szpitalu był madeli elektryczny. Ale na drugi dzień ( a miałam wtedy napływ mleka) rozgrzalam dobrze piersi i poszło. Teraz wiem ze musi dobrze do piersi przylegac. Fakt dłużej się spędza czasu na ściąganiu niż przy elektrycznym ale więcej i tak się nie ściąga niż ściąga.
Ja kosmetyki kupuje w pl sklepie za duża oliwke płacilam 3.9 a za szampon 2 f wiec cenowo podobnie jak ang produkty.
A ta serię mum and me używały właśnie położne w szpitalu. -
ja szczerze mówiąc na początek chcę sobie zrobic idealną wypraweczkę i te linomagi i bambino z Polski ściągnąć zwłaszcza że i tak będą szły paczką moje osobiste rzeczy ale sądzę, że szybko mi się to znudzi i pójdę po prostu do sklepu i kupię jakiegoś johnsona, bo jak sobie pomyslę to po co mi tyle kombinacji, tam truc tyłek babci i czekać, jakby w sklepach nie było.
-
U nas jest cluyd allyn i ona jest w innym mieście. Wiem ze maja mieszkania w różnych miastach ale gdzie jeszcze to nie wiem.
A z Councilu musiałam mieć nominacje bo tak to pewnie bym jeszcze czekała, a z tym szybciej idzie, ale dostaliśmy ja po którejś z kolei wizycie ( na ostatniej się popłakałam) tyle ze u nas taka leniwa baba pracuje wiec pewnie dlatego tak wolno to idzieap1526 lubi tę wiadomość
-
ulala szklanego
nie widziałam takich
nominację mówisz hmm
ja z nikim nie gadałam za bardzo, z recepcjonistką tylko i to u siebie w mieście a składałam do innego miasta online i listem więc nawet nie wiem czy leniwimam nadzieję że mnie nie oleją, no zobaczymy, musze ochłonąć, bo dopiero dupkę ruszyłam i już bym chciała wszystko wiedzieć i taka jestem tym oszołomiona.
-
Ja mam elektryczny laktator z canpol baby. Kosztowal cale (!) 150 zl. Probowalam go wlaczyc i testowalam na udzie. Hihi. Fajbie zasysa. Poza tym uzywaja go dziewczyny na innych watkach i bardzo zadowolone
Z laktatorem jest tak: jak masz mleko i chcesz tylko raz za czas odciagac idealny jest reczny bo tani. Ale jesli sa problemy z laktacja np po cc to tylko elektryczny bo recznym przy metodzie 77-55-33 mozna sie zajechac.
Kosmetyki mam czesc z Pl ( seria babydream - jedna z najbardziej naturalnych jakie znalazlam w sklepie, plus oliwka i mleczko z hipp) do tego mam duuuzo probek z johnsona ale do niego przekonana nie jestem bo pelno tam zapychaczy i az sie czlowiek lepi
Do tego wlasnie seria linomag ( ja mam zielona masc plus krem do pupki).
-
A nianie mamy angel care ac 1100 z kamerka i monitorem oddechu. Kupilismy na promocji za £130 wied mysle ze tragedi nie ma. A nie wyobrazam sobie nie miec niani z kamera mieszkajac w dwupietrowym domu.
Poza tym jezdzac do pl tez bedzie potrzebna bo i moja mama i tesciowie majaduze domu z ogrodem wiec bedzie niezbedna
Ale ja to zawsze przyszlosciowo mysle robiac takie zakupy
-
Tyger, ja jeszcze chyba nie rodzę
Na przedostatniej wizycie usłyszałam tylko, że mała już jest nisko; na ostatniej, że główką w dół; kolejna w ten piątek - zobaczymy.
Z dnia na dzień czuję coraz częściej jakiś ucisk na dole, ale nie znam się, nie wiem na co mała mi tam uciska.
Ale mam nadzieję, że jak będę kilka dni przed porodem to da o sobie jakoś znać na tyle, żebym zrozumiała, że akcja się zbliża.
Ja kupiłam tak w razie czego laktator ręczny avent. Chcę karmić piersią i mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebny zbyt często.
A kosmetyki mam oillan, płyn do kąpieli i kremik do twarzy i ciała. Oliwka bambino. Mam też mydełka i kremy bambino. Bambino ogólnie cały zapas przyszedł do mnie z PolskiSama jestem wierną fanką ich kremu od zawsze, ale to zawsze-zawsze. Do rąk używam tylko bambino. Nałogowo kilka razy dziennie.
A do pupki mam sudocrem i bepanthen.
A co macie do sutków? Chciałam kupić lansinoh, ale droga sprawa. I poprosiłam mamę żeby mi z ziaji lano-maść kupiła w Polsce. Przyszła mi ostatnio w paczce.Plumb80, ivi, tyger lubią tę wiadomość
-
Ap to był taki laktator http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fph1.bangla.com.pl%2F0003%2Fd%2F516_01_4607.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.bangla.pl%2Fopinie%2Fp3516%2Falbert-polska-odciagacz-pokarmu-standardowy-sanity&h=420&w=306&tbnid=Ky2L5yjAJlGvWM%3A&zoom=1&docid=mFWwosIF8WcalM&ei=RRnhU9_2Caz14QSa7oDwCw&tbm=isch&ved=0CB4QMygCMAI&iact=rc&uact=3&page=1&start=0&ndsp=10
I mleko do szklanki szlomi pasuje ten co mam, mała butelka w zestawie i używam jej cały czas bo poręczna jest.
Ja stwierdziłam ze kamerka jest zbędna bo i tak jak kaja zaczyna marudzić to idę do niej, a często też zaśnie w lezaczku wiec mam na nią.okoa poza tym używać się będzie kilka miesięcy bo później to pewnie będzie juz wołać,a z tego co widziałam na ebayu na aukcjach wcale drogo nie schodza te używane, a 20 f to nie szkoda nawet jakby komuś oddać później.
W ogóle stwierdziłam ze wszystkie ciuszki schowam na strychu, planujemy tak za 3 lata kolejna dzidzie to może się przydadzą. U nas w rodzinach i tak przewaga dziewczynek wiec kto wiemychowe, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ale dużo tematów poruszacie. W szoku jestem jak czytam, że niektóre z Was z dziećmi na pokoju. Nie wyobrażam sobie tego. Na szczęście mamy kredyt na dom i zdążyliśmy malej pokoik wyremontować jak byłam jeszcze w ciąży. Mi szkoda koleżanki córki, która ma 5 miesięcy i śpi w wózku w domu, bo nie ma własnego kącika. Wszystkie jej ubranka i zabawki są w salonie..
Za to nikomu bym nie wynajela pokoju, żeby splacic swoj kredyt, cenie swoja prywatnosc:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 20:20
Zancia28 lubi tę wiadomość
-
Sproquette - ten lansinoh jest bardzo dobry. Mi położna dala kilka próbek. 2 dostałam na szkole rodzenia. Spytaj swojej położnej może też ma. Ja zuzylam tylko jedna. Plusy tego kremu to to że sutki bardzo szybko się goja mi na następny dzień było o niebo lepiej i co najważniejsze nie trzeba go zmywać, ja tak miałam ze zdążyłam posmarować i kaja budziła się na cyca a nie zdążył się wchłonąć. A w tych próbach to i tak sporo jest.