X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc ostatecznie jestem pocieszona bardzo, ze jest nadzieja i przecierano już te szlaki.
    Ja zadowolona z siebie jestem, bo wczoraj ten council załatwiłam, dziś im wysłałam deklarację i założyłam sama konto w banku heh, a nawet w końcu wysłałąm list do babci :) jeszcze pan w banku popytał, a to kiedy termin, a ile syn ma lat i tak luźno i się rozkręciłam z gadaniem.
    Zapomniałam, że mam inne nazwisko po ślubie haha się panieńskim podpisałam i musiałam poprawiać :) bo braliśmy ślub w grudniu i dotąd niewiele załatwiałam, jakoś mi się nie utrwaliło :D
    wykorzystałam dziś kupony na detol i mum and me i mam dla siebie kremik, szampon dla dzidzi i mydło z tym automatycznym dozownikiem za 2 funciki wszystko,
    zakupy porobiłam, ledwie do domu dotargałam ale satysfakcja jest :) można z czystym sumieniem walnąć dupkę trochę
    i tak pada to nigdzie nie pospacerujemy :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, aplikowałaś w agencji, tzn jak to wyglądało?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 150 takie coś znalazłam :) ciekawe

http://www.leander.com/products/bed/about-bed

korzysta któraś z was z niani elektronicznej? jakieś sugestie? jak to w ogóle wpisać na ebayu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 16:42

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Nadzieja ;-) Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :) Jakie kosmetyki polecacie do kapieli maluszka i do nawilzania skory ? Nie wiem na co sie zdecydowac.

• Nadzieja ;-) Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    za 150 takie coś znalazłam :) ciekawe

http://www.leander.com/products/bed/about-bed

korzysta któraś z was z niani elektronicznej? jakieś sugestie? jak to w ogóle wpisać na ebayu?

przesylam linka http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR2.TRC1.A0.H0.Xbaby+monitoring&_nkw=baby+monitoring&_sacat=0&_from=R40

polecam z kamerka jakdzidzia bedzie spala w sypilni a ty bedziesz w salonie to spokonie sobie zerkniesz na kamerke i niebedziesz ,musiala sie zrywac za kazdym razem jak malec zapisnie :) mam nadzieje, ze troszke pomoglam:)

ap1526 lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam i prosiłam o aplikacje i wtedy oni wysyłali do domu. tak dla pewności ze wszystko otrzymali.
    Jeśli chodzi o nianie my mamy motorole ( baby monitor) mamy ta najtańsza wersje za 20 f i jestem zadowolona jak na razie
    Może i nie ma kamerki ale wystarczy mi taka. Im mocniej dziecko płacze tym się zapalają czerwone światełka a jak tylko mruczy to pokazuje żółte. Ma też lampkę. I jeśli niania u dziecka się wyłączy to główna pika.
    Co do kosmetyków do kąpieli używam mum and me lawendowy a po kąpieli smaruje oliwka bambino i szampon tez mamy bambino. Chodź seria mum and me jest bardzo fajna. Kiedyś miałam krem na rozstępy i tez dawał rade.

Dziewczyny dziś w morrisonie widziałam w promocji laktator ręczny Tommy toppEe Za niecałe 13 f ( z 26) ja w Tesco kupowałam ten sam za 22. Wiec jest okazja za nie duże pieniądze

Nadzieja ;-), ap1526 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Nadzieja ;-) Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel seria bambino to Polska marka i uwazam ze jest najlepsza ale nie chce sprowadzac z Polski kosmetykow, boje sie ze maluszek mi sie przyzwyczai do tej seri i pozniej bede miala problem z innym kosmetykami. Zerkne sobie na ta serie mum and me dziekuje za propozycje .

ps. Kambel uzywalas juiz tego laktatora ? Jest dobry? Narazie sie zastanawiam nad kupieniem ale sa strasznie drogie mam na mysli elektroniczne .

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mum and me właśnie ten szampon zdobyłam, a to czego ja używam faktycznie w porządku jest i ładnie pachnie :)

dzięki Nadzieja za link.

Kambel dzięki, w sumie nie wiedziałam jak to działa, bo nigdy nie miał nikt w moim otoczeniu, tez chcę taki zwykły tani właśnie, po co mi kamerka, nie chcę przesadzać.
    laktator ręczny źle wspominam, ale elektrycznego nie ogarniam umysłem :) boje się go :) ja jeszcze czekam, jak ze wszystkim, tylko zakładki sobie robię i będę zamawiać jak przyjdzie co do czego
    ale ja miałam taki długi i całym się ciągneło w dół, a widziałam avent takie jakby miały dozownik spryskiwacz, to juz pewnie wygodniejsze

Kambel ale dzwoniłaś do jakiej agencji? bo wciąż nie wiem czy te prywatne z nimi współpracują, czy takiej organizacji czy coś od councilu hmm właściwie to sama nie wiem :) tępa jestem haha

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam cały czas. Za pierwszym razem miałam problem bo w szpitalu był madeli elektryczny. Ale na drugi dzień ( a miałam wtedy napływ mleka) rozgrzalam dobrze piersi i poszło. Teraz wiem ze musi dobrze do piersi przylegac. Fakt dłużej się spędza czasu na ściąganiu niż przy elektrycznym ale więcej i tak się nie ściąga niż ściąga.
    Ja kosmetyki kupuje w pl sklepie za duża oliwke płacilam 3.9 a za szampon 2 f wiec cenowo podobnie jak ang produkty.
    A ta serię mum and me używały właśnie położne w szpitalu.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczerze mówiąc na początek chcę sobie zrobic idealną wypraweczkę i te linomagi i bambino z Polski ściągnąć zwłaszcza że i tak będą szły paczką moje osobiste rzeczy ale sądzę, że szybko mi się to znudzi i pójdę po prostu do sklepu i kupię jakiegoś johnsona, bo jak sobie pomyslę to po co mi tyle kombinacji, tam truc tyłek babci i czekać, jakby w sklepach nie było.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja bedtime johnsona sporo używałam i sobie chwaliłam :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest cluyd allyn i ona jest w innym mieście. Wiem ze maja mieszkania w różnych miastach ale gdzie jeszcze to nie wiem.
    A z Councilu musiałam mieć nominacje bo tak to pewnie bym jeszcze czekała, a z tym szybciej idzie, ale dostaliśmy ja po którejś z kolei wizycie ( na ostatniej się popłakałam) tyle ze u nas taka leniwa baba pracuje wiec pewnie dlatego tak wolno to idzie

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kaje wysmarowalam oliwka Johnsona ta w żelu bo bambino się skończyła i kaja kleiła się jeszcze następnego dnia.
    Ja pamiętam jak moja macocha używała szklanego laktatora hi hi :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulala szklanego :) nie widziałam takich :D

nominację mówisz hmm
    ja z nikim nie gadałam za bardzo, z recepcjonistką tylko i to u siebie w mieście a składałam do innego miasta online i listem więc nawet nie wiem czy leniwi :) mam nadzieję że mnie nie oleją, no zobaczymy, musze ochłonąć, bo dopiero dupkę ruszyłam i już bym chciała wszystko wiedzieć i taka jestem tym oszołomiona.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny laktator z canpol baby. Kosztowal cale (!) 150 zl. Probowalam go wlaczyc i testowalam na udzie. Hihi. Fajbie zasysa. Poza tym uzywaja go dziewczyny na innych watkach i bardzo zadowolone :)
    Z laktatorem jest tak: jak masz mleko i chcesz tylko raz za czas odciagac idealny jest reczny bo tani. Ale jesli sa problemy z laktacja np po cc to tylko elektryczny bo recznym przy metodzie 77-55-33 mozna sie zajechac.

Kosmetyki mam czesc z Pl ( seria babydream - jedna z najbardziej naturalnych jakie znalazlam w sklepie, plus oliwka i mleczko z hipp) do tego mam duuuzo probek z johnsona ale do niego przekonana nie jestem bo pelno tam zapychaczy i az sie czlowiek lepi :/
    Do tego wlasnie seria linomag ( ja mam zielona masc plus krem do pupki).

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nianie mamy angel care ac 1100 z kamerka i monitorem oddechu. Kupilismy na promocji za £130 wied mysle ze tragedi nie ma. A nie wyobrazam sobie nie miec niani z kamera mieszkajac w dwupietrowym domu.
    Poza tym jezdzac do pl tez bedzie potrzebna bo i moja mama i tesciowie majaduze domu z ogrodem wiec bedzie niezbedna :)
    Ale ja to zawsze przyszlosciowo mysle robiac takie zakupy ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, ja jeszcze chyba nie rodzę :D Na przedostatniej wizycie usłyszałam tylko, że mała już jest nisko; na ostatniej, że główką w dół; kolejna w ten piątek - zobaczymy. :) Z dnia na dzień czuję coraz częściej jakiś ucisk na dole, ale nie znam się, nie wiem na co mała mi tam uciska. :) Ale mam nadzieję, że jak będę kilka dni przed porodem to da o sobie jakoś znać na tyle, żebym zrozumiała, że akcja się zbliża. ;)
    Ja kupiłam tak w razie czego laktator ręczny avent. Chcę karmić piersią i mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebny zbyt często.
    A kosmetyki mam oillan, płyn do kąpieli i kremik do twarzy i ciała. Oliwka bambino. Mam też mydełka i kremy bambino. Bambino ogólnie cały zapas przyszedł do mnie z Polski ;) Sama jestem wierną fanką ich kremu od zawsze, ale to zawsze-zawsze. Do rąk używam tylko bambino. Nałogowo kilka razy dziennie. :D A do pupki mam sudocrem i bepanthen.
    A co macie do sutków? Chciałam kupić lansinoh, ale droga sprawa. I poprosiłam mamę żeby mi z ziaji lano-maść kupiła w Polsce. Przyszła mi ostatnio w paczce. :)

Plumb80, ivi, tyger lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap to był taki laktator http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fph1.bangla.com.pl%2F0003%2Fd%2F516_01_4607.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.bangla.pl%2Fopinie%2Fp3516%2Falbert-polska-odciagacz-pokarmu-standardowy-sanity&h=420&w=306&tbnid=Ky2L5yjAJlGvWM%3A&zoom=1&docid=mFWwosIF8WcalM&ei=RRnhU9_2Caz14QSa7oDwCw&tbm=isch&ved=0CB4QMygCMAI&iact=rc&uact=3&page=1&start=0&ndsp=10
    I mleko do szklanki szlo :) mi pasuje ten co mam, mała butelka w zestawie i używam jej cały czas bo poręczna jest.
    Ja stwierdziłam ze kamerka jest zbędna bo i tak jak kaja zaczyna marudzić to idę do niej, a często też zaśnie w lezaczku wiec mam na nią.oko :) a poza tym używać się będzie kilka miesięcy bo później to pewnie będzie juz wołać,a z tego co widziałam na ebayu na aukcjach wcale drogo nie schodza te używane, a 20 f to nie szkoda nawet jakby komuś oddać później.
    W ogóle stwierdziłam ze wszystkie ciuszki schowam na strychu, planujemy tak za 3 lata kolejna dzidzie to może się przydadzą. U nas w rodzinach i tak przewaga dziewczynek wiec kto wie :)

mychowe, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale dużo tematów poruszacie. W szoku jestem jak czytam, że niektóre z Was z dziećmi na pokoju. Nie wyobrażam sobie tego. Na szczęście mamy kredyt na dom i zdążyliśmy malej pokoik wyremontować jak byłam jeszcze w ciąży. Mi szkoda koleżanki córki, która ma 5 miesięcy i śpi w wózku w domu, bo nie ma własnego kącika. Wszystkie jej ubranka i zabawki są w salonie..
    Za to nikomu bym nie wynajela pokoju, żeby splacic swoj kredyt, cenie swoja prywatnosc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 20:20

Zancia28 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette - ten lansinoh jest bardzo dobry. Mi położna dala kilka próbek. 2 dostałam na szkole rodzenia. Spytaj swojej położnej może też ma. Ja zuzylam tylko jedna. Plusy tego kremu to to że sutki bardzo szybko się goja mi na następny dzień było o niebo lepiej i co najważniejsze nie trzeba go zmywać, ja tak miałam ze zdążyłam posmarować i kaja budziła się na cyca a nie zdążył się wchłonąć. A w tych próbach to i tak sporo jest.

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ