X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Kambel, dzięki za podsunięcie pomysłu. Zagadam do niej w piątek, może coś ma faktycznie.
    Zamówiłam sobie właśnie Biogena serum korygujące przebarwienia i blizny. Ciekawe, czy pomoże na te paskudne rozstępy chociaż troszkę?

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja tez potrzebuje cos dobrego (!) na rozstepy poki sa czerwone... Cos silnie dzialajacego...
    Nie tam zadne palmersy i inne picowe mazidla bo o e nic nie daja...zaluje ze w pl nie zamowilam masci na blizny :/
    Moze ktoras z was cos polecic co tu moge kupic???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś czytałam ze rozstępy jak mają wyjść to wyjdą bo to genetyczne podobno. Ja kiedyś miałam mum and me bodajże dla kobiet w ciąży jak mi na udach wyszłyi pomógł. Teraz mam próbkę ale się nie smarowalam, jedynie wykorsystalam te próbki z bio oilu.

Sproquette lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też walczę z rozstępami. Cala ciążę nic nie było, a później jak urodziłam to tyle się pojawiło na brzuchu, że totalnie zawiedziona byłam ;) Bardzo polecam krem Lansinoh. Pierwsze dwa tygodnie nie dałbym rady bez niego.
    I też chciałam karmić piersią od początku, kupiłam ręczny laktator Medeli, ale nagle cesarki wyszla, miałam mniej pokarmu i już nie wyrabialam z tym ręcznym, kupiłam używany elektryczny, części można wysterylizować, moj tej samej firmy co krem Lansinoh, wyszedł ok. £50 na Ebayu, ale nie zamienilabym go już na żaden ręczny.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze jak maja wyjsc to wyjda ale to nie znaczy ze nic z tym ńie trzeba robic hehe :)
    Nie chce byc zorana jak stare pole :) po porodzie na 100% czeka mnie mikro u kosmetyczki ale poki cos mozna teraz zrobic to wolala bym juz zaczac ;)
    Kurde... W Pl sa masci na blizny i one ,cos podobno pomagaja a tu nie wiem...

Mychowe dlatego ja wolalam dac te 150 zl czyli £30 zeby potem nie klac jak bedzie trzeba laktacje rozbujac :)
    Tym bardziej sie ciesze bo wisi nademna od czwartku widmo cesarki :(

mychowe lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja używałam kremu na rozstępy z avonu a kosmetyki używam Nivea baby świetnie pachnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 23:47

Paula55 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niania tak mysle ze zwykła, bo to na krótko i będę lecieć zaraz jak zapłacze, to raczej na noce czy jej drzemki,żebym wiedziała, że już koniec spania,a tak będzie ze mną
    ale laktator elektryczny kusi no, bardzo się wtedy męczyłam
    haha Kambel taki w szczególności, piękny w swej prostocie haha :D
    ja mam mega ciuszki po synku i mi ich żal, no ale cóż, teraz czas na róż :D chętnie pokupuję nowe słodkie kiecusie :D
    ten lansiloh to jest w uk do kupienia?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a doczytałam,że tu go dostałaś :) zapytam położna, choć nie wygląda żeby coś miała :) ale może w boots? aptece?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na jakiej zasadzie ta karta upowaznia do darmowych lekow? których? tych z recepty od lekarza? można wtedy prosic o przepisanie konkretnej rzeczy?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam go w Tesco koszt to ok 10 ale nie wiem czy coś w górę czy w dół ale i tak ciężko pewnie zużyć bo tubka na prawdę duża.
    Niestety z lekami nie pomoge bo u nas czy ciąża czy nie to leki zawsze za free
    W ogóle to nasz szpital wypożycza laktatory elektryczne madeli. Mi powiedziała o tym pielęgniarka w szpitalu i ja chciałam wypożyczyć ale przez to ze ja mieszkam w Walii a rodziłam w Anglii to już mi nie wolno było :/ a takie zamieszanie przy tym im Zrobiłam hi hi :) i powiedzieli ze u nas mam zapytać jednak u nas szpital biedny i nie ma.

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziweczyny ja jak zaszłam w ciąże to pierwsze co usłyszałam os siostry to "Kup laktator elektryczyny nie ręczny". Moja siostra ma 7 miesięcznego synka i do tej pory karmi piersią. A jak ją widziałam odciągajacą pokarm w środku nocy(bo wtedy można najwiecej pokarmu ściągnąć) to mi jej żal było. Więc ja kupię napewno elektryczny.

ap1526 ja w poniedziałek byłam u lekarza, przepisał mi antybiotyk i pyta sie czy mam w domu paracetamol, mówie, że nie to też przepisał. I za nic w aptece nie płaciłam, pokałam tą karte tylko. W przyszłym tygodnu moze w końcu sie zbiorę do dentysty bo skoreo darmowy to też trzeba wykorzystać, chociaż tylu histori na temat tutejszych dentystów się nasłuchałam...

Ja słyszłam że na rozstępy dobry jet bio oil

weronika86 lubi tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki w ten deszczowy dzień...ale by się pospało ;-) a tu mała od 7 spać nie chce. Dziś same zostałyśmy bo mąż pojechał do Londynu paszport Martynie wyrobić. Wczoraj mieliśmy za to szalony dzień od rana do wieczora załatwianie spraw na mieście - usg bioderek, wizyta u notary public, wizyta u GP, zakupy itp itd. Niunia grzeczna jak nigdy bo ją w wózku wytrzepało - oczywiście jeździła w nosidełku bo do gondoli włożyć sie nie da za nic. Za to wieczorem dała nam popalić - koncert na całego, padła dopiero przed północą po opróżnieniu 2 cyców. A dziś kolejna zagwostka: są to mega pierdzioszki z wodnistą pieniącą się kupą...Któraś widziała takie rzeczy?

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy nie ściągam pokarmu kaja je najpierw o 8/9 później budzi się po 12 ( dziś 1:30 i wyciąga ładnie czasami z dwóch czasami jednego. Na bieżąco się najada.
    Ja tylko ściągam jak kaja dopije butla jak się denerwuje przy cycu tak uważam to za zbędne.
    Onka - u nas ciągle rzadkie kupy czasami bardziej czasami mniej. Baczki tez codziennie nie pomaga zmiana mojej diety ni nic.

onka79 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z laktatorem to zależy, niektórzy w ogóle bez się obchodzą, więc nie ma co moim zdaniem zakładać, że się nie obejdzie bez elektrycznego i wydawać grubsze pieniądze.
    Z lekami jest tak, że jak masz na recepcie napisany i pokazujesz kartę to są za darmo. Musi być na recepcie po prostu.
    Lansinoh jest chyba w każdej aptece, prawie w każdej drogerii, a już na bank są dostępne w każdym mothercare. Ja gdzie nie patrzyłam to albo 10 albo 9,99 kosztowała. ;)
    Jeśli chodzi o bio-oil, to mi nic nie dawał. Tylko się wkurzałam, że się nie mogę ubrać bo się tyle wchłania. Na prześcieradle tłuste plamy zostawił - po smarowaniu na noc. Nowe rozstępy cały czas wychodziły i nic a nic nie bladło. A wykorzystałam całą tę dużą buteleczkę i smarowałam regularnie. Zobaczymy jak to serum z biogeny, które wczoraj zamówiłam. Teraz kończę palmer'sa, fajnie nawilża, może i trochę bledną albo mi się wydaje. Ale to co miało wyjść to wychodziło, niestety.

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lansinoh znalazlam najtanszy na Amazon i kupilam razem z okladami na piersi 3w1. Rewelacja.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kremami na rozstepy czy zwlaszcza na blizny uwazajcie i moze lepiej z tym poczekac jak malenstwa juz nie bedzie w brzuszku.

Sproquette, weronika86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cala ciążę smarowalam bio oilem brzuch, dwa razy dziennie, cala ciążę miałam może dwa rozstępy, a jak urodziłam to się mnóstwo pojawiło, byłam w szoku. Wiec jak maja wyjść to wyjdą. Ja kupowałam krem Lansinoh, był bardzo dobry, szkoda, że nie sprzedają mniejszej tubki za mniejsze pieniądze, bo później zostaje, a sutki już się uodparniają i dziecko też lepiej ssie.

Jeśli będziecie chciały zostawic z kimś maleństwo, a będzie trzeba gdzieś wyjść, to polecam elektryczny laktator, chyba już pisałam, że używane są o wiele tańsze, można licytować na Ebayu.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nowke za £30 ;)
    Tez smaruje bio oilem, olejem kokosowym, migdalowym i innym mamowymi specyfikami... Buu.

energytrip lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam oliwka i to od czasu do czasu, a wyszły mi przy sutkach... Nawet nie wiedziałam że tam mogą wyjść :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyszły lekkie nad pośladkami zaraz, przy tamtej ciąży, ale chyba dużo później je zobaczyłam, widzę je bardziej jak się opalę ale tam to przynajmniej mnie w oczy nie kłują :D
    no jestem zaskoczona,że przy sutkach wychodzą
    modlę się wciąż żeby nic mi nie wywaliło
    smarowałam się oliwką w tamtej ciąży, więc w tej bałam się zmieniać i też leciałam z oliwką, regularnie, ale mi się znudziło :) a teraz powinnam właśnie bardziej i widzę jak mi się skóra mocno wysusza, aż nogi mimo, że opalone to miejscami białe plamy suche. Tą próbkę mum and me zużyłam prawie całą na brzuch. Ciężko w tym temacie stwierdzić co pomaga, każdy ma inną skórę itd.
    Właśnie oglądałam katalog avon i marzy mi się moja ukochana seria planet spa.
    oj strasznie się nakręciłam, tak pięknie pachną i są takiej jakości. Miałam kiedyś masło z alg, mus czekoladowo jakiś, taki złoty piękny i jeszcze coś tam, wspominam te kosmetyki wyjątkowo dobrze.
    Tak sobie póki co tłumaczę, że najważniejsze dobrze nawilżyć i uelastycznić, więc w sumie jakieś takie masełko mogłoby być dobre :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ