Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi siostra czapki w pepco kupowała po 3 -4 zł fakt rozmiar był całkiem inny niż ten na metce ale za ta cene to i materialowo całkiem fajne. Jedna mi kupiła za 35 to w praniu wszystkie dodatki odpadły ale za to rozmiar się zgadzał
aniafk, Penelope lubią tę wiadomość
-
ano fakt, szybko rosną i ciężko wybrać, ale podchodzę w miarę z dystansem i trzeźwo mam nadzieję
bo wiele rzeczy mi się przy synku nie przydało, wiele za krótko dało się używać i teraz stawiam na prostotę, kupowanie gdy poczuję konkretną potrzebę, zamiast kupować przedwcześnie,
dużo przemyślałam też przez to, że jestem na razie wstrzymywana z kupowaniem, gdyby nie to możliwe, że miałabym w domu już pełno słodkich, niekoniecznie użytecznych przedmiotów
każdy pomysł dojrzewa, więc podpytuję, patrzę, nakręcam się, a później eliminuję z listy
troszkę sieczka w głowie, chyba bym odetchnęła z ulgą gdyby coś już miała załatwione, tak na dobry początek, przełamanie lodów
z dziwnie wyglądających rzeczy miałam też niby śpiworek ale zakładany na ramionka dziecka oraz w ogóle z rękawamigóra jak ubranko a dół torba/śpiwór
ale po razie użyłam.
oo taki jak Sproquette zapodała
Ja rodziłam na zimę, używałam ostatecznie kołderki i było w porządku, rozmiary te łóżeczkowe koło metra, wydaje się to dość surowe ale się sprawdzało, była zbyt dluga i cięzka żeby ją sobie naciągnął na głowę lub ot tak zrzucił ale nie za ciężka, droższe na pewno są fajne ciepłe ale "oddychające".
rożek z linku wydaje się bardzo przyjemny, fajnie, że taki pod bródkę, możliwe, że bym taki kupiła/kupię, ale moja pierwsza myśl czy się dziecie nie przegrzeje aby. Do wózka świetny
Oj Driada trzymaj się, no i właśnie jak w końcu z przeprowadzką, czyli znaleźliście coś, dom, pokój?
o ja chętnie nawilżacz powietrza bym kupiła, tylko czy to aby nie szkodziniby się wydaje, że fajne, byle nie działał jak te stare klimatyzacje w sensie skutków
do wózka miałam to sleeping bag (tak?) polarowy na ekspres i z dziurami na pasy co było mega użyteczne
dziś się za koszulą rozglądałam, chciałam jedną do kolan jakąś, bo koszul nie cierpię
wolałabym spodnie ale jak będą chcieli zajrzeć tam szybko to trzeba będzie się rozbierać, a materiału do zasłaniania brak
o sztywne rożki dobre, bo jak na rękach zaśnie to łatwiej bez budzenia przenieść i się nie turla tyle
o haha czytam dalej i kolejny link, to z amazona też miałam, widać to powszechne czego nie wiedziałam
nie lubię tego, nogi mi w to synek wsadzał, wiercił i jakby klinował nóżkę zgiętą na materiale, musiałam rozpinać i ratować
a pomysł z dołem łóżeczka i zawijaniem kołderki rewelacyjny, skorzystam
Limerikowo, kambel lubią tę wiadomość
-
Teraz będzie dwa dni ciszy
U nas wczoraj takie piękne słoneczko było no i upał a dzisiaj deszcz od rana ;/
Dobrze, że ja w planach mam leżenie
Ja też jestem wstrzymana z kupowaniem, chociaż w Polsce dużo ubrań nakupiłam ale wiem że przed urodzeniem już nie pojedziemy. Teraz chciałabym kupić wózek ale jak dla mnie to za wcześnie. Planowałam w grudniu i nie wiem jak wytrzymam bo z tego zakupu to cieszę się najbardziej
Ja miałam nawilżacz powietrza, taki na prąd który mgiełkę wytwarza - bardzo był przydatny pomimo tutejszej wilgoci. Można kupić sobie też nawilżacze na kaloryfer, takie zwykłe pojemniczki do których się wodę w lewa. Odradzam tylko te na wkłady bo to chemia jakby nie było. -
w myślach pokoik dla małej bądź dla obojga to już mam urządzony hehe
białe łóżeczko, baldachim obowiązkowo, ochraniacze na szczebelki obowiązkowo, przesłodką pościel, wszystko tak przytulnie, przewijaczek biały w postaci lekkiej komody, ten nawilżacz powietrza i to może jednocześnie taki wytwarzający światełko delikatne,
wieża, mam już składankę spokojnych melodyjek dla wyciszenia dzieciaczków
Małemu może łóżko piętrowe z fajnym rozwiązaniem na dole, jakimś biurkiem albo sofką,
wózeczek chcę mieć ociekający dziewczęcością haha, dlatego przydałoby się jeszcze USG, może bym dostała wtedy zielone światło
i pełno szczególików ten mój biedny łeb ogarnął i nie umie myśleć, rozmówcą z "normalnymi" ludźmi jestem fatalnym, bo co jakiś czas i tak się wszystko sprowadza do najważniejszego dla mnie w tym momencie
też dostałyście pieluszki huggies pull ups typowo chłopięce lub dziewczęce?
jedyny róż jaki wokół siebie mam to te pieluszki nieszczęsne
niech no tylko "szlaban mi podniosą", jak ruszę.
jak w kabarecie ani mru mru z relacją z otwarcia marketu
ostatnio dokonałam swojego pierwszego zakupu na ebayu, nie miało to nic wspólnego z dzieckiem ale się rozdziewiczyłam, nie było źle, przesyłkę miałam po dwóch dniach, kartą zapłaciłam, ładnie przeszło, także jestem gotowa na maraton -
Ap, ten rożek który wstawilam ma tą jakby wierzchnią kolderke osobno, i zapinana ukośnie na rożek, a jak do wózka to kolderka i zapina się rożek, tak wyczytałam, że to dwie części. Ja w pracy, a w sumie na przerwie w domu, ale lecę dalej, jeszcze półtorej godziny i koniec.
-
aniafk nie wiem czy maja czapeczki na zime w H&M, bo oni tu tylko sezonowo a ja kupowalam 2 miesiace temu.
Tutaj kazda polozna na pierwszej wizycie domowej patrzy jak dziecko masz w lozeczku i czy prawidlowo (nozki w samymy dole lozeczka) i czy nie za duzo kocykow, czy nie ma podusi. Maluch ma lezec na plasko i nie za bardzo opatulony zeby nie przegrzac. Tak wiec kochane, jak tylko cos bedziemy zle robily to nas skoryguja -
Penelope, nie wiem co jest grane ale nie jest zle
zawsze moze byc gorzej
Ja wczoraj powiedzialam ze juz gorzej byc nie moze, gorzej czuc sie nie moge i juz gorzej na pewno nie bede wygladac. siedzialam z rajtkami wciagnietymi do polowy ud i beczalam bo nie mialam sily ich wyzej podciagnacDzis jest o niebo lepiej
Ap, do wozka nie sleeping bad tylko foot muffPenelope, mychowe lubią tę wiadomość
-
jeny ile nazw
matki to jednak muszą mieć pojemne te głowy
zamówiłam z brioko organizery i przyjdą z tą paczką z PL więc czekam ech
ciekawa jestem czy mądrze je zrobili, ale muszę dać upust gdzieś na kartki, bo niedługo głowę zgubię
ORGANIZACJA przede wszystkim hehe
tyger lubi tę wiadomość
-
paczam sobie w tym necie, coś mnie znowu strzeliło
https://www.babymama.pl/torba-forma-grey-skip-hop-p5016.html fajna torba taka "zorganizowana" hehe
patrzyłam też baldachimy na ebayu i przy okazji zaczęłam snuć marzenia o własnej sypialni z takim subtelnym baldachimem wokół łożalampeczki tururu,
w nogach jaką skrzynkę z siedziskiem,poduszeczki, półeczki na książki i coś co kiedyś widziałam w ikei, taki stolik na kółkach na szerokość łóżka, najeżdża się nim nad łóżko i możesz sobie wygodnie chorować, pracować, jeść, pisać
ech ech ech
mała jakoś dziwnie się rusza, ja nie wiem co to dziecię wyczynia, to już ani przeciąganie ani kopanie, a takie podrygiwanie, jakby mnie królik kopał haha tak szybciutkoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 18:08
kambel lubi tę wiadomość
-
My musimy pokój kaji wyremontować ma w nim tylko komodę i szafę,ale na razie odkładamy to na przyszłość bo i tak śpi w naszym pokoju
Ale mamy w planach ściany na taki pistacjowy kolor i namalować jakiś motyw dziecięcy
Byłam dziś u GP powiedziałam ze próbuje z mlekiem ale nie stać mnie by płacić 17 f co 4 dni. Dostałam receptę na 15 puszek za miesiąc mamy zrobić prowokacje,,ale ona twierdzi ze to i tak egzema hah...Penelope, mychowe lubią tę wiadomość
-
taniej będzie z receptą? sporo 15 szt
ja myślałam, że nam lekarka przysługi robiła, bo bez daty recepty na 8 puszek pisała np hehe co ja wiem o życiu
a co to będzie ta prowokacja? ja muszę o tej egzemie poczytać
się martwię, że jak oboje dzieci wsadzę do jednego pokoju to mnie syn prześwięcimała by mu płakała to by się nie wysypiał, a do szkoły trzeba iść więc pewnie siłą rzeczy na początku będziemy ją mieli u siebie,
jak to mówią wyjdzie w praniu, ale pomarzyć i poplanować miło, taki ze mnie typ