Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siostra czapki w pepco kupowała po 3 -4 zł fakt rozmiar był całkiem inny niż ten na metce ale za ta cene to i materialowo całkiem fajne. Jedna mi kupiła za 35 to w praniu wszystkie dodatki odpadły ale za to rozmiar się zgadzał :)

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tak wszędzie jest ale mnie też uczyły położne żeby dziecko spało w dole łóżeczka . Tak więc spało i następne też będzie :)Jeszcze tylko nie wiem pod czym - czy kocyk, kołderka czy sleeping bag - wyjdzie w praniu :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja sobie żadnej czapeczki na zimę nie przywiozłam ;/
    Fakt, że w sierpniu ciężko zimowe w Polsce znaleźć ale na allegro miałam upatrzone i nie wiem dlaczego nie kupiłam .

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano fakt, szybko rosną i ciężko wybrać, ale podchodzę w miarę z dystansem i trzeźwo mam nadzieję :) bo wiele rzeczy mi się przy synku nie przydało, wiele za krótko dało się używać i teraz stawiam na prostotę, kupowanie gdy poczuję konkretną potrzebę, zamiast kupować przedwcześnie,
    dużo przemyślałam też przez to, że jestem na razie wstrzymywana z kupowaniem, gdyby nie to możliwe, że miałabym w domu już pełno słodkich, niekoniecznie użytecznych przedmiotów :)
    każdy pomysł dojrzewa, więc podpytuję, patrzę, nakręcam się, a później eliminuję z listy :D
    troszkę sieczka w głowie, chyba bym odetchnęła z ulgą gdyby coś już miała załatwione, tak na dobry początek, przełamanie lodów

z dziwnie wyglądających rzeczy miałam też niby śpiworek ale zakładany na ramionka dziecka oraz w ogóle z rękawami :) góra jak ubranko a dół torba/śpiwór :) ale po razie użyłam.
    oo taki jak Sproquette zapodała

Ja rodziłam na zimę, używałam ostatecznie kołderki i było w porządku, rozmiary te łóżeczkowe koło metra, wydaje się to dość surowe ale się sprawdzało, była zbyt dluga i cięzka żeby ją sobie naciągnął na głowę lub ot tak zrzucił ale nie za ciężka, droższe na pewno są fajne ciepłe ale "oddychające".

rożek z linku wydaje się bardzo przyjemny, fajnie, że taki pod bródkę, możliwe, że bym taki kupiła/kupię, ale moja pierwsza myśl czy się dziecie nie przegrzeje aby. Do wózka świetny

Oj Driada trzymaj się, no i właśnie jak w końcu z przeprowadzką, czyli znaleźliście coś, dom, pokój?

o ja chętnie nawilżacz powietrza bym kupiła, tylko czy to aby nie szkodzi :) niby się wydaje, że fajne, byle nie działał jak te stare klimatyzacje w sensie skutków

do wózka miałam to sleeping bag (tak?) polarowy na ekspres i z dziurami na pasy co było mega użyteczne

dziś się za koszulą rozglądałam, chciałam jedną do kolan jakąś, bo koszul nie cierpię
    wolałabym spodnie ale jak będą chcieli zajrzeć tam szybko to trzeba będzie się rozbierać, a materiału do zasłaniania brak

o sztywne rożki dobre, bo jak na rękach zaśnie to łatwiej bez budzenia przenieść i się nie turla tyle

o haha czytam dalej i kolejny link, to z amazona też miałam, widać to powszechne czego nie wiedziałam
    nie lubię tego, nogi mi w to synek wsadzał, wiercił i jakby klinował nóżkę zgiętą na materiale, musiałam rozpinać i ratować :D

a pomysł z dołem łóżeczka i zawijaniem kołderki rewelacyjny, skorzystam

Limerikowo, kambel lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje i szybkiego powrotu do domku.

Popsul mi sie laptop i dopiero dzisiaj kupilam nowy a jak tu weszlam to myslalam ze Was nie nadrobie :)

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak - ja juz zauważyłam na tym wątku jak jest cisza to jest cisza a jak zacznie się pisać to strona za stroną leci :)

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope polecam z pl pieluchy tetrowe kolorowe i czapeczki ja czapeczki zawsze kupuje w pl

Penelope lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie dwa dni ciszy :)
    U nas wczoraj takie piękne słoneczko było no i upał a dzisiaj deszcz od rana ;/
    Dobrze, że ja w planach mam leżenie :)
    Ja też jestem wstrzymana z kupowaniem, chociaż w Polsce dużo ubrań nakupiłam ale wiem że przed urodzeniem już nie pojedziemy. Teraz chciałabym kupić wózek ale jak dla mnie to za wcześnie. Planowałam w grudniu i nie wiem jak wytrzymam bo z tego zakupu to cieszę się najbardziej :)
    Ja miałam nawilżacz powietrza, taki na prąd który mgiełkę wytwarza - bardzo był przydatny pomimo tutejszej wilgoci. Można kupić sobie też nawilżacze na kaloryfer, takie zwykłe pojemniczki do których się wodę w lewa. Odradzam tylko te na wkłady bo to chemia jakby nie było.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w myślach pokoik dla małej bądź dla obojga to już mam urządzony hehe
    białe łóżeczko, baldachim obowiązkowo, ochraniacze na szczebelki obowiązkowo, przesłodką pościel, wszystko tak przytulnie, przewijaczek biały w postaci lekkiej komody, ten nawilżacz powietrza i to może jednocześnie taki wytwarzający światełko delikatne,
    wieża, mam już składankę spokojnych melodyjek dla wyciszenia dzieciaczków :)
    Małemu może łóżko piętrowe z fajnym rozwiązaniem na dole, jakimś biurkiem albo sofką,
    wózeczek chcę mieć ociekający dziewczęcością haha, dlatego przydałoby się jeszcze USG, może bym dostała wtedy zielone światło :D
    i pełno szczególików ten mój biedny łeb ogarnął i nie umie myśleć, rozmówcą z "normalnymi" ludźmi jestem fatalnym, bo co jakiś czas i tak się wszystko sprowadza do najważniejszego dla mnie w tym momencie :)
    też dostałyście pieluszki huggies pull ups typowo chłopięce lub dziewczęce?
    jedyny róż jaki wokół siebie mam to te pieluszki nieszczęsne
    niech no tylko "szlaban mi podniosą", jak ruszę.
    jak w kabarecie ani mru mru z relacją z otwarcia marketu
    ostatnio dokonałam swojego pierwszego zakupu na ebayu, nie miało to nic wspólnego z dzieckiem ale się rozdziewiczyłam, nie było źle, przesyłkę miałam po dwóch dniach, kartą zapłaciłam, ładnie przeszło, także jestem gotowa na maraton :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, ten rożek który wstawilam ma tą jakby wierzchnią kolderke osobno, i zapinana ukośnie na rożek, a jak do wózka to kolderka i zapina się rożek, tak wyczytałam, że to dwie części. Ja w pracy, a w sumie na przerwie w domu, ale lecę dalej, jeszcze półtorej godziny i koniec.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym mam kiepski dzień, dni, tygodnie, i chyba dziś mam już po kokardy, ale przyjdę wyzalic się potem, komuś musze!

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk nie wiem czy maja czapeczki na zime w H&M, bo oni tu tylko sezonowo a ja kupowalam 2 miesiace temu.

Tutaj kazda polozna na pierwszej wizycie domowej patrzy jak dziecko masz w lozeczku i czy prawidlowo (nozki w samymy dole lozeczka) i czy nie za duzo kocykow, czy nie ma podusi. Maluch ma lezec na plasko i nie za bardzo opatulony zeby nie przegrzac. Tak wiec kochane, jak tylko cos bedziemy zle robily to nas skoryguja ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, nie wiem co jest grane ale nie jest zle :) zawsze moze byc gorzej :P
    Ja wczoraj powiedzialam ze juz gorzej byc nie moze, gorzej czuc sie nie moge i juz gorzej na pewno nie bede wygladac. siedzialam z rajtkami wciagnietymi do polowy ud i beczalam bo nie mialam sily ich wyzej podciagnac :/ Dzis jest o niebo lepiej :D

Ap, do wozka nie sleeping bad tylko foot muff :)

Penelope, mychowe lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny ile nazw :D
    matki to jednak muszą mieć pojemne te głowy
    zamówiłam z brioko organizery i przyjdą z tą paczką z PL więc czekam ech
    ciekawa jestem czy mądrze je zrobili, ale muszę dać upust gdzieś na kartki, bo niedługo głowę zgubię
    ORGANIZACJA przede wszystkim hehe

tyger lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie sprawdzała jak kaja śpi,a na nowym mieszkanku jeszcze nas nie odwiedziła.
    Ap faktycznie tu papierków multum ja mam wielkie pudło a w nim pełno teczek a i tak w komodzie bieżące listy zalegają

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może byście zapodały jakieś foto waszych pokoików dzidziusiowych? :)powzdycham sobie, może się zainspiruję :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paczam sobie w tym necie, coś mnie znowu strzeliło
    https://www.babymama.pl/torba-forma-grey-skip-hop-p5016.html fajna torba taka "zorganizowana" hehe
    patrzyłam też baldachimy na ebayu i przy okazji zaczęłam snuć marzenia o własnej sypialni z takim subtelnym baldachimem wokół łoża :D lampeczki tururu,
    w nogach jaką skrzynkę z siedziskiem,poduszeczki, półeczki na książki i coś co kiedyś widziałam w ikei, taki stolik na kółkach na szerokość łóżka, najeżdża się nim nad łóżko i możesz sobie wygodnie chorować, pracować, jeść, pisać :D
    ech ech ech
    mała jakoś dziwnie się rusza, ja nie wiem co to dziecię wyczynia, to już ani przeciąganie ani kopanie, a takie podrygiwanie, jakby mnie królik kopał haha tak szybciutko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 18:08

kambel lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musimy pokój kaji wyremontować ma w nim tylko komodę i szafę,ale na razie odkładamy to na przyszłość bo i tak śpi w naszym pokoju :)
    Ale mamy w planach ściany na taki pistacjowy kolor i namalować jakiś motyw dziecięcy
    Byłam dziś u GP powiedziałam ze próbuje z mlekiem ale nie stać mnie by płacić 17 f co 4 dni. Dostałam receptę na 15 puszek za miesiąc mamy zrobić prowokacje,,ale ona twierdzi ze to i tak egzema hah...

Penelope, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, ale fajna ta torba!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taniej będzie z receptą? sporo 15 szt :) ja myślałam, że nam lekarka przysługi robiła, bo bez daty recepty na 8 puszek pisała np hehe co ja wiem o życiu :D
    a co to będzie ta prowokacja? ja muszę o tej egzemie poczytać ;)

się martwię, że jak oboje dzieci wsadzę do jednego pokoju to mnie syn prześwięci :) mała by mu płakała to by się nie wysypiał, a do szkoły trzeba iść więc pewnie siłą rzeczy na początku będziemy ją mieli u siebie,
    jak to mówią wyjdzie w praniu, ale pomarzyć i poplanować miło, taki ze mnie typ :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ