Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rennie można. W pierwszej ciąży to hurtowo zamawiałam. Teraz odkryłam migdały i jem na zmianę z rennie. Zgagę mam koszmarną ale też przed ciążą miałam z tym problemy, teraz tylko się zwiększyły o 90%.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He ja też się na początku śmiałam ' to na pewno dziewczynka, bo tylko baby są takie wredne ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zgaga paliła tydzień kilka dni przerwy i znowu i tak w kółko.
    Ja od GP dostałam jeszcze syrop na zgage. A na mdłości to rano jadłam tosta z masłem ale co z tego jak po godz leciałam do kibelka, ale szybkie załatwienie sprawy i spokój cały dzień.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, to ja mam mam dokładnie tak jak Ty, ale nie próbowałam rennie, może powinnam spróbować. Mąż od 7 w pracy, po pracy prosto na brass band do 22, w domu na 23 a ja jeszcze mu dzwonię żeby mleko kupił bo ja nie pojechałam kupić, ja jutro wolne a On o 6 budzik, ale daje radę, słowa mi nie powie ze coś może powinnam czy mogłabym. Robię tylko to co co chcę , jestem mu wdzięczna, za cierpliwość
    [in QUOTE=aniafk]Penelope jeśli Cie to pocieszy to ja też narzekam . Mdłości mam do dzisiaj chociaż nigdy nie wymiotowałam. Odbija mi się bez przerwy i mam cholerny niesmak w gębie ;/. zgaga mnie męczy od ponad miesiąca a na widok rennie mam dreszcze tak mi zbrzydło :)
    Jeszcze do tego cały dzień leżę i mam cholerne wyrzuty sumienia jak mąż padnięty z pracy przychodzi, sprząta, myje gary, odkurza, kąpie młodego itp. Nie wiem jak ja wytrwam w takim stanie do końca :(

Paula kochana gratuluję i nie przejmuj się, że dopiero teraz do nas przychodzisz z dobrymi wiadomościami bo my już na bieżąco zaraz po Twoim porodzie byłyśmy BBC :D[/QUOTE]

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap nie dziwi mnie to, że w każdym wieku można złapać bo w tych czasach i w takim środowisku nasze organizmy coraz słabsze. Ja nie mam na szczęście.
    Raz tylko dostałam pokrzywkę na nogach po zjedzonych dzień wcześniej pierogach ruskich ( takich mrożonych z pl sklepu) Jak zobaczyłam co mam na nogach to od razu dr google i naczytałam się, że to pluskwy mnie pogryzły! Masakra, od razu do męża dzwonię i mówię, że pluskwy mamy i że wyprowadzić się musimy bo tego nie wytępisz :)
    Dopiera jak z pracy przyszedł to mówi , że to nie pluskwy tylko uczulenie :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha tak, jak w ciąży coś z cerą albo za dużo objawów to zaraz, że pewno dziewuszka :)
    u mnie by się niby zgadzało, albo to te 5 lat plus haha

o migdały lubię, a jak mają "leczyć" to pędzę kupować :)
    nie miałam nigdy zgagi przedtem, nie wiedziałam nawet co to i jak to ma wyglądać, ale człowiek taki ma super instynkt, że jak się właściwa rzecz dzieje to już wie, że to jest to :D
    i jestem w szoku jak okrutna potrafi taka zgaga być, brr

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o haha a ty chciałaś życie wywracać do góry nogami :)

aniafk lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak to na dziewczynkę to mam nadzieję że się ziści, akurat dziewczynkę bym chciała. No mam nadzieje ze to nie facet daje mi tam tak popalić, chyba że odpłaca mi za tych wszystkich którym ja dałam w życiu popalić hahaha

aniafk, Sproquette, Zancia28 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migdały świetnie pomagaja chociaż nie na długo.

Penelope rennie na zgagę, na mdłości to raczej nie. W moim przypadku to nawet większy niesmak mam po rennie niż przed tyle ,że ja to już trochę przy truta tym jestem.

Kambel a jaki to syrop?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    No to jak to na dziewczynkę to mam nadzieję że się ziści, akurat dziewczynkę bym chciała. No mam nadzieje ze to nie facet daje mi tam tak popalić, chyba że odpłaca mi za tych wszystkich którym ja dałam w życiu popalić hahaha

haha taka z Ciebie zła kobieta jest? :D
    to obstawiamy, że córcia i czekamy na USG :)

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. A skórę na twarzy to mam teraz tragiczną! Kolejny objaw na dziewczynkę??? ;)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam mała i strasznie chciało mi się pić i mówię do siostry ale mam zgage heh a miałam wtedy ok 8/9 lat. I też dopiero w ciąży poczułam jak to faktycznie jest.

Powiem wam jeszcze ze ostatnio dostałam z bootsa kupon na 50 zdjęć za free i zapłaciłam tylko 1.64 za przesyłkę
    :)

Wujek gogle jak chorobę czasami wymyśli to człowiek sobie grób powinien wykopać :)

aniafk, Penelope, Sproquette, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope myślisz, że to taka męska solidarność? Żeby to nie była jakaś reinkarnacja! :)

Sproquette lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej nie pamiętam nazwy. Wiem ze wolałam rennie bo on był straszny w smaku ale też pomagał. Wiem ze jeszcze jest ten syrop gaviscon.
    Ja poszłam do GP powiedziałam ze chce coś mocniejszego bo środki dostępne bez recepty nie działają już.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak Penelope w teorii to właśnie popularny objaw dziewuszki w brzuchu :D

oooo ja jestem do zdjęć pierwsza, też cę :( :D

tak dr google jest super, można odrazu trumnę wybierać

ja ostatnio kupiłam sobie słoik masła orzechowego, zawartość orzechów 96% haha
    i tak jem i myślę, że dziecko może zahartuję haha i że jak mi po tym plamy nie wyskoczą to żadne uczulenie mnie nie ruszy tfu tfu :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha mocniejszego :) syropek na spirytusiku i git :D

Sproquette lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, zgage mam, do teraz nie miałam pojęcia co co to zgaga. Jutro lecę po to rennie.

Ap, zła, nie zła co Ci będę mówić ;) w końcu 33 lata singlem byłam, z krótkimi przerwami hahaha ;)

No to czekamy na scan, jeszcze i się okaże :)
    aniafk wrote:
    Migdały świetnie pomagaja chociaż nie na długo.

Penelope rennie na zgagę, na mdłości to raczej nie. W moim przypadku to nawet większy niesmak mam po rennie niż przed tyle ,że ja to już trochę przy truta tym jestem.

Kambel a jaki to syrop?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 23:28

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc tego obecnego zaszczyt kopnął :D musiał się wyróżniać chyba :)
    to Ty doświadczona kobita, dałabyś sobie z synem radę :D

Penelope, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jeśli chodzi o zdjęcia to jest kilka firm gdzie on line zdjęcia odbijasz i tam zawsze jako nowy klient coś gratis dostajesz - 20,30 odbitek.
    Poza tym polecam robienie właśnie w tych sklepach np. kartek świątecznych ze zdjęciami. Ja robiłam na Boże Narodzenie dla dziadków - śliczne są :)
    ZA każdym razem nowego maila podaję i zawsze jestem nowy klient :D

http://www.photobox.co.uk/
    http://www.snapfish.co.uk/

I jeszcze jeden świetny sklep gdybyście chciały komuś prezent kupić, świetna jakość, oryginalne i ceny dla ludzi. Kartkę tam dla męża na dzień ojca zamawiałam / wkleję później zdjęcie/

http://www.gettingpersonal.co.uk/personalised-presents/personalised-gifts.htm?gclid=Cj0KEQjwspCgBRCiwOjBxeCcm-kBEiQAooz6t9i9_8DkKJ3E4QzxH_8FZ3MKsreYjPwVOIa_LmHfoWIaAtKk8P8HAQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 23:34

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak to działa, ale jak mi się mała pręży i uciska gdzieś w dole brzucha i jednocześnie wyłazi do przodu to mi tchu brak i takie gorąco na twarz wypływa

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ