Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wykluwa Tyger, wykluwa :) :) :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś mam pytanie odnośnie wózków? Czy kupowałyście w UK czy w Polsce, czy nowe czy używane i jakich firm wózki macie ? Moja młodsza siostra która już ma dziecko, powiedziała że radzi by gondolę pożyczyć lub kupić używaną a zainwestować lepiej dobrą spacerówkę. Ja myślę o kupnie nowego wózka 3 in 1 z polski, do dziś byłam przekonana, ale dziś znalazłam nawet nie głupie i niedrogie wózki w gazetce ToysRus i na stronie mothercare jeden całkim w moim guście, nawet by mnie taniej wyniosły niż ten z polski z przesyłką.
    Więc proszę o rady i nazwy, spiszę i będę oglądać :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) hmmm a raczej z południa :D

Tyger czosnek, cytryna, miód póki nie jest za późno! Sól na gardło.

Bransoletki ciekawe, ja nie pamiętam czy miałam sklerozę przy cyckach ale nie raz jedna była twarda i ciężka a druga jak flak. Tylko nie wiem czy pamiętałabym o zmianie bransoletki na następną rękę i i o ustawieniu godziny :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger paracetamol weź :D hahaha
    ja miałam 3dniowe przeziębienie teraz, mówią, że katar zawsze te 7 dni ale jakoś mi się upiekło.
    Ciekawa rada z tym wózkiem, ja miałam 3w1, gondolkę dobrą sobie cenię, a jak mały podrósł to cały wózek zmieniłam na lekką spacerówkę, bo ta w zestawie była za ciężka z tym całym stelażem, koszem itd

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja już wózek wybrałam - tutaj w UK. Ciężko wybrać odpowiedni, ja miałam problem 5 lat temu. Pierwszy 3w1 sprzedałam po 4 miesiącach. Gondola byłą świetna, duża, ale spacerówka....;/ Następny był 2w1 i był ok tylko nie można było siedziska przekładać, więc jak naszły nas brytyjskie wiatry to czasami zamiast pchać to ciągnęłam wózek żeby młodemu po oczach nie wiało ;/

Teraz wybrałam Oyster bebestyle - brytyjski wózeczek. Jest 3w1 ale główną uwagę przykuła właśnie spacerówka bo jak na wózki 3w1 jest bardzo zgrabna.
    W ogóle jest to wózek składany i można kupić nową spacerówkę a gondole czy fotelik używaną. Można też za ok 30 funtów zmienić jego kolor bo wersja podstawowa jest czarna i można sobie tz. colour pack dokupić :)

Ja myślę o takim kolorze
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5ff80b3ed.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=3FCypxA0Q4o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:39

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, a gdzie zakupujesz ten wózek, w jakimś stacjinarnym sklepie czy online? Całkiem całkiem ten wózek :)
    aniafk wrote:
    Teraz wybrałam Oyster bebestyle - brytyjski wózeczek. Jest 3w1 ale główną uwagę przykuła właśnie spacerówka bo jak na wózki 3w1 jest bardzo zgrabna.
    W ogóle jest to wózek składany i można kupić nową spacerówkę a gondole czy fotelik używaną. Można też za ok 30 funtów zmienić jego kolor bo wersja podstawowa jest czarna i można sobie tz. colour pack dokupić :)

Ja myślę o takim kolorze
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5ff80b3ed.jpg

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On line bo taniej, w sklepach są drogie a i tak na stanach nie mają tylko wysyłają. W ogóle chyba najtaniej wychodzi pokombinować i kupić wszystko osobno.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam deltim ale kurde nie pamiętam jaki model :) pistacjowo niebieski
    to co mi się w wózku podobało to duże pompowane koła, gładko jeździł, nie hałasował, amortyzatory były też świetne, lekko bujało synka, nawet jak po wertepach jechałam, miał z przodu skrętne kółka blokowane, więc używałam chętnie, stelaż łatwo się składał, a kółka łatwo zdejmowały, a gondolka miała regulowane oparcie, cały materiał z wózka dawał się łatwo zdjąć i uprać, był umocowany na mocne napy

za to koszyk był płaski więc malutki, płytki, nie dało się za wiele wozić.
    wózek był przekładany na dwie strony ale tą ciężką częścią właśnie, z tym się namordowałam, bo trzymając gondolkę musiałam palcami z obu stron coś tam podnieść zablokować jednocześnie i nieraz palce przycięłam, wolałabym z przekładaną rączką
    spacerowa część była śliczna i na pewno wygodna dla dziecka ale strasznie duża i ciężka

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a , zapomniałam, no właśnie pompowane koła chciałam też.
    Jeszcze jedna rzecz, właśnie dostałam kartę do darmowych recept i dentysty, pocztą przyszło. Pytanie,
    Gdzie szukałyście dentysty? Jakakolwiek przychodnia dentystyczna? Czy to jest ubezpieczenie na tylko jakieś wybrane rzeczy czy na całość leczenia jeśli taka konieczność wystąpi. Czy jak w pl, że pewne rzeczy masz refundowane ale inne dopłacasz, jak np. rodzaj plomby. Nigdy nie byłam u dentysty w UK, zawsze w Polsce, ale chętnie bym poszła na "oględziny" uzębienia, czy tam aby nadal wszystko w porządku.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny tak bylam na scanie wszystko ok serduszko bije wymiary w porzadku:D jestem taka szczesliwa, A co do dentysty Penelope to poprostu najblizasza przychodznia dentystyczna rejestrujesz sie i przez to ze jestes w ciazy masz za darmo wszystko:)

Penelope, ap1526, tyger, Zancia28 lubią tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope do tego wózka można kupić pompowane koła, na eBay znalazłam jakoś za 25£.
    Z przekładana rączka tez miałam, porażka. Ciężko się prowadzi po przełożeniu bo przeważnie koła z przodu są mniejsze i jak się je ma z tyłu to tragedia.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super wieści :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mothercare spin. Kupiliśmy używany za 100 f w stanie idealnym. Tyle że jest 2 w 1 a fotelik trzeba dokupić. Z gondoli robi się spacerowke i co mi się podoba to właśnie ze rączkę można obracać. Nowsza wersja w sklepie teraz jest za 300/400 w zależności od promocji ( orb pram)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też fakt, to muszę poszukać czegoś z łatwo wpinanymi częściami
    zwłaszcza jak teraz też te trzykołowe wózki, to nie można odwrócić, hmm

całe szczęście Paula :) już bez stresów :)spałaś coś dzisiaj?

mnie babeczka jedna powiedziała, że nawet jak tej karty nie mam, a widać że w ciąży jestem to nie powinni mi robić problemów z darmowymi lekami itp.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na tym foteliku nie zależy za mocno, nie było to super,
    choć małe jednak, a jakby się samolotem leciało to miło móc wpiąć fotelik w wózek
    sama nie wiem hah :) ja na carboot chcę zobaczyć, bo kiedy jeszcze się nie interesowałam tematem widziałam tam fajne wózki

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oja Kambel a ten Twój mothercare spin się kręci wokół własnej osi? :D nie widziałam takich cudów jeszcze :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie zależy żeby był fotelik. Poruszam się tylko autem wiec nie ma innej opcji. Chciałam wózek kupić po urodzeniu ale przez fotelik musze przed. Nie wiem jak w innych liniach lotniczych ale w easy jet można fotelik wnieść na pokład i wtedy dziecko leci w foteliku.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi mi o to, że mogę sobie dokupić fotelik niekoniecznie do kompletu
    koleżanka już nawet proponowała, że mi taki da, bo skądś tam ma
    ten z deltim wózka to był tragiczny, twardy taki, może coś wymyślili lepszego skoro się już nawet wózki kręcą wokół własnej osi haha

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego wózka co wybralam można podpiąć trzy rodzaje fotelika, oyster, maxi cosi i jeszcze jakiś wiec tez pewnie poszukam używki.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap no właśnie to jest w nim fajne. Nic się nie kombinuje tylko rączkę przekrecasz i juz dziecko widzi cały świat :) nam fotelik nie jest za bardzo potrzebny. My dostaliśmy od znajomej ale to i tak używamy go sporadycznie.autka i tak nie mamy więc stoi sobie w pokoju, a wpiety do wózka nie podoba mi się.

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ