Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja dziś mam pytanie odnośnie wózków? Czy kupowałyście w UK czy w Polsce, czy nowe czy używane i jakich firm wózki macie ? Moja młodsza siostra która już ma dziecko, powiedziała że radzi by gondolę pożyczyć lub kupić używaną a zainwestować lepiej dobrą spacerówkę. Ja myślę o kupnie nowego wózka 3 in 1 z polski, do dziś byłam przekonana, ale dziś znalazłam nawet nie głupie i niedrogie wózki w gazetce ToysRus i na stronie mothercare jeden całkim w moim guście, nawet by mnie taniej wyniosły niż ten z polski z przesyłką.
Więc proszę o rady i nazwy, spiszę i będę oglądać -
Witam się z rana
hmmm a raczej z południa
Tyger czosnek, cytryna, miód póki nie jest za późno! Sól na gardło.
Bransoletki ciekawe, ja nie pamiętam czy miałam sklerozę przy cyckach ale nie raz jedna była twarda i ciężka a druga jak flak. Tylko nie wiem czy pamiętałabym o zmianie bransoletki na następną rękę i i o ustawieniu godziny
-
Tyger paracetamol weź
hahaha
ja miałam 3dniowe przeziębienie teraz, mówią, że katar zawsze te 7 dni ale jakoś mi się upiekło.
Ciekawa rada z tym wózkiem, ja miałam 3w1, gondolkę dobrą sobie cenię, a jak mały podrósł to cały wózek zmieniłam na lekką spacerówkę, bo ta w zestawie była za ciężka z tym całym stelażem, koszem itdPenelope lubi tę wiadomość
-
Penelope ja już wózek wybrałam - tutaj w UK. Ciężko wybrać odpowiedni, ja miałam problem 5 lat temu. Pierwszy 3w1 sprzedałam po 4 miesiącach. Gondola byłą świetna, duża, ale spacerówka....;/ Następny był 2w1 i był ok tylko nie można było siedziska przekładać, więc jak naszły nas brytyjskie wiatry to czasami zamiast pchać to ciągnęłam wózek żeby młodemu po oczach nie wiało ;/
Teraz wybrałam Oyster bebestyle - brytyjski wózeczek. Jest 3w1 ale główną uwagę przykuła właśnie spacerówka bo jak na wózki 3w1 jest bardzo zgrabna.
W ogóle jest to wózek składany i można kupić nową spacerówkę a gondole czy fotelik używaną. Można też za ok 30 funtów zmienić jego kolor bo wersja podstawowa jest czarna i można sobie tz. colour pack dokupić
Ja myślę o takim kolorze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5ff80b3ed.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=3FCypxA0Q4o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 12:39
Penelope lubi tę wiadomość
-
aniafk, a gdzie zakupujesz ten wózek, w jakimś stacjinarnym sklepie czy online? Całkiem całkiem ten wózekaniafk wrote:Teraz wybrałam Oyster bebestyle - brytyjski wózeczek. Jest 3w1 ale główną uwagę przykuła właśnie spacerówka bo jak na wózki 3w1 jest bardzo zgrabna.
W ogóle jest to wózek składany i można kupić nową spacerówkę a gondole czy fotelik używaną. Można też za ok 30 funtów zmienić jego kolor bo wersja podstawowa jest czarna i można sobie tz. colour pack dokupić
Ja myślę o takim kolorze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5ff80b3ed.jpg
-
ja miałam deltim ale kurde nie pamiętam jaki model
pistacjowo niebieski
to co mi się w wózku podobało to duże pompowane koła, gładko jeździł, nie hałasował, amortyzatory były też świetne, lekko bujało synka, nawet jak po wertepach jechałam, miał z przodu skrętne kółka blokowane, więc używałam chętnie, stelaż łatwo się składał, a kółka łatwo zdejmowały, a gondolka miała regulowane oparcie, cały materiał z wózka dawał się łatwo zdjąć i uprać, był umocowany na mocne napy
za to koszyk był płaski więc malutki, płytki, nie dało się za wiele wozić.
wózek był przekładany na dwie strony ale tą ciężką częścią właśnie, z tym się namordowałam, bo trzymając gondolkę musiałam palcami z obu stron coś tam podnieść zablokować jednocześnie i nieraz palce przycięłam, wolałabym z przekładaną rączką
spacerowa część była śliczna i na pewno wygodna dla dziecka ale strasznie duża i ciężkaPenelope lubi tę wiadomość
-
a , zapomniałam, no właśnie pompowane koła chciałam też.
Jeszcze jedna rzecz, właśnie dostałam kartę do darmowych recept i dentysty, pocztą przyszło. Pytanie,
Gdzie szukałyście dentysty? Jakakolwiek przychodnia dentystyczna? Czy to jest ubezpieczenie na tylko jakieś wybrane rzeczy czy na całość leczenia jeśli taka konieczność wystąpi. Czy jak w pl, że pewne rzeczy masz refundowane ale inne dopłacasz, jak np. rodzaj plomby. Nigdy nie byłam u dentysty w UK, zawsze w Polsce, ale chętnie bym poszła na "oględziny" uzębienia, czy tam aby nadal wszystko w porządku. -
dziekuje dziewczyny tak bylam na scanie wszystko ok serduszko bije wymiary w porzadku:D jestem taka szczesliwa, A co do dentysty Penelope to poprostu najblizasza przychodznia dentystyczna rejestrujesz sie i przez to ze jestes w ciazy masz za darmo wszystko:)
Penelope, ap1526, tyger, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Penelope do tego wózka można kupić pompowane koła, na eBay znalazłam jakoś za 25£.
Z przekładana rączka tez miałam, porażka. Ciężko się prowadzi po przełożeniu bo przeważnie koła z przodu są mniejsze i jak się je ma z tyłu to tragedia.Penelope lubi tę wiadomość
-
My mamy mothercare spin. Kupiliśmy używany za 100 f w stanie idealnym. Tyle że jest 2 w 1 a fotelik trzeba dokupić. Z gondoli robi się spacerowke i co mi się podoba to właśnie ze rączkę można obracać. Nowsza wersja w sklepie teraz jest za 300/400 w zależności od promocji ( orb pram)
-
no też fakt, to muszę poszukać czegoś z łatwo wpinanymi częściami
zwłaszcza jak teraz też te trzykołowe wózki, to nie można odwrócić, hmm
całe szczęście Paulajuż bez stresów :)spałaś coś dzisiaj?
mnie babeczka jedna powiedziała, że nawet jak tej karty nie mam, a widać że w ciąży jestem to nie powinni mi robić problemów z darmowymi lekami itp.
-
mnie na tym foteliku nie zależy za mocno, nie było to super,
choć małe jednak, a jakby się samolotem leciało to miło móc wpiąć fotelik w wózek
sama nie wiem hahja na carboot chcę zobaczyć, bo kiedy jeszcze się nie interesowałam tematem widziałam tam fajne wózki
-
Mi właśnie zależy żeby był fotelik. Poruszam się tylko autem wiec nie ma innej opcji. Chciałam wózek kupić po urodzeniu ale przez fotelik musze przed. Nie wiem jak w innych liniach lotniczych ale w easy jet można fotelik wnieść na pokład i wtedy dziecko leci w foteliku.
-
chodzi mi o to, że mogę sobie dokupić fotelik niekoniecznie do kompletu
koleżanka już nawet proponowała, że mi taki da, bo skądś tam ma
ten z deltim wózka to był tragiczny, twardy taki, może coś wymyślili lepszego skoro się już nawet wózki kręcą wokół własnej osi haha -
Ap no właśnie to jest w nim fajne. Nic się nie kombinuje tylko rączkę przekrecasz i juz dziecko widzi cały świat
nam fotelik nie jest za bardzo potrzebny. My dostaliśmy od znajomej ale to i tak używamy go sporadycznie.autka i tak nie mamy więc stoi sobie w pokoju, a wpiety do wózka nie podoba mi się.