Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chcialam na trzech kolkach teraz jestem nim zachwycona. zobaczymy jak sie sprawdzi w terenie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Slyszalam o Camarelo ale sama nie wiem co o nim myslec. O firmie tako slyszalam ze jest swietna, wozki sie super prezentuja i sa bardzo funkcjonalne. Ja mam Jane Slalom na trzech duzych, pompowanych kolkach 3w1. Bawie sie nim co jakis czas zeby sie przyzwyczaic. Fotelik rewelacja, gondola skladana na plasko a spacerowka wydaje sie mega wygodna. I wszystko co mi do szczescia potrzeba :) A najlepsze jest to ze to uzywany za £150 a wyglada jak nowy :D

Baw się baw bo czas Cię już goni :D

tyger lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ufo to jest to
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ab7f1e9afd7.jpg
    jak dla mnie :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to to ufo !!! ale i na takie amatorzy się znajdą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:06

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam dziś z przyjaciółką z Polski, pytałam o te sleeping bag, czy używała. Powiedziała że tak, że przy dwójce dzieci i się super sprawdzały te na zamek dookoła. Mówiła żeby mieć kilka bo dziecko może zalać cały np. Więc wieczorkiem, tak z głupia franc weszłam na ebay i akurat kończyła się licytacja 5 sleeping bag z nexta 0-6 miesięcy 2.5 tag grubość, w dobrym stanie bez plam i uszkodzeń, i udało mi się wylicytować za.... 7 funtów z przesyłką gratis :) ładne kolorki, 4 unisex 1 ciemny róż :) jeśli się za tydzień okaże że chłopak to odsprzedam na fb za 3 :) Ale się cieszyłam, jak dziecko. Chyba będę tam częściej bywać ;)

tyger, kambel, mychowe lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziwne te wózki :) dziecko tak wysunięte na widoku
    widziałam na mieście szaleńców :)
    ludzie różne te gusta mają, fajnie, że każdy znajdzie coś dla siebie

fajnie, ja jeszcze się boję tych okazji, że coś źle zrozumiałam :) bo coś za tanio :D masz link czy foto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:20

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam ten wozek.
    http://www.ebay.co.uk/itm/121188273737?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
    Można wybrać tańszą wersję bez bazy samochodowej a za to z parasolką lub do tej dokupić parasolkę jak kroś chce. Naprawdę fajnie się prowadzi i co najważniejsze spacerówka jest na płasko rozkładana. do wpięcie wystarczy 1 ręka i można wpinać w obie strony a adaptery do fotelika są też małe. Gondolka do przewozu lub później przechowywania jest składana na płasko więc nie zajmuje dużo miejsca a materiał bardzo łatwo zdjąć do prania. Jesyny minus to beznadziejne folie przeciw deszczowe w gondoli bo nie zakrywają całości
    I ten :
    http://www.ebay.co.uk/itm/Musty-Urban-Rider-3-In-1-System-Immaculate-With-Extras-/201160331812?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item2ed6171224
    tylko z stelażem takim
    http://www.ebay.co.uk/itm/Mutsy-Black-4Rider-Light-Single-European-Stroller-/380969192222?pt=Strollers&hash=item58b3888b1e
    Plusem w tym jest to że też super się prowadzi, gondolka nie jest taka ciężka i bardzo łatwo się ją wpina, spacerówka ma fajny myk że jak dziecko podrośnie to się przestawia oparcie plecków takim pokrętłem że jest ono większe , rozkłada się na płasko, łatwe w rozebraniu do prania. Natomiast fotelik to bajka, opuszcza się w nim oparcie tak że można dziecko na płasko przewozić w samochodzie i iść na długie zakupy (w normalnym foteliku dziecko może spędzić max 2 godziny) bo po wpięciu w stelaż jest jak mała gondolka. Super sprawa na długie podruże. Orginalne folie też są super czy to na fotelik, gondolkę czy spacerówkę (ta na spacerówkę ma dodany materiał i jest z zameczkami :) ). Fakt faktem koszt nowego tutaj to kosmos. Mi udało się kupić używany ale w idealnym stanie (na foteliku tylko taśma do regulacji pasów była z jednej strony postrzepiona i dlatego fotelik dostałam za free) za 40 funtów (rama taka jak ta druga , gondolka z folią, spacerówka z folią i śpiworkiem, adaptery do fotelika i fotelik, torba do wózka i uchwyt do butelki) dokupiłam sobie jeszcze do tego folie do fotelika, dodatkowy koszyk http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MUTSY-RIDER-SHOPPING-BASKET-fits-4RIDER-URBAN-RIDER-tray-/291105106858?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item43c7376baa bo ten jest malutki, taką fajną torbę którą się mocuje na ramie w koszyku (coś podobnego do tego tylko bardziej w prostokącie) http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MUTSY-SPIDER-BASKET-BAG-BLACK-push-chair-/291105282023?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item43c73a17e7 i taki fajny rowerek który się wpina w stelarz po 18 miesiącu życia http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1398
    Musze jeszcze dokupić tackę którą się wpina zamiast bumper bar (qurcze już nazw polskich zapominam :( )

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope nawet nie wpadłam na to żeby na ebay te sleeping bag szukać. Przecież czasami jest tak, że napaleniec kupi i nie używa i można za pół darmo wytargać :D Poszukam

Ten pierwszy wózek jak dla mnie to tylko wersja z gondolą bo spacerówka wygląda mało ciekawie. Znaczy się to mój gust :)
    A mutsy miała moja szwagierka, zachwalała sobie bardzo, zresztą firma porządna ale powiem szczerze, że w spacerówce sama jej syna woziłam i jak dla mnie to straszny kolos.
    Ogólnie gondola może być duża ale spacerówka powinna być mała, zgrabna i zwinna i ciężko kupić taką w wózkach 3w1.
    Chociaż ta UFO to całkiem mała się wydaje :D

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to fajna rzecz z tym rozkładaniem tylko producent zapomniał dodać, że podczas jazdy nie wolno tej pozycji używać :)_
    Ja mam teraz cybex dla starszego dziecka, też rozkładany i mogę to zrobić w samochodzie podczas jazdy ale tylko w takim który ma rozkładane fotele a takich samochodów jest mało a jak są to przeważnie 7 osobowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:54

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dlaczego nie można tej pozycji używać? Ja ją na początku używałam a teraz Bartka kładę na tej środkowej pozycji

relgh371dlgtazvw.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam Ci artykuł , których zresztą jest więcej.
    http://foteliki-pod-lupa.pl/kompatybilnosc/funkcja-lezenia-w-foteliku-0-13kg-nigdy-w-samochodzie/

Z ciekawości zerknęłam co piszą producenci takich fotelików w opisie i np. firma casualplay o swoich rozkładanych fotelikach pisze, że można używać tych pozycji jako np. bujaczka ale nic nie wspominają o przewożeniu w samochodzie.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz niektóre te wózki to nie dość ze wygląd kosmiczny to cena pewnie też :)
    Pytałam się mojego m i mi mówił ze w spacerowce można na płasko i siedząco.
    Mi na 3 kółkach Się nie podobają wole te tradycyjne :)
    Dziś byłam się dowiedzieć jak są lekcje pływania dla dzieci. W czwartek idziemy spróbować a jak się kaji spodoba to co sobotę będziemy chodzić na zajęcia. I nie jest tak drogo jedna sesja 4.4 a za miesiąc 20 f.

Penelope lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wyraźnie jest opisane w jakich pozycjach można go używać, przy jakiej wadze dziecka i gdzie i jako fotelik samochodowy w pozycji płaskiej można do 5kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 23:27

relgh371dlgtazvw.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie to znalazłaś? Te firmy których foteliki użyto w artykule wyraźnie zastrzegają używanie pozycji leżącej w samochodzie? Nie wiem jak inne typu mutsy bo musiałabym instrukcję fotelika mieć.
    Ja jak ten cybex kupiłam to też na stronach producenta było tylko, że się rozkłada ale jak dostałam fotelik z instrukcją to wyraźnie było napisane, że po rozłożeniu fotelika jego ściana ma ściśle przylegać do fotela samochodowego. Tylko, że tego zrobić się nie da w aucie gdzie fotel tylni nie jest rozkładany.

Ja mojego teraz od września zapisuję na pływanie i żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to w postaci naklejonej na boku fotelika.
    http://www.jedryka.net/fotelik/#5.JPG

relgh371dlgtazvw.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sama zobacz jak długo możesz wozić dziecko. Do 5 kilo czyli miesiąc+ ,czyli sensu za dużego to niema.
    Właściwie to dziwne bo casualplay ma te same foteliki co mutsy i piszą zupełnie co innego.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Sorki, że tak wchodzę w wontek. Zobaczyłam temat "ciąża w Wielkiej Brytanii" a ja właśnie dziś dowiedziałam się, że jestem szczęściara. Dużo słyszałam na ten temat od znajomych i trochę obawiam się ich sposobu prowadzenia ciąży. Mam jednak nadzieję, że wasze doświadczenia mi dużo pomogą.
    Dzięki

Penelope, Sproquette lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to trzymajta kciuki bo jutro skoro świt mam tą nieszczęsną wizytę :(
    Chyba nie zasnę dzisiaj z nerwów. Jeszcze przeczytałam, że ten lekarz w Indiach studiował ;/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba gratuluję ! :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anfik nie masz racji mam ten wozek i jest super , lekki, 3w 1 i mozna dopasowac wysokosc sportowki, jezdzi sie nim super ,polecam stokke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 00:23

1usa3e5e42kseo71.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ