Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
tyger wrote:Slyszalam o Camarelo ale sama nie wiem co o nim myslec. O firmie tako slyszalam ze jest swietna, wozki sie super prezentuja i sa bardzo funkcjonalne. Ja mam Jane Slalom na trzech duzych, pompowanych kolkach 3w1. Bawie sie nim co jakis czas zeby sie przyzwyczaic. Fotelik rewelacja, gondola skladana na plasko a spacerowka wydaje sie mega wygodna. I wszystko co mi do szczescia potrzeba
A najlepsze jest to ze to uzywany za £150 a wyglada jak nowy
Baw się baw bo czas Cię już gonityger lubi tę wiadomość
-
rozmawiałam dziś z przyjaciółką z Polski, pytałam o te sleeping bag, czy używała. Powiedziała że tak, że przy dwójce dzieci i się super sprawdzały te na zamek dookoła. Mówiła żeby mieć kilka bo dziecko może zalać cały np. Więc wieczorkiem, tak z głupia franc weszłam na ebay i akurat kończyła się licytacja 5 sleeping bag z nexta 0-6 miesięcy 2.5 tag grubość, w dobrym stanie bez plam i uszkodzeń, i udało mi się wylicytować za.... 7 funtów z przesyłką gratis
ładne kolorki, 4 unisex 1 ciemny róż
jeśli się za tydzień okaże że chłopak to odsprzedam na fb za 3
Ale się cieszyłam, jak dziecko. Chyba będę tam częściej bywać
tyger, kambel, mychowe lubią tę wiadomość
-
no dziwne te wózki
dziecko tak wysunięte na widoku
widziałam na mieście szaleńców
ludzie różne te gusta mają, fajnie, że każdy znajdzie coś dla siebie
fajnie, ja jeszcze się boję tych okazji, że coś źle zrozumiałambo coś za tanio
masz link czy foto?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:20
-
Ja polecam ten wozek.
http://www.ebay.co.uk/itm/121188273737?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Można wybrać tańszą wersję bez bazy samochodowej a za to z parasolką lub do tej dokupić parasolkę jak kroś chce. Naprawdę fajnie się prowadzi i co najważniejsze spacerówka jest na płasko rozkładana. do wpięcie wystarczy 1 ręka i można wpinać w obie strony a adaptery do fotelika są też małe. Gondolka do przewozu lub później przechowywania jest składana na płasko więc nie zajmuje dużo miejsca a materiał bardzo łatwo zdjąć do prania. Jesyny minus to beznadziejne folie przeciw deszczowe w gondoli bo nie zakrywają całości
I ten :
http://www.ebay.co.uk/itm/Musty-Urban-Rider-3-In-1-System-Immaculate-With-Extras-/201160331812?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item2ed6171224
tylko z stelażem takim
http://www.ebay.co.uk/itm/Mutsy-Black-4Rider-Light-Single-European-Stroller-/380969192222?pt=Strollers&hash=item58b3888b1e
Plusem w tym jest to że też super się prowadzi, gondolka nie jest taka ciężka i bardzo łatwo się ją wpina, spacerówka ma fajny myk że jak dziecko podrośnie to się przestawia oparcie plecków takim pokrętłem że jest ono większe , rozkłada się na płasko, łatwe w rozebraniu do prania. Natomiast fotelik to bajka, opuszcza się w nim oparcie tak że można dziecko na płasko przewozić w samochodzie i iść na długie zakupy (w normalnym foteliku dziecko może spędzić max 2 godziny) bo po wpięciu w stelaż jest jak mała gondolka. Super sprawa na długie podruże. Orginalne folie też są super czy to na fotelik, gondolkę czy spacerówkę (ta na spacerówkę ma dodany materiał i jest z zameczkami). Fakt faktem koszt nowego tutaj to kosmos. Mi udało się kupić używany ale w idealnym stanie (na foteliku tylko taśma do regulacji pasów była z jednej strony postrzepiona i dlatego fotelik dostałam za free) za 40 funtów (rama taka jak ta druga , gondolka z folią, spacerówka z folią i śpiworkiem, adaptery do fotelika i fotelik, torba do wózka i uchwyt do butelki) dokupiłam sobie jeszcze do tego folie do fotelika, dodatkowy koszyk http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MUTSY-RIDER-SHOPPING-BASKET-fits-4RIDER-URBAN-RIDER-tray-/291105106858?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item43c7376baa bo ten jest malutki, taką fajną torbę którą się mocuje na ramie w koszyku (coś podobnego do tego tylko bardziej w prostokącie) http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MUTSY-SPIDER-BASKET-BAG-BLACK-push-chair-/291105282023?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item43c73a17e7 i taki fajny rowerek który się wpina w stelarz po 18 miesiącu życia http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1398
Musze jeszcze dokupić tackę którą się wpina zamiast bumper bar (qurcze już nazw polskich zapominam)
-
Penelope nawet nie wpadłam na to żeby na ebay te sleeping bag szukać. Przecież czasami jest tak, że napaleniec kupi i nie używa i można za pół darmo wytargać
Poszukam
Ten pierwszy wózek jak dla mnie to tylko wersja z gondolą bo spacerówka wygląda mało ciekawie. Znaczy się to mój gust
A mutsy miała moja szwagierka, zachwalała sobie bardzo, zresztą firma porządna ale powiem szczerze, że w spacerówce sama jej syna woziłam i jak dla mnie to straszny kolos.
Ogólnie gondola może być duża ale spacerówka powinna być mała, zgrabna i zwinna i ciężko kupić taką w wózkach 3w1.
Chociaż ta UFO to całkiem mała się wydajePenelope lubi tę wiadomość
-
Co do fotelika to fajna rzecz z tym rozkładaniem tylko producent zapomniał dodać, że podczas jazdy nie wolno tej pozycji używać :)_
Ja mam teraz cybex dla starszego dziecka, też rozkładany i mogę to zrobić w samochodzie podczas jazdy ale tylko w takim który ma rozkładane fotele a takich samochodów jest mało a jak są to przeważnie 7 osobowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:54
-
Znalazłam Ci artykuł , których zresztą jest więcej.
http://foteliki-pod-lupa.pl/kompatybilnosc/funkcja-lezenia-w-foteliku-0-13kg-nigdy-w-samochodzie/
Z ciekawości zerknęłam co piszą producenci takich fotelików w opisie i np. firma casualplay o swoich rozkładanych fotelikach pisze, że można używać tych pozycji jako np. bujaczka ale nic nie wspominają o przewożeniu w samochodzie. -
Teraz niektóre te wózki to nie dość ze wygląd kosmiczny to cena pewnie też
Pytałam się mojego m i mi mówił ze w spacerowce można na płasko i siedząco.
Mi na 3 kółkach Się nie podobają wole te tradycyjne
Dziś byłam się dowiedzieć jak są lekcje pływania dla dzieci. W czwartek idziemy spróbować a jak się kaji spodoba to co sobotę będziemy chodzić na zajęcia. I nie jest tak drogo jedna sesja 4.4 a za miesiąc 20 f.Penelope lubi tę wiadomość
-
Gdzie to znalazłaś? Te firmy których foteliki użyto w artykule wyraźnie zastrzegają używanie pozycji leżącej w samochodzie? Nie wiem jak inne typu mutsy bo musiałabym instrukcję fotelika mieć.
Ja jak ten cybex kupiłam to też na stronach producenta było tylko, że się rozkłada ale jak dostałam fotelik z instrukcją to wyraźnie było napisane, że po rozłożeniu fotelika jego ściana ma ściśle przylegać do fotela samochodowego. Tylko, że tego zrobić się nie da w aucie gdzie fotel tylni nie jest rozkładany.
Ja mojego teraz od września zapisuję na pływanie i żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej -
nick nieaktualnyWitam
Sorki, że tak wchodzę w wontek. Zobaczyłam temat "ciąża w Wielkiej Brytanii" a ja właśnie dziś dowiedziałam się, że jestem szczęściara. Dużo słyszałam na ten temat od znajomych i trochę obawiam się ich sposobu prowadzenia ciąży. Mam jednak nadzieję, że wasze doświadczenia mi dużo pomogą.
DziękiPenelope, Sproquette lubią tę wiadomość