Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chcialam na trzech kolkach teraz jestem nim zachwycona. zobaczymy jak sie sprawdzi w terenie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Slyszalam o Camarelo ale sama nie wiem co o nim myslec. O firmie tako slyszalam ze jest swietna, wozki sie super prezentuja i sa bardzo funkcjonalne. Ja mam Jane Slalom na trzech duzych, pompowanych kolkach 3w1. Bawie sie nim co jakis czas zeby sie przyzwyczaic. Fotelik rewelacja, gondola skladana na plasko a spacerowka wydaje sie mega wygodna. I wszystko co mi do szczescia potrzeba :) A najlepsze jest to ze to uzywany za £150 a wyglada jak nowy :D

Baw się baw bo czas Cię już goni :D

tyger lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ufo to jest to
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ab7f1e9afd7.jpg
    jak dla mnie :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to to ufo !!! ale i na takie amatorzy się znajdą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:06

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam dziś z przyjaciółką z Polski, pytałam o te sleeping bag, czy używała. Powiedziała że tak, że przy dwójce dzieci i się super sprawdzały te na zamek dookoła. Mówiła żeby mieć kilka bo dziecko może zalać cały np. Więc wieczorkiem, tak z głupia franc weszłam na ebay i akurat kończyła się licytacja 5 sleeping bag z nexta 0-6 miesięcy 2.5 tag grubość, w dobrym stanie bez plam i uszkodzeń, i udało mi się wylicytować za.... 7 funtów z przesyłką gratis :) ładne kolorki, 4 unisex 1 ciemny róż :) jeśli się za tydzień okaże że chłopak to odsprzedam na fb za 3 :) Ale się cieszyłam, jak dziecko. Chyba będę tam częściej bywać ;)

tyger, kambel, mychowe lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziwne te wózki :) dziecko tak wysunięte na widoku
    widziałam na mieście szaleńców :)
    ludzie różne te gusta mają, fajnie, że każdy znajdzie coś dla siebie

fajnie, ja jeszcze się boję tych okazji, że coś źle zrozumiałam :) bo coś za tanio :D masz link czy foto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:20

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam ten wozek.
    http://www.ebay.co.uk/itm/121188273737?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
    Można wybrać tańszą wersję bez bazy samochodowej a za to z parasolką lub do tej dokupić parasolkę jak kroś chce. Naprawdę fajnie się prowadzi i co najważniejsze spacerówka jest na płasko rozkładana. do wpięcie wystarczy 1 ręka i można wpinać w obie strony a adaptery do fotelika są też małe. Gondolka do przewozu lub później przechowywania jest składana na płasko więc nie zajmuje dużo miejsca a materiał bardzo łatwo zdjąć do prania. Jesyny minus to beznadziejne folie przeciw deszczowe w gondoli bo nie zakrywają całości
    I ten :
    http://www.ebay.co.uk/itm/Musty-Urban-Rider-3-In-1-System-Immaculate-With-Extras-/201160331812?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item2ed6171224
    tylko z stelażem takim
    http://www.ebay.co.uk/itm/Mutsy-Black-4Rider-Light-Single-European-Stroller-/380969192222?pt=Strollers&hash=item58b3888b1e
    Plusem w tym jest to że też super się prowadzi, gondolka nie jest taka ciężka i bardzo łatwo się ją wpina, spacerówka ma fajny myk że jak dziecko podrośnie to się przestawia oparcie plecków takim pokrętłem że jest ono większe , rozkłada się na płasko, łatwe w rozebraniu do prania. Natomiast fotelik to bajka, opuszcza się w nim oparcie tak że można dziecko na płasko przewozić w samochodzie i iść na długie zakupy (w normalnym foteliku dziecko może spędzić max 2 godziny) bo po wpięciu w stelaż jest jak mała gondolka. Super sprawa na długie podruże. Orginalne folie też są super czy to na fotelik, gondolkę czy spacerówkę (ta na spacerówkę ma dodany materiał i jest z zameczkami :) ). Fakt faktem koszt nowego tutaj to kosmos. Mi udało się kupić używany ale w idealnym stanie (na foteliku tylko taśma do regulacji pasów była z jednej strony postrzepiona i dlatego fotelik dostałam za free) za 40 funtów (rama taka jak ta druga , gondolka z folią, spacerówka z folią i śpiworkiem, adaptery do fotelika i fotelik, torba do wózka i uchwyt do butelki) dokupiłam sobie jeszcze do tego folie do fotelika, dodatkowy koszyk http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MUTSY-RIDER-SHOPPING-BASKET-fits-4RIDER-URBAN-RIDER-tray-/291105106858?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item43c7376baa bo ten jest malutki, taką fajną torbę którą się mocuje na ramie w koszyku (coś podobnego do tego tylko bardziej w prostokącie) http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MUTSY-SPIDER-BASKET-BAG-BLACK-push-chair-/291105282023?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item43c73a17e7 i taki fajny rowerek który się wpina w stelarz po 18 miesiącu życia http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1398
    Musze jeszcze dokupić tackę którą się wpina zamiast bumper bar (qurcze już nazw polskich zapominam :( )

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope nawet nie wpadłam na to żeby na ebay te sleeping bag szukać. Przecież czasami jest tak, że napaleniec kupi i nie używa i można za pół darmo wytargać :D Poszukam

Ten pierwszy wózek jak dla mnie to tylko wersja z gondolą bo spacerówka wygląda mało ciekawie. Znaczy się to mój gust :)
    A mutsy miała moja szwagierka, zachwalała sobie bardzo, zresztą firma porządna ale powiem szczerze, że w spacerówce sama jej syna woziłam i jak dla mnie to straszny kolos.
    Ogólnie gondola może być duża ale spacerówka powinna być mała, zgrabna i zwinna i ciężko kupić taką w wózkach 3w1.
    Chociaż ta UFO to całkiem mała się wydaje :D

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to fajna rzecz z tym rozkładaniem tylko producent zapomniał dodać, że podczas jazdy nie wolno tej pozycji używać :)_
    Ja mam teraz cybex dla starszego dziecka, też rozkładany i mogę to zrobić w samochodzie podczas jazdy ale tylko w takim który ma rozkładane fotele a takich samochodów jest mało a jak są to przeważnie 7 osobowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:54

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dlaczego nie można tej pozycji używać? Ja ją na początku używałam a teraz Bartka kładę na tej środkowej pozycji

relgh371dlgtazvw.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam Ci artykuł , których zresztą jest więcej.
    http://foteliki-pod-lupa.pl/kompatybilnosc/funkcja-lezenia-w-foteliku-0-13kg-nigdy-w-samochodzie/

Z ciekawości zerknęłam co piszą producenci takich fotelików w opisie i np. firma casualplay o swoich rozkładanych fotelikach pisze, że można używać tych pozycji jako np. bujaczka ale nic nie wspominają o przewożeniu w samochodzie.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz niektóre te wózki to nie dość ze wygląd kosmiczny to cena pewnie też :)
    Pytałam się mojego m i mi mówił ze w spacerowce można na płasko i siedząco.
    Mi na 3 kółkach Się nie podobają wole te tradycyjne :)
    Dziś byłam się dowiedzieć jak są lekcje pływania dla dzieci. W czwartek idziemy spróbować a jak się kaji spodoba to co sobotę będziemy chodzić na zajęcia. I nie jest tak drogo jedna sesja 4.4 a za miesiąc 20 f.

Penelope lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wyraźnie jest opisane w jakich pozycjach można go używać, przy jakiej wadze dziecka i gdzie i jako fotelik samochodowy w pozycji płaskiej można do 5kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 23:27

relgh371dlgtazvw.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie to znalazłaś? Te firmy których foteliki użyto w artykule wyraźnie zastrzegają używanie pozycji leżącej w samochodzie? Nie wiem jak inne typu mutsy bo musiałabym instrukcję fotelika mieć.
    Ja jak ten cybex kupiłam to też na stronach producenta było tylko, że się rozkłada ale jak dostałam fotelik z instrukcją to wyraźnie było napisane, że po rozłożeniu fotelika jego ściana ma ściśle przylegać do fotela samochodowego. Tylko, że tego zrobić się nie da w aucie gdzie fotel tylni nie jest rozkładany.

Ja mojego teraz od września zapisuję na pływanie i żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to w postaci naklejonej na boku fotelika.
    http://www.jedryka.net/fotelik/#5.JPG

relgh371dlgtazvw.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sama zobacz jak długo możesz wozić dziecko. Do 5 kilo czyli miesiąc+ ,czyli sensu za dużego to niema.
    Właściwie to dziwne bo casualplay ma te same foteliki co mutsy i piszą zupełnie co innego.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Sorki, że tak wchodzę w wontek. Zobaczyłam temat "ciąża w Wielkiej Brytanii" a ja właśnie dziś dowiedziałam się, że jestem szczęściara. Dużo słyszałam na ten temat od znajomych i trochę obawiam się ich sposobu prowadzenia ciąży. Mam jednak nadzieję, że wasze doświadczenia mi dużo pomogą.
    Dzięki

Penelope, Sproquette lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to trzymajta kciuki bo jutro skoro świt mam tą nieszczęsną wizytę :(
    Chyba nie zasnę dzisiaj z nerwów. Jeszcze przeczytałam, że ten lekarz w Indiach studiował ;/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba gratuluję ! :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anfik nie masz racji mam ten wozek i jest super , lekki, 3w 1 i mozna dopasowac wysokosc sportowki, jezdzi sie nim super ,polecam stokke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 00:23

1usa3e5e42kseo71.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ