X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myheritage.pl

kambel, aniafk lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki ;-) Mam pytanko do tych które latają Ryanairem i orientują się w ostatnich zmianach odnośnie tego co można wziąć dla dziecka. Otóż lecimy za niedługo na wakacje do PL z naszą 2 miesięczną pociechą i do tej pory myslałam że weźmiemy tylko fotelik samochodowy a teraz tak myślę że bardzo przydałaby nam się jeszcze gondola. Czy jest taka opcja by zabrać i to i to?

relgh371fxfsmrgb.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ja z tego co czytalam to mozna zabrac 2 rzeczy z: wozek, fotelik, lozeczko turystyczne....
    Jak juz bedziesz wiedziec co i jak na 100% to daj znac bo my moze tez polecimy ;)

onka79 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    większość już wtajemniczona zapewne ;)ale że na placu zabaw był czas i pomysł to pozwolę sobie zaprezentować co wytargałam za kupony z neta,
    otworzyłam z ciekawości te pieluszki i było łup "matko, jakie malusie" :D

c3b8f0c66dc50f80med.jpg

500100648e987f20med.jpg

978caf60c0ad9d5amed.jpg

ee2d0bf8c1375773med.jpg

02ee66bad5c90c48med.jpg

Zancia28, kambel, Penelope, Paula95, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ja wlasnie wrocilam z pl i mialam sportowke + Fotelik samochodowy i to za darmo i mozna nawet gotowe mleko w butelkach przewozic ja mialam cowe&gate

onka79, Paula55 lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki mąż w pracy synek w szkole weekend czas zacząć :D

Penelope nie przyjmowałaś świadków Jehowy to ja Ci z chęcią podeślę jak przyjdą :D

Paula95 ja kupiłam wanienkę 5 lat temu taką z wkładką dla noworodka i po pierwszej kąpieli oddałam ją w inne dobre ręce nie chcąc ani grosza. Jak dla mnie to porażka. Mam nadzieję, że Twoja jest inna i że będziesz zadowolona.
    Takie coś miałam i gorąco NIE POLECAM
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffef83a64bf5.jpg

Polski sklep odwiedzam bardzo często. Wędliny tylko tam kupuję, mizerii na brytyjskiej śmietanie sobie nie wyobrażam i naleśników na ich mące. Chleb kupuję w sainsburym albo w tesco ten pieczony w sklepie, zawszę proszę żeby mi pokroili. Bardziej mi smakuje niż te [polskie tutaj.

Co do zdjęć przechowywanych na dysku to ja robię kopie zapasowa online i jak dysk szlag trafi to zdjęcia mam w sieci.

Ap ja w tych free paczkach miałam trochę inne gadżety tzn nie miałam np waterwipes . Hmmmm oszukali mnie ? :D

onka79 Ryanairem dzięki Bogu nie latałam ale do pozostałych linii możesz spokojnie zabrać dwie rzeczy. Możesz nawet fotelik na pokład zabrać.

Penelope, ap1526, Paula95, onka79 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wanienka wygląda zachęcająco, już oni wiedzą jak zdjęcia robić reklamowe :)

ja wszystko na jogurcie naturalnym więc nie zauważyłam różnicy, a mąkę kupuję tą z proszkiem do pieczenia i naleśniki i placki mam cudne puchate :D
    bułeczki kupuje w lidlu mrożone i piekę sobie w domku, pyszne takie gorące
    przez to więcej jem :D

nie wiem, oni zmieniają chyba troszkę co jakiś czas, najlepsze, że miałam juz fioletową, ale dostałam mail, że są kupony, zalogowalam sie i podrukowałam tak z d..:) paczki family są chyba do 3 m-ca po urodzeniu jak nie dalej, to może tez sobie podrukuj, ja tam nie wiem co i jak, tylko jak w oko wpadnie to zaraz biorę, przysłali mi też od bounty taką książeczkę kolorową i list, obiecali, że do porodu dostanę pakę dla dziecka, hmm, a dobrze, bo nie mam kolejnego kuponu na ich paczkę i nie wiem czy zgubiłam czy nie dali

przeraża mnie myślenie o samolocie, może kiedyś będę musiała się zastanowić nad tym i rzeczywiście nie wiadomo co tam brać, ale nie będę zaśmiecać mózgu tą wiedzą, póki co zbędna i ciężka :D

dzwonili z councilu, biorą się za nasz wniosek

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk wlasnie taka wanienke kupilam:D

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko serio! wlasnie identyczna!

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu ie poleczasz?ojejku az sie boje teraz, za miesiac moj kuzyn 5 miesieczny przyjezdza wic sprawdzimy na nim ale nie wydawala sie jakas beznadziejna wlasnie taka super no bo ma termometr i wogole;/

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 nie wiem jak z 5 miesięcznym dzieckiem bo ja tylko noworodka testowałam i kupiłam ze względu na to wiszące coś. Właśnie to okazało się największą porażką ale dlaczego to nie pamiętam. Wiem tylko że oboje z mężem jednogłośnie stwierdziliśmy że tego nie da się używać. Bez wkładki też lipa bo wanienka miała przegródkę czy jakąś wypustkę już nie pamiętam i to też przeszkadzało. Ale może Tobie akurat będzie wygodnie. Na razie nie wyrzucaj :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z emmas dostajesz te maile? Czy z innej parafii? Ja mam od położnej wydruk z baunty do wypełnienia i wysłania ale leży i czeka bo już jeden od nich miałam ale do realizacji w asda i boots i myślałam, że to to samo. No to teraz głupa przypalę i wyślę :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mąż przytargał ten wanienko przewijak wczoraj. Powiem Wam, że dosyć duże to jest. Pojemne bardzo, śmiałam się , że ja tam nawet ciuszki pochowam :D
    wanienka ma wężyk do wylewania wody - któraś o to pytała. W ogóle to wydaje się być bardzo solidny. Wszystko wyjdzie w praniu - kąpaniu w styczniu :D

ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych mrożonych bułek to w życiu bym nie kupiła! Podejrzewam, że w moim jadłospisie już na nic innego by miejsca nie było :D
    Uwielbiam świeże pieczywko.
    Właśnie kupiłam sobie bułeczki (upieczone) serowo cebulowe :D

Paula95 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie narazie nie bede wyrzuc zobaczymy :), o przewijaku tez myslalam a gdzie swoj kupilas?

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole dziewczyny gdzie w Anglii mieszkacie?Bo ja kolo Birmingham w Dudley, moze ktoras z was jest z okolic?;)

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja water wpies miałam ale za to tego zielonego opakowania juz nie. To też zależy chyba gdzie się odbiera. Jeśli chodzi o Bounty dostałam w szpitalu paczkę i tam był jeszcze jeden kupon.
    No na zdjęciu wanienka ładnie się prezentuje :) na reklamach większość wygląda super a później w kacie leży :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    nie narazie nie bede wyrzuc zobaczymy :), o przewijaku tez myslalam a gdzie swoj kupilas?

używany za dwie dychy na ebay :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie zgadzam sie mam tyle rzeczy wlasnie ktore ladnie wygladaly a potem okazalo sie ze sie je zle uzywa

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zarejestrowałam się na stronie baunty i czekam na kuponiki i paczuszki :D
    Ja w szpitalu na odchodne też dostałam.
    Paula ja z Luton/jeszcze/

ap1526, Paula95 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ