X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobną sytuację z kaszanką ale tutaj w polskim sklepie:D
    Robiliśmy grilla i pojechałam do polskiego sklepu po kiełbasę. Już przy pierwszym pytaniu pani mnie wqrwiła do czerwoności :D. Mówię do męża " którą kiełbasę kupujemy? Mąż jak zwykle - nie wiem, na to pani: Jak ktoś niema pieniążków to polecam zwyczajną a jak ktoś bogatszy to taką i taką, myślałam że wyjdę z siebie bo nawet gdybym miała ochotę na tą zwyczajną to nie wiem czy bym kupiła. Za chwile dodaje "a kaszankę z kapustą z grilla państwo jedli?" Mówimy że nie, że tylko z cebulą a ona do nas " to ile tej kaszanki podać bo się kończy?" Myślałam, że padnę. Jak można mieć taki tupet.
    Inną sytuację miałam jak pojechałam (już nie do tego sklepu) i pytam czy mają syrop drosetux a ona, że tego akurat nie ale mają ten, ten i ten. Więc mówię jej , że jestem w ciąży i wiem , że tych syropów nie wolno zażywać a drosetux tak a ona na to, że jak była młoda to kobiety wszystkie syropy zażywały, nikt głupot nie czytał a dzieci zdrowe - no ręce mi opadły. Nienawidzę takiej nachalności - kupuje to co chcę kupić i to co uważam za stosowne a nie to co babcie 100 lat temu jadły.

ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel powiedz jaszczurce , że pająki szczęście przynoszą żeby nie jadła :D
    Hmmmm chyba , że ona taka egoistka i wszystko pod siebie? :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka dziewczyny, ale ciezko teraz z czasem u mnie :) Mam straszny deficyt snu ale jade chyba jeszcze na adrenalince pooporodowej :D Jestesmy na etapie zgrywania sie z karmieniem i innymi rzeczami. Generalnie wszystko jest ok. maly jest zajebisty :)

aniafk, Penelope, kambel, ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ją karmie szczypcami a mój m łapie robale w rękę... Ona jest tak pazerna na jedzenie ze brak słów. Pasikoniki to całe pudełko na jeden raz, a jak się jej się Otwory pudełko z madami to nie wie co robić i którego zjeść w takiej jest euforii. Nie odpuści sobie skubana. My ją wypuszczamy ale tylko w salonie bo nie na za dużo szpar i szafek. Kiedyś nam weszła do schowka i nie mogliśmy jej znaleźć :)a najbardziej lubi okno i się na nim Grzać.
    U nas w polskim sklepie są w miarę ok, ale często towar po terminie i ceny jak z kosmosu. I za każdym razem dodatkowo worek wciskają za 5 p, gdzie w drugim dają gratis :) co najlepsze kiedyś mieszkaliśmy na przeciw tego polaka i jak otworzyli ten drugi ( jakiś ciapak go otworzył) to obroty im strasznie spadły i nagle ceny spadły w dół ( np piwko mieli za 1.2 a teraz za 1) ładnie sobie zarabiali,ale niestety się skończyło

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a odwiedzają was może świadkowie Jehowy? ( zakładam ze większość z nas jest katolikami i oczywiście nie chce nikogo religia urazić żeby nie było :))

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w mieście mamy chyba z 15 polskich sklepówale jest jeden który uwielbiam łącznie z obsługą :)
    Nas odwiedzają, ja nie otwieram a mąż mówi 'nie dziękuję" czasami trzykrotnie. Nie lubię ich, nie chodzi mi o wiarę ale o sposób jej rozprowadzania.
    Hehe i znowu ta nieszczęsna kaszanka mi się przypomniała. Koleżanka mówi " Ania jak przyjdą to otwórz drzwi i powiedz żeby chwileczkę poczekali bo kaszanka się przypala" oni maja problem z krwią :)

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas właśnie też często przychodzą, często nawet ci sami. Zawsze grzecznie mowie ze jesteśmy katolikami i nie zmieniamy wiary.Kiedyś otwieram i mówię że nie mówię po angielsku a koleś na to you are polish? Dzień dobry haha
    Pomysł z kaszanka juz znajomy kiedyś właśnie mi mówił. Powinni sobie gdzieś zapisywać kto nie życzy sobie ich wizyt.

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widywałam na osiedlu grupki starszych murzynek, od drzwi do drzwi i broszury w rękach, do nas nie pukali, chyba :)

śmiesznie tu z tym avonem jest, nawet wygodnie, zostawiają katalogi z formularzem, a za jakiś czas chodzi dziewczyna i zbiera zamówienia i później znów do domku przynosi :D

ja do polskiego sklepu chodzę tylko jak już naprawdę muszę, bo nie wiem czy to ceny czy co ale zawsze majątek tam zostawiam
    koper u nich kupuje najczesciej i bulke tarta, bo nigdzie znaleźc nie moge
    rozwaliłaś mnie z tą kiełbaską dla bogatszych i biedniejszych :D
    w tym społem miałam mega sytuacji, raz proszę o kilo ziemniaków, sama z synkiem byłam, mąż na wyjeździe, toboły w rękach, ona znika na zapleczu, nie ma jej i nie ma, w koncu wraca z worem całym zamach bierze i jeb go na ladę i pyta czy tyle może być, hahaha no absurd :D byłam w szoku
    innym razem sprzedała mi śmierdzący ser żółty z nalotem, zorientowałam się w domu i wracam do niej i mówię, że ja tego nie chce i poproszę kaskę moją, a ona wącha i mówi, że ten ser już taki jest śmierdziel, mówię, ze mimo to podziękuję, a ona chce kolejny kroić, więc ja że chcę kasę, a sera już nie, a ona dopiero, że im się lodówka zepsuła no i co ona może :D
    innym razem ser mi kroiła w plasterki, ja patrzę a te plastry grubości pół cm i pytam co ja mam z tym zrobić, a ona, że mają tylko ręczną krajalnicę i nie umie inaczej :)
    jeszcze innym razem proszę o ogórki kiszone, a ta wraca po 5 minutach i mówi, że buraków nie ma???? WTF
    tego było masę, nie wiedziałam czy rżeć ze śmiechu czy płakać :D
    u nas w polskim dużo po terminie rzeczy, czasem z ceny schodzą, bo oni na piątek się jak głupki nastawiają, towar oknami wyłazi, a ludzie biorą, a co zostanie to wtorek, środa za grosze
    Tyger, "zajebisty oddaje mi sytuacje :D kwintesencja :)

aniafk, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, i jak sie dzisiaj czulyscie?przepraszam ale za duzo z czytaniem bym musiala nadrobic wiec nie jestem zbytnio w temacie, a musze sie pochwalic kupilam wanienke dzisiaj za 10funtow:D jestem taka szczesliwa hehe a wy kiedy zaczynalyscie pierwsze zakupki dla maluchow?

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kupiłaś nowa czy używana? Ja na fejsie często widziałam za 3 f albo za darmo. Jak ktoś chciał więcej to nie schodziły
    Ja moja stara za free chciałam oddać i nikt nie chciał @)

Paula95 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio oj to moglas pisac, tak uzywana ale z termometrem i z takim siodelkiem ze jak jest malenkia dzidzia to najpierw ja sie tam wklada a potem wyjmuja jak starsze i normalnie plus ma przegrodke zeby dziecko nie zjezdzalo super mowie ci

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przewinął mi się gdzieś taki pomysł w necie
    myślałam o tym, myślałam
    i w sumie wcieliłam go w życie z uwagi na swój sentymentalizm
    założyłam dzieciaczkom konta mailowe
    i wysyłam im tam pamiątkowe maile, opisuję co czuję, jak się zachowuje synuś kiedy się dzieje coś nowego, jak mała kopie, dołączam zdjęcia, babciom tez podałam adres i mają słać co im się nasunie na myśl :D
    póki dzieci małe, może warto, za jakiś czas pewnie sama się zdziwię czytając to :)
    powiedzmy, że wytrwam i na 18 urodziny dostaną ode mnie login i hasło,
    moze to tylko dla mnie coś znaczy, a może kieedyś ich to zaciekawi

Paula, ja jeszcze dobrze nie zaczęłam, z opisu wanienka fajna

aniafk, kambel, Penelope, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap pomysł fajny, szkoda ze u mnie babcie zacofane. Mogłabym sama ale znając mnie to poddam się zbyt szybko i po zapominam hasła :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pomysł fajny tym bardziej ze za te 10-20 lat świat pewnie będzie całkowicie skomputeryzowany. Ja robie dla kaji książkę z najważniejszymi życiowymi krokami plus zbieram wszystkie duperelki na razie do teczki a później chce kupić duże pudło. No i zdjęć dużo robie. Kilka codziennie :) i po mału wywołuje, a co niech ma. Tym bardziej ze ja ze swojego dzieciństwa mam niewiele.

ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 7 lat mieszkam w UK ale pierwszy raz słyszę że tu Jehowi chodzą.
    kambel wrote:
    Dziewczyny a odwiedzają was może świadkowie Jehowy? ( zakładam ze większość z nas jest katolikami i oczywiście nie chce nikogo religia urazić żeby nie było :))

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio w charity fajną książkę do opisywania dziecka do 3 lat, 2 funty dałam a taka ładna :)
    Ap, pomysł z mailem nawet mnie zaskoczył, przemyśle :)
    Ja mam u u siebie w jeden Polski sklep, wiec ceny z kosmosu. Otworzyli zaledwie w grudniu. Ja juz nauczyłam się kupować produkty angielskie, śmietany, sery. Jedyne czego nie jestem w stanie zamienić to majonez Winiary, no nie mogę tego helmanza tak do jajek czy pasty. Zawsze kupuję parę słoików i rzadko tam tam chodzę. Raz na ruski rok jak mnie najdzie na gołąbki lub pierogi, ale to tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 10:17

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś mi tak przez myśl przeszło ze niektóre dziewczyny to sobie zdjęcia brzuszków co tydzień robią , dokumentuja, a ja nic. Pomyślałam czy nie będę kiedyś żałować, ale mnie jakoś takie nie kręcą. Juz bardziej pomysł z mailem albo w ogóle z listami :) ja lubię pisać odręcznie listy. Musze przemyśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 10:44

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też majonez kupujemy,wędliny i chleb,a resztę to w Tesco albo morrisonie.
    Ja dokumentowalam brzuszek :) wszystkie zdjęcia były na kompie, komp padł a zdjęcia razem z nim :(

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do morrisona przez ciąże się nie zbliżam, tak mi tam cuchnie tym tigerem, że się boję pawia puścić w sklepie :) poza tym nieeeenawidzę dużych sklepów i łażenia po nich, najchętniej w lidlu robię, a i produkty niektóre znajome, wędlinki dobre, krakowska jest :) jakieś polędwice z kurczaka, bavarian szyneczka itd

Ja utraciłam sporo zdjęć w ten sposób, jakieś formaty sraty
    sporo wywołałam w tamtym roku, ale ja tyle zdjęć robię, że nie nadążam :)
    brzuszek fotografuję ale ze dwa razy w m-cu, nie chce mi się :D
    i mi zal, bo poprzedniego brzuszka mam może dwa kiepskie zdjęcia.
    Ja lubiłam odręcznie listy pisać, póki się teraz z babcią listami nie wymieniam :) i mnie ręka boli strasznie i nie nadąża za myślą, bo tyle bym chciała napisać :)
    synkowi kartonik zebrałam
    mam jakieś śpioszki odłożone, żeby zobaczył jaki był malutki, ubranko z chrztu, opaskę ze szpitala, smoka ulubionego i wiele innych
    moja mama prowadziła mnie i siostrze albumy, w którymś momencie trochę przestala, ale od urodzenia do jakichś 14 urodzin mam pięknie wszystko w albumach, które ręcznie zdobiła i tak się z nich cieszę, że też chce dzieciaczkom zostawić coś takiego
    a wczoraj wariowałam z drzewem genealogicznym na stronce specjalnej, nawpisywałam kuzynów i kogo tylko pamiętam i wskazało mi sugestie i powiązania z jakimiś ludźmi, sie zdziwiłam, bo oni znają tych ludzi, mają ich daty narodzin i zgonów czego ja nie miałam, zgadzają się dzieci i mężowie, więc chyba odkryłam nową rodzinkę :D śledzę dalej, detektyw w akcji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 12:29

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za stronka? Móż
    Może i ja bym swoje korzenie odnalazła ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ