X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobną sytuację z kaszanką ale tutaj w polskim sklepie:D
    Robiliśmy grilla i pojechałam do polskiego sklepu po kiełbasę. Już przy pierwszym pytaniu pani mnie wqrwiła do czerwoności :D. Mówię do męża " którą kiełbasę kupujemy? Mąż jak zwykle - nie wiem, na to pani: Jak ktoś niema pieniążków to polecam zwyczajną a jak ktoś bogatszy to taką i taką, myślałam że wyjdę z siebie bo nawet gdybym miała ochotę na tą zwyczajną to nie wiem czy bym kupiła. Za chwile dodaje "a kaszankę z kapustą z grilla państwo jedli?" Mówimy że nie, że tylko z cebulą a ona do nas " to ile tej kaszanki podać bo się kończy?" Myślałam, że padnę. Jak można mieć taki tupet.
    Inną sytuację miałam jak pojechałam (już nie do tego sklepu) i pytam czy mają syrop drosetux a ona, że tego akurat nie ale mają ten, ten i ten. Więc mówię jej , że jestem w ciąży i wiem , że tych syropów nie wolno zażywać a drosetux tak a ona na to, że jak była młoda to kobiety wszystkie syropy zażywały, nikt głupot nie czytał a dzieci zdrowe - no ręce mi opadły. Nienawidzę takiej nachalności - kupuje to co chcę kupić i to co uważam za stosowne a nie to co babcie 100 lat temu jadły.

ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel powiedz jaszczurce , że pająki szczęście przynoszą żeby nie jadła :D
    Hmmmm chyba , że ona taka egoistka i wszystko pod siebie? :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka dziewczyny, ale ciezko teraz z czasem u mnie :) Mam straszny deficyt snu ale jade chyba jeszcze na adrenalince pooporodowej :D Jestesmy na etapie zgrywania sie z karmieniem i innymi rzeczami. Generalnie wszystko jest ok. maly jest zajebisty :)

aniafk, Penelope, kambel, ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ją karmie szczypcami a mój m łapie robale w rękę... Ona jest tak pazerna na jedzenie ze brak słów. Pasikoniki to całe pudełko na jeden raz, a jak się jej się Otwory pudełko z madami to nie wie co robić i którego zjeść w takiej jest euforii. Nie odpuści sobie skubana. My ją wypuszczamy ale tylko w salonie bo nie na za dużo szpar i szafek. Kiedyś nam weszła do schowka i nie mogliśmy jej znaleźć :)a najbardziej lubi okno i się na nim Grzać.
    U nas w polskim sklepie są w miarę ok, ale często towar po terminie i ceny jak z kosmosu. I za każdym razem dodatkowo worek wciskają za 5 p, gdzie w drugim dają gratis :) co najlepsze kiedyś mieszkaliśmy na przeciw tego polaka i jak otworzyli ten drugi ( jakiś ciapak go otworzył) to obroty im strasznie spadły i nagle ceny spadły w dół ( np piwko mieli za 1.2 a teraz za 1) ładnie sobie zarabiali,ale niestety się skończyło

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a odwiedzają was może świadkowie Jehowy? ( zakładam ze większość z nas jest katolikami i oczywiście nie chce nikogo religia urazić żeby nie było :))

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w mieście mamy chyba z 15 polskich sklepówale jest jeden który uwielbiam łącznie z obsługą :)
    Nas odwiedzają, ja nie otwieram a mąż mówi 'nie dziękuję" czasami trzykrotnie. Nie lubię ich, nie chodzi mi o wiarę ale o sposób jej rozprowadzania.
    Hehe i znowu ta nieszczęsna kaszanka mi się przypomniała. Koleżanka mówi " Ania jak przyjdą to otwórz drzwi i powiedz żeby chwileczkę poczekali bo kaszanka się przypala" oni maja problem z krwią :)

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas właśnie też często przychodzą, często nawet ci sami. Zawsze grzecznie mowie ze jesteśmy katolikami i nie zmieniamy wiary.Kiedyś otwieram i mówię że nie mówię po angielsku a koleś na to you are polish? Dzień dobry haha
    Pomysł z kaszanka juz znajomy kiedyś właśnie mi mówił. Powinni sobie gdzieś zapisywać kto nie życzy sobie ich wizyt.

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widywałam na osiedlu grupki starszych murzynek, od drzwi do drzwi i broszury w rękach, do nas nie pukali, chyba :)

śmiesznie tu z tym avonem jest, nawet wygodnie, zostawiają katalogi z formularzem, a za jakiś czas chodzi dziewczyna i zbiera zamówienia i później znów do domku przynosi :D

ja do polskiego sklepu chodzę tylko jak już naprawdę muszę, bo nie wiem czy to ceny czy co ale zawsze majątek tam zostawiam
    koper u nich kupuje najczesciej i bulke tarta, bo nigdzie znaleźc nie moge
    rozwaliłaś mnie z tą kiełbaską dla bogatszych i biedniejszych :D
    w tym społem miałam mega sytuacji, raz proszę o kilo ziemniaków, sama z synkiem byłam, mąż na wyjeździe, toboły w rękach, ona znika na zapleczu, nie ma jej i nie ma, w koncu wraca z worem całym zamach bierze i jeb go na ladę i pyta czy tyle może być, hahaha no absurd :D byłam w szoku
    innym razem sprzedała mi śmierdzący ser żółty z nalotem, zorientowałam się w domu i wracam do niej i mówię, że ja tego nie chce i poproszę kaskę moją, a ona wącha i mówi, że ten ser już taki jest śmierdziel, mówię, ze mimo to podziękuję, a ona chce kolejny kroić, więc ja że chcę kasę, a sera już nie, a ona dopiero, że im się lodówka zepsuła no i co ona może :D
    innym razem ser mi kroiła w plasterki, ja patrzę a te plastry grubości pół cm i pytam co ja mam z tym zrobić, a ona, że mają tylko ręczną krajalnicę i nie umie inaczej :)
    jeszcze innym razem proszę o ogórki kiszone, a ta wraca po 5 minutach i mówi, że buraków nie ma???? WTF
    tego było masę, nie wiedziałam czy rżeć ze śmiechu czy płakać :D
    u nas w polskim dużo po terminie rzeczy, czasem z ceny schodzą, bo oni na piątek się jak głupki nastawiają, towar oknami wyłazi, a ludzie biorą, a co zostanie to wtorek, środa za grosze
    Tyger, "zajebisty oddaje mi sytuacje :D kwintesencja :)

aniafk, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, i jak sie dzisiaj czulyscie?przepraszam ale za duzo z czytaniem bym musiala nadrobic wiec nie jestem zbytnio w temacie, a musze sie pochwalic kupilam wanienke dzisiaj za 10funtow:D jestem taka szczesliwa hehe a wy kiedy zaczynalyscie pierwsze zakupki dla maluchow?

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kupiłaś nowa czy używana? Ja na fejsie często widziałam za 3 f albo za darmo. Jak ktoś chciał więcej to nie schodziły
    Ja moja stara za free chciałam oddać i nikt nie chciał @)

Paula95 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio oj to moglas pisac, tak uzywana ale z termometrem i z takim siodelkiem ze jak jest malenkia dzidzia to najpierw ja sie tam wklada a potem wyjmuja jak starsze i normalnie plus ma przegrodke zeby dziecko nie zjezdzalo super mowie ci

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przewinął mi się gdzieś taki pomysł w necie
    myślałam o tym, myślałam
    i w sumie wcieliłam go w życie z uwagi na swój sentymentalizm
    założyłam dzieciaczkom konta mailowe
    i wysyłam im tam pamiątkowe maile, opisuję co czuję, jak się zachowuje synuś kiedy się dzieje coś nowego, jak mała kopie, dołączam zdjęcia, babciom tez podałam adres i mają słać co im się nasunie na myśl :D
    póki dzieci małe, może warto, za jakiś czas pewnie sama się zdziwię czytając to :)
    powiedzmy, że wytrwam i na 18 urodziny dostaną ode mnie login i hasło,
    moze to tylko dla mnie coś znaczy, a może kieedyś ich to zaciekawi

Paula, ja jeszcze dobrze nie zaczęłam, z opisu wanienka fajna

aniafk, kambel, Penelope, mychowe lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap pomysł fajny, szkoda ze u mnie babcie zacofane. Mogłabym sama ale znając mnie to poddam się zbyt szybko i po zapominam hasła :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pomysł fajny tym bardziej ze za te 10-20 lat świat pewnie będzie całkowicie skomputeryzowany. Ja robie dla kaji książkę z najważniejszymi życiowymi krokami plus zbieram wszystkie duperelki na razie do teczki a później chce kupić duże pudło. No i zdjęć dużo robie. Kilka codziennie :) i po mału wywołuje, a co niech ma. Tym bardziej ze ja ze swojego dzieciństwa mam niewiele.

ap1526, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 7 lat mieszkam w UK ale pierwszy raz słyszę że tu Jehowi chodzą.
    kambel wrote:
    Dziewczyny a odwiedzają was może świadkowie Jehowy? ( zakładam ze większość z nas jest katolikami i oczywiście nie chce nikogo religia urazić żeby nie było :))

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio w charity fajną książkę do opisywania dziecka do 3 lat, 2 funty dałam a taka ładna :)
    Ap, pomysł z mailem nawet mnie zaskoczył, przemyśle :)
    Ja mam u u siebie w jeden Polski sklep, wiec ceny z kosmosu. Otworzyli zaledwie w grudniu. Ja juz nauczyłam się kupować produkty angielskie, śmietany, sery. Jedyne czego nie jestem w stanie zamienić to majonez Winiary, no nie mogę tego helmanza tak do jajek czy pasty. Zawsze kupuję parę słoików i rzadko tam tam chodzę. Raz na ruski rok jak mnie najdzie na gołąbki lub pierogi, ale to tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 10:17

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś mi tak przez myśl przeszło ze niektóre dziewczyny to sobie zdjęcia brzuszków co tydzień robią , dokumentuja, a ja nic. Pomyślałam czy nie będę kiedyś żałować, ale mnie jakoś takie nie kręcą. Juz bardziej pomysł z mailem albo w ogóle z listami :) ja lubię pisać odręcznie listy. Musze przemyśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 10:44

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też majonez kupujemy,wędliny i chleb,a resztę to w Tesco albo morrisonie.
    Ja dokumentowalam brzuszek :) wszystkie zdjęcia były na kompie, komp padł a zdjęcia razem z nim :(

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do morrisona przez ciąże się nie zbliżam, tak mi tam cuchnie tym tigerem, że się boję pawia puścić w sklepie :) poza tym nieeeenawidzę dużych sklepów i łażenia po nich, najchętniej w lidlu robię, a i produkty niektóre znajome, wędlinki dobre, krakowska jest :) jakieś polędwice z kurczaka, bavarian szyneczka itd

Ja utraciłam sporo zdjęć w ten sposób, jakieś formaty sraty
    sporo wywołałam w tamtym roku, ale ja tyle zdjęć robię, że nie nadążam :)
    brzuszek fotografuję ale ze dwa razy w m-cu, nie chce mi się :D
    i mi zal, bo poprzedniego brzuszka mam może dwa kiepskie zdjęcia.
    Ja lubiłam odręcznie listy pisać, póki się teraz z babcią listami nie wymieniam :) i mnie ręka boli strasznie i nie nadąża za myślą, bo tyle bym chciała napisać :)
    synkowi kartonik zebrałam
    mam jakieś śpioszki odłożone, żeby zobaczył jaki był malutki, ubranko z chrztu, opaskę ze szpitala, smoka ulubionego i wiele innych
    moja mama prowadziła mnie i siostrze albumy, w którymś momencie trochę przestala, ale od urodzenia do jakichś 14 urodzin mam pięknie wszystko w albumach, które ręcznie zdobiła i tak się z nich cieszę, że też chce dzieciaczkom zostawić coś takiego
    a wczoraj wariowałam z drzewem genealogicznym na stronce specjalnej, nawpisywałam kuzynów i kogo tylko pamiętam i wskazało mi sugestie i powiązania z jakimiś ludźmi, sie zdziwiłam, bo oni znają tych ludzi, mają ich daty narodzin i zgonów czego ja nie miałam, zgadzają się dzieci i mężowie, więc chyba odkryłam nową rodzinkę :D śledzę dalej, detektyw w akcji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 12:29

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za stronka? Móż
    Może i ja bym swoje korzenie odnalazła ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ