X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pojechałam na te ' badania ' do szpitala. Po czym babka przychodzi i mówi że w systemie jest na jutro a na liście na dziś. Jednak mnie przyjęła i mówi że ona nie wie dlaczego GP mnie do niej przysłał. Wysłała mnie na badanie krwi i powiedziała ze aby przy następnej ciąży dziecko było większe to
    - Partner ma palić na zewnątrz
    - Brać kwas 3 mies przed ciążą
    - Iść na zwolnienie lekarskie na cały okres ciąży
    - I będą mi podawać... Aspirin ( nie pamiętam całej nazwy)
    I tyle gdybym wiedziała że na tym to będzie polegać to bym w ogóle nie jechała. Strata pieniędzy i czasu

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wg mnie to te różowe oliwki Johnsona bardziej wysuszaja skórę niż nawilżają. Nawet konsystencję mają inną niż np bambino

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam wchodzisz i sama drukujesz vouchery, ja wydrukowałam od razu trzy i zrealizowałam za jednym podejściem. Właśnie zobaczyłam że znowu mogę wydrukować, ale nie wiem czy to te same co poprzednie czy jak.
    aniafk wrote:
    Właśnie zarejestrowałam się na stronie baunty i czekam na kuponiki i paczuszki :D
    Ja w szpitalu na odchodne też dostałam.
    Paula ja z Luton/jeszcze/

ap1526, aniafk lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja mieszkam w Leighton Buzzard :)

Paula95 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytywałam właśnie że generalnie produkty Johnson nie mają super opinii, nawet dość marną powiedziałabym , ale to tyle co wyczytałam.
    kambel wrote:
    W ogóle wg mnie to te różowe oliwki Johnsona bardziej wysuszaja skórę niż nawilżają. Nawet konsystencję mają inną niż np bambino

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wizyta bardzo "owocna"
    mnie też te różowe oliwki nie pasują
    jadł synek w szkole ziemniaki i jakieś jajeczka małe hehe, podejrzane, nie smakowały za bardzo ale zjadł, bo obiecał hehe :D
    widzisz Ania, chwila spokoju jeszcze, bo dzieciaczki w szkole "odchowane",
    a my zaraz na nowo w pieluszki i zajęcie będzie :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mieszkam w Birmingham - zapraszam na kawę ;-)

Dzięki dziewczyny za info. Zancia, a jak to zrobiłaś z tym wózkiem i fotelikiem - oddawałaś do odprawy czy przy samolocie, zapakowane to ma być? A fotelika na pokład wziąć nie można?

relgh371fxfsmrgb.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a to drukowalas ze strony bounty czy emmas diary? Bo te drugie juz odebrałam w argos i tez trzy za jednym zamachem.

No tak, starsze w szkole, szkoda że czas do 15 za szybko leci.

Onka fotelik (w co wątpię w Ryanair) można na pokład ale nie wiem czy nie trzeba zapłacić bo wtedy zajmujesz fotel a tak to dziecko na kolanach trzymasz . Wózek sobie dobrze zabezpiecz. Strasznie tym rzucają. Możesz zabrać pod schodki do samolotu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 19:04

onka79 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie mogę wydrukować te kupony z bounty? Jestem zarejestrowana na tej str, ale nie mam pojęcia jak ogarnąć to ;/
    Penelope wrote:
    tam wchodzisz i sama drukujesz vouchery, ja wydrukowałam od razu trzy i zrealizowałam za jednym podejściem. Właśnie zobaczyłam że znowu mogę wydrukować, ale nie wiem czy to te same co poprzednie czy jak.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka79 to super wiedziec ze ktos jest kolo:D. a co do johnsons to sie zgadzam z Penelope nie sa dobre, a co to jest to bounty?

onka79 lubi tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    Onka79 to super wiedziec ze ktos jest kolo:D. a co do johnsons to sie zgadzam z Penelope nie sa dobre, a co to jest to bounty?

A czy Ty byłaś już u położnej i masz książkę ciąży?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam ze fotelik daje się tam gdzie duże bagaże bo w samolocie za dodatkową opłatą. Wózkami najczęściej podjeżdżaja pod schody. I jeszcze jest w rayanair 5 kg bagażu podręcznego na dziecko.

Dziś po południu odwiedziłam jeszcze okuliste. Ostatnio byłam 4 lata temu przez ten czas wada powiększyła mi się z -1.25 na -1.75 :(, w ogóle kiepski wybór oprawek mieli i ceny od £99 ale cóż jedyny okulista / optyk u nas w naszej wiosce. Chociaż coś z głowy będzie :)

onka79 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki raz za ile was jeszcze staram sie podczytywac choc z czasem ciezko ;)

Tez mamy ta niebieska wanienke z fisher price i ja jestem mega zadowolona :) nasze dziecko lubi sie kapac i nam jest wygodnie go myc na tej podporeczce poki co :)

Tych bounty pack to tez odebralam pelno!!! :) kilka razy :) dzis przy rejestracji malego tez dostalismy kupon do realizacji :)

Kurde dobrze widziec z tym bagazem w ryanair dla dziecka :) dziekujemy za info bo ja napewno skozystam jak nie w najblizszym czasie to w grudniu bo lecimy do pl :)

Pozdrawiam was wszystkie i mysle o was cieplo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówiłam o Emma, Bounty dostałam od położnej póki co jedno, mamy to be. Mam jeszcze formularz do wypełnienia, może też wyślę i mi przysla voucher ;)
    aniafk wrote:
    Penelope a to drukowalas ze strony bounty czy emmas diary? Bo te drugie juz odebrałam w argos i tez trzy za jednym zamachem.

No tak, starsze w szkole, szkoda że czas do 15 za szybko leci.

Onka fotelik (w co wątpię w Ryanair) można na pokład ale nie wiem czy nie trzeba zapłacić bo wtedy zajmujesz fotel a tak to dziecko na kolanach trzymasz . Wózek sobie dobrze zabezpiecz. Strasznie tym rzucają. Możesz zabrać pod schodki do samolotu.

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja z liverpoolu onka wuzek oddalam przy samolocie a sportowke jako bagaz do lubu z duzym bagazem fotelik mozna wziasc na poklad ale to jest dodatkowo platne.

onka79 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope tak myślałam :)
    Wracając so Johnson'a to tez nie trawie. Przywiozłam sobie pierwsze kosmetyki dla maluszka z Polski, Nivea i bambino :) W ogóle jakoś wolę te z pompka a tutaj tylko Johnson widziałam :/

Mam chyba kryzys drugiego trymestru. Wściekła jestem, zmęczona, ciężko mi, mam cholerna zgage i od rana co minutę odbija mi się powietrzem. Jak jutro taki ma być dzień to ja nie chce :(

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, życzę by ten dzień był dobry.
    A ja wstaję, powoli się szykuję na wizytę, dziś polowkowe i dziś prawdopodobnie dowiem się czy to chłopak czy dziewczynka :) chciałabym dziewczynkę, ale wpływu nie mam i próbuję nastawić się na wiadomość o chłopcu. Trzymajcie kciuki. Wizytę mam o 9:25 :)
    Dobrego dnia dziewczyny

kambel, aniafk, Zancia28, Paula95 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o haha cudnie :D
    czekamy na wieści :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope 3mam kciuki! Ja na połówkowe szłam z pewnością, że będzie córka :D

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my, że syn
    to był szok :D

aniafk lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ