X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pojechałam na te ' badania ' do szpitala. Po czym babka przychodzi i mówi że w systemie jest na jutro a na liście na dziś. Jednak mnie przyjęła i mówi że ona nie wie dlaczego GP mnie do niej przysłał. Wysłała mnie na badanie krwi i powiedziała ze aby przy następnej ciąży dziecko było większe to
    - Partner ma palić na zewnątrz
    - Brać kwas 3 mies przed ciążą
    - Iść na zwolnienie lekarskie na cały okres ciąży
    - I będą mi podawać... Aspirin ( nie pamiętam całej nazwy)
    I tyle gdybym wiedziała że na tym to będzie polegać to bym w ogóle nie jechała. Strata pieniędzy i czasu

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wg mnie to te różowe oliwki Johnsona bardziej wysuszaja skórę niż nawilżają. Nawet konsystencję mają inną niż np bambino

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam wchodzisz i sama drukujesz vouchery, ja wydrukowałam od razu trzy i zrealizowałam za jednym podejściem. Właśnie zobaczyłam że znowu mogę wydrukować, ale nie wiem czy to te same co poprzednie czy jak.
    aniafk wrote:
    Właśnie zarejestrowałam się na stronie baunty i czekam na kuponiki i paczuszki :D
    Ja w szpitalu na odchodne też dostałam.
    Paula ja z Luton/jeszcze/

ap1526, aniafk lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja mieszkam w Leighton Buzzard :)

Paula95 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytywałam właśnie że generalnie produkty Johnson nie mają super opinii, nawet dość marną powiedziałabym , ale to tyle co wyczytałam.
    kambel wrote:
    W ogóle wg mnie to te różowe oliwki Johnsona bardziej wysuszaja skórę niż nawilżają. Nawet konsystencję mają inną niż np bambino

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wizyta bardzo "owocna"
    mnie też te różowe oliwki nie pasują
    jadł synek w szkole ziemniaki i jakieś jajeczka małe hehe, podejrzane, nie smakowały za bardzo ale zjadł, bo obiecał hehe :D
    widzisz Ania, chwila spokoju jeszcze, bo dzieciaczki w szkole "odchowane",
    a my zaraz na nowo w pieluszki i zajęcie będzie :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mieszkam w Birmingham - zapraszam na kawę ;-)

Dzięki dziewczyny za info. Zancia, a jak to zrobiłaś z tym wózkiem i fotelikiem - oddawałaś do odprawy czy przy samolocie, zapakowane to ma być? A fotelika na pokład wziąć nie można?

relgh371fxfsmrgb.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a to drukowalas ze strony bounty czy emmas diary? Bo te drugie juz odebrałam w argos i tez trzy za jednym zamachem.

No tak, starsze w szkole, szkoda że czas do 15 za szybko leci.

Onka fotelik (w co wątpię w Ryanair) można na pokład ale nie wiem czy nie trzeba zapłacić bo wtedy zajmujesz fotel a tak to dziecko na kolanach trzymasz . Wózek sobie dobrze zabezpiecz. Strasznie tym rzucają. Możesz zabrać pod schodki do samolotu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 19:04

onka79 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie mogę wydrukować te kupony z bounty? Jestem zarejestrowana na tej str, ale nie mam pojęcia jak ogarnąć to ;/
    Penelope wrote:
    tam wchodzisz i sama drukujesz vouchery, ja wydrukowałam od razu trzy i zrealizowałam za jednym podejściem. Właśnie zobaczyłam że znowu mogę wydrukować, ale nie wiem czy to te same co poprzednie czy jak.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka79 to super wiedziec ze ktos jest kolo:D. a co do johnsons to sie zgadzam z Penelope nie sa dobre, a co to jest to bounty?

onka79 lubi tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    Onka79 to super wiedziec ze ktos jest kolo:D. a co do johnsons to sie zgadzam z Penelope nie sa dobre, a co to jest to bounty?

A czy Ty byłaś już u położnej i masz książkę ciąży?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam ze fotelik daje się tam gdzie duże bagaże bo w samolocie za dodatkową opłatą. Wózkami najczęściej podjeżdżaja pod schody. I jeszcze jest w rayanair 5 kg bagażu podręcznego na dziecko.

Dziś po południu odwiedziłam jeszcze okuliste. Ostatnio byłam 4 lata temu przez ten czas wada powiększyła mi się z -1.25 na -1.75 :(, w ogóle kiepski wybór oprawek mieli i ceny od £99 ale cóż jedyny okulista / optyk u nas w naszej wiosce. Chociaż coś z głowy będzie :)

onka79 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki raz za ile was jeszcze staram sie podczytywac choc z czasem ciezko ;)

Tez mamy ta niebieska wanienke z fisher price i ja jestem mega zadowolona :) nasze dziecko lubi sie kapac i nam jest wygodnie go myc na tej podporeczce poki co :)

Tych bounty pack to tez odebralam pelno!!! :) kilka razy :) dzis przy rejestracji malego tez dostalismy kupon do realizacji :)

Kurde dobrze widziec z tym bagazem w ryanair dla dziecka :) dziekujemy za info bo ja napewno skozystam jak nie w najblizszym czasie to w grudniu bo lecimy do pl :)

Pozdrawiam was wszystkie i mysle o was cieplo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówiłam o Emma, Bounty dostałam od położnej póki co jedno, mamy to be. Mam jeszcze formularz do wypełnienia, może też wyślę i mi przysla voucher ;)
    aniafk wrote:
    Penelope a to drukowalas ze strony bounty czy emmas diary? Bo te drugie juz odebrałam w argos i tez trzy za jednym zamachem.

No tak, starsze w szkole, szkoda że czas do 15 za szybko leci.

Onka fotelik (w co wątpię w Ryanair) można na pokład ale nie wiem czy nie trzeba zapłacić bo wtedy zajmujesz fotel a tak to dziecko na kolanach trzymasz . Wózek sobie dobrze zabezpiecz. Strasznie tym rzucają. Możesz zabrać pod schodki do samolotu.

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja z liverpoolu onka wuzek oddalam przy samolocie a sportowke jako bagaz do lubu z duzym bagazem fotelik mozna wziasc na poklad ale to jest dodatkowo platne.

onka79 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope tak myślałam :)
    Wracając so Johnson'a to tez nie trawie. Przywiozłam sobie pierwsze kosmetyki dla maluszka z Polski, Nivea i bambino :) W ogóle jakoś wolę te z pompka a tutaj tylko Johnson widziałam :/

Mam chyba kryzys drugiego trymestru. Wściekła jestem, zmęczona, ciężko mi, mam cholerna zgage i od rana co minutę odbija mi się powietrzem. Jak jutro taki ma być dzień to ja nie chce :(

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, życzę by ten dzień był dobry.
    A ja wstaję, powoli się szykuję na wizytę, dziś polowkowe i dziś prawdopodobnie dowiem się czy to chłopak czy dziewczynka :) chciałabym dziewczynkę, ale wpływu nie mam i próbuję nastawić się na wiadomość o chłopcu. Trzymajcie kciuki. Wizytę mam o 9:25 :)
    Dobrego dnia dziewczyny

kambel, aniafk, Zancia28, Paula95 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o haha cudnie :D
    czekamy na wieści :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope 3mam kciuki! Ja na połówkowe szłam z pewnością, że będzie córka :D

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my, że syn
    to był szok :D

aniafk lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ