X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • zant85 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie byłam jeszcze. Pewnie pójdę niedługo, bo są duże kolejki i na wizytę się czeka ok 2 tygodnie. Jadę w Polski za tydzień więc pójdę do ginekologa. Niestety przed tym czekają mnie w Polsce 2 zakrapiane imprezy i jak będę odmawiać alkoholu to się wszyscy domyślą (tak czy siak na pewno nie będę pić) a mówić rodzicom bym nie chciała dopóki nie pójdę do lekarza. Boję się, że mogę stracić ciąże i nawet o tym nie wiedzieć...

316f8fd203c1262402f4db2dd27f056c.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stres Ci nie pomoże, widać lepiej się później dowiedzieć, bo za dużo czekania na konkrety :)
    Driada to już chyba my się ścigamy :) ale nie jestem sama juhu :D
    u mnie wciąż kosmiczne huśtawki nastroju, koszmar, bo gdzieś tam wiem, że hormony ale wszytko jest nagle takie trudne i problematyczne :)z odczuciami ciężko walczyć
    nie mogę znaleźć kartki z terminem wizyty u położnej i tylko w pamięci mam niepewną datę

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, przemywanie rumiankiem pomoglo, dzis oczko wyglada juz znacznie lepiej :)

Witaj zant85, skad ta panika? czy krwawisz, czy cos ci dolega. Zajscie w ciaze nie rowna sie natychmiastowym wystapieniem wymiotow czy mdlosci. Zrob sobie kolejny test za kilka dni. Albo jesli masz mozliwosc to pl ginekolog.

ap1526 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no jestem ciekawa która pierwsza urodzi :P
    Miałam takie humorki w okresie kiedy się nie udzielałam, wszystko mnie denerwowało na całe szczęście mi przeszlo i rozmowa też pomogła z partnerem.
    Zadzwoń do przychodni to Ci powiedza oni wszytsko mają w kompie :P
    ap1526 wrote:
    stres Ci nie pomoże, widać lepiej się później dowiedzieć, bo za dużo czekania na konkrety :)
    Driada to już chyba my się ścigamy :) ale nie jestem sama juhu :D
    u mnie wciąż kosmiczne huśtawki nastroju, koszmar, bo gdzieś tam wiem, że hormony ale wszytko jest nagle takie trudne i problematyczne :)z odczuciami ciężko walczyć
    nie mogę znaleźć kartki z terminem wizyty u położnej i tylko w pamięci mam niepewną datę

ap1526 lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź jak najszybciej bo wizytę i tak szybko Ci nie umówią. To jeszcze lepiej jak do Pl jedziesz bo tam za wizytę dużo nie zapłacisz, a tutaj sobie liczą jednak 100f
    Zawsze możesz powiedzieć, że bierzesz antybiotyk i nie możesz pić :P
    zant85 wrote:
    Nie, nie byłam jeszcze. Pewnie pójdę niedługo, bo są duże kolejki i na wizytę się czeka ok 2 tygodnie. Jadę w Polski za tydzień więc pójdę do ginekologa. Niestety przed tym czekają mnie w Polsce 2 zakrapiane imprezy i jak będę odmawiać alkoholu to się wszyscy domyślą (tak czy siak na pewno nie będę pić) a mówić rodzicom bym nie chciała dopóki nie pójdę do lekarza. Boję się, że mogę stracić ciąże i nawet o tym nie wiedzieć...

ap1526 lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że pomogło :)
    tyger wrote:
    Czesc dziewczyny, przemywanie rumiankiem pomoglo, dzis oczko wyglada juz znacznie lepiej :)

Witaj zant85, skad ta panika? czy krwawisz, czy cos ci dolega. Zajscie w ciaze nie rowna sie natychmiastowym wystapieniem wymiotow czy mdlosci. Zrob sobie kolejny test za kilka dni. Albo jesli masz mozliwosc to pl ginekolog.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • zant85 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:

Panika wzięła się tak po prostu, może dlatego, że jestem straszną panikarą. Nic mi nie dolega, ale bardzo dużo naczytałam się o poronieniach, także tych zatrzymanych. Chciałabym powiedzieć rodzicom jak będę w PL ale boję się, że zanim pójdę do ginekologa, coś złego może się wydarzyć i nawet nie będę tego czuć. No i kolejna rzecz, że w pracy też ciężko by było to odkręcić, bo szukają teraz zastępstwa na moją posadę (nie mogę tam pracować ze względu na niebezpieczne warunki). Tak bardzo chciałabym, żeby wszystko było dobrze... Wiem, że pewnie w Waszym mniemaniu strasznie marudzę, ale tak po prostu się czuję:-(

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam bałam się, że mogę poronić itd. Nie można też tak myśleć o tym i nie czytaj bo to też nie dobrze tylko się nakręcasz
    zant85 wrote:
    Panika wzięła się tak po prostu, może dlatego, że jestem straszną panikarą. Nic mi nie dolega, ale bardzo dużo naczytałam się o poronieniach, także tych zatrzymanych. Chciałabym powiedzieć rodzicom jak będę w PL ale boję się, że zanim pójdę do ginekologa, coś złego może się wydarzyć i nawet nie będę tego czuć. No i kolejna rzecz, że w pracy też ciężko by było to odkręcić, bo szukają teraz zastępstwa na moją posadę (nie mogę tam pracować ze względu na niebezpieczne warunki). Tak bardzo chciałabym, żeby wszystko było dobrze... Wiem, że pewnie w Waszym mniemaniu strasznie marudzę, ale tak po prostu się czuję:-(

f2wli09kvv5ashuy.png
  • zant85 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, już nie będę czytać. Mam nadzieję, że jakoś to będzie... Pozdrawiam Was gorąco!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do naszej Żanci i dziewczyn ktore juz maja dzieciaczki :)
    W ktorym tyg z ńimi lecialyscie pierwszy raz samolotem i jak zniosly podroz? Kurde my sie wahamy caly czas czy leciec jak maly bedzie mial 5 tyg bo boje sie o klimatyzacje czy mu nie zaszkodzi...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 jak ja leciałam miały miał 8 tyg. i cala podróż przespal budzil się na papu. dawałam ,mu tylko smoczka przy starcie i ladowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:45

1usa3e5e42kseo71.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z klima??? Nie zaszkodzila malenstwu?? Bo ja sie tego tylko boje...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mozesz zakrecic ja zakrecilam bo dzieciakom bylo zimno

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Czytam tak sobie i czytam ale coś nie miałam weny by pisać. :)
    Zant85 - moje gratulacje :)
    Nie czytaj zbyt wiele bo zaraz będziesz musiała sobie grób wykopać bo wujek Google to czasami takie diagnozy stawia zawsze czarny scenariusz :)
    My mamy ciężkie dni ostatnio. Zaczęły się jak w pon zaczęłam nosić okulary... Nie wiem czy w tym tkwi Przyczyna ale są momenty ze jak kaja się rozryczy to z dobre 20 minut nie da jej się uspokoić. Ryk przerwa ryk... Masakra nigdy tak nie miała. Dziś zaczęłam angielski. Tacy różni Ludzie chodzą do tej grupy ze w szoku byłam ( filipinka, chinka, hiszpanka, wietnamka i prowadzi argentynka) po pierwszej lekcji mam nadzieje ze będzie ok :)
    A jutro czeka mnie wizyta u dentysty :( aż się boje :) ale musze zrobić sobie wszystkie ubytki po ciąży teraz póki jeszcze jest za free :) w sumie mam tylko małe czarne plamki i jedna dziurę wiec nie jest tak tragicznie ale i tak panikuje bo nie lubię stomatologów a tym bardziej tu gdzie nie wiem czego się spodziewać ( i pomyśleć Że jak byłam mała chciałam zostać dentystka :))

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny dawno nie pisalam, mam pytanie czy wy cwiczycie w ciazy?ja sie boje staram sie ruszac ale ze juz mialam krawawienia nie wiem ile i co powinnam robic,

tyger lubi tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    czesc dziewczyny dawno nie pisalam, mam pytanie czy wy cwiczycie w ciazy?ja sie boje staram sie ruszac ale ze juz mialam krawawienia nie wiem ile i co powinnam robic,

Szybki spacer na pewno nie zaszkodzi. Na pewno unikaj skakania ;)

A u nas jak nie urok to sraczka albo przemarsz wojsk. Jedno oczko zagojone za to drugie to samo a do tego gazy i zatkany nos :( O losie!

Paula95 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam wizytę u położnej, a że ostatnio wszystko be to i wizyta także
    mała niby ok
    ja wyniki niby dobre ale...
    ale za mało żelaza
    jak zawsze kurna
    ja co wyniki to zawsze anemia i niedokrwistość
    tyle, że dotąd dawali mi na to tabletki,
    a tym razem mam jeść płatki zbożowe, ha!
    ledwie zipię, czuję się jakbym się wykrwawiała,
    ale płatki, ach i figi albo może rodzynki
    dobrze, że już bliżej niż dalej, bo nie mogę
    jestem zmęczona samym oddychaniem kurna
    wiecie co tu można z tym żelazem łyknąć?
    nic nie przytyłam, a podobno teraz powinnam tyć szybciej, no ale ok
    znajomi mówią, że brzuch mały, że schudłam

na wizytę odnośnie konsultacji po cesarce,
    którą mi już raz przełożyli, bo nie było tłumacza,
    nie wiedzą czy teraz uda im się kogoś załatwić,
    a że info za dużo do przyswojenia, to nie wiadomo co zrobić

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz tez wyszło że mam za mało żelaza i potasu. Dali mi żelazo i mam je brać dwa razy na dzień. Juz mam go dość bo problem z ... i do tego banany karzą jeść. Mnie tak plecy bolą cała prawa str a mały z lewej kopie dla wyrównania, a tłumacz to się też tu nie doczekałam i już nawet nie proszę bo zapisują, a nigdy nie ma

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap polecam buraki a najlepiej sok z buraków. Na anemię chyba najlepszy
    Wczoraj gadalam ze znajoma jest w 38 tyg i teraz będą jej obracać dzidzie.
    Ja nie wiem co bym zrobiła, byłabym się chyba na takie coś się zgodzić.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buraki akceptuję tylko zasmażane heh,
    nie wiem już czy szukać jakichś witamin dla ciężarnych z żelazem, czy żelazo kupić, czy żreć te płatki i dowiedzieć się co jeszcze

moja koleżanka też miała ostatnio obracanie, ale dziecko się nie dało i cieli
    podobno mówili jej, że mały leży prawidłowo, a ona, że kopie ją w pęcherz i niemożliwe, zrobili w końcu scan i się okazało, że miała rację
    gdyby się nie uparła, może miałaby pośladkowy, brr
    ja się boję takich ingerencji
    u nas w rodzinie był poród kleszczowy i uszkodzili coś, facet kuleje do dziś bardzo, przy obracaniu pewnie też można odwalić

Driada :) dość już, jak mi się nie spieszyło do porodu przez mieszkanie itd tak teraz mi wszystko jedno byle już poczuć się lepiej :D
    ciąża nie choroba,a ja właśnie tak się czuję :)
    mam całą listę narzekań, aż mi głupio
    plecy nieźle się trzymają o dziwo i nawet buty zakładam bez problemu ale żebra bolą i spać nie mogę :) marzy mi się lewitacja hehe

u was też inwazja komarów? (samców na szczęście)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ