Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Driada to ja ciągle gadam, że mi się sączą, ale chyba sama w to nie wierzę skoro nic nie zrobiłam i nie mówiłam położnej
wkładki kupiłam i myślę, że to właśnie popuszczanko i upławy
mało elegancki stan ;/
czasem leżę i sobie myślę, że mała już kawał czasu nie dała znać i trzęsę brzuchem, piję wodę, poklepuję, a panika narasta, aż muśnie w końcu
ale łatwo porządnie się wystraszyć
bidzie spać nie dam, a ona ogólnie taka ruchliwa
jestem w 34 tyg i położna ze 2 dni temu powiedziała, że jak chce to moge sie zapisać na szczepienie przeciw grypie i krztuścowi, bo parę lat temu odnotowali na to jakąś znaczną umieralność
ja się zaszczepić nie planuję, a już na pewno nie na grypę
w tamtej ciąży miałam jelitówkę i w sumie dostałam probiotyk i się oszczędzałam, leczyłam się jedzeniem konkretnym, jakoś to było,
a szczepionkom nie ufam osobiście
wylicytowałam kołyskę za 6fajajaj
Driada0102, Penelope lubią tę wiadomość
-
jeny, kobito o tej porze nie spałaś ?
ano za 6, jestem happy, czekam na odbiór
śpioszki nówki z metkami za funta też wyhaczyłam
mąż tylko patrzy wystraszony, bo ciągle numer karty spisuję
zaprowadzam malucha do szkoły i się zastanawiam jak to będzie za miesiąc/dwa, wtedy już nie będę zostawała samadziwne to wszystko
dostaliśmy w końcu książeczkę z literkami i coś jak dzienniczek, tam pani wpisała komentarz odnośnie jego postępów,
ja z nim w domu książeczkę przemaglowałam ale nie wiem czy coś ponadto powinnam zrobić
wpakowałam w torbę i tyle -
Ja się teraz czuje jak na szpilkach i tylko codziennie czekam i myśle czy to już. Ubranka poprane i po prasowane, łóżeczko złożone, wózek złożony, torba spakowana w 95%, ale jeszcze musze raz ją przejrzeć.
Może wy mi dziewczyny powiecie co powinnam zabrać do szpitalnej torby bo mam wykaz od położnej, ale razem z moim nie możemy dojść co dla maluszka ma translator niestety głupoty tłumaczy ;/
no i jeszcze siara mi się leje cały czas z jednej piersi...ap1526 wrote:Driada to ja ciągle gadam, że mi się sączą, ale chyba sama w to nie wierzę skoro nic nie zrobiłam i nie mówiłam położnej
wkładki kupiłam i myślę, że to właśnie popuszczanko i upławy
mało elegancki stan ;/
czasem leżę i sobie myślę, że mała już kawał czasu nie dała znać i trzęsę brzuchem, piję wodę, poklepuję, a panika narasta, aż muśnie w końcu
ale łatwo porządnie się wystraszyć
bidzie spać nie dam, a ona ogólnie taka ruchliwa
jestem w 34 tyg i położna ze 2 dni temu powiedziała, że jak chce to moge sie zapisać na szczepienie przeciw grypie i krztuścowi, bo parę lat temu odnotowali na to jakąś znaczną umieralność
ja się zaszczepić nie planuję, a już na pewno nie na grypę
w tamtej ciąży miałam jelitówkę i w sumie dostałam probiotyk i się oszczędzałam, leczyłam się jedzeniem konkretnym, jakoś to było,
a szczepionkom nie ufam osobiście
wylicytowałam kołyskę za 6fajajaj
ap1526, Penelope lubią tę wiadomość
-
kupiłam fairy, tylko to było
a nie chciało mi się chodzić, zresztą wygląda w porządku
później wyjdzie co i jak
rozsmakowałam się w wołowince w sosie w cieście francuskim i sobie piekę ciągle
dobre mają niektóre te mrożone dania
ostatnio kupiliśmy w sklepie śpioszki, najmniejsze jakie były 0-3m, ogólnie mały wybór
no i myślę sobie malutkie, ale w sumie też nie tak bardzo drobne te dzieci się rodzą
a dziś dotarły śpioszki "first size", "newborn" itp no i szok
jakie to maaaaluuuusie
to te co kupiliśmy 100% na ten ostatni z metki miesiąc, z 7 cm dłuższe są
-
ap, Driada, fajnie już tak doczekujecie, też już chcę
Ap, super Ci się udało wylicytować
Mi wczoraj umknęła licytacja łóżeczka z Ikei z materacem i poszlo za 23 funty, ale widocznie tak miało być, bo dziś wylicytowałam łóżeczko i materac z mamas and papas,excelent condition, i babka dołożyła pościel (kołderka i poduszka) nigdy nie używane, prześcieradła, i nieprzemakalne protectoryMąż odebrał wracając z pracy i już się nie mogę doczekać jak wróci, a wraca o 23 dziś. Aha, no i to wszystko mam za £22,15 , też się cieszę
ap1526, Driada0102 lubią tę wiadomość
-
ap, z tymi rozmiarami też tak mam, mam wrażenie że niektóre rzeczy od razu będą za małe. Już sporo kupiłam w ostatnie dni, wszystko póki co z ebay, pajace mam wszystkie z next, a body z next i mothercare, dwa sweterki białe z mothercare. więc, mam już taką ilość że kończę z pajacami i body, teraz pokuję na spodnie, dresiki, chinos -y na gumce
Ap, zapodaj zdjęcie kołyski jak już będziesz miała -
niby fajnie ale i strach narasta
meega z tym łóżeczkiem, też chętnie zobaczę
ja się wciągnęłam i myślę, że z resztą ciuszków już zaczekam aż mała będzie, bo nawet jej ubrać nie zdążę, muszę przystopować
ale słodycz, ma juz swoje pierwsze leginsy haha taakie tycie, i koszuleczkę I love my daddyoch
mąż zobaczył to odrazu mowi, że ona się w to nie zmieści, może na raz będzie więc po co tosię zdziwi
albo ja, kurde drugie dziecko, a ja nie wiem jak niemowle wygląda
nie mogę sobie wyobrazić
jak będzie chłopak to nie wiempodmianka totalna z rzeczami
Penelope lubi tę wiadomość
-
http://www.ebay.co.uk/itm/Bambino-Mio-Miocare-Non-Bio-Washing-Powder-/231337883706?pt=UK_Baby_Baby_Changing_Changing_Tables_Units_LE&hash=item35dccff83a
moja kolezanka w tym pierze.
Ja bardzo dużo ubranek mam od siostry bo ma synka, też dostałam od koleżanki i w prezencie też dostałam od znajomychPenelope lubi tę wiadomość
-
ap1526 wrote:kupiłam fairy, tylko to było
a nie chciało mi się chodzić, zresztą wygląda w porządku
później wyjdzie co i jak
rozsmakowałam się w wołowince w sosie w cieście francuskim i sobie piekę ciągle
dobre mają niektóre te mrożone dania
ostatnio kupiliśmy w sklepie śpioszki, najmniejsze jakie były 0-3m, ogólnie mały wybór
no i myślę sobie malutkie, ale w sumie też nie tak bardzo drobne te dzieci się rodzą
a dziś dotarły śpioszki "first size", "newborn" itp no i szok
jakie to maaaaluuuusie
to te co kupiliśmy 100% na ten ostatni z metki miesiąc, z 7 cm dłuższe są
I jeszcze co do ciuszków powiem to to że my kupiliśmy używane cały wór new born za 20 f. I owszem używałam większość ale np body na ramiączkach, rampersy ( 1 użyliśmy raz) , i 1/3 bodow na krótki rękaw poszły do kartonu czysciutkie i nie użyte ani razu. Praktycznie większość ciuszków używałam tych samych bo pranie co 2-3 dni a na wieczór juz suche wiec wszystko w kółko się przewijaloteraz jak kupuje większe ( juz jesteśmy na rozmiarze 0-3
) to kupuje paczkę po 5 szt jedynie body na krótki rękaw kupiłam 2 paczki i mamy 6-7 par śpiochów kilka bluzek i spodenek. Zobaczymy jak będzie później jak zacznie się prawdziwe jedzonko itp
Ja piore w fairy i jestem zadowolona tyle ze płynu innego używam. Moja siostra używa jeszcze fairy do zmywarki i tez chwali
-
Kambel, ja dziś właśnie w promocji w Morrison kupiłam duże pudło proszku fairy za 6 funtów i duży płyn fairy do płukania za 2. Kiedyś pracowałam u pewnej rodziny i mama wszystkich ich rzeczy prała w fairy i płukała, zawsze podobał mi się ten zapach.
Ps. wspomniane tabletki do zmywarki używam fairy, nie mam porównania z innymi bo od zawsze te używam i jestem zadowolona.ap1526 lubi tę wiadomość
-
a oto moje wylicytowane łóżeczko z materacem
Samo to łóżeczko w mamas and papas kosztuje 99 funtów plus materac (nie wiem ile) , ani jednej draski, idealny stan + nowka kołderka, poduszka, zmiana pościeli , 4 prześcieradla i to wszystko za jedyne 22,15 funtów
ap, dawaj swoją kołyskę
Krysti, ap1526, kambel lubią tę wiadomość
-
no i w związku z tym że w UK w ciągu dnia nie ma minusowych temperatur i że śliskie kombinezony jakoś nie specjalnie mi się podobają to polowałam na taki "futerkowy" z Mothercare, też się udało za grosze nówkę wylicytować
Krysti, ap1526, Driada0102, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula95 wrote:dziewczyny czy wy na poczatku ciazy mialyscie szczepionke robiona jakas?ja mam w sobote miec robiona zeby sie nie przeziebic ale w Polsce niby to jest dziwne i mnie dziewczyny nastraszyly troche i nie wiem czy miec ja robiona
Paula95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez się zaszczepie zwłaszcza ze zima idzie a infekcje w tłumie w sklepie czy w domu handlowym mozna załapać w mig od ludzi.Nie raz w uk się spotkałam z kichającymi ludźmi w sklepach czasem nawet się zarazilam bo nawet buźke ciężko im zasłonić .
Paula95, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość