X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mialam szczepienie na grype i bylam zadowolona bo mam 2 dzieci chodzacych do szkoly i mnie nie zarazili a panowala wtedy grypa w szkole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 23:33

Paula95, Krysti lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada to ja ciągle gadam, że mi się sączą, ale chyba sama w to nie wierzę skoro nic nie zrobiłam i nie mówiłam położnej
    wkładki kupiłam i myślę, że to właśnie popuszczanko i upławy
    mało elegancki stan ;/

czasem leżę i sobie myślę, że mała już kawał czasu nie dała znać i trzęsę brzuchem, piję wodę, poklepuję, a panika narasta, aż muśnie w końcu
    ale łatwo porządnie się wystraszyć :)
    bidzie spać nie dam, a ona ogólnie taka ruchliwa

jestem w 34 tyg i położna ze 2 dni temu powiedziała, że jak chce to moge sie zapisać na szczepienie przeciw grypie i krztuścowi, bo parę lat temu odnotowali na to jakąś znaczną umieralność
    ja się zaszczepić nie planuję, a już na pewno nie na grypę
    w tamtej ciąży miałam jelitówkę i w sumie dostałam probiotyk i się oszczędzałam, leczyłam się jedzeniem konkretnym :), jakoś to było,
    a szczepionkom nie ufam osobiście

wylicytowałam kołyskę za 6f :D ajajaj

Driada0102, Penelope lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, zaszczepie sie w razie czego bo tez zawsze jestem chora a teraz akurat zima sie zbliza;/ woow Ap za 6f?super!:)

Krysti lubi tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny, kobito o tej porze nie spałaś ? :)
    ano za 6, jestem happy, czekam na odbiór
    śpioszki nówki z metkami za funta też wyhaczyłam
    mąż tylko patrzy wystraszony, bo ciągle numer karty spisuję :D

zaprowadzam malucha do szkoły i się zastanawiam jak to będzie za miesiąc/dwa, wtedy już nie będę zostawała sama :) dziwne to wszystko :)

dostaliśmy w końcu książeczkę z literkami i coś jak dzienniczek, tam pani wpisała komentarz odnośnie jego postępów,
    ja z nim w domu książeczkę przemaglowałam ale nie wiem czy coś ponadto powinnam zrobić
    wpakowałam w torbę i tyle

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz czuje jak na szpilkach i tylko codziennie czekam i myśle czy to już. Ubranka poprane i po prasowane, łóżeczko złożone, wózek złożony, torba spakowana w 95%, ale jeszcze musze raz ją przejrzeć.
    Może wy mi dziewczyny powiecie co powinnam zabrać do szpitalnej torby bo mam wykaz od położnej, ale razem z moim nie możemy dojść co dla maluszka ma translator niestety głupoty tłumaczy ;/
    no i jeszcze siara mi się leje cały czas z jednej piersi...
    ap1526 wrote:
    Driada to ja ciągle gadam, że mi się sączą, ale chyba sama w to nie wierzę skoro nic nie zrobiłam i nie mówiłam położnej
    wkładki kupiłam i myślę, że to właśnie popuszczanko i upławy
    mało elegancki stan ;/

czasem leżę i sobie myślę, że mała już kawał czasu nie dała znać i trzęsę brzuchem, piję wodę, poklepuję, a panika narasta, aż muśnie w końcu
    ale łatwo porządnie się wystraszyć :)
    bidzie spać nie dam, a ona ogólnie taka ruchliwa

jestem w 34 tyg i położna ze 2 dni temu powiedziała, że jak chce to moge sie zapisać na szczepienie przeciw grypie i krztuścowi, bo parę lat temu odnotowali na to jakąś znaczną umieralność
    ja się zaszczepić nie planuję, a już na pewno nie na grypę
    w tamtej ciąży miałam jelitówkę i w sumie dostałam probiotyk i się oszczędzałam, leczyłam się jedzeniem konkretnym :), jakoś to było,
    a szczepionkom nie ufam osobiście

wylicytowałam kołyskę za 6f :D ajajaj

ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nam się znudzi to czekanie coś czuję :D
    ja dla siebie torbę spakowałam, ale małej też jeszcze nie
    ale miło móc się w końcu trochę przygotować :)
    poluję dziś na proszek niemowlęcy :D
    jestem więc nieco w tyle :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyprałam w fairy dla dzieci, ale bede go zmieniac bo jakos mi sie on nie podoba. Później Ci podam jaki mi koleżanka poleca i kupuje go na ebayu

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam fairy, tylko to było :) a nie chciało mi się chodzić, zresztą wygląda w porządku :) później wyjdzie co i jak
    rozsmakowałam się w wołowince w sosie w cieście francuskim i sobie piekę ciągle :)
    dobre mają niektóre te mrożone dania

ostatnio kupiliśmy w sklepie śpioszki, najmniejsze jakie były 0-3m, ogólnie mały wybór
    no i myślę sobie malutkie, ale w sumie też nie tak bardzo drobne te dzieci się rodzą :D
    a dziś dotarły śpioszki "first size", "newborn" itp no i szok
    jakie to maaaaluuuusie :D
    to te co kupiliśmy 100% na ten ostatni z metki miesiąc, z 7 cm dłuższe są :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, Driada, fajnie już tak doczekujecie, też już chcę :)

Ap, super Ci się udało wylicytować :)

Mi wczoraj umknęła licytacja łóżeczka z Ikei z materacem i poszlo za 23 funty, ale widocznie tak miało być, bo dziś wylicytowałam łóżeczko i materac z mamas and papas,excelent condition, i babka dołożyła pościel (kołderka i poduszka) nigdy nie używane, prześcieradła, i nieprzemakalne protectory :) Mąż odebrał wracając z pracy i już się nie mogę doczekać jak wróci, a wraca o 23 dziś. Aha, no i to wszystko mam za £22,15 , też się cieszę :)

ap1526, Driada0102 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, z tymi rozmiarami też tak mam, mam wrażenie że niektóre rzeczy od razu będą za małe. Już sporo kupiłam w ostatnie dni, wszystko póki co z ebay, pajace mam wszystkie z next, a body z next i mothercare, dwa sweterki białe z mothercare. więc, mam już taką ilość że kończę z pajacami i body, teraz pokuję na spodnie, dresiki, chinos -y na gumce :)

Ap, zapodaj zdjęcie kołyski jak już będziesz miała

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby fajnie ale i strach narasta :D
    meega z tym łóżeczkiem, też chętnie zobaczę :)

ja się wciągnęłam i myślę, że z resztą ciuszków już zaczekam aż mała będzie, bo nawet jej ubrać nie zdążę, muszę przystopować :)

ale słodycz, ma juz swoje pierwsze leginsy haha taakie tycie, i koszuleczkę I love my daddy :D och
    mąż zobaczył to odrazu mowi, że ona się w to nie zmieści, może na raz będzie więc po co to :D się zdziwi :D albo ja, kurde drugie dziecko, a ja nie wiem jak niemowle wygląda :D nie mogę sobie wyobrazić

jak będzie chłopak to nie wiem :D podmianka totalna z rzeczami

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ebay.co.uk/itm/Bambino-Mio-Miocare-Non-Bio-Washing-Powder-/231337883706?pt=UK_Baby_Baby_Changing_Changing_Tables_Units_LE&hash=item35dccff83a

moja kolezanka w tym pierze.
    Ja bardzo dużo ubranek mam od siostry bo ma synka, też dostałam od koleżanki i w prezencie też dostałam od znajomych ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    kupiłam fairy, tylko to było :) a nie chciało mi się chodzić, zresztą wygląda w porządku :) później wyjdzie co i jak
    rozsmakowałam się w wołowince w sosie w cieście francuskim i sobie piekę ciągle :)
    dobre mają niektóre te mrożone dania

ostatnio kupiliśmy w sklepie śpioszki, najmniejsze jakie były 0-3m, ogólnie mały wybór
    no i myślę sobie malutkie, ale w sumie też nie tak bardzo drobne te dzieci się rodzą :D
    a dziś dotarły śpioszki "first size", "newborn" itp no i szok
    jakie to maaaaluuuusie :D
    to te co kupiliśmy 100% na ten ostatni z metki miesiąc, z 7 cm dłuższe są :D
    My z mniejszych kupowalismy Tiny baby(46 cm) i early baby.
    I jeszcze co do ciuszków powiem to to że my kupiliśmy używane cały wór new born za 20 f. I owszem używałam większość ale np body na ramiączkach, rampersy ( 1 użyliśmy raz) , i 1/3 bodow na krótki rękaw poszły do kartonu czysciutkie i nie użyte ani razu. Praktycznie większość ciuszków używałam tych samych bo pranie co 2-3 dni a na wieczór juz suche wiec wszystko w kółko się przewijalo :) teraz jak kupuje większe ( juz jesteśmy na rozmiarze 0-3 ;)) to kupuje paczkę po 5 szt jedynie body na krótki rękaw kupiłam 2 paczki i mamy 6-7 par śpiochów kilka bluzek i spodenek. Zobaczymy jak będzie później jak zacznie się prawdziwe jedzonko itp :)
    Ja piore w fairy i jestem zadowolona tyle ze płynu innego używam. Moja siostra używa jeszcze fairy do zmywarki i tez chwali

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, ja dziś właśnie w promocji w Morrison kupiłam duże pudło proszku fairy za 6 funtów i duży płyn fairy do płukania za 2. Kiedyś pracowałam u pewnej rodziny i mama wszystkich ich rzeczy prała w fairy i płukała, zawsze podobał mi się ten zapach.
    Ps. wspomniane tabletki do zmywarki używam fairy, nie mam porównania z innymi bo od zawsze te używam i jestem zadowolona.

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto moje wylicytowane łóżeczko z materacem :) Samo to łóżeczko w mamas and papas kosztuje 99 funtów plus materac (nie wiem ile) , ani jednej draski, idealny stan + nowka kołderka, poduszka, zmiana pościeli , 4 prześcieradla i to wszystko za jedyne 22,15 funtów :)
    ap, dawaj swoją kołyskę :)

6rjckm.jpg

Krysti, ap1526, kambel lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i w związku z tym że w UK w ciągu dnia nie ma minusowych temperatur i że śliskie kombinezony jakoś nie specjalnie mi się podobają to polowałam na taki "futerkowy" z Mothercare, też się udało za grosze nówkę wylicytować :)
    jfk7yg.jpg

Krysti, ap1526, Driada0102, Zancia28 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny :) bardzo ładny jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    dziewczyny czy wy na poczatku ciazy mialyscie szczepionke robiona jakas?ja mam w sobote miec robiona zeby sie nie przeziebic ale w Polsce niby to jest dziwne i mnie dziewczyny nastraszyly troche i nie wiem czy miec ja robiona
    Zaszczepić zawsze się możesz nic ci nie zaszkodzi :)pozdrawiam

Paula95 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mi tez coś położna wspominała o szczepionce, jak przy następnej wizycie wspomni to się zaszczepię

Krysti, Paula95 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się zaszczepie zwłaszcza ze zima idzie a infekcje w tłumie w sklepie czy w domu handlowym mozna załapać w mig od ludzi.Nie raz w uk się spotkałam z kichającymi ludźmi w sklepach czasem nawet się zarazilam bo nawet buźke ciężko im zasłonić .

Paula95, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ