X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mialam szczepienie na grype i bylam zadowolona bo mam 2 dzieci chodzacych do szkoly i mnie nie zarazili a panowala wtedy grypa w szkole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 23:33

Paula95, Krysti lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada to ja ciągle gadam, że mi się sączą, ale chyba sama w to nie wierzę skoro nic nie zrobiłam i nie mówiłam położnej
    wkładki kupiłam i myślę, że to właśnie popuszczanko i upławy
    mało elegancki stan ;/

czasem leżę i sobie myślę, że mała już kawał czasu nie dała znać i trzęsę brzuchem, piję wodę, poklepuję, a panika narasta, aż muśnie w końcu
    ale łatwo porządnie się wystraszyć :)
    bidzie spać nie dam, a ona ogólnie taka ruchliwa

jestem w 34 tyg i położna ze 2 dni temu powiedziała, że jak chce to moge sie zapisać na szczepienie przeciw grypie i krztuścowi, bo parę lat temu odnotowali na to jakąś znaczną umieralność
    ja się zaszczepić nie planuję, a już na pewno nie na grypę
    w tamtej ciąży miałam jelitówkę i w sumie dostałam probiotyk i się oszczędzałam, leczyłam się jedzeniem konkretnym :), jakoś to było,
    a szczepionkom nie ufam osobiście

wylicytowałam kołyskę za 6f :D ajajaj

Driada0102, Penelope lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, zaszczepie sie w razie czego bo tez zawsze jestem chora a teraz akurat zima sie zbliza;/ woow Ap za 6f?super!:)

Krysti lubi tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny, kobito o tej porze nie spałaś ? :)
    ano za 6, jestem happy, czekam na odbiór
    śpioszki nówki z metkami za funta też wyhaczyłam
    mąż tylko patrzy wystraszony, bo ciągle numer karty spisuję :D

zaprowadzam malucha do szkoły i się zastanawiam jak to będzie za miesiąc/dwa, wtedy już nie będę zostawała sama :) dziwne to wszystko :)

dostaliśmy w końcu książeczkę z literkami i coś jak dzienniczek, tam pani wpisała komentarz odnośnie jego postępów,
    ja z nim w domu książeczkę przemaglowałam ale nie wiem czy coś ponadto powinnam zrobić
    wpakowałam w torbę i tyle

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz czuje jak na szpilkach i tylko codziennie czekam i myśle czy to już. Ubranka poprane i po prasowane, łóżeczko złożone, wózek złożony, torba spakowana w 95%, ale jeszcze musze raz ją przejrzeć.
    Może wy mi dziewczyny powiecie co powinnam zabrać do szpitalnej torby bo mam wykaz od położnej, ale razem z moim nie możemy dojść co dla maluszka ma translator niestety głupoty tłumaczy ;/
    no i jeszcze siara mi się leje cały czas z jednej piersi...
    ap1526 wrote:
    Driada to ja ciągle gadam, że mi się sączą, ale chyba sama w to nie wierzę skoro nic nie zrobiłam i nie mówiłam położnej
    wkładki kupiłam i myślę, że to właśnie popuszczanko i upławy
    mało elegancki stan ;/

czasem leżę i sobie myślę, że mała już kawał czasu nie dała znać i trzęsę brzuchem, piję wodę, poklepuję, a panika narasta, aż muśnie w końcu
    ale łatwo porządnie się wystraszyć :)
    bidzie spać nie dam, a ona ogólnie taka ruchliwa

jestem w 34 tyg i położna ze 2 dni temu powiedziała, że jak chce to moge sie zapisać na szczepienie przeciw grypie i krztuścowi, bo parę lat temu odnotowali na to jakąś znaczną umieralność
    ja się zaszczepić nie planuję, a już na pewno nie na grypę
    w tamtej ciąży miałam jelitówkę i w sumie dostałam probiotyk i się oszczędzałam, leczyłam się jedzeniem konkretnym :), jakoś to było,
    a szczepionkom nie ufam osobiście

wylicytowałam kołyskę za 6f :D ajajaj

ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nam się znudzi to czekanie coś czuję :D
    ja dla siebie torbę spakowałam, ale małej też jeszcze nie
    ale miło móc się w końcu trochę przygotować :)
    poluję dziś na proszek niemowlęcy :D
    jestem więc nieco w tyle :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyprałam w fairy dla dzieci, ale bede go zmieniac bo jakos mi sie on nie podoba. Później Ci podam jaki mi koleżanka poleca i kupuje go na ebayu

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam fairy, tylko to było :) a nie chciało mi się chodzić, zresztą wygląda w porządku :) później wyjdzie co i jak
    rozsmakowałam się w wołowince w sosie w cieście francuskim i sobie piekę ciągle :)
    dobre mają niektóre te mrożone dania

ostatnio kupiliśmy w sklepie śpioszki, najmniejsze jakie były 0-3m, ogólnie mały wybór
    no i myślę sobie malutkie, ale w sumie też nie tak bardzo drobne te dzieci się rodzą :D
    a dziś dotarły śpioszki "first size", "newborn" itp no i szok
    jakie to maaaaluuuusie :D
    to te co kupiliśmy 100% na ten ostatni z metki miesiąc, z 7 cm dłuższe są :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, Driada, fajnie już tak doczekujecie, też już chcę :)

Ap, super Ci się udało wylicytować :)

Mi wczoraj umknęła licytacja łóżeczka z Ikei z materacem i poszlo za 23 funty, ale widocznie tak miało być, bo dziś wylicytowałam łóżeczko i materac z mamas and papas,excelent condition, i babka dołożyła pościel (kołderka i poduszka) nigdy nie używane, prześcieradła, i nieprzemakalne protectory :) Mąż odebrał wracając z pracy i już się nie mogę doczekać jak wróci, a wraca o 23 dziś. Aha, no i to wszystko mam za £22,15 , też się cieszę :)

ap1526, Driada0102 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, z tymi rozmiarami też tak mam, mam wrażenie że niektóre rzeczy od razu będą za małe. Już sporo kupiłam w ostatnie dni, wszystko póki co z ebay, pajace mam wszystkie z next, a body z next i mothercare, dwa sweterki białe z mothercare. więc, mam już taką ilość że kończę z pajacami i body, teraz pokuję na spodnie, dresiki, chinos -y na gumce :)

Ap, zapodaj zdjęcie kołyski jak już będziesz miała

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby fajnie ale i strach narasta :D
    meega z tym łóżeczkiem, też chętnie zobaczę :)

ja się wciągnęłam i myślę, że z resztą ciuszków już zaczekam aż mała będzie, bo nawet jej ubrać nie zdążę, muszę przystopować :)

ale słodycz, ma juz swoje pierwsze leginsy haha taakie tycie, i koszuleczkę I love my daddy :D och
    mąż zobaczył to odrazu mowi, że ona się w to nie zmieści, może na raz będzie więc po co to :D się zdziwi :D albo ja, kurde drugie dziecko, a ja nie wiem jak niemowle wygląda :D nie mogę sobie wyobrazić

jak będzie chłopak to nie wiem :D podmianka totalna z rzeczami

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ebay.co.uk/itm/Bambino-Mio-Miocare-Non-Bio-Washing-Powder-/231337883706?pt=UK_Baby_Baby_Changing_Changing_Tables_Units_LE&hash=item35dccff83a

moja kolezanka w tym pierze.
    Ja bardzo dużo ubranek mam od siostry bo ma synka, też dostałam od koleżanki i w prezencie też dostałam od znajomych ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    kupiłam fairy, tylko to było :) a nie chciało mi się chodzić, zresztą wygląda w porządku :) później wyjdzie co i jak
    rozsmakowałam się w wołowince w sosie w cieście francuskim i sobie piekę ciągle :)
    dobre mają niektóre te mrożone dania

ostatnio kupiliśmy w sklepie śpioszki, najmniejsze jakie były 0-3m, ogólnie mały wybór
    no i myślę sobie malutkie, ale w sumie też nie tak bardzo drobne te dzieci się rodzą :D
    a dziś dotarły śpioszki "first size", "newborn" itp no i szok
    jakie to maaaaluuuusie :D
    to te co kupiliśmy 100% na ten ostatni z metki miesiąc, z 7 cm dłuższe są :D
    My z mniejszych kupowalismy Tiny baby(46 cm) i early baby.
    I jeszcze co do ciuszków powiem to to że my kupiliśmy używane cały wór new born za 20 f. I owszem używałam większość ale np body na ramiączkach, rampersy ( 1 użyliśmy raz) , i 1/3 bodow na krótki rękaw poszły do kartonu czysciutkie i nie użyte ani razu. Praktycznie większość ciuszków używałam tych samych bo pranie co 2-3 dni a na wieczór juz suche wiec wszystko w kółko się przewijalo :) teraz jak kupuje większe ( juz jesteśmy na rozmiarze 0-3 ;)) to kupuje paczkę po 5 szt jedynie body na krótki rękaw kupiłam 2 paczki i mamy 6-7 par śpiochów kilka bluzek i spodenek. Zobaczymy jak będzie później jak zacznie się prawdziwe jedzonko itp :)
    Ja piore w fairy i jestem zadowolona tyle ze płynu innego używam. Moja siostra używa jeszcze fairy do zmywarki i tez chwali

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, ja dziś właśnie w promocji w Morrison kupiłam duże pudło proszku fairy za 6 funtów i duży płyn fairy do płukania za 2. Kiedyś pracowałam u pewnej rodziny i mama wszystkich ich rzeczy prała w fairy i płukała, zawsze podobał mi się ten zapach.
    Ps. wspomniane tabletki do zmywarki używam fairy, nie mam porównania z innymi bo od zawsze te używam i jestem zadowolona.

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto moje wylicytowane łóżeczko z materacem :) Samo to łóżeczko w mamas and papas kosztuje 99 funtów plus materac (nie wiem ile) , ani jednej draski, idealny stan + nowka kołderka, poduszka, zmiana pościeli , 4 prześcieradla i to wszystko za jedyne 22,15 funtów :)
    ap, dawaj swoją kołyskę :)

6rjckm.jpg

Krysti, ap1526, kambel lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i w związku z tym że w UK w ciągu dnia nie ma minusowych temperatur i że śliskie kombinezony jakoś nie specjalnie mi się podobają to polowałam na taki "futerkowy" z Mothercare, też się udało za grosze nówkę wylicytować :)
    jfk7yg.jpg

Krysti, ap1526, Driada0102, Zancia28 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny :) bardzo ładny jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    dziewczyny czy wy na poczatku ciazy mialyscie szczepionke robiona jakas?ja mam w sobote miec robiona zeby sie nie przeziebic ale w Polsce niby to jest dziwne i mnie dziewczyny nastraszyly troche i nie wiem czy miec ja robiona
    Zaszczepić zawsze się możesz nic ci nie zaszkodzi :)pozdrawiam

Paula95 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mi tez coś położna wspominała o szczepionce, jak przy następnej wizycie wspomni to się zaszczepię

Krysti, Paula95 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się zaszczepie zwłaszcza ze zima idzie a infekcje w tłumie w sklepie czy w domu handlowym mozna załapać w mig od ludzi.Nie raz w uk się spotkałam z kichającymi ludźmi w sklepach czasem nawet się zarazilam bo nawet buźke ciężko im zasłonić .

Paula95, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ