X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, Ty już możesz narzekać w 33 tygodniu. U mnie to wstyd pewnie, a ja narzekam bo ciągle coś mi dokucza. :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda ciąża inna, ja się nie dziwię jak dziewczyny narzekają już od początku, bo to zmęczenie, mdłości, hemoroidy itp itd :D
    ja na szczęście mdłości jakoś dużo nie miałam, ale tyle co było to już mi starczyło na wyrozumiałość dla innych hehe :D
    pierwszą ciążę lepiej zniosłam
    pokusiłabym się o stwierdzenie, że z wiekiem jet gorzej :D
    trzeciej bym nie przeżyła haha
    Penelope już 22 tydz :) a pamiętam jak dołączyłaś :) szybko czas leci co

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle ze Tyger ja nie lubie chodzic bo wszystkie buty mnie obcieraja, czy ktoras z was tez tak ma? ma taki cholerny problem z butami ze szok, Ap1526 a moge sie spytac ile masz lat?ja szczerze jestem w szoku bo tylko raz wymiotowalam i oprocz krwawienia ktore mialam wlasciwie dobrze sie czuje

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    tyle ze Tyger ja nie lubie chodzic bo wszystkie buty mnie obcieraja, czy ktoras z was tez tak ma? ma taki cholerny problem z butami ze szok, Ap1526 a moge sie spytac ile masz lat?ja szczerze jestem w szoku bo tylko raz wymiotowalam i oprocz krwawienia ktore mialam wlasciwie dobrze sie czuje

Ja mialam problem z butami chociaz stpoy mi nie puchly. Kupilam takie tani z chin i do tej pory w nich biegam :)

Ap, na anemie tylko sok z burakow. Po kilku dniach nie bedzie sladu. Wypij szklanke dziennie. Zmus sie :P

ah jak sie ciesze ze ja to marudzenie mam za soba. Trzeciej ciazy tez bym chyba nie zniosla, chociaz moj kazdemu mowi ze bylam taka cudowna i dzielna cala ciaze ze jest pod wrazeniem, haha. Gdyby tylko wiedzial ile razy chcialam zaczac krzyczec ze mam dosc ;)

Paula95 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Julka dziś kończy miesiąc :) Waży 4700g (przy urodzieniu 3350g) więc niezły jest pulpecik :)
    Nie wchodzę ostatnio na belly, bo z sierpniówkami przeniosłyśmy się praktycznie na naszą grupę na facebooku i tam sobie piszemy. Powiedzcie mi proszę, jak to jest z tym paszportem? Gdzie trzeba pójść, co trzeba wziąć, ile będzie kosztował itd.? Wiem, że kiedyś o tym pisałyście ale ja akurat miałam "zastój" i nie nadrobiłam go, a teraz się do tego nie dogrzebię :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 16:08

Plumb80, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, jeszcze trochę... Wiem, łatwo mówić, ale na pocieszenie przypomnij sobie, jak ja też się męczyłam ;) Niebawem skończą się dolegliwości, a zaczną nieprzespane noce haha ;) :P

Victor pięknie rośnie, śmieje się całą buźką do nas, gaworzy, wesoły z niego chłopczyk :) I straszny przytulasek z niego. Jakby mógł, to wtopiłby swoją twarz w moją, tak mocno się do mnie przytula :D

Pozdrawiam :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia my w czw zalatwialismy poki co pl paszport.
    Trzeba bylo miec akt ur, zdjecia, jesli z twoim nie jestes po slubie to tw podpis na wniosku ( no i tenze wniosek).
    Nie panietam co jeszcze... Wszystkie info masz na stronie konsulatu pl :)

My wyrabiamy pl paszport bo na ten czeka sie dokladnie tydz a nam sie spieszy bo w pn 29 wylot do pl :)
    Skladalismy dok w ten czw i za tydz w czw paszport do odbioru :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to wymiotowalam do 23 tyg a końcówka nie była aż taka ciężka. Szybciej się meczylam i więcej spałam to chyba tyle :)
    Sproquette gratulujemy miesiąca :) u nas kaja dziś 4 kończy :), ale to zlecialo :)
    Dziś pierwsza próba podania marchewki, prędzej soczek jabłko - marchew / jabłko wchodził z apetytem a marchewka? Minka blee a co to w ogóle i wszystko na sliniaczku. Wiec z pierwszych 3 łyżeczek może z pół zjadła :)
    My czekamy na pl akt,właśnie jest w drodze i potem składamy o pl paszport ten na 5 lat

Penelope lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już dość. Od wczoraj mały bardzo kopie, nie daje spać, bolą plecy i pachwiny między nogami. Mam uderzenia gorąca i zimna. Najgorszy jest chyba ból pleców.
    ap1526 wrote:
    buraki akceptuję tylko zasmażane heh,
    nie wiem już czy szukać jakichś witamin dla ciężarnych z żelazem, czy żelazo kupić, czy żreć te płatki i dowiedzieć się co jeszcze

moja koleżanka też miała ostatnio obracanie, ale dziecko się nie dało i cieli
    podobno mówili jej, że mały leży prawidłowo, a ona, że kopie ją w pęcherz i niemożliwe, zrobili w końcu scan i się okazało, że miała rację
    gdyby się nie uparła, może miałaby pośladkowy, brr
    ja się boję takich ingerencji
    u nas w rodzinie był poród kleszczowy i uszkodzili coś, facet kuleje do dziś bardzo, przy obracaniu pewnie też można odwalić

Driada :) dość już, jak mi się nie spieszyło do porodu przez mieszkanie itd tak teraz mi wszystko jedno byle już poczuć się lepiej :D
    ciąża nie choroba,a ja właśnie tak się czuję :)
    mam całą listę narzekań, aż mi głupio
    plecy nieźle się trzymają o dziwo i nawet buty zakładam bez problemu ale żebra bolą i spać nie mogę :) marzy mi się lewitacja hehe

u was też inwazja komarów? (samców na szczęście)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moglibyście polecić jakiś nawilżacz powietrza?

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, jak się pojawiły wszystkie prawie
    Plumb pamiętam z tym Twoim spojeniem
    Kambel, dopiero rodziłaś, a już jedzonko wprowadzasz :D
    potraktuje ten sok z buraków jak lek i machnę na raz :D
    poczytałam na stronie konsulatu o tych paszportach i tylko większą sieczkę mam:)
    może piszą jakie dokumenty ale nie wiem o jaki paszport mogę wnioskować
    załóżmy, że się w PL nie chcę już nigdy pojawiać,
    co zrobić?
    mogę ten pięcioletni?
    z tego co widzę każdy paszport do 30f
    ale ciekawe czy są jakieś ukryte koszty :D

oj ja też chętnie zobaczę opinie o nawilżaczach :)
    na ebayu nuda, kolejna aukcja mnie interesująca za 2dni :D
    czekam na ubranka, będą w poniedziałek
    samopoczucie troszkę mi się poprawiło
    ale dziś w nocy sie budziłam tyle razy, że chyba więcej starałam się zasnąć niż spałam
    duszno, że o matko, co chwila siku i pić
    kręciłam się jak głupia,
    rano leżałam na "jaśku" poducha między nogami, kołdra pod brzuchem, druga na mnie, a ja w poprzek łóżka haha

okna nie mogę otworzyć porządnie, bo te komary są wszędzie, po 6 mi po pokoju lata, a są okropnie wielkie

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Dziecko, które nie skończyło 5 lat otrzyma paszport tymczasowy ważny tylko 12 miesięcy. Co roku powinno się wyrabiać go od nowa. Na pisemny wniosek obojga rodziców dziecku może zostać wystawiony paszport ważny 5 lat, ale wtedy konieczne jest przedstawienie polskiego aktu urodzenia. "

tak jest?
    to teraz albo co roku wnioskować, albo jechać do PL rejestrować?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap - jest paszport tymczasowy Na rok i stały 5 letni.
    Do tymczasowego potrzebujesz brytyjski akt ur ( nie wiem czy trzeba tłumaczyć)
    Do tego 5 letniego potrzebujesz polski akt urodzenia i pesel ( ale to może załatwić podczas starania się zna załatwić podczas składania wniosku o paszport)
    Akt ur tez można w ambasadzie załatwić koszt 41 f czas oczekiwania ok 3 mies ( dane aktualne bo ostatnio się dowiadywalam) a jeśli o pesel się stara w ambasadzie to czas oczekiwania na paszport jest o tydz dłużej.

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój tata załatwił akt ur w Polsce teraz go wysłał w międzyczasie ma przyjść pesel wiec jak tylko otrzymam akt umawiamy się do ambasady i staramy się na paszport 5 letni.

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten 5 letni robilam w pl placilam 60 zl czekalam miesiac. Kambel ja daje juz malemu kaszki przywiozlam sobie z pl i maly spi mi w nocy po kaszce 6 h

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła by wprowadzić po 6 mcu ze względu na problemy ze skórą aby łatwiej było wyeliminować. Wiec ja tylko po troszeczku daje :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widziałam Kambel jak Kaji smakuje hehe :D

obczajcie to
    http://www.cda.pl/video/13192251/Niesamowity-taniec-na-rurze-w-Britains-Got-Talent-2014-
    można, można? :)
    pomijając, że to jakiś erotyzm, to nieźle lekka w tym wszystkim
    czuję się jak zastały kamienny posąg :D

kambel, Limerikowo, Driada0102, Zancia28 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy na poczatku ciazy mialyscie szczepionke robiona jakas?ja mam w sobote miec robiona zeby sie nie przeziebic ale w Polsce niby to jest dziwne i mnie dziewczyny nastraszyly troche i nie wiem czy miec ja robiona

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnej szczepionki w ciąży i nawet jakby mi ją proponowali to bym się nie zgodziła. Jestem ogólnie przeciwko szczepieniom na grypę, a tym bardziej na przeziębienie.

Dziś nad ranem miałam fałszywy alarm. Wstyd się przyznać, ale myślałam, że mi wody odeszły,a tu mały mi tak naciskał na pęcherz, że trochę popuściłam przez sen i nic nie czułam. Obudziłam się jak zawsze na wc, a tu patrze mokre spodnie, łóżko suche, mały w tym czasie spał i strach, że coś nie tak.
    Napiłam się zimnej wody i zaczął się trochę ruszać, ale wkońcu spać poszliśmy wszyscy i mały po 10 kopniaki dawał.

ap1526 lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na grypę w ok 12/13 tyg.
    Temat szczepień jest dość kontrowersyjny. Ja osobiście jestem za. Ja dość często chorowalam i wierzę że ta mi pomogła ( akurat był okres jesienno zimowy.)

Paula95, Krysti lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ