Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
każda ciąża inna, ja się nie dziwię jak dziewczyny narzekają już od początku, bo to zmęczenie, mdłości, hemoroidy itp itd
ja na szczęście mdłości jakoś dużo nie miałam, ale tyle co było to już mi starczyło na wyrozumiałość dla innych hehe
pierwszą ciążę lepiej zniosłam
pokusiłabym się o stwierdzenie, że z wiekiem jet gorzej
trzeciej bym nie przeżyła haha
Penelope już 22 tydza pamiętam jak dołączyłaś
szybko czas leci co
-
tyle ze Tyger ja nie lubie chodzic bo wszystkie buty mnie obcieraja, czy ktoras z was tez tak ma? ma taki cholerny problem z butami ze szok, Ap1526 a moge sie spytac ile masz lat?ja szczerze jestem w szoku bo tylko raz wymiotowalam i oprocz krwawienia ktore mialam wlasciwie dobrze sie czuje
-
Paula95 wrote:tyle ze Tyger ja nie lubie chodzic bo wszystkie buty mnie obcieraja, czy ktoras z was tez tak ma? ma taki cholerny problem z butami ze szok, Ap1526 a moge sie spytac ile masz lat?ja szczerze jestem w szoku bo tylko raz wymiotowalam i oprocz krwawienia ktore mialam wlasciwie dobrze sie czuje
Ja mialam problem z butami chociaz stpoy mi nie puchly. Kupilam takie tani z chin i do tej pory w nich biegam
Ap, na anemie tylko sok z burakow. Po kilku dniach nie bedzie sladu. Wypij szklanke dziennie. Zmus sie
ah jak sie ciesze ze ja to marudzenie mam za soba. Trzeciej ciazy tez bym chyba nie zniosla, chociaz moj kazdemu mowi ze bylam taka cudowna i dzielna cala ciaze ze jest pod wrazeniem, haha. Gdyby tylko wiedzial ile razy chcialam zaczac krzyczec ze mam doscPaula95 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Julka dziś kończy miesiąc
Waży 4700g (przy urodzieniu 3350g) więc niezły jest pulpecik
Nie wchodzę ostatnio na belly, bo z sierpniówkami przeniosłyśmy się praktycznie na naszą grupę na facebooku i tam sobie piszemy. Powiedzcie mi proszę, jak to jest z tym paszportem? Gdzie trzeba pójść, co trzeba wziąć, ile będzie kosztował itd.? Wiem, że kiedyś o tym pisałyście ale ja akurat miałam "zastój" i nie nadrobiłam go, a teraz się do tego nie dogrzebięWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 16:08
Plumb80, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAp, jeszcze trochę... Wiem, łatwo mówić, ale na pocieszenie przypomnij sobie, jak ja też się męczyłam
Niebawem skończą się dolegliwości, a zaczną nieprzespane noce haha
Victor pięknie rośnie, śmieje się całą buźką do nas, gaworzy, wesoły z niego chłopczykI straszny przytulasek z niego. Jakby mógł, to wtopiłby swoją twarz w moją, tak mocno się do mnie przytula
Pozdrawiam -
Ewcia my w czw zalatwialismy poki co pl paszport.
Trzeba bylo miec akt ur, zdjecia, jesli z twoim nie jestes po slubie to tw podpis na wniosku ( no i tenze wniosek).
Nie panietam co jeszcze... Wszystkie info masz na stronie konsulatu pl
My wyrabiamy pl paszport bo na ten czeka sie dokladnie tydz a nam sie spieszy bo w pn 29 wylot do pl
Skladalismy dok w ten czw i za tydz w czw paszport do odbioru
-
Ja za to wymiotowalam do 23 tyg a końcówka nie była aż taka ciężka. Szybciej się meczylam i więcej spałam to chyba tyle
Sproquette gratulujemy miesiącau nas kaja dziś 4 kończy
, ale to zlecialo
Dziś pierwsza próba podania marchewki, prędzej soczek jabłko - marchew / jabłko wchodził z apetytem a marchewka? Minka blee a co to w ogóle i wszystko na sliniaczku. Wiec z pierwszych 3 łyżeczek może z pół zjadła
My czekamy na pl akt,właśnie jest w drodze i potem składamy o pl paszport ten na 5 latPenelope lubi tę wiadomość
-
Ja też mam już dość. Od wczoraj mały bardzo kopie, nie daje spać, bolą plecy i pachwiny między nogami. Mam uderzenia gorąca i zimna. Najgorszy jest chyba ból pleców.ap1526 wrote:buraki akceptuję tylko zasmażane heh,
nie wiem już czy szukać jakichś witamin dla ciężarnych z żelazem, czy żelazo kupić, czy żreć te płatki i dowiedzieć się co jeszcze
moja koleżanka też miała ostatnio obracanie, ale dziecko się nie dało i cieli
podobno mówili jej, że mały leży prawidłowo, a ona, że kopie ją w pęcherz i niemożliwe, zrobili w końcu scan i się okazało, że miała rację
gdyby się nie uparła, może miałaby pośladkowy, brr
ja się boję takich ingerencji
u nas w rodzinie był poród kleszczowy i uszkodzili coś, facet kuleje do dziś bardzo, przy obracaniu pewnie też można odwalić
Driadadość już, jak mi się nie spieszyło do porodu przez mieszkanie itd tak teraz mi wszystko jedno byle już poczuć się lepiej
ciąża nie choroba,a ja właśnie tak się czuję
mam całą listę narzekań, aż mi głupio
plecy nieźle się trzymają o dziwo i nawet buty zakładam bez problemu ale żebra bolą i spać nie mogęmarzy mi się lewitacja hehe
u was też inwazja komarów? (samców na szczęście) -
Oj dziewczyny, jak się pojawiły wszystkie prawie
Plumb pamiętam z tym Twoim spojeniem
Kambel, dopiero rodziłaś, a już jedzonko wprowadzasz
potraktuje ten sok z buraków jak lek i machnę na raz
poczytałam na stronie konsulatu o tych paszportach i tylko większą sieczkę mam:)
może piszą jakie dokumenty ale nie wiem o jaki paszport mogę wnioskować
załóżmy, że się w PL nie chcę już nigdy pojawiać,
co zrobić?
mogę ten pięcioletni?
z tego co widzę każdy paszport do 30f
ale ciekawe czy są jakieś ukryte koszty
oj ja też chętnie zobaczę opinie o nawilżaczach
na ebayu nuda, kolejna aukcja mnie interesująca za 2dni
czekam na ubranka, będą w poniedziałek
samopoczucie troszkę mi się poprawiło
ale dziś w nocy sie budziłam tyle razy, że chyba więcej starałam się zasnąć niż spałam
duszno, że o matko, co chwila siku i pić
kręciłam się jak głupia,
rano leżałam na "jaśku" poducha między nogami, kołdra pod brzuchem, druga na mnie, a ja w poprzek łóżka haha
okna nie mogę otworzyć porządnie, bo te komary są wszędzie, po 6 mi po pokoju lata, a są okropnie wielkie -
" Dziecko, które nie skończyło 5 lat otrzyma paszport tymczasowy ważny tylko 12 miesięcy. Co roku powinno się wyrabiać go od nowa. Na pisemny wniosek obojga rodziców dziecku może zostać wystawiony paszport ważny 5 lat, ale wtedy konieczne jest przedstawienie polskiego aktu urodzenia. "
tak jest?
to teraz albo co roku wnioskować, albo jechać do PL rejestrować? -
Ap - jest paszport tymczasowy Na rok i stały 5 letni.
Do tymczasowego potrzebujesz brytyjski akt ur ( nie wiem czy trzeba tłumaczyć)
Do tego 5 letniego potrzebujesz polski akt urodzenia i pesel ( ale to może załatwić podczas starania się zna załatwić podczas składania wniosku o paszport)
Akt ur tez można w ambasadzie załatwić koszt 41 f czas oczekiwania ok 3 mies ( dane aktualne bo ostatnio się dowiadywalam) a jeśli o pesel się stara w ambasadzie to czas oczekiwania na paszport jest o tydz dłużej.ap1526 lubi tę wiadomość
-
no widziałam Kambel jak Kaji smakuje hehe
obczajcie to
http://www.cda.pl/video/13192251/Niesamowity-taniec-na-rurze-w-Britains-Got-Talent-2014-
można, można?
pomijając, że to jakiś erotyzm, to nieźle lekka w tym wszystkim
czuję się jak zastały kamienny posągkambel, Limerikowo, Driada0102, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Ja nie miałam żadnej szczepionki w ciąży i nawet jakby mi ją proponowali to bym się nie zgodziła. Jestem ogólnie przeciwko szczepieniom na grypę, a tym bardziej na przeziębienie.
Dziś nad ranem miałam fałszywy alarm. Wstyd się przyznać, ale myślałam, że mi wody odeszły,a tu mały mi tak naciskał na pęcherz, że trochę popuściłam przez sen i nic nie czułam. Obudziłam się jak zawsze na wc, a tu patrze mokre spodnie, łóżko suche, mały w tym czasie spał i strach, że coś nie tak.
Napiłam się zimnej wody i zaczął się trochę ruszać, ale wkońcu spać poszliśmy wszyscy i mały po 10 kopniaki dawał.ap1526 lubi tę wiadomość