Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam właśnie kaja katar złapała,a dodatkowo dziś szczepienie. I czuje ze mnie też chyba roZlozy bo gardło pobolewa.
Penelope łóżeczko super tym bardziej zeza ta cene. Pewnie dziecię spało z rodzicami
Ja po płynie fairy chyba miałam uczulenie. Wszystko swedzialo wiec przeszłam na biały comfort.pięknie pachnie i wszystko takie milusie.
Penelope lubi tę wiadomość
-
Penelope boskie łupy!!!!
i jaka cena
wogole swietna tapeta w pokoju
Ja sie szczepilam i na krztusiec i grypezadowolona jestem. Po krztuscu nie dziwcie sie jak reke ze 3 dni bedzie bolec bo to normalne
Kambel mam nadzieje ze ci dziecka z katarem nie zaszczepili, na Boga??!!!!Penelope lubi tę wiadomość
-
Z tego co wiem jakikolwiek katar jest powodem do wstrzymania szczepien. Jaka kolwiek nawet najmniejsza infekcja.
To oczywiscie twoja decyzja ale ja nigdy bym nie zaszczepila majac watpliwosci.
Bo potem sie ludzie dziwia ze wystepuja komplikacje poszczepienne i mowia ze wina szczepionek
Nie neguje twojej decyzji bo to twoja dziecko ale wiem ze np w Pl porzadny pediatra nie zakwalifikowal by dziecka do szczepienia.
Zdrowka dla Kai
-
Penelope sliczne, i tak wlasnie zima idzie choroby przychodza lepiej to zrobic:) jak sie czujecie dzis dziewczyny?Ja wlasnie zostalam znowu sama na noc chlopak nocki robi i szczerze boje sie nienawidze byc sama w nocy;/
Penelope lubi tę wiadomość
-
Zancia to powiem ci ze w szoku jestem!!!
Tyle sie naczytalam, nasluchalam i sama pamietam jak w Pl bylo (jest) .Trabia na orawo i lewo ze do szczepienia dziecko musi byc calkowicie zdrowe bez podejrzenia nawet jakiej kolwiek infekcji. O stanie podgoraczkowym nawet mowy nie ma. Bo z kad sie biora powiklania jak nie z tego ze sie szczepi chore dzieci?!
Nawet przed szczepieniem idzie sie do pediatry (na czesc przychodni gdzie sa tylko zdrowe dzieci) i tam lekarz dokladnie bada dziecko osluchowo, spr temp i przeprowadza wywiad z matka jak ostatnio sie dziecko czuje. Jesli wszystko jest ok dopiero daje zgode na szczepienie.
Szczeze?? Ja tu bym sama poprosila o zmian terminu jak maly mial by choc katar.
-
Mnie również pytała pielęgniarka czy kaja dobrze je, jak się zachowuje, spr temp. I też się martwilam żeby nie szczepić bo katar... Wiec wstukalam w wujka Google co o tym sądzi
bardzo lubię czytać na str parenting.pl bo tam często informacje się zgadzają z rzeczywistością i tam też właśnie o tym wspominają.
Ech kajce ładnie katar schodzi nawet nie słychać juz charczenia a mnie rozkłada. Łzy lecą nos zatkany... Pierwszy dzień jesieni = witajcie chorobska. Dobre ze mój m ma cały tydzień wolny i mnie wspomoże -
kołyskę rozłożyłam na części pierwsze i piorę
nie wygląda więc teraz ciekawie
wstaję rano, a tu taka pogoda, ze tylko w tył zwrot i do łóżka by się chciało,
ale niestety
miałam wizytę u lekarza,
poszłam od razu po zaprowadzeniu synka, mieli opóźnienia
i tak czekałam 3 godziny, serio bite 3 godziny na wizytę, która trwała może 5 minut
a wiem tylko, że mała leży idealnie
i do dużych dzidzi nie należy
kolejną wizytę mam 4 dni po terminiehmm zobaczymy
ja się póki co trzymam tfu tfu, synek miał wczoraj rano katarek tylko
kurna jesień pełną gębą, jak tak szłam dziś przez park, to liscie z drzew leciały, czerwono i tak smętniePenelope lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, rano poleciałam do Superdrug bo jest promocja na kosmetyki Palmers, Massage Lotion for stretch marks butelka z pompką 250 ml jest za 2,10 funta, najtaniej na rynku, sprawdziłam, inne też są w promocji, obkupiłam się dziś. Wzięłam dwa olejki skin terapy oil bo były przecenione z 9,09 na 3,39, babka przy kasie widzę nabija 6,06 więc ja na to że tam cena inna, poszła sprawdziła, ktoś się u nich pomylił, ale sprzedała mi za 3,39. Ktoś się pomylił a ja "dzięki" temu na samych 2 olejkach zaoszczędziłam ponad 10 funtów :)Kupiłam Palmersa bo byłam zadowolona z próbek.
-
jak to na ebayu jest z transakcjami gdzie płacisz do ręki przy odbiorze?
bo mi ciągle przypomina o płatności, jak ja już dawno kołyske w domu mam, chyba ta babka powinna zakonczyc transakcje, nie?
a ja glupia do Anglii pojechałam a swoje 2 pary kaloszy w PL zostawiłam -
http://www.ebay.co.uk/itm/Cot-And-Mattress-/251642778582?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2047675.l2557&nma=true&si=TQTMyNiM6LANCYQ8CD5mdIHYdp4%253D&orig_cvip=true&rt=nc
to nie to Twoje?chociaż bidów nie ma, zastanawiałam się nad nim, ale odbiór osobisty więc nie za bardzo ;/