X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Ania ? Dawno sie nie odzywała :)
    W ogóle cisza tu jak makiem zasiał :)
    U nas ruszyły przygotowania na jutro :) cały dzień mnie czeka w kuchni ehh :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO cisza, cisza.

Ap odezwij się kobieto, bo zejdziemy tu ze strachu !!! :O
    Kambel, to powodzenia w kuchni :P

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jeżeli nie pobieram ani jednego ani drugiego to mi nie przysługuje? Przepraszam ze tak zawracam głowę ale wolę zapytać u źródła czyli Was

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki cuksy i inne slodkosci, dynie, stroje naszykowane na Halloween dzis?
    u nas wilkolak straszy w oknie od wczoraj dopiero

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w dwupaku spokoko
    jeszcze pewnie długo taki stan rzeczy
    szkoda gadać
    w poniedziałek kolejne tortury
    mój drugi masaż
    wolałabym pleców :D

ano niestety podobno nie przysługuje,
    ponadto jak ma się już dzieci to też nikła szansa, bo po kilkunastu latach można się ubiegać, dziwnie
    u źródła to najlepiej na stronce gov
    różnie słyszałam, że się nie należało ale cisnęli odwoływali się znajomi i w końcu im dali także na 100% to się nie dowiesz, póki nie spróbujesz :D

madlen1705, Plumb80, kambel lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej padam z nóg już dzisiaj . Prawie cały dzień w kuchni ale wszystko gotowe . Uff ...
    My dziś kajke przegraliśmy za babybat :) większość maluszków u nas były przebrane za małe słodkie dynie :) chociaż powiem wam ze spodziewałam sie większych tłumów a buło u nas moze ok 30 dzieci . SIostra mi mówiła ze ludzie w ogóle drzwi nie chcą otwierać . Fajnie tak popatrzeć na ten uśmiech za cukierka :)
    Maja dzieci chociaż trochę zabawy .

Limerikowo, ap1526, Zancia28, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my w zeszłym roku otwieraliśmy i mieliśmy nieco 'starsze' dzieci w zasadzie już za duże na przebieranki halloween.totez to nas zniechęciło. Koleżanka miała takie starszaki sepiace o kasę:]
    Ale nie ważne.

Mam pytanie mamuśki które rodziły w uk, czy szczepilyscie sie w ciąży na krztusiec??!

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja się szczepilam na grype też u nas chodzili dzieci z 15 było tylko, dom przystroiliśmy:))

1usa3e5e42kseo71.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel gratulacje gorące hehe :)
    ależ data konkretna

ja mam termin na poniedziałek i nie szczepiłam się w ciąży na nic

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak tam u Was? :) Wszystko w porządeczku? Jak się czujesz Ap? Penelope? I jak dzieciaczki tych "nieciężarnych"? :)
    Buziaki dla wszystkich ode mnie i od mojej Juleczki :*

Penelope, Plumb80, Zancia28 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap dziękujemy bardzo .!pogoda nam wczoraj dopisała , goście zadowoleni a na sam koniec pokaz fajerwerków był. Bo wczoraj akurat był dzień ognia :) strasznie męczące takie imprezy :) teraz odliczamy do wylotu :) w końcu kajka dziadka pozna :)

Ja sie szczepiłam :)
    Sproguette- fajna ta twoja Julcia :) i już ma prawie 3 mce ale to zleciało :)
    Kajka wczoraj była bardzo grzeczna . W ciagu dnia spała max 2 h ( wstała o 7 rano) a tak uwielbia dzieci ze byłam w szoku . Znajomej syn sie przy niej wygłupiał a oba śmiechy chichy rozgadana i tylko zaczepiała wszystkich dookoła :)

ap1526, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieki dziewczyny, tak myślałam żeby sie na krztusiec zaszczepić - na grypę już odmówiłam, spróbuje naturalnie a ta szczepionka i tak nie chroni przed wszystkimi wirusami.

A widzę ze wszystkie mamuśki już rozpakowane:)))
    A są jakieś jeszcze w dwupaku???

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kaja też już fajniutka - jaka towarzyska :D Nie strasz tylko, że moja Julka też będzie mi tak mało spała w dzień :D

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica, ja w przyszły czwartek mam wizytę szczepionkową, będę się szczepić na grypę i na krztusiec. Taka decyzja.

Ps. nie wszystkie jeszcze rozpakowane ;)
    Lwica wrote:
    A dzieki dziewczyny, tak myślałam żeby sie na krztusiec zaszczepić - na grypę już odmówiłam, spróbuje naturalnie a ta szczepionka i tak nie chroni przed wszystkimi wirusami.

A widzę ze wszystkie mamuśki już rozpakowane:)))
    A są jakieś jeszcze w dwupaku???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 20:45

Zancia28 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już po gościach i małej siostrzenicy, umęczyłam się z lekka, dziś o 6 rano odprawiłam ich na lotnisko z mężem i spałam do 13 !!!!!!!!!!!!!!!!!

Potem z mężem leżałam i mówię do Niego tak po cichutku:

Ja: Słyszysz to?
    On: Co?
    Ja: Ciszę

no to się uśmiał a ja nie wyszłam z łóżka dziś w ogóle :) Jak mi dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 20:50

Zancia28 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i na dodatek jeszcze zadebiutuję z brzuszkiem. Zdjęcie z wczoraj :)

2hno1mr.jpg

Plumb80, kambel, aniafk, Sproquette, Driada0102, Zancia28, Kropka, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do żywych :) Jakiś myślowy leń mnie dopadł ostatnio i nie mogłam się zmobilizować żeby coś napisać ale czytałam na bieżąco :).

AP Mam nadzieję, że się już rozpakowywujesz, bo kibicuję Ci już od 3 tygodni a tutaj dupa ;/ Kurde zaczyna mnie to przerażać, niby Piotrka urodziłam 10 dni przed terminem z usg a dokładnie w terminie z om, masażami mnie nikt nie straszył a dwa tygodnie po przewidywanym terminie miałam umówiona wizytę w szpitalu, zdaje się, że już na wywołanie. Mam nadzieje tym razem też urodzić wcześniej, nawet przed świętami się nie obrażę :)
    Pocieszające jest to, że nawet jeśli nadal w dwupaku siedzisz to tylko doby dzielą Cię od rozwiązania :)
    Kambel
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/18e3e958afda.jpg
    Penelope ładny debiut
    Lwica ja się nie dałam zaszczepić, zwłaszcza na krztusiec - nie przekonali mnie do tego swojego eksperymentu :)

Strasznie mnie męczy ta zgaga, już się zastanawiam czy do gp nie skoczyć skoro położna mnie olała, Ap pomogły Ci te leki na receptę? Na mnie niby gaviscon działa ale muszę go łykać często a mam przy tym odruch wymiotny i niesmak w ustach dopóki czegoś nie zjem a jak zjem to zaś zgaga i koło się zamyka ;/

Z dobrych rzeczy to tyle że macierzyński już dostałam ( bo bolała mnie pustka w portfelu) całe 140 na tydzień, niby grosze ale za leżenie to i tak dużo, szkoda tylko, że do lipca :(
    No i moja gondola do wózka w końcu dotarła, ładna, widać nie używana ale i tak muszę wyprać to co można bo czuć zapach czyjejś chaty a nie lubię tego. W ogóle czekam jeszcze dwa tygodnie i zaczynam wielkie pranie :)
    Postanowiłam sobie sama uszyć baldachim i ochraniacze do kołyski, nie lubię tego ale z racji , że początki dzidzia spędzi bez własnego pokoju to taki baldachim może się przydać. Jestem na etapie poszukiwań materiału na ebay - ciężko jest, nie to co Polska ale mam nadzieję , że coś znajdę - pochwalę się efektami jak skończę :D

U nas dzieciaki chodziły po domach na halloween a mój syn w roli głównej, najlepsze jest to, że wszystkie słodycze zbierał dla mamy bo on nie lubi :D

Penelope, Driada0102, Plumb80, kambel lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja już trochę odżyłam :P
    Maly jest przesłodki. Dostał infekcji oczka, dziś muszę iść umówić nam wizytę do gp na kontrolę.
    Mam pytanie czy tu w uk kupię herbatkę koperkową?
    Kupka u nas jest po każdym karmieniu.
    Zimno dzisiaj buu ;/
    Miałam momentami chwilę załamania, że jestem beznadziejną matką itd, ale już jest lepiej.
    Ciężko mi się wstaje ok 3-4 rano na karmienie małego bo później już nie chce spać i jest marudny.
    Nie mogę się doczekać, aż będzie miał 3mc ;)
    Pozdrawiam was serdecznie ;)

Plumb80, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 kochana herbatke koperkowa to dostaniesz tylko w polskim sklepie oni tu uwazaja ze diecko nie potrzebuje picia tylko mleko

1usa3e5e42kseo71.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małego boli czasami brzuszek jak ma zrobić kupkę lb oddać wiatry. Będę musiała się przejść do polskiego. Dziękuje żancia za info ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ