Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ap bez przesady jaka bambarylka
brzusio jak na po terminie nie wyglada na wielki fajna piłeczka
Julcia musi dupcie porządnie wygrzać zanim wyskoczy w to zimnioale faktycznie po brzuszku nie widać aby sie przygotował do porodu
Ja ostatnio byłam z moja kuzynka u gp sie zarejestrować i ona jeszcze czeka na Nin . Nie było żadnego problemu . A na pl lekarzy to szkoda kasy jeśli nie ma problemów bo to samo dowiesz sie tu w szpitalu . -
nick nieaktualnyAp dobrze że się odezwałaś. Oj uparta ta Julcia,taka mała a już pokazuje charakterek
Czekamy z Tobą i wspieramy :*
Dokładnie Kambel,wyda się tyle kasy i nic innego i tak się nie dowie człowiek. Lepiej spróbować przez GP od razu,a zaoszczedzone pieniążki dorzucić do wyprawki.
My dziś jedziemy do dziecięcego fizjoterapeuty,bo Victor ma tendencję do skręcania główki w prawą stronę,przez co tył główki jest splaszczony. Zobaczymy co powie.
Miłego dnia kobitki -
Ap Brzuch masz jak ja a mi dwa miesiące zostało więc nie baryłkuj :)Współczuję tego czekania, ja cały czas mam nadzieję, że przed terminem urodzę. Nigdy nie chciałam mieć dziecka z końca roku a teraz nie pogniewam się jak urodzę w grudniu
Ja na usg połówkowym dowiedziałam więcej w szpitalu niż w polskich przychodniach, nie wiem jak w pozostałych szpitalach ale w moim mieście mają lepszy sprzęt niż w prywatnych klinikach, nawet mój mąż stwierdził, że wszystko przejrzyście i wyraźnie widać - o niebo lepiej niż jak prywatnie byliśmy. Już nie wspomnę o tym, że polscy lekarze doszukują się problemów nie wiem po co?
NIN niema nic wspólnego z NHS i jedyne co pamiętam to potwierdzenie adresu i to chyba też po to, żeby udowodnić, że mieszkam blisko przychodni.
Tak sobie pomyślałam, że muszę się w jakieś małe sztuczne mleczko wyposażyć , niby mam zamiar piersią karmić ale różnie to z tym mlekiem bywa i jeśli nie będzie czy coś to przecież nie będę latać po marketach w dzień porodu i szukać. Macie jakieś godne polecenia?ap1526, smerfetka0504 lubią tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Ap dobrze że się odezwałaś. Oj uparta ta Julcia,taka mała a już pokazuje charakterek
Czekamy z Tobą i wspieramy :*
Dokładnie Kambel,wyda się tyle kasy i nic innego i tak się nie dowie człowiek. Lepiej spróbować przez GP od razu,a zaoszczedzone pieniążki dorzucić do wyprawki.
My dziś jedziemy do dziecięcego fizjoterapeuty,bo Victor ma tendencję do skręcania główki w prawą stronę,przez co tył główki jest splaszczony. Zobaczymy co powie.
Miłego dnia kobitkii prędzej z główki tez jajko sie jej robiło z jednej str płaska a z drugiej taka górka , teraz już ma normalnie
Pewnie potrzebuje czasuale zawsze lepiej sprawdzić
Limerikowo, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
ja polecam Gowe & gate
smerfetka0504 do lekarza potrzebujesz numer nhs dosajesz go jak się zarejestrujesz w przychodni u mnie zadali ten numer jak dzwoniłam do womens hospital
Ap kochana już pewnie niedługo)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:35
smerfetka0504 lubi tę wiadomość
-
Ja tak jak pisałam prędzej kuzynka plus jej córka nie maja ani nr nhs ani Nin i zarejestrowani sa bez problemu .
My jesteśmy na aptamilu . Teraz testujemy zwykły na razie wysypki brak) bynajmniej jak zabraknie w pl to jest odpowiednik . No i jest droższy od c&g o jakiegoś funciaka
.
-
a no tak to z tym przepowiadaniem, że może być na dwa tyg albo na chwilę przed
ale dostałam dziś odpowiedź w sprawie domu, wygraliśmy licytację, zobaczę co dalej, bo póki klucza w ręku nie ma to wiadomo, ale skoro można się na zapas martwić to tym bardziej cieszyćtakże humorek dopisuje, aż się poplakałam z radości
zobaczcie jakie rano halloweenowe mam widoczki
oraz OSTANIA fota z brzuchem haha 40i2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 19:11
Plumb80, Limerikowo, Driada0102, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWizyta zaliczona. Victor poćwiczył z fizjoterapeutą dzisiaj. Wyginał się dzielnie,skręcał główkę w obie strony,leżał pięknie na brzuszku,potem przewracał się na boki. No i siedział podtrzymywany tylko za główkę. Wg fizjoterapeutki wszystko jest ok i główka dziecka zmienia kształt do 2 roku życia. Nie ma przykurczu mięśni szyjnych,zatem wszystko jest ok i powinno się unormować,jak Victor będzie już więcej siedzieć.
No i Victor dostał pochwałę,iż jest bardzo silnym chłopcem i jego fizyczny rozwój jest wysoki,siedzi i trzyma stabilnie główkę.
ap1526, kambel, Limerikowo, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Plumb super ze wszystko ok . Na niektóre rzeczy dzieci potrzebują ciut więcej czasu . Nam kaja przekręciła sie z brzuszka na plecy sama tylko 2 razy . Staram sie ja kłaść codziennie na brzuszek ale ona za bardzo tego nie lubi
myśle ze jak będzie gotowa to sama będzie sie przekręcać nic na sile .
Ap a to mieszkanie od prywaciarza czy z counsilu? Super ze wam sie udało .
Ja powiedziałam sobie nigdy więcej nie zaaplikuje o benefityjestem strasznie Zła na siebie . Przyszła mi nowa decyzja i co ? To co mi przyznali to mam oddać co do grosza ... Jutro idę wszystko wyjaśnić jeszcze raz ... Mój pierwszy i ostatni raz z benefitami tutaj
-
kambel wrote:Ja tak jak pisałam prędzej kuzynka plus jej córka nie maja ani nr nhs ani Nin i zarejestrowani sa bez problemu .
My jesteśmy na aptamilu . Teraz testujemy zwykły na razie wysypki brak) bynajmniej jak zabraknie w pl to jest odpowiednik . No i jest droższy od c&g o jakiegoś funciaka
.
-
kambel wrote:Ja powiedziałam sobie nigdy więcej nie zaaplikuje o benefity
jestem strasznie Zła na siebie . Przyszła mi nowa decyzja i co ? To co mi przyznali to mam oddać co do grosza ... Jutro idę wszystko wyjaśnić jeszcze raz ... Mój pierwszy i ostatni raz z benefitami tutaj
ale Kambel co kazali Ci oddac konkretnie?
tu tez tna jak trza, macierzysnkie mialam opodatkowane jak wszyscy od tego roku plus z meza sciagneli 200e na mc extra za punkty kredytowe niby za moje te 6mcy na maternityWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:30
-
Kasę heh najpierw przyznali 60f/2tyg a teraz ponad 600 trzeba oddać
skubance
jak dostałam papier to nie wiedziałam czy sie śmiać czy płakać
Ja podaje zwykły aptamil . Najpierw dawałam SMa i byłam happy ale ze kaja dość długo była na aptamilu pepti to stwierdziłam ze nie bede jej kombinować -
Hehe ile was tyle mlek
Przy Piotrku polecali mi aptamil i teraz chyba też takie kupię, tylko to gotowe do picia w małym kartoniku z nadzieją, że i tak nie będę potrzebować
Moja koleżanka 1000 funtów musiała oddać, pocieszenie, że na raty.
Śniło mi się , że bliźniaki urodziłam w 30 tygodniu - koszmar to był, całe otoczenie snu i porodu - masakra.
Z tą główką też miałam problemy, chyba większość matek przy pierwszym dziecku tak ma. Przez pierwsze 3 miesiące w ogóle nie zwracałam, że dziecko ciągle na jedną stronę ją układa a to trzeba mu pomagać i jak taka sytuacja jest to przekładać łóżeczko, zabawki itp na drugą stronę. U nas młody w stronę okna lubił leżeć . Niby kości czaszki się wyrównują ale ja widzę , że lekkie spłaszczenie nadal ma więc lepiej dmuchać na zimne. -
niepoważni są? to po co dawali, to na raz musisz oddać?
u nas z główką nie było problemu, nie wiem czy ma znaczenie, że był po cesarce, główkę miał okrąglutką, ale u szwagierki problem był dość duży, układała ją różnie i pilnowała, mała długo miała nierówną główkę aż w końcu samo się wypełniło jak trzeba, przy drugiej córeczce, która już po cesarce, nie miała problemu
byliśmy wczoraj na pokazie fajerwerków, 20minut magii hehe, fajnie, pierwszy raz byłam na angielskim festynie, szkoci z dudami latali, policjanci śmiechowi w tych swoich kaskachodchamiłam się, fajnieee było
zmęczyłam się tym jakośbo zasnęłam koło 22, oczywiście o pierwszej, trzeciej i piątej się budziłam ;o jakbym już miałą niemowle hehe, ale męczyły mnie skurcze i nadal męczą,
cięzko się nie nastawiać, no ale czekam czekam,
w nocy troszkę zaczęłam panikować, że ja nie dam rady małej wypchnąć,
wy po już tak spokojnie o tym mówicie, ale nie uwierzę, że było łatwo
teraz to już niech robi Jula co chce, bo ten dom, może stwierdziła, że jak będzie miałą swój pokój to wyjdzie(to council Kambel)
też się z tym mlekiem zastanawiam, no i laktatora ostatecznie nie kupiłam, skoro już i tak wszystko na wariata, a nie wiem czy się przyda, od bidy wytrzymam chwilę i się do sklepu pojedzie i kupi
ale pewnie kupię, no bo będą swięta, sylwester, rocznica ślubu, urodziny całej trójki, i ciężko będzie sobie odmawiać ciągle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:28
-
Ap a czy Ty widziałaś ten dom przed licytacją? U nas w ciemno licytują, nikt domów nie widzi i do 3 razy można odmówić, fakt faktem jeszcze nikt ze znajomych jeszcze licytacji nie wygrał bo to miasto to jedna wielka pakolska rodzina, w councilu też - więc oni mają pierwszeństwo.
Z laktatorem to może być też taka wersja jak u mnie. Od pierwszych godzin musiałam używać bo mleko miałam tylko Piotrek za chiny cycka nie umiał złapać i tak dobre 5 dni musiałam ściągać żeby mleka nie stracić. Pamiętam jak już sił nie miałam bo ściągnięcie małej buteleczki trwało wieczność a starczało na 5 minut ;/. Wiadome, że takie czasy teraz , że w każdej chwili można podjechać i kupić.
Co do butelek szukałaś avent, to ja polecam nie te clasic tylko natural.
-
widziałam na zdjęciach i dostałam pełny opis domu, mają się kontaktować teraz w spr. oglądania
wybredna nie będę, mam więc nadzieję, że to nie slams ciężki
ja poczytałam i sie boję teraz małej w butli dać żeby się nie rozleniwiła, myslę, że przy synku to był błąd, już w szpitalu bez mojej zgody i wiedzy pchali mu butle do buzi, a później z cyca się denerwował
tylko słyszałam o strzykawkach, kieliszkach i nie bardzo wiem jak to ogarnąćw moich wyobrażeniach wygląda to nieciekawie
zaraz sobie luknę różnice w tych aventach -
o fajnie, bo można dobrać tak żeby za łatwo nie leciało
śmieszne to wszystko, nagle się trzeba znać na jakichś butelkach, laktatorach, smoczkach, wózkachnie może być pierwsze lepsze hehe
studia powinny być w tym temacie
facet to by nie ogarnął
a może to my sobie utrudniamy życie
u was też taka zima?
szron na centymetr, brrPenelope lubi tę wiadomość