X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap bez przesady jaka bambarylka ;) brzusio jak na po terminie nie wyglada na wielki fajna piłeczka :)
    Julcia musi dupcie porządnie wygrzać zanim wyskoczy w to zimnio ;) ale faktycznie po brzuszku nie widać aby sie przygotował do porodu :)

Ja ostatnio byłam z moja kuzynka u gp sie zarejestrować i ona jeszcze czeka na Nin . Nie było żadnego problemu . A na pl lekarzy to szkoda kasy jeśli nie ma problemów bo to samo dowiesz sie tu w szpitalu .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi brzuszek opadl 2tyg przed terminem a porod mialam i tak wywolywany tydzien po, no ale to zadne pocieszenie dla Ciebie Ap

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap dobrze że się odezwałaś. Oj uparta ta Julcia,taka mała a już pokazuje charakterek ;)
    Czekamy z Tobą i wspieramy :*

Dokładnie Kambel,wyda się tyle kasy i nic innego i tak się nie dowie człowiek. Lepiej spróbować przez GP od razu,a zaoszczedzone pieniążki dorzucić do wyprawki.
    My dziś jedziemy do dziecięcego fizjoterapeuty,bo Victor ma tendencję do skręcania główki w prawą stronę,przez co tył główki jest splaszczony. Zobaczymy co powie.

Miłego dnia kobitki :)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap Brzuch masz jak ja a mi dwa miesiące zostało więc nie baryłkuj :)Współczuję tego czekania, ja cały czas mam nadzieję, że przed terminem urodzę. Nigdy nie chciałam mieć dziecka z końca roku a teraz nie pogniewam się jak urodzę w grudniu :)

Ja na usg połówkowym dowiedziałam więcej w szpitalu niż w polskich przychodniach, nie wiem jak w pozostałych szpitalach ale w moim mieście mają lepszy sprzęt niż w prywatnych klinikach, nawet mój mąż stwierdził, że wszystko przejrzyście i wyraźnie widać - o niebo lepiej niż jak prywatnie byliśmy. Już nie wspomnę o tym, że polscy lekarze doszukują się problemów nie wiem po co?
    NIN niema nic wspólnego z NHS i jedyne co pamiętam to potwierdzenie adresu i to chyba też po to, żeby udowodnić, że mieszkam blisko przychodni.
    Tak sobie pomyślałam, że muszę się w jakieś małe sztuczne mleczko wyposażyć , niby mam zamiar piersią karmić ale różnie to z tym mlekiem bywa i jeśli nie będzie czy coś to przecież nie będę latać po marketach w dzień porodu i szukać. Macie jakieś godne polecenia?

ap1526, smerfetka0504 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    A na pl lekarzy to szkoda kasy jeśli nie ma problemów bo to samo dowiesz sie tu w szpitalu .
    Polscy lekarze zawsze jakiś problem wynajdą :D :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Ap dobrze że się odezwałaś. Oj uparta ta Julcia,taka mała a już pokazuje charakterek ;)
    Czekamy z Tobą i wspieramy :*

Dokładnie Kambel,wyda się tyle kasy i nic innego i tak się nie dowie człowiek. Lepiej spróbować przez GP od razu,a zaoszczedzone pieniążki dorzucić do wyprawki.
    My dziś jedziemy do dziecięcego fizjoterapeuty,bo Victor ma tendencję do skręcania główki w prawą stronę,przez co tył główki jest splaszczony. Zobaczymy co powie.

Miłego dnia kobitki :)
    U nas kaja ciagle główkę w lewo obracała . I w okolicy 4 mca zaczęła swobodnie kręcić sama , a w dodatku teraz śpi praktycNie ciagle na prawym boku :) i prędzej z główki tez jajko sie jej robiło z jednej str płaska a z drugiej taka górka , teraz już ma normalnie ;)
    Pewnie potrzebuje czasu :) ale zawsze lepiej sprawdzić ;)

Limerikowo, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam Gowe & gate
    smerfetka0504 do lekarza potrzebujesz numer nhs dosajesz go jak się zarejestrujesz w przychodni u mnie zadali ten numer jak dzwoniłam do womens hospital

Ap kochana już pewnie niedługo :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:35

smerfetka0504 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pisałam prędzej kuzynka plus jej córka nie maja ani nr nhs ani Nin i zarejestrowani sa bez problemu .
    My jesteśmy na aptamilu . Teraz testujemy zwykły na razie wysypki brak :)) bynajmniej jak zabraknie w pl to jest odpowiednik . No i jest droższy od c&g o jakiegoś funciaka ;) .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no tak to z tym przepowiadaniem, że może być na dwa tyg albo na chwilę przed :)
    ale dostałam dziś odpowiedź w sprawie domu, wygraliśmy licytację, zobaczę co dalej, bo póki klucza w ręku nie ma to wiadomo, ale skoro można się na zapas martwić to tym bardziej cieszyć :) także humorek dopisuje, aż się poplakałam z radości

zobaczcie jakie rano halloweenowe mam widoczki :)

0a605b296e4b4131med.jpg

oraz OSTANIA fota z brzuchem haha 40i2 :D
    01e1ade16e9b49acmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 19:11

Plumb80, Limerikowo, Driada0102, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Polscy lekarze zawsze jakiś problem wynajdą :D :D
    No dokładnie,byle tylko przyjść na kolejną wizytę i zasilić budżet ;)

Ja podaję Victorowi mleko SMA, zero kolek,wzdec,alergii.

aniafk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta zaliczona. Victor poćwiczył z fizjoterapeutą dzisiaj. Wyginał się dzielnie,skręcał główkę w obie strony,leżał pięknie na brzuszku,potem przewracał się na boki. No i siedział podtrzymywany tylko za główkę. Wg fizjoterapeutki wszystko jest ok i główka dziecka zmienia kształt do 2 roku życia. Nie ma przykurczu mięśni szyjnych,zatem wszystko jest ok i powinno się unormować,jak Victor będzie już więcej siedzieć.
    No i Victor dostał pochwałę,iż jest bardzo silnym chłopcem i jego fizyczny rozwój jest wysoki,siedzi i trzyma stabilnie główkę.

ap1526, kambel, Limerikowo, Zancia28 lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb super ze wszystko ok . Na niektóre rzeczy dzieci potrzebują ciut więcej czasu . Nam kaja przekręciła sie z brzuszka na plecy sama tylko 2 razy . Staram sie ja kłaść codziennie na brzuszek ale ona za bardzo tego nie lubi :) myśle ze jak będzie gotowa to sama będzie sie przekręcać nic na sile .
    Ap a to mieszkanie od prywaciarza czy z counsilu? Super ze wam sie udało .

Ja powiedziałam sobie nigdy więcej nie zaaplikuje o benefity :/ jestem strasznie Zła na siebie . Przyszła mi nowa decyzja i co ? To co mi przyznali to mam oddać co do grosza ... Jutro idę wszystko wyjaśnić jeszcze raz ... Mój pierwszy i ostatni raz z benefitami tutaj :/

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Ja tak jak pisałam prędzej kuzynka plus jej córka nie maja ani nr nhs ani Nin i zarejestrowani sa bez problemu .
    My jesteśmy na aptamilu . Teraz testujemy zwykły na razie wysypki brak :)) bynajmniej jak zabraknie w pl to jest odpowiednik . No i jest droższy od c&g o jakiegoś funciaka ;) .
    od aptamila hungry milk na watklu irl mala Eweliny dostala wysypki ja calym ciele ze ho ho plus plakala i nie mogli uspokoic, odstawila i spokoj

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Ja powiedziałam sobie nigdy więcej nie zaaplikuje o benefity :/ jestem strasznie Zła na siebie . Przyszła mi nowa decyzja i co ? To co mi przyznali to mam oddać co do grosza ... Jutro idę wszystko wyjaśnić jeszcze raz ... Mój pierwszy i ostatni raz z benefitami tutaj :/

ale Kambel co kazali Ci oddac konkretnie?

tu tez tna jak trza, macierzysnkie mialam opodatkowane jak wszyscy od tego roku plus z meza sciagneli 200e na mc extra za punkty kredytowe niby za moje te 6mcy na maternity

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:30

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasę heh najpierw przyznali 60f/2tyg a teraz ponad 600 trzeba oddać ;) skubance :) jak dostałam papier to nie wiedziałam czy sie śmiać czy płakać :)
    Ja podaje zwykły aptamil . Najpierw dawałam SMa i byłam happy ale ze kaja dość długo była na aptamilu pepti to stwierdziłam ze nie bede jej kombinować :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ile was tyle mlek :) Przy Piotrku polecali mi aptamil i teraz chyba też takie kupię, tylko to gotowe do picia w małym kartoniku z nadzieją, że i tak nie będę potrzebować :)
    Moja koleżanka 1000 funtów musiała oddać, pocieszenie, że na raty.
    Śniło mi się , że bliźniaki urodziłam w 30 tygodniu - koszmar to był, całe otoczenie snu i porodu - masakra.
    Z tą główką też miałam problemy, chyba większość matek przy pierwszym dziecku tak ma. Przez pierwsze 3 miesiące w ogóle nie zwracałam, że dziecko ciągle na jedną stronę ją układa a to trzeba mu pomagać i jak taka sytuacja jest to przekładać łóżeczko, zabawki itp na drugą stronę. U nas młody w stronę okna lubił leżeć . Niby kości czaszki się wyrównują ale ja widzę , że lekkie spłaszczenie nadal ma więc lepiej dmuchać na zimne.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepoważni są? to po co dawali, to na raz musisz oddać?
    u nas z główką nie było problemu, nie wiem czy ma znaczenie, że był po cesarce, główkę miał okrąglutką, ale u szwagierki problem był dość duży, układała ją różnie i pilnowała, mała długo miała nierówną główkę aż w końcu samo się wypełniło jak trzeba, przy drugiej córeczce, która już po cesarce, nie miała problemu

byliśmy wczoraj na pokazie fajerwerków, 20minut magii hehe, fajnie, pierwszy raz byłam na angielskim festynie, szkoci z dudami latali, policjanci śmiechowi w tych swoich kaskach :) odchamiłam się, fajnieee było
    zmęczyłam się tym jakoś :) bo zasnęłam koło 22, oczywiście o pierwszej, trzeciej i piątej się budziłam ;o jakbym już miałą niemowle hehe, ale męczyły mnie skurcze i nadal męczą,
    cięzko się nie nastawiać, no ale czekam czekam,
    w nocy troszkę zaczęłam panikować, że ja nie dam rady małej wypchnąć,
    wy po już tak spokojnie o tym mówicie, ale nie uwierzę, że było łatwo

teraz to już niech robi Jula co chce, bo ten dom, może stwierdziła, że jak będzie miałą swój pokój to wyjdzie :) (to council Kambel)
    też się z tym mlekiem zastanawiam, no i laktatora ostatecznie nie kupiłam, skoro już i tak wszystko na wariata, a nie wiem czy się przyda, od bidy wytrzymam chwilę i się do sklepu pojedzie i kupi
    ale pewnie kupię, no bo będą swięta, sylwester, rocznica ślubu, urodziny całej trójki, i ciężko będzie sobie odmawiać ciągle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:28

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap a czy Ty widziałaś ten dom przed licytacją? U nas w ciemno licytują, nikt domów nie widzi i do 3 razy można odmówić, fakt faktem jeszcze nikt ze znajomych jeszcze licytacji nie wygrał bo to miasto to jedna wielka pakolska rodzina, w councilu też - więc oni mają pierwszeństwo.

Z laktatorem to może być też taka wersja jak u mnie. Od pierwszych godzin musiałam używać bo mleko miałam tylko Piotrek za chiny cycka nie umiał złapać i tak dobre 5 dni musiałam ściągać żeby mleka nie stracić. Pamiętam jak już sił nie miałam bo ściągnięcie małej buteleczki trwało wieczność a starczało na 5 minut ;/. Wiadome, że takie czasy teraz , że w każdej chwili można podjechać i kupić.
    Co do butelek szukałaś avent, to ja polecam nie te clasic tylko natural.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam na zdjęciach i dostałam pełny opis domu, mają się kontaktować teraz w spr. oglądania
    wybredna nie będę, mam więc nadzieję, że to nie slams ciężki :)

ja poczytałam i sie boję teraz małej w butli dać żeby się nie rozleniwiła, myslę, że przy synku to był błąd, już w szpitalu bez mojej zgody i wiedzy pchali mu butle do buzi, a później z cyca się denerwował
    tylko słyszałam o strzykawkach, kieliszkach i nie bardzo wiem jak to ogarnąć :) w moich wyobrażeniach wygląda to nieciekawie :)
    zaraz sobie luknę różnice w tych aventach

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o fajnie, bo można dobrać tak żeby za łatwo nie leciało :)
    śmieszne to wszystko, nagle się trzeba znać na jakichś butelkach, laktatorach, smoczkach, wózkach :) nie może być pierwsze lepsze hehe :D
    studia powinny być w tym temacie :)
    facet to by nie ogarnął :)
    a może to my sobie utrudniamy życie

u was też taka zima?
    szron na centymetr, brr

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ