Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam .
    Sprougette spokojnie kajka ma 3 drzemki w ciagu dnia . Wstaje 7-8 pierwsza jest o 11 ( dziś wstała 10 min temu !! Nowy rekord hi hi ) pózniej drzemka ok 2 i ostatnia ok 5-6 śpi zazwyczaj ok godz . A na ostatnia drzemkę jak ja przeciągnę to kąpiel i pózniej spać .

Driada kup zwykły koper . Ja kaji zaparzalam . Herbatka kosztuje ok 7 f ( bynajmniej u nas ) widziałam tez ze sa hippa herbatki ( angielskie ) w torebkach właśnie z koprem . Na kupkę polecam wodę przegotowana ;)
    Penelope wyglądasz kwitnąco :) brzusio masz malusi :)
    Ja rownież codziennie zaglądam z myślą ze ap napisze jestem na porodówce i zaraz będzie po wszystkim :) a tu Julcia nas w konia robi z fałszywymi alarmami i sobie grzecznie siedzi w brzusiu u mamci :)

Penelope lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a to masz teraz smakołyków ;) ja sie śmiałam ze pójdę z kaja a bede mieć dla dzieci jak na wesele przyjdą ;) ale kuchnia mnie tak pochłonęła ze siedziałam w niej do 10 godz .;) ja kiedyś w lumpku baldachim kupiłam ale bez stelaża chciałam go na e bayu kupić ale w końcu jakoś tak wyszło ze zapomniałam o nim i po czasie mi sie przypomniało wiec z baldachimu zrobiłam firane na duże okno w kuchni ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope świetnie wyglądasz, jakie nóżki szczuplutkie, super :) Gdyby nie brzusio, to nie wyglądasz w ogóle jak ciężaróweczka :)
    Kambel, moja też już ma ten rytm trzech drzemek w ciągu dnia. A jak masz z nią w nocy?
    O proszę, Driada Nam urodziła prawie 3 tyg temu, ale mnie ominęło! Gratuluję kochana :* Jak się czujesz? Jak poród? Nie musisz czekać 3 miesięcy aż będzie lepiej, zaraz się zacznie normować - spokojnie ;)
    W ogóle jak czas leci przy tych dzieciach, przecież ja dopiero urodziłam :D

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada szkoda ze w liverpoolu nie mieszkwsz bo mam tą cherbatke otwarta ale nie używałam bo mały woli owocowe

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy ładnie śpi . Tera już tylko 2 pobudki pierwsza ok 12/1 i druga 4/5 i wstajemy zazwyczaj o 8.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette wrote:
    Driada Nam urodziła prawie 3 tyg temu, ale mnie ominęło! Gratuluję kochana :* Jak się czujesz? Jak poród? Nie musisz czekać 3 miesięcy aż będzie lepiej, zaraz się zacznie normować - spokojnie ;)
    W ogóle jak czas leci przy tych dzieciach, przecież ja dopiero urodziłam :D

U mnie poród bardzo szybki. o 4 mi wody odeszły, a o 8:35 mały się urodził ;)
    Ja się czuję dobrze i nadal nie mogę uwierzyć, że taki poród szybki bez żadnych komplikacji, a ja taka chudzinka jestem. Brzucha nie mam nic, rozstępów też nie ma tylko mam bliznę nad pępkiem, po kolczyku się rozciągła, ale nie jest jakaś straszna ;) Czas bardzo leci przy dzieciach, ja nawet nie wiem kiedy mi zleciały te prawie 3 tyg
    Ale muszę przyznać, że tęskni mi się za tym jak słyszałam serduszko bijące na badaniach

Penelope, Limerikowo, nick nieaktualny, Sproquette lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    Driada szkoda ze w liverpoolu nie mieszkwsz bo mam tą cherbatke otwarta ale nie używałam bo mały woli owocowe

No szkoda, szkoda ;/ poszukam tu u mnie może znajdę ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • smerfetka0504 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Chciałabym się was poradzić . Jestem w 20 tygodniu ciąży ,w Uk czekam na wyrobienie insurance number , a chciałabym pójść do lekarza na Usg połówkowe i z tego co mi się wydaje w tym czasie powinnam też sprawdzić glukozę czy nie ma mam cukrzycy. Czy mogłybyście polecić mi jakiegoś polskiego ginekologa / klinikę, w Londynie , w której będę mogła wykonać takie badania .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:39

• aniafk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rosną te dzieciaczki, ja nawet nie wiem kiedy 5 i pół roku zleciało. Człowiek tylko starszy się robi ;/
    Driada0102 Ja też chcę taki poród :)
    Kambel właśnie ja mam baldachim który dostałam razem z kołyską, inaczej bym nawet nie wpadła na to, żeby sobie fundować ale spodobało mi się takie zestawienie do kołyski tylko tyle, że mi się nie podoba ten co dostałam, jest w pomarańczową kratkę i stąd moje inspiracje żeby uszyć :) no i w ogóle wenę jakąś mam żeby tak coś od siebie zrobić.
    Ap pewnie rodzić poszła...
    smerfetka0504 tutaj glukozy nie robią, chyba że na własną rekę sobie zrobisz w jakimś polskim laboratorium. Ja kiedyś badałam krew w Londynie ale to było tak dawno , że nie pamiętam nazwy. Co do polskich klinik to byłam w kilku i wszystkie są na jedno kopyto, znajdź sobie jakaś najbliższą i tyle. Nie wiem czy nin jest potrzebny żeby do gp się zapisać, nie jest to zależne od składek nin a chyba potwierdzenie adresu wystarczy.

smerfetka0504 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • smerfetka0504 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk bardzo Ci dziękuje, za odpowiedź. Z tego co mi wiadomo przy rejestracji do gp proszą o kartę nhs (którą , tak mi się bynajmniej wydaje dostaje się dopiero po wyrobieniu nin)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnej karty nhs i nic nie potrzebowałam do rejestracji dlatego zastanawiam mnie ten NIN . Może idź do najbliższej przychodni i po prostu nic nie pytając powiedz, że chcesz się zarejestrować. Różne rzeczy ludzie gadają a gdzie prawda to nikt nie wie :). Po co masz płacić za wizytę 170 funtów jak możesz mieć za free

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielna klinika w menchester jest

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    W nocy ładnie śpi . Tera już tylko 2 pobudki pierwsza ok 12/1 i druga 4/5 i wstajemy zazwyczaj o 8.

To mi się poszczęściło :P Victor zasypia o 23:00 i budzi się o 7:00,już od miesiąca śpię w nocy bez zrywania się :)

NIN jest potrzebny do darmowej opieki zdrowotnej. Nie pamiętam już dokładnie, ale wydaje mi się że przy rejestracji w GP (zakładaniu karty pacjenta) trzeba chyba podać NIN. Ewentualnie można podać męża, jeśli macie to samo nazwisko.

Ap odezwij się, mam nadzieję że wszystko u Was ok i po prostu jesteś zmęczona i zbierasz siły...Albo już leżysz z maluszkiem u boku w szpitalu ;)

Pozdrawiam dziewczyny :)

Driada0102, smerfetka0504 lubią tę wiadomość

• Bentlej Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka0504 Badanie na cukrzycę robią w uk.w ok.24tyg.ciąży,ale tylko wtedy gdy ktoś z rodzinny chorował lub choruje (mama.tata albo rodzeństwo)w innych przypadkach nie przeprowadzają tego badania.Ja idę na to badanie za 2 tyg.Tak szkoda wydawać pieniądze na polskich lekarzy ale jeżeli będziesz musiała to w Watford wizyta+usg kosztuje 120f.pozdrawiam

9ffcdb4327.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam z naszą Ap???

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też się zastanawiam co z Ap :/
    Codziennie się udzielała, a teraz cisza...

• Penelope Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, sprawdzałam na listopadowkach ale tam też o Ap cisza. No nic, czekamy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy czekamy...
    Mam nadzieję, że rzeczywiście coś się ruszyło i teraz już są w szpitalu z maluszkiem, bez dostępu do internetu i napisze do nas jak wrócą do domciu.
    Albo jest już zmęczona i odpoczywa w ciszy przed całą akcją.
    Ap buziaki dla Ciebie !!!!!

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki :*
    chociaż wy pamiętacie, bo już sama matka natura się o nas nie upomina
    rodzina pyta "to na kiedy Ty masz ten termin?"
    babcia pociesza jedynie, że nie jestem maszynką jakąś i nie da się tak wyliczyć
    mąż robi plany na po wizycie lekarskiej w pt więc też mi chyba nie wróży porodu
    synek zniesmaczony, coś ta mama oszukuje, że już zaraz i dalej bambaryłka biegać nie może
    dziwnie się czuję zaprowadzając go do szkoły, bo już tyle miesięcy z brzuchem przychodzę, po tych feriach myśleli, że już, a ja tylko większa i większa i tak patrzą
    symptomów już tyle było, że póki małej nie zobaczę to nie uwierzę, że rodziłam

naprzemiennie zniecierpliwiona, przerażona i zrezygnowana
    drugi masaż szyjki nic nie dał, jestem pozbawiona funkcji rodzenia, wbrew obietnicom lekarzy znów mnie wymęczą, przede mną jeszcze jeden masaż i nie wierzę, że mi nie podadzą oxy, będą mnie tyrać naturalnym aż im samym się znudzi i walną cesarkę
    co wiadomo, że rodzi nowe trudności, zwłaszcza jak już jedno dziecie w domu czeka
    ale dziś i tak jestem nad wyraz wyciszona
    pogodzona
    czekam sobie
    nadzieja do końca nie umarła
    więc spoko
    jeszcze max 9 dni do spotkania :)
    Penelope jak Ty tak w ciąży wyglądasz to ja nie wiem, jak musiało być wcześniej, laska, że hoho :) widać mozna godnie i dobrze wyglądać w tym nieprzewidywalnym stanie
    na listopadówkach nie piszę narazie, bo się dziewczyny sypią, radość, nie będę im marudzić, z pięć sztuk chyba dziś rodzi hehe, a a sobie zazdraszczam po cichutku
    to zdrówka dla was i dzieciaczków

Driada0102, Limerikowo, nick nieaktualny, Zancia28, Penelope lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuszek jak dla mnie nie wygląda na opuszczony
    184313250cab2acfmed.jpg

Limerikowo, nick nieaktualny, aniafk, Zancia28, Penelope lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ ‹ 300 301 302 303 304 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ