X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam .
    Sprougette spokojnie kajka ma 3 drzemki w ciagu dnia . Wstaje 7-8 pierwsza jest o 11 ( dziś wstała 10 min temu !! Nowy rekord hi hi ) pózniej drzemka ok 2 i ostatnia ok 5-6 śpi zazwyczaj ok godz . A na ostatnia drzemkę jak ja przeciągnę to kąpiel i pózniej spać .

Driada kup zwykły koper . Ja kaji zaparzalam . Herbatka kosztuje ok 7 f ( bynajmniej u nas ) widziałam tez ze sa hippa herbatki ( angielskie ) w torebkach właśnie z koprem . Na kupkę polecam wodę przegotowana ;)
    Penelope wyglądasz kwitnąco :) brzusio masz malusi :)
    Ja rownież codziennie zaglądam z myślą ze ap napisze jestem na porodówce i zaraz będzie po wszystkim :) a tu Julcia nas w konia robi z fałszywymi alarmami i sobie grzecznie siedzi w brzusiu u mamci :)

Penelope lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a to masz teraz smakołyków ;) ja sie śmiałam ze pójdę z kaja a bede mieć dla dzieci jak na wesele przyjdą ;) ale kuchnia mnie tak pochłonęła ze siedziałam w niej do 10 godz .;) ja kiedyś w lumpku baldachim kupiłam ale bez stelaża chciałam go na e bayu kupić ale w końcu jakoś tak wyszło ze zapomniałam o nim i po czasie mi sie przypomniało wiec z baldachimu zrobiłam firane na duże okno w kuchni ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope świetnie wyglądasz, jakie nóżki szczuplutkie, super :) Gdyby nie brzusio, to nie wyglądasz w ogóle jak ciężaróweczka :)
    Kambel, moja też już ma ten rytm trzech drzemek w ciągu dnia. A jak masz z nią w nocy?
    O proszę, Driada Nam urodziła prawie 3 tyg temu, ale mnie ominęło! Gratuluję kochana :* Jak się czujesz? Jak poród? Nie musisz czekać 3 miesięcy aż będzie lepiej, zaraz się zacznie normować - spokojnie ;)
    W ogóle jak czas leci przy tych dzieciach, przecież ja dopiero urodziłam :D

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada szkoda ze w liverpoolu nie mieszkwsz bo mam tą cherbatke otwarta ale nie używałam bo mały woli owocowe

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy ładnie śpi . Tera już tylko 2 pobudki pierwsza ok 12/1 i druga 4/5 i wstajemy zazwyczaj o 8.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette wrote:
    Driada Nam urodziła prawie 3 tyg temu, ale mnie ominęło! Gratuluję kochana :* Jak się czujesz? Jak poród? Nie musisz czekać 3 miesięcy aż będzie lepiej, zaraz się zacznie normować - spokojnie ;)
    W ogóle jak czas leci przy tych dzieciach, przecież ja dopiero urodziłam :D

U mnie poród bardzo szybki. o 4 mi wody odeszły, a o 8:35 mały się urodził ;)
    Ja się czuję dobrze i nadal nie mogę uwierzyć, że taki poród szybki bez żadnych komplikacji, a ja taka chudzinka jestem. Brzucha nie mam nic, rozstępów też nie ma tylko mam bliznę nad pępkiem, po kolczyku się rozciągła, ale nie jest jakaś straszna ;) Czas bardzo leci przy dzieciach, ja nawet nie wiem kiedy mi zleciały te prawie 3 tyg
    Ale muszę przyznać, że tęskni mi się za tym jak słyszałam serduszko bijące na badaniach

Penelope, Limerikowo, Plumb80, Sproquette lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    Driada szkoda ze w liverpoolu nie mieszkwsz bo mam tą cherbatke otwarta ale nie używałam bo mały woli owocowe

No szkoda, szkoda ;/ poszukam tu u mnie może znajdę ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • smerfetka0504 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Chciałabym się was poradzić . Jestem w 20 tygodniu ciąży ,w Uk czekam na wyrobienie insurance number , a chciałabym pójść do lekarza na Usg połówkowe i z tego co mi się wydaje w tym czasie powinnam też sprawdzić glukozę czy nie ma mam cukrzycy. Czy mogłybyście polecić mi jakiegoś polskiego ginekologa / klinikę, w Londynie , w której będę mogła wykonać takie badania .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:39

• aniafk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rosną te dzieciaczki, ja nawet nie wiem kiedy 5 i pół roku zleciało. Człowiek tylko starszy się robi ;/
    Driada0102 Ja też chcę taki poród :)
    Kambel właśnie ja mam baldachim który dostałam razem z kołyską, inaczej bym nawet nie wpadła na to, żeby sobie fundować ale spodobało mi się takie zestawienie do kołyski tylko tyle, że mi się nie podoba ten co dostałam, jest w pomarańczową kratkę i stąd moje inspiracje żeby uszyć :) no i w ogóle wenę jakąś mam żeby tak coś od siebie zrobić.
    Ap pewnie rodzić poszła...
    smerfetka0504 tutaj glukozy nie robią, chyba że na własną rekę sobie zrobisz w jakimś polskim laboratorium. Ja kiedyś badałam krew w Londynie ale to było tak dawno , że nie pamiętam nazwy. Co do polskich klinik to byłam w kilku i wszystkie są na jedno kopyto, znajdź sobie jakaś najbliższą i tyle. Nie wiem czy nin jest potrzebny żeby do gp się zapisać, nie jest to zależne od składek nin a chyba potwierdzenie adresu wystarczy.

smerfetka0504 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • smerfetka0504 Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk bardzo Ci dziękuje, za odpowiedź. Z tego co mi wiadomo przy rejestracji do gp proszą o kartę nhs (którą , tak mi się bynajmniej wydaje dostaje się dopiero po wyrobieniu nin)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnej karty nhs i nic nie potrzebowałam do rejestracji dlatego zastanawiam mnie ten NIN . Może idź do najbliższej przychodni i po prostu nic nie pytając powiedz, że chcesz się zarejestrować. Różne rzeczy ludzie gadają a gdzie prawda to nikt nie wie :). Po co masz płacić za wizytę 170 funtów jak możesz mieć za free

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielna klinika w menchester jest

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    W nocy ładnie śpi . Tera już tylko 2 pobudki pierwsza ok 12/1 i druga 4/5 i wstajemy zazwyczaj o 8.

To mi się poszczęściło :P Victor zasypia o 23:00 i budzi się o 7:00,już od miesiąca śpię w nocy bez zrywania się :)

NIN jest potrzebny do darmowej opieki zdrowotnej. Nie pamiętam już dokładnie, ale wydaje mi się że przy rejestracji w GP (zakładaniu karty pacjenta) trzeba chyba podać NIN. Ewentualnie można podać męża, jeśli macie to samo nazwisko.

Ap odezwij się, mam nadzieję że wszystko u Was ok i po prostu jesteś zmęczona i zbierasz siły...Albo już leżysz z maluszkiem u boku w szpitalu ;)

Pozdrawiam dziewczyny :)

Driada0102, smerfetka0504 lubią tę wiadomość

• Bentlej Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka0504 Badanie na cukrzycę robią w uk.w ok.24tyg.ciąży,ale tylko wtedy gdy ktoś z rodzinny chorował lub choruje (mama.tata albo rodzeństwo)w innych przypadkach nie przeprowadzają tego badania.Ja idę na to badanie za 2 tyg.Tak szkoda wydawać pieniądze na polskich lekarzy ale jeżeli będziesz musiała to w Watford wizyta+usg kosztuje 120f.pozdrawiam

9ffcdb4327.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam z naszą Ap???

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też się zastanawiam co z Ap :/
    Codziennie się udzielała, a teraz cisza...

• Penelope Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, sprawdzałam na listopadowkach ale tam też o Ap cisza. No nic, czekamy :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy czekamy...
    Mam nadzieję, że rzeczywiście coś się ruszyło i teraz już są w szpitalu z maluszkiem, bez dostępu do internetu i napisze do nas jak wrócą do domciu.
    Albo jest już zmęczona i odpoczywa w ciszy przed całą akcją.
    Ap buziaki dla Ciebie !!!!!

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki :*
    chociaż wy pamiętacie, bo już sama matka natura się o nas nie upomina
    rodzina pyta "to na kiedy Ty masz ten termin?"
    babcia pociesza jedynie, że nie jestem maszynką jakąś i nie da się tak wyliczyć
    mąż robi plany na po wizycie lekarskiej w pt więc też mi chyba nie wróży porodu
    synek zniesmaczony, coś ta mama oszukuje, że już zaraz i dalej bambaryłka biegać nie może
    dziwnie się czuję zaprowadzając go do szkoły, bo już tyle miesięcy z brzuchem przychodzę, po tych feriach myśleli, że już, a ja tylko większa i większa i tak patrzą
    symptomów już tyle było, że póki małej nie zobaczę to nie uwierzę, że rodziłam

naprzemiennie zniecierpliwiona, przerażona i zrezygnowana
    drugi masaż szyjki nic nie dał, jestem pozbawiona funkcji rodzenia, wbrew obietnicom lekarzy znów mnie wymęczą, przede mną jeszcze jeden masaż i nie wierzę, że mi nie podadzą oxy, będą mnie tyrać naturalnym aż im samym się znudzi i walną cesarkę
    co wiadomo, że rodzi nowe trudności, zwłaszcza jak już jedno dziecie w domu czeka
    ale dziś i tak jestem nad wyraz wyciszona
    pogodzona
    czekam sobie
    nadzieja do końca nie umarła
    więc spoko
    jeszcze max 9 dni do spotkania :)
    Penelope jak Ty tak w ciąży wyglądasz to ja nie wiem, jak musiało być wcześniej, laska, że hoho :) widać mozna godnie i dobrze wyglądać w tym nieprzewidywalnym stanie
    na listopadówkach nie piszę narazie, bo się dziewczyny sypią, radość, nie będę im marudzić, z pięć sztuk chyba dziś rodzi hehe, a a sobie zazdraszczam po cichutku
    to zdrówka dla was i dzieciaczków

Driada0102, Limerikowo, Plumb80, Zancia28, Penelope lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuszek jak dla mnie nie wygląda na opuszczony
    184313250cab2acfmed.jpg

Limerikowo, Plumb80, aniafk, Zancia28, Penelope lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ