Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wam .
Sprougette spokojnie kajka ma 3 drzemki w ciagu dnia . Wstaje 7-8 pierwsza jest o 11 ( dziś wstała 10 min temu !! Nowy rekord hi hi ) pózniej drzemka ok 2 i ostatnia ok 5-6 śpi zazwyczaj ok godz . A na ostatnia drzemkę jak ja przeciągnę to kąpiel i pózniej spać .
Driada kup zwykły koper . Ja kaji zaparzalam . Herbatka kosztuje ok 7 f ( bynajmniej u nas ) widziałam tez ze sa hippa herbatki ( angielskie ) w torebkach właśnie z koprem . Na kupkę polecam wodę przegotowana
Penelope wyglądasz kwitnącobrzusio masz malusi
Ja rownież codziennie zaglądam z myślą ze ap napisze jestem na porodówce i zaraz będzie po wszystkima tu Julcia nas w konia robi z fałszywymi alarmami i sobie grzecznie siedzi w brzusiu u mamci
Penelope lubi tę wiadomość
-
Ania a to masz teraz smakołyków
ja sie śmiałam ze pójdę z kaja a bede mieć dla dzieci jak na wesele przyjdą
ale kuchnia mnie tak pochłonęła ze siedziałam w niej do 10 godz .
ja kiedyś w lumpku baldachim kupiłam ale bez stelaża chciałam go na e bayu kupić ale w końcu jakoś tak wyszło ze zapomniałam o nim i po czasie mi sie przypomniało wiec z baldachimu zrobiłam firane na duże okno w kuchni
Penelope lubi tę wiadomość
-
Penelope świetnie wyglądasz, jakie nóżki szczuplutkie, super
Gdyby nie brzusio, to nie wyglądasz w ogóle jak ciężaróweczka
Kambel, moja też już ma ten rytm trzech drzemek w ciągu dnia. A jak masz z nią w nocy?
O proszę, Driada Nam urodziła prawie 3 tyg temu, ale mnie ominęło! Gratuluję kochana :* Jak się czujesz? Jak poród? Nie musisz czekać 3 miesięcy aż będzie lepiej, zaraz się zacznie normować - spokojnie
W ogóle jak czas leci przy tych dzieciach, przecież ja dopiero urodziłam -
Sproquette wrote:Driada Nam urodziła prawie 3 tyg temu, ale mnie ominęło! Gratuluję kochana :* Jak się czujesz? Jak poród? Nie musisz czekać 3 miesięcy aż będzie lepiej, zaraz się zacznie normować - spokojnie
W ogóle jak czas leci przy tych dzieciach, przecież ja dopiero urodziłam
U mnie poród bardzo szybki. o 4 mi wody odeszły, a o 8:35 mały się urodził
Ja się czuję dobrze i nadal nie mogę uwierzyć, że taki poród szybki bez żadnych komplikacji, a ja taka chudzinka jestem. Brzucha nie mam nic, rozstępów też nie ma tylko mam bliznę nad pępkiem, po kolczyku się rozciągła, ale nie jest jakaś strasznaCzas bardzo leci przy dzieciach, ja nawet nie wiem kiedy mi zleciały te prawie 3 tyg
Ale muszę przyznać, że tęskni mi się za tym jak słyszałam serduszko bijące na badaniachPenelope, Limerikowo, Plumb80, Sproquette lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny . Chciałabym się was poradzić . Jestem w 20 tygodniu ciąży ,w Uk czekam na wyrobienie insurance number , a chciałabym pójść do lekarza na Usg połówkowe i z tego co mi się wydaje w tym czasie powinnam też sprawdzić glukozę czy nie ma mam cukrzycy. Czy mogłybyście polecić mi jakiegoś polskiego ginekologa / klinikę, w Londynie , w której będę mogła wykonać takie badania .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:39
-
Oj rosną te dzieciaczki, ja nawet nie wiem kiedy 5 i pół roku zleciało. Człowiek tylko starszy się robi ;/
Driada0102 Ja też chcę taki poród
Kambel właśnie ja mam baldachim który dostałam razem z kołyską, inaczej bym nawet nie wpadła na to, żeby sobie fundować ale spodobało mi się takie zestawienie do kołyski tylko tyle, że mi się nie podoba ten co dostałam, jest w pomarańczową kratkę i stąd moje inspiracje żeby uszyćno i w ogóle wenę jakąś mam żeby tak coś od siebie zrobić.
Ap pewnie rodzić poszła...
smerfetka0504 tutaj glukozy nie robią, chyba że na własną rekę sobie zrobisz w jakimś polskim laboratorium. Ja kiedyś badałam krew w Londynie ale to było tak dawno , że nie pamiętam nazwy. Co do polskich klinik to byłam w kilku i wszystkie są na jedno kopyto, znajdź sobie jakaś najbliższą i tyle. Nie wiem czy nin jest potrzebny żeby do gp się zapisać, nie jest to zależne od składek nin a chyba potwierdzenie adresu wystarczy.
smerfetka0504 lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam żadnej karty nhs i nic nie potrzebowałam do rejestracji dlatego zastanawiam mnie ten NIN . Może idź do najbliższej przychodni i po prostu nic nie pytając powiedz, że chcesz się zarejestrować. Różne rzeczy ludzie gadają a gdzie prawda to nikt nie wie
. Po co masz płacić za wizytę 170 funtów jak możesz mieć za free
-
nick nieaktualnykambel wrote:W nocy ładnie śpi . Tera już tylko 2 pobudki pierwsza ok 12/1 i druga 4/5 i wstajemy zazwyczaj o 8.
To mi się poszczęściłoVictor zasypia o 23:00 i budzi się o 7:00,już od miesiąca śpię w nocy bez zrywania się
NIN jest potrzebny do darmowej opieki zdrowotnej. Nie pamiętam już dokładnie, ale wydaje mi się że przy rejestracji w GP (zakładaniu karty pacjenta) trzeba chyba podać NIN. Ewentualnie można podać męża, jeśli macie to samo nazwisko.
Ap odezwij się, mam nadzieję że wszystko u Was ok i po prostu jesteś zmęczona i zbierasz siły...Albo już leżysz z maluszkiem u boku w szpitalu
Pozdrawiam dziewczynyDriada0102, smerfetka0504 lubią tę wiadomość
-
smerfetka0504 Badanie na cukrzycę robią w uk.w ok.24tyg.ciąży,ale tylko wtedy gdy ktoś z rodzinny chorował lub choruje (mama.tata albo rodzeństwo)w innych przypadkach nie przeprowadzają tego badania.Ja idę na to badanie za 2 tyg.Tak szkoda wydawać pieniądze na polskich lekarzy ale jeżeli będziesz musiała to w Watford wizyta+usg kosztuje 120f.pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzekamy czekamy...
Mam nadzieję, że rzeczywiście coś się ruszyło i teraz już są w szpitalu z maluszkiem, bez dostępu do internetu i napisze do nas jak wrócą do domciu.
Albo jest już zmęczona i odpoczywa w ciszy przed całą akcją.
Ap buziaki dla Ciebie !!!!! -
dzięki dziewczynki :*
chociaż wy pamiętacie, bo już sama matka natura się o nas nie upomina
rodzina pyta "to na kiedy Ty masz ten termin?"
babcia pociesza jedynie, że nie jestem maszynką jakąś i nie da się tak wyliczyć
mąż robi plany na po wizycie lekarskiej w pt więc też mi chyba nie wróży porodu
synek zniesmaczony, coś ta mama oszukuje, że już zaraz i dalej bambaryłka biegać nie może
dziwnie się czuję zaprowadzając go do szkoły, bo już tyle miesięcy z brzuchem przychodzę, po tych feriach myśleli, że już, a ja tylko większa i większa i tak patrzą
symptomów już tyle było, że póki małej nie zobaczę to nie uwierzę, że rodziłam
naprzemiennie zniecierpliwiona, przerażona i zrezygnowana
drugi masaż szyjki nic nie dał, jestem pozbawiona funkcji rodzenia, wbrew obietnicom lekarzy znów mnie wymęczą, przede mną jeszcze jeden masaż i nie wierzę, że mi nie podadzą oxy, będą mnie tyrać naturalnym aż im samym się znudzi i walną cesarkę
co wiadomo, że rodzi nowe trudności, zwłaszcza jak już jedno dziecie w domu czeka
ale dziś i tak jestem nad wyraz wyciszona
pogodzona
czekam sobie
nadzieja do końca nie umarła
więc spoko
jeszcze max 9 dni do spotkania
Penelope jak Ty tak w ciąży wyglądasz to ja nie wiem, jak musiało być wcześniej, laska, że hohowidać mozna godnie i dobrze wyglądać w tym nieprzewidywalnym stanie
na listopadówkach nie piszę narazie, bo się dziewczyny sypią, radość, nie będę im marudzić, z pięć sztuk chyba dziś rodzi hehe, a a sobie zazdraszczam po cichutku
to zdrówka dla was i dzieciaczkówDriada0102, Limerikowo, Plumb80, Zancia28, Penelope lubią tę wiadomość