Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ap Juleczka śliczna. Jakie to niesamowite, że dopiero ten człowieczek w brzuchu siedział a już jest i patrzy zszokowany
Porodu nie zazdroszczę ale już na szczęście po wszystkim.
Jak Danielek zareagował jak pierwszy raz zobaczył siostrę?ap1526 lubi tę wiadomość
-
Już 4 razy pisałam i za każdym razem na koniec mi błąd wskakiwał i sie ładowało na nowo a to co napisałam sie kasowało
/
Ap córcia prześliczna ( ale chyba do męża podobna) co za skubance tak sie uparli na naturalny poród , szkoda tylko twojego bólu , dobrze ze chociaż dobrze wspominasz pobyt i opiekę
Penelope tez kiedyś tak miałam ani ręki Podnieść ani sie przekręcić z boku na bok a jak wstawałam to podciągalan sie o łóżeczko które stało akurat koło naszego łóżka no inaczej bym sie nie podniosła . Na szczęście po 2 dniach przechodziło .
Dziewczyny te które leciały samolotem czy bralyscie ze sobą na pokład mleko to gotowe w butelkach ? Bo chce zabrać i jedno na drogę powrotna tylko wiem ze ma pojemność 200 ml i noe wiem czy problemu nie zrobią .ap1526, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Kambel, dziś odrobinę zelżał ból ale chodzenie to trudność. Przy tym "rozejściu spojenia łonoweg0" to już tak zostanie do porodu. Wczoraj było najgorzej póki co, dziś dałam radę nawet tartę zrobić ale zaraz już musiałam do łóżka bo i spojenie i brzuch bolał. Myślę że napinam się przy każdym kroku a potem dlatego mnie podbrzusze pobolewa.
kambel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaniafk wrote:Hmmm a tutaj dalej cisza? Kurna już piątek a Ap milczy ;/
Plumb80 a te bóle miałaś też tak wcześnie? Bo wszędzie czytam to występują tydzień dwa przed porodem ale nie 8!?
W sumie od dwóch dni ich nie mam ale może dlatego, że zwolniłam trochę tempo i więcej odpoczywam. W ogóle już mi lepiej jak kończę 32 tydzień i wiem że w razie w jest ogromna szansa , że wszystko dobrze się skończy.
Tak,też tak szybko. Macica się stawiała i rozciagały wiązadła. Pomagał odpoczynek. -
nick nieaktualnyAp gratulacje.Najważniejsze że już po wszystkim. Zastrzyki też w brzuch po cesarce brałam przez 10 dni, przeciw zakrzepom. Tylko ten cewnik. Czy nie uszkodzili zwieraczy? Córcia przepiękna
Odpoczywaj i ucałuj małą :*
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ap gratuluje coreczki
"w Polszy" duzo sie zmienilo, a kazda ciaza i porod jest inny
moje dziecko tez sie zaklinowalo i bylo w Poz na Polnej szybko wyciagniete vaccumem bo zapis ktg slabl
nie zazdroszcze przezyc porodowych, ok zescie z tego obie wyszly calo -
kambel wrote:Dziewczyny te które leciały samolotem czy bralyscie ze sobą na pokład mleko to gotowe w butelkach ? Bo chce zabrać i jedno na drogę powrotna tylko wiem ze ma pojemność 200 ml i noe wiem czy problemu nie zrobią .
do 100ml nie ma klopotu
w PL powyzej 100ml to czepiaja sie
ja kupowalam butelke wody zywiec niegaz w temp pokojowej i sypalam odmierzony proszek po kontroli bramek i bylo ok
lub mozna poprosic po bramkach by w butelce w mikrofali podgrzali wode i zapakowac do torby termo , potem wsypac proszek i podac swieze dzieckuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 19:31
-
Limerikowo wrote:raczej na 200ml to sie moga czepiac i kaza probowac
do 100ml nie ma klopotu
w PL powyzej 100ml to czepiaja sie
ja kupowalam butelke wody zywiec niegaz w temp pokojowej i sypalam odmierzony proszek po kontroli bramek i bylo ok
lub mozna poprosic po bramkach by w butelce w mikrofali podgrzali wode i zapakowac do torby termo , potem wsypac proszek i podac swieze dziecku
Ja mialam aptamila tego 200 ml w buteleczkach i nikt sie nie czepial. Kazali tylko wyjac na osobna tacke bo do mleka jest jakas specjalna.
Co prawda go nie uzylam bo maly na cycku ale mialam w razie "w". I jak bym miala otworzyc skoro go trzeba zuzyc do 2 h od otwarcia?? A co potem wylac??