Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak przeglądam ogólne listy do szpitala i właściwie nic się nie zmieniło. Piszą żeby nie brać pieluch i odciągaczy do pokarmu bo szpitale dają. Ja pieluchy pewnie wezmę, dużo to miejsca nie zajmuje. Nic nie piszą o tych kulkach z waty. Czy to ma być normalna wata? Ja pamiętam tylko tyle, że chusteczek nie wolno było przez jakiś czas używać.
Polecam sobie kupić w Polsce albo jakiejś polskiej aptece tutaj Tantum Rosa - bardzo pomocne zwłaszcza jak się popęka po naturalnym porodzie.
Szlafrok, kapcie, koszulę do porodu i po , chociaż szpitale dają tą pierwszą ale ja dziękuję wolę rodzić we własnej. Nic mi więcej nie przychodzi do głowy. Przekąski - mi się bardzo przydały po porodzie bo czekać na kolację do 18 to można z głodu umrzeć. Nas czeka poród w zimie to też trochę inaczej. Jakiś kocyk -śpiwór do fotelika ( chociaż to w aucie zostaje ale lepiej wszystko wcześniej przygotować.
Rany jeszcze niecałe dwa miesiące mi zostały! Z jednej strony Wam zazdroszczę, że już po a z drugiej chyba będę tęsknić za tym brzuszkiemLimerikowo, Krysti, Penelope lubią tę wiadomość
-
nie miałam listy, nastawiałam się na 6godzinny pobyt po naturalnym,
ale byłam 5 dni
więc mąż dowiózł ciuszki i pieluszki oraz podpaski ogromniaste, wolałam swoje bo miały przylepkę a te ich latały po gaciach
wzięłam szlafrok, koszulę, kapcie, kosmetyczke z zelem, tusz cos tam cos tami szczotka,
dwie pary spioszkow, tetrowki dwie, smoczek, pieluszki, chusteczki nic wielkiego, nie chcialam robic teatru i w ogóle minimalizm rządzi hehe
podkłady na łózko dali, majtek jednorazowych żałowali więc tego mi brakowało, brak mi też było poduszki do karmienia, bo milo miec podparcie jak sie z dzidzią dopiero uczycie, to bym dzis zabrała
wodę dawali w dzbankach z lodem, kubeczki jednorazowe i słomki też, karmili dobrze, sztucce byly, reczniki dawali,
no i prowiancik wzielam, maz zjadł bułke, ja pół i tyle
Kambelnie mierzyli jej, wyobrazasz sobie
? jutro dopiero polozna to zrobi
midwife dzis i wczoraj byla
dzis ja wazyli, przybrala ok 50g
krew z pietki pobrali
wszystko pieknie poki co
pepowinka odpadla
sutki tylko bolą czasem
mąż przechodzi sam siebie, szok i podziw
wszystko robi
pierze, gotuje, małego wozi do szkoły, ogarnia mu tam co trzeba, zastrzyki mi robi w brzuch, nie boli wcale hehe, dobry jest
ogólnie wsio, jutro małą zarejestruje
jest tak kochana, nie umiem się na nią zezłościć
te stópkiusmiecha sie przez sen
moglabym na nia patrzec godzinami,
duzo dzis ogarnelam w papierach, spala slodko
mnie tylko ten cewnik niepokoi czasem bo zakłuje, zaboli
no i to okrutnie niewygodne i dosc klopotliwe
rana ciut rwie ale leki są, jest git
najgorsze przeszło jak naraziedzis chcialam z domu wyjsc:)
ale pada i musze przemyslec jak ukryc swój "pecherz"Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySa w Asdzie do kupienia. Jest to zwykla wata,ale w kuleczkach wielkosci śliwki. Znajdziesz na pewno w dziale dziecięcym. Jest zapakowana w przezroczystym worku
Szukaj COTTON WOOL BALLSWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 22:13
-
no niby cywilizowane kraje a fakt dzieci na wyspach sie nie mierzy i nie punktuje w skali Apgar
ja bym nie walczyla z wata na pupce niemowlaka no chyba ze ktos lubi wojowaC ze smolka wata
ja w szpitalu uzywalam chusteczek nawilzajacych po ok splukaniu ich ciepla woda a w domu kosmetyczne padsy sprawdzaja sie dobrzeKrysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny
U nas kolejny ponury dzień, szaro i mokro. Pomiędzy deszczem wychodzimy na spacer, ale nie na długo, bo zimno.
Victor zjada pięknie kaszkę od 3 dni. Pierwsze dwa dni było 60 ml, a wczoraj już 90 ml. I jak pięknie otwiera buźkę do łyżeczki. Jest tak zadowolony, że aż mruczy podczas jedzenia
ap1526, aniafk, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Tak czytam co ciekawego piszecie i się dziwię ze na wyspach nie mierzą dzieci....niemiwiac o ocenie, czyżby i w tym byli zacofani tj z paracetamolem hehe
No ale nic to, co kraj to obyczaj.
Chciałam was zapytać czy w Bristolu na southmed zapewniają coś dla maleństwa i mamy? Bede tam rodzic lada dzień i chciałabym wiedzieć co mi się przyda a co nie bo zauważyłam ze tj w Pl każdy szpital ma inne wymagania.
Czy wy też tak mialyscie że przez parę dni przed porodem doliczamy wam mocne skurcze po parę godzin, regularne a później cisza?
Sądziłam ze jak nadchodzi ten dzień do od razu są skurcze odejście wód i poród a nie...
Pzdr
aniafk lubi tę wiadomość
-
Karolina85 tutaj raczej w każdym szpitalu mają podobne wymagania a wyżej właśnie pisałyśmy o tym co trzeba zabrać.
Nie wiem jak na 'innych' wyspach ale w Anglii punktują w skali apgar, nie mirzą to fakt - ale zdaje się to nie jest istotne
Ja miałam taki poród o którym wspomniałaś - odeszły mi wody, skurcze i bach, żadnych oznak wcześniej.
U nas też ponuro ale patrząc na prognozę pogody od jutra do końca tygodnia słoneczkomam nadzieję, że się sprawdzi bo pranie planuję a nie znoszę jak coś w domu schnie .
Plumb80 - niema to jak zadowolona dzidziaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:17
-
Wiecie co, tak właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem o tym brytyjskim zacofaniu oglądając reklamy w polskiej tv. W ciągu 10 minut reklam 7 o syropach, lekach na grypę - kaszel itp. masakra jakaś. Mówię mu, że tutaj jak do apteki wchodzę to na palcach można policzyć syropy dla małych dzieci takie bez recepty a w polsce oczopląsu można dostać. Teraz pytanie co jest lepsze? Czy na każdym kroku wspomagać się tymi specyfikami czy nie i ja doszłam do wniosku, że te syropki to chyba bardziej szkodzą niż pomagają, później wątroba w wieku 30 tal wysiada.
Zresztą nawet prowadzanie ciąży uważałam za pogranicze z normą tutaj w uk a teraz zmieniam zdanie bo w Polsce pozaszywali by mnie tam gdzie nie trzeba i kazali leżeć do 37 tygodnia a tu jakoś chodzę i jak dotąd z brzuchem
-
Limerikowo wrote:no niby cywilizowane kraje a fakt dzieci na wyspach sie nie mierzy i nie punktuje w skali Apgar
ja bym nie walczyla z wata na pupce niemowlaka no chyba ze ktos lubi wojowaC ze smolka wata
ja w szpitalu uzywalam chusteczek nawilzajacych po ok splukaniu ich ciepla woda a w domu kosmetyczne padsy sprawdzaja sie dobrze
a małą w apgar oceniali 3 razy po 10