X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upomnę się wcześniej o tą listę bo dwa tygodnie przed porodem to się spakować nie zdążę :)

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przeglądam ogólne listy do szpitala i właściwie nic się nie zmieniło. Piszą żeby nie brać pieluch i odciągaczy do pokarmu bo szpitale dają. Ja pieluchy pewnie wezmę, dużo to miejsca nie zajmuje. Nic nie piszą o tych kulkach z waty. Czy to ma być normalna wata? Ja pamiętam tylko tyle, że chusteczek nie wolno było przez jakiś czas używać.
    Polecam sobie kupić w Polsce albo jakiejś polskiej aptece tutaj Tantum Rosa - bardzo pomocne zwłaszcza jak się popęka po naturalnym porodzie.
    Szlafrok, kapcie, koszulę do porodu i po , chociaż szpitale dają tą pierwszą ale ja dziękuję wolę rodzić we własnej :). Nic mi więcej nie przychodzi do głowy. Przekąski - mi się bardzo przydały po porodzie bo czekać na kolację do 18 to można z głodu umrzeć. Nas czeka poród w zimie to też trochę inaczej. Jakiś kocyk -śpiwór do fotelika ( chociaż to w aucie zostaje ale lepiej wszystko wcześniej przygotować.
    Rany jeszcze niecałe dwa miesiące mi zostały! Z jednej strony Wam zazdroszczę, że już po a z drugiej chyba będę tęsknić za tym brzuszkiem :)

Limerikowo, Krysti, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam listy, nastawiałam się na 6godzinny pobyt po naturalnym,
    ale byłam 5 dni
    więc mąż dowiózł ciuszki i pieluszki oraz podpaski ogromniaste, wolałam swoje bo miały przylepkę a te ich latały po gaciach :)
    wzięłam szlafrok, koszulę, kapcie, kosmetyczke z zelem, tusz cos tam cos tam :) i szczotka,
    dwie pary spioszkow, tetrowki dwie, smoczek, pieluszki, chusteczki nic wielkiego, nie chcialam robic teatru i w ogóle minimalizm rządzi hehe
    podkłady na łózko dali, majtek jednorazowych żałowali więc tego mi brakowało, brak mi też było poduszki do karmienia, bo milo miec podparcie jak sie z dzidzią dopiero uczycie, to bym dzis zabrała :)
    wodę dawali w dzbankach z lodem, kubeczki jednorazowe i słomki też, karmili dobrze, sztucce byly, reczniki dawali,
    no i prowiancik wzielam, maz zjadł bułke, ja pół i tyle :D

Kambel :) nie mierzyli jej, wyobrazasz sobie :)? jutro dopiero polozna to zrobi
    midwife dzis i wczoraj byla
    dzis ja wazyli, przybrala ok 50g
    krew z pietki pobrali
    wszystko pieknie poki co
    pepowinka odpadla
    sutki tylko bolą czasem :)
    mąż przechodzi sam siebie, szok i podziw
    wszystko robi
    pierze, gotuje, małego wozi do szkoły, ogarnia mu tam co trzeba, zastrzyki mi robi w brzuch, nie boli wcale hehe, dobry jest
    ogólnie wsio, jutro małą zarejestruje

jest tak kochana, nie umiem się na nią zezłościć
    te stópki :) usmiecha sie przez sen
    moglabym na nia patrzec godzinami,
    duzo dzis ogarnelam w papierach, spala slodko

mnie tylko ten cewnik niepokoi czasem bo zakłuje, zaboli
    no i to okrutnie niewygodne i dosc klopotliwe
    rana ciut rwie ale leki są, jest git
    najgorsze przeszło jak narazie :) dzis chcialam z domu wyjsc:)
    ale pada i musze przemyslec jak ukryc swój "pecherz" :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy wyjsciu sprawdzili czy mala zapieta w foteliku bezpiecznie i babeczka nas odprowadzila do auta i patrzyła czy dobrze wpielismy fotelik :) mąż sie tylko stresowal, bo srednio szlo, długo hehe :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też nie mierzyli Victora,dopiero robią to na wizycie domowej. U nas nawet położna tego nie robiła,musieliśmy czekać na Health Visitor,bo to do niej należało.

ap1526 lubi tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne to, wszyscy pytają i nie chcą wierzyć :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za wskazówki. A co to są te kulki z waty ????

Ap, super że mała taka spokojna :) Zazdroszczę że już sobie na nią patrzysz :)

ap1526 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa w Asdzie do kupienia. Jest to zwykla wata,ale w kuleczkach wielkosci śliwki. Znajdziesz na pewno w dziale dziecięcym. Jest zapakowana w przezroczystym worku ;)
    Szukaj COTTON WOOL BALLS

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 22:13

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby cywilizowane kraje a fakt dzieci na wyspach sie nie mierzy i nie punktuje w skali Apgar
    ja bym nie walczyla z wata na pupce niemowlaka no chyba ze ktos lubi wojowaC ze smolka wata
    ja w szpitalu uzywalam chusteczek nawilzajacych po ok splukaniu ich ciepla woda a w domu kosmetyczne padsy sprawdzaja sie dobrze

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap jak bedziesz miec chwile to wrzuc suwaczek coreczki i nie kontynuuj juz ciazy ;--))))))))))))))))))))))))))))))

ap1526 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha kulki z waty robią furorę :)
    Mój był punktowany w skali apgar.

Krysti lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też był punktowany. A kulki tylko na szpital miałam,bo taki mieli tam wymóg.

• aniafk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja szpitala nie pamiętam ale wiem, że w domu położne kazały waty używać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:18

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ap jak bedziesz miec chwile to wrzuc suwaczek coreczki i nie kontynuuj juz ciazy ;--))))))))))))))))))))))))))))))
    Ap pewnie tęskni za wielkim brzuchem a suwaczek jej go przypomina :) :)

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    U nas kolejny ponury dzień, szaro i mokro. Pomiędzy deszczem wychodzimy na spacer, ale nie na długo, bo zimno.
    Victor zjada pięknie kaszkę od 3 dni. Pierwsze dwa dni było 60 ml, a wczoraj już 90 ml. I jak pięknie otwiera buźkę do łyżeczki. Jest tak zadowolony, że aż mruczy podczas jedzenia :)

ap1526, aniafk, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Karolina85 Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Tak czytam co ciekawego piszecie i się dziwię ze na wyspach nie mierzą dzieci....niemiwiac o ocenie, czyżby i w tym byli zacofani tj z paracetamolem hehe
    No ale nic to, co kraj to obyczaj.

Chciałam was zapytać czy w Bristolu na southmed zapewniają coś dla maleństwa i mamy? Bede tam rodzic lada dzień i chciałabym wiedzieć co mi się przyda a co nie bo zauważyłam ze tj w Pl każdy szpital ma inne wymagania.
    Czy wy też tak mialyscie że przez parę dni przed porodem doliczamy wam mocne skurcze po parę godzin, regularne a później cisza?
    Sądziłam ze jak nadchodzi ten dzień do od razu są skurcze odejście wód i poród a nie...

Pzdr

aniafk lubi tę wiadomość

cpvcmhp.png
    4qr4wvd.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina85 tutaj raczej w każdym szpitalu mają podobne wymagania a wyżej właśnie pisałyśmy o tym co trzeba zabrać.
    Nie wiem jak na 'innych' wyspach ale w Anglii punktują w skali apgar, nie mirzą to fakt - ale zdaje się to nie jest istotne :)
    Ja miałam taki poród o którym wspomniałaś - odeszły mi wody, skurcze i bach :D, żadnych oznak wcześniej.

U nas też ponuro ale patrząc na prognozę pogody od jutra do końca tygodnia słoneczko :) mam nadzieję, że się sprawdzi bo pranie planuję a nie znoszę jak coś w domu schnie .

Plumb80 - niema to jak zadowolona dzidzia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:17

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tak właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem o tym brytyjskim zacofaniu oglądając reklamy w polskiej tv. W ciągu 10 minut reklam 7 o syropach, lekach na grypę - kaszel itp. masakra jakaś. Mówię mu, że tutaj jak do apteki wchodzę to na palcach można policzyć syropy dla małych dzieci takie bez recepty a w polsce oczopląsu można dostać. Teraz pytanie co jest lepsze? Czy na każdym kroku wspomagać się tymi specyfikami czy nie i ja doszłam do wniosku, że te syropki to chyba bardziej szkodzą niż pomagają, później wątroba w wieku 30 tal wysiada.
    Zresztą nawet prowadzanie ciąży uważałam za pogranicze z normą tutaj w uk a teraz zmieniam zdanie bo w Polsce pozaszywali by mnie tam gdzie nie trzeba i kazali leżeć do 37 tygodnia a tu jakoś chodzę i jak dotąd z brzuchem :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    no niby cywilizowane kraje a fakt dzieci na wyspach sie nie mierzy i nie punktuje w skali Apgar
    ja bym nie walczyla z wata na pupce niemowlaka no chyba ze ktos lubi wojowaC ze smolka wata
    ja w szpitalu uzywalam chusteczek nawilzajacych po ok splukaniu ich ciepla woda a w domu kosmetyczne padsy sprawdzaja sie dobrze

a małą w apgar oceniali 3 razy po 10 :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ