X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Wiecie co, tak właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem o tym brytyjskim zacofaniu oglądając reklamy w polskiej tv. W ciągu 10 minut reklam 7 o syropach, lekach na grypę - kaszel itp. masakra jakaś. Mówię mu, że tutaj jak do apteki wchodzę to na palcach można policzyć syropy dla małych dzieci takie bez recepty a w polsce oczopląsu można dostać. Teraz pytanie co jest lepsze? Czy na każdym kroku wspomagać się tymi specyfikami czy nie i ja doszłam do wniosku, że te syropki to chyba bardziej szkodzą niż pomagają, później wątroba w wieku 30 tal wysiada.
    Zresztą nawet prowadzanie ciąży uważałam za pogranicze z normą tutaj w uk a teraz zmieniam zdanie bo w Polsce pozaszywali by mnie tam gdzie nie trzeba i kazali leżeć do 37 tygodnia a tu jakoś chodzę i jak dotąd z brzuchem :)

no właśnie, zależy co komu pasi
    ja tu jestem przeszczęśliwa, akceptuję ich politykę i mi się podoba :D
    dostałam dziś list z wyznaczoną wizytą na cytologię :)
    cykam się hehe tych wyników

a suwaczek zmienię tylko jakoś mnie do kompa nie ciągnie :)

Karolina ja mialam skurcze i to regularne wbrew temu co piszą o braxtona i dupa, musieli sami akcję rozkręcać a aniafk jak widać, także wiem że się człowiek doszukuje ale pod koniec objawem jest wszystko i nic :)

aniafk, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem szczęśliwa ale nie przez to, że tu ale z kim :), jednak przekonana do tutejszej polityki w 100 procentach nie jestem. Przekonuję się do służby zdrowia bo w sumie jak pomyślę o leczeniu na nfz w Polsce to wcale nie jest lepiej. Nie wiem jak teraz, ale pamiętam jak kiedyś jakieś głupie numerki były żeby się do internisty dostać i siedzenie z gorączką po 4 godziny w przychodni,już nie wspomnę o sytuacjach kiedy lekarz po prostu mnie nie przyjął bo za dużo pacjentów. Tutaj jeśli zadzwonię zaraz po 8 rano to niema opcji żeby w ten sam dzień mnie gp nie zobaczył :)
    Podoba mi się to, że oni tutaj są sztucznie mili - bo wolę tą nieszczerość niż naburmuszoną babę na kasie w Polsce .
    Brakuje mi tutaj różnorodności wyborów różnych produktów - słodyczy, przypraw, kosmetyków, w Polsce jest dużo większy wybór wszystkiego , nie wiem czy to źle czy dobrze ale mi twego brakuje.

Plumb80, Limerikowo lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie i mierzą i punktują dzieci. Tyle tylko,że mierzenie odbywa się już w domu,około tyg po porodzie. Przez ten czas raczej dużo się od porodu nie zmieni ;)
    Ja też kiedyś dziwiłam się,ze nic tutaj nie podają dzieciom,że minimaluzują wydawanie recept. Dziś uważam że słusznie. Moje dzieci dostały antybiotyk przy ospie,zapaleniu ucha i szkarlatynie. W przypadku przeziębienia działają Olbas Oil. I myślę,że podając bezpodstawnie syropy,antybiotyki, wtedy właśnie uodparniamy organizm na leki i później to wszystko nie działa już jak należy. Oczywiście jak sytuacja tego wymaga,podajemy leki i otrzymujemy tutaj bez problemu recepty. Ale nie biegniemy też od razu do lekarza.
    A co do prowadzenia ciąży - w Pl dziewczyny 3 razy w miesiacu u lekarza,masa badań itp. Wiem po sobie,bo 2 dzieci w Pl rodzona. A już prywatnie to lekarz wołałby co tydzień najlepiej ;) A tutaj tyle co potrzeba. Co innego,jak ciąża jest zagrożona. Wtedy ok,potrzebne są częste konsultacje.

Ap ja na cytologię moge iść dopiero w kwietniu,bo wtedy mijają 3 lata od ostatniego badania. I tutaj z kolei uważam,że powinno być inaczej. Po porodzie powinnyśmy być przebadane i cytologia powinna być od razu robiona. No ale nie przeskoczymy systemu. Mieszkamy tutaj,więc trzeba się też czasem dostosować ;)

Ap jak malutka? Spokojna? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:54

aniafk, Limerikowo, ap1526 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, tak takie bóle się pojawiały. To są te przepowiadające. U mnie też trwały po kilka godzin i mijały.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to już wiem co te kulki , ja ich używam do zmywania lakieru z paznokci, najlepiej mi pasują, ale myślałam że o jakieś specjalne chodzi. Ja tego nie będę brać, wolę już duże płatki kosmetyczne, bardziej poręczne mi się wydają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 21:33

Plumb80, aniafk lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, to teraz Ty jesteś następna? Dziewczyny meldować się !!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:55

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą cytologią to faktycznie tutaj lipa jest, co 3 lata to stanowczo za rzadko. Jeszcze nie jest tak dokładnie badana jak w Polsce. Może dlatego , że oni tutaj szczepionkę na raka szyjki podają i Brytyjki są mniej podatne. Ja tak czy inaczej raz na rok-dwa ginekologa wolę odwiedzić.

Kupiłam te kulki :D
    Zaplanowałam pranko na dzisiaj dzidziusiowe bo słoneczko jest piękne. Zaczynam od kocyków, rożków , pościeli po Piotrku a tu dupa - zero wiatru i będzie sobie to wisiało do popołudnia w tej wilgoci : D

Plumb80, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:

No my z Penelope to prawie łeb w łeb idziemy :D

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, idziecie prawie że równo. Tylko proszę mi tu rodzić w terminie i nie serwować tylu emocji co Ap ;)
    Pogoda ładna na pranie, słońce świeci, tylko rzeczywiście wiatru brak. Ale zawsze to lepsze od deszczu :)
    Mam nadzieję, że dobrze się czujecie dziewczyny, buziaki :D

Limerikowo, Penelope lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w ogole pogoda tego roku to rozpieszcza, dzis tu piekne slonce, wiatr jest, czekam by Lola skonczyla drzemke i na walk oczywiscie

tez mi tu brakuje czasem wyboru produktow dla dzieci ale radzimy sobie bo sa pl sklepy i hurtownia
    w Pl rzeczywiscie szeroki rynek i oczoplas przed polka czl stoi i patrzy, patrzy :--))
    co do lekow to wiadomo jak sa potrzebne, nie cpamy my tu ani dziecka

Plumb80, aniafk lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb, nie, aniafk jest następna, ja zaraz po niej :)
    Plumb80 wrote:

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, tak
    się forum tu obudziło :) teraz, jak mnie się nie chce kompa oglądać na oczy :)
    takie mam widoki, że komu by się chciało
    Jezuniu ja ją zjem normalnie, słodka moja
    dziś odciągnęłam na wyjście z domku i mała zjadła 105ml na raz, nie wiem ile powinna ale chyba dużo je :)
    jest grzeczniutka, tylko jedno karmienie każdej doby jest jakieś inne, że nie chce cyca łapać i płacze głośno
    oooj potrafi dobrze wrzasnąć :)
    dziś sobie zabukowałam apointment i tatuś jutro pojedzie księżniczkę zarejestrować jako Julia Anna :)się uparł, że po mamie ma być
    myślałam o Lily albo co, ale ok :D

faktycznie chusteczki zdają się być mniej delikatne, trzeba by może poszukać lepszych, ale mnie się z watką i wodą co pielucha też nie chce bawić, zwłaszcza nocą

ja surowo chowana byłam i nie lubię jak mi dziecko antybiotykami szprycują, a że w PL były płatne i to solidnie to po jednej wizycie z katarkiem miałam prawie książkę zaleceń :) przestałam biegać do lekarza z katarkiem itp, poszliśmy w tran, miód, syrop z cebulki i przeciwgorączkowe syropki, mam tylko nadzieję, że nie wyjdą po latach jakieś powikłania, że niedoleczone czy co

zaczynam rozkminiać antykoncepcję
    tabletki odpadają
    a te"dowcipne" różne plastiki, druciki mnie troszkę przerażają
    sama już nie wiem
    ale teraz już naprawdę nie chcę zajść :D normalnie sie boję o życie, może przesadzam, tak mi się poprzestawiało

dziwnie być po tej rozpakowanej stronie :)
    czasem czuję "kopniaczka" jeszcze hehe
    ale szczupleję i się cieszę, tak mi lżej i w ogóle fajnie się złapać w talii i ogarnąć to haha :D

Danielek się rozczula, pomagał kąpać ale jakiejś większej reakcji czy euforii nie ma, tak zwyczajnie :)

Penelope, Plumb80, Zancia28, aniafk lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myślę sobie czy nie za wcześnie ta cytologia, bo juz 24ego a ja krwawię nadal i co mnie niepokoi ciągnie się ta krew okropnie, śluzowate to jakieś, dziwnie dziwnie :) bleh czy ja w te kilka dni skończę to nie sądzę, hmm

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, ja się nie dziwie że Ci się nie chce kompa włączać, mi w ciąży ostatnio się nie chcę i nudzę się okropnie a co mówić jak Zdziebąd już będzie :) Doczekać się już Go nie mogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:21

Plumb80, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Plumb, nie, aniafk jest następna, ja zaraz po niej :)
    Tak tak,już wiem ;)
    To prawda,jak się dzieciaczki rodzą,to już tak nie ciągnie do kompa. Ja dopiero od niedawna mam czas spokojnie sobie zajrzeć i poczytać.

Ap a może zadzwoń do GP i przebukuj cytologię,bo myślę że będziesz jeszcze krwawić. Ja krwawiłam 5 tygodni.
    Ja też miałam takie śluzowate krwawienia na początku,dopiero w 4 tyg zaczęły się zmniejszać i ciemnieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:33

ap1526 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mija dziś tydzień jak siedzę sama w domu na dupie. Wszystkie szafki, szafy, zakamarki wysprzątałam, poukładałam, posegregowałam itp. W kuchni już mam jedną szafkę i szufladę dla Zdziebąda wolną, jeszcze jedną większą muszę zorganizować. Chyba ku*wa garaż zacznę niedługo odgruzowywać . Dostaję na łeb !!!! Na jutro poprosiłam męża żeby mnie chociaż ulicami miasta przewiózł, jakąś scenerie zmienić na chwilę ! A gdzie tu koniec ...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ap1526, Limerikowo lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj najgorsze to siedzenie w domu. Znam ten ból niestety... Ja siedziałam tak przez 3 ostatnie miesiące ciąży,przez to cholerne spojenie.
    Po porodzie jak wyszłam na spacer,czułam się jak z buszu wypuszczona :O

Pozdrawiam i życzę sił i cierpliwości. A jak sytuacja? Trochę lepiej?

Penelope, ap1526, Limerikowo, Zancia28 lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no odpukać jest lepiej, spokojnie nawet dam radę jutro po Tesco pochodzić, mąż mnie zawiezie :) :) ale atrakcja, a cieszę się jak szczerbaty na suchary :) na siłę oddalam pranie i prasowanie ciuszków na grudzień żeby teraz w tydzień wszystkiego nie zrobić bo co potem???? wczoraj z tej niemocy sobie popłakałam chwilę, potem włączyłam kolędy i zrobiłam pompony tiulowe do Zdziebąda do pokoiku, chyba pod sufit podwieszę. Jeszcze będą żółte tylko na tiul czekam. A to moje dzieło :
    xnwvgw.jpg
    Plumb80 wrote:
    Oj najgorsze to siedzenie w domu. Znam ten ból niestety... Ja siedziałam tak przez 3 ostatnie miesiące ciąży,przez to cholerne spojenie.
    Po porodzie jak wyszłam na spacer,czułam się jak z buszu wypuszczona :O

Pozdrawiam i życzę sił i cierpliwości. A jak sytuacja? Trochę lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 23:44

ap1526, Plumb80, Limerikowo, Zancia28, aniafk lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope piękne, jak takie zrobić :)
    oooo ja też się cieszyłam na takie atrakcje. ostatnio do męża mówię, że jedziemy z nim i ja mogę w aucie czekać ale wyjść muszę :)
    miałam wczoraj jakiś atak paniki,myślałam, że zejdę, oddychało mi się dziwnie, odjazd jakbym spadała, brzuch pobolewał, chciałam na samo przeczucie męża budzić i do szpitala jechać, tylko nie umiałam powiedzieć co mi jest tak naprawdę, no to wdech wydech, mała się obudziła, trochę pochodziłam i minęło, ale straszne to było

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynyu nas grypa zoladkowa panuje ja od 2 dni z miska w łóżku lerze

1usa3e5e42kseo71.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ