X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Wiecie co, tak właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem o tym brytyjskim zacofaniu oglądając reklamy w polskiej tv. W ciągu 10 minut reklam 7 o syropach, lekach na grypę - kaszel itp. masakra jakaś. Mówię mu, że tutaj jak do apteki wchodzę to na palcach można policzyć syropy dla małych dzieci takie bez recepty a w polsce oczopląsu można dostać. Teraz pytanie co jest lepsze? Czy na każdym kroku wspomagać się tymi specyfikami czy nie i ja doszłam do wniosku, że te syropki to chyba bardziej szkodzą niż pomagają, później wątroba w wieku 30 tal wysiada.
    Zresztą nawet prowadzanie ciąży uważałam za pogranicze z normą tutaj w uk a teraz zmieniam zdanie bo w Polsce pozaszywali by mnie tam gdzie nie trzeba i kazali leżeć do 37 tygodnia a tu jakoś chodzę i jak dotąd z brzuchem :)

no właśnie, zależy co komu pasi
    ja tu jestem przeszczęśliwa, akceptuję ich politykę i mi się podoba :D
    dostałam dziś list z wyznaczoną wizytą na cytologię :)
    cykam się hehe tych wyników

a suwaczek zmienię tylko jakoś mnie do kompa nie ciągnie :)

Karolina ja mialam skurcze i to regularne wbrew temu co piszą o braxtona i dupa, musieli sami akcję rozkręcać a aniafk jak widać, także wiem że się człowiek doszukuje ale pod koniec objawem jest wszystko i nic :)

aniafk, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem szczęśliwa ale nie przez to, że tu ale z kim :), jednak przekonana do tutejszej polityki w 100 procentach nie jestem. Przekonuję się do służby zdrowia bo w sumie jak pomyślę o leczeniu na nfz w Polsce to wcale nie jest lepiej. Nie wiem jak teraz, ale pamiętam jak kiedyś jakieś głupie numerki były żeby się do internisty dostać i siedzenie z gorączką po 4 godziny w przychodni,już nie wspomnę o sytuacjach kiedy lekarz po prostu mnie nie przyjął bo za dużo pacjentów. Tutaj jeśli zadzwonię zaraz po 8 rano to niema opcji żeby w ten sam dzień mnie gp nie zobaczył :)
    Podoba mi się to, że oni tutaj są sztucznie mili - bo wolę tą nieszczerość niż naburmuszoną babę na kasie w Polsce .
    Brakuje mi tutaj różnorodności wyborów różnych produktów - słodyczy, przypraw, kosmetyków, w Polsce jest dużo większy wybór wszystkiego , nie wiem czy to źle czy dobrze ale mi twego brakuje.

Plumb80, Limerikowo lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie i mierzą i punktują dzieci. Tyle tylko,że mierzenie odbywa się już w domu,około tyg po porodzie. Przez ten czas raczej dużo się od porodu nie zmieni ;)
    Ja też kiedyś dziwiłam się,ze nic tutaj nie podają dzieciom,że minimaluzują wydawanie recept. Dziś uważam że słusznie. Moje dzieci dostały antybiotyk przy ospie,zapaleniu ucha i szkarlatynie. W przypadku przeziębienia działają Olbas Oil. I myślę,że podając bezpodstawnie syropy,antybiotyki, wtedy właśnie uodparniamy organizm na leki i później to wszystko nie działa już jak należy. Oczywiście jak sytuacja tego wymaga,podajemy leki i otrzymujemy tutaj bez problemu recepty. Ale nie biegniemy też od razu do lekarza.
    A co do prowadzenia ciąży - w Pl dziewczyny 3 razy w miesiacu u lekarza,masa badań itp. Wiem po sobie,bo 2 dzieci w Pl rodzona. A już prywatnie to lekarz wołałby co tydzień najlepiej ;) A tutaj tyle co potrzeba. Co innego,jak ciąża jest zagrożona. Wtedy ok,potrzebne są częste konsultacje.

Ap ja na cytologię moge iść dopiero w kwietniu,bo wtedy mijają 3 lata od ostatniego badania. I tutaj z kolei uważam,że powinno być inaczej. Po porodzie powinnyśmy być przebadane i cytologia powinna być od razu robiona. No ale nie przeskoczymy systemu. Mieszkamy tutaj,więc trzeba się też czasem dostosować ;)

Ap jak malutka? Spokojna? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:54

aniafk, Limerikowo, ap1526 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, tak takie bóle się pojawiały. To są te przepowiadające. U mnie też trwały po kilka godzin i mijały.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to już wiem co te kulki , ja ich używam do zmywania lakieru z paznokci, najlepiej mi pasują, ale myślałam że o jakieś specjalne chodzi. Ja tego nie będę brać, wolę już duże płatki kosmetyczne, bardziej poręczne mi się wydają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 21:33

Plumb80, aniafk lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, to teraz Ty jesteś następna? Dziewczyny meldować się !!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:55

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą cytologią to faktycznie tutaj lipa jest, co 3 lata to stanowczo za rzadko. Jeszcze nie jest tak dokładnie badana jak w Polsce. Może dlatego , że oni tutaj szczepionkę na raka szyjki podają i Brytyjki są mniej podatne. Ja tak czy inaczej raz na rok-dwa ginekologa wolę odwiedzić.

Kupiłam te kulki :D
    Zaplanowałam pranko na dzisiaj dzidziusiowe bo słoneczko jest piękne. Zaczynam od kocyków, rożków , pościeli po Piotrku a tu dupa - zero wiatru i będzie sobie to wisiało do popołudnia w tej wilgoci : D

Plumb80, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:

No my z Penelope to prawie łeb w łeb idziemy :D

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, idziecie prawie że równo. Tylko proszę mi tu rodzić w terminie i nie serwować tylu emocji co Ap ;)
    Pogoda ładna na pranie, słońce świeci, tylko rzeczywiście wiatru brak. Ale zawsze to lepsze od deszczu :)
    Mam nadzieję, że dobrze się czujecie dziewczyny, buziaki :D

Limerikowo, Penelope lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w ogole pogoda tego roku to rozpieszcza, dzis tu piekne slonce, wiatr jest, czekam by Lola skonczyla drzemke i na walk oczywiscie

tez mi tu brakuje czasem wyboru produktow dla dzieci ale radzimy sobie bo sa pl sklepy i hurtownia
    w Pl rzeczywiscie szeroki rynek i oczoplas przed polka czl stoi i patrzy, patrzy :--))
    co do lekow to wiadomo jak sa potrzebne, nie cpamy my tu ani dziecka

Plumb80, aniafk lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb, nie, aniafk jest następna, ja zaraz po niej :)
    Plumb80 wrote:

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, tak
    się forum tu obudziło :) teraz, jak mnie się nie chce kompa oglądać na oczy :)
    takie mam widoki, że komu by się chciało
    Jezuniu ja ją zjem normalnie, słodka moja
    dziś odciągnęłam na wyjście z domku i mała zjadła 105ml na raz, nie wiem ile powinna ale chyba dużo je :)
    jest grzeczniutka, tylko jedno karmienie każdej doby jest jakieś inne, że nie chce cyca łapać i płacze głośno
    oooj potrafi dobrze wrzasnąć :)
    dziś sobie zabukowałam apointment i tatuś jutro pojedzie księżniczkę zarejestrować jako Julia Anna :)się uparł, że po mamie ma być
    myślałam o Lily albo co, ale ok :D

faktycznie chusteczki zdają się być mniej delikatne, trzeba by może poszukać lepszych, ale mnie się z watką i wodą co pielucha też nie chce bawić, zwłaszcza nocą

ja surowo chowana byłam i nie lubię jak mi dziecko antybiotykami szprycują, a że w PL były płatne i to solidnie to po jednej wizycie z katarkiem miałam prawie książkę zaleceń :) przestałam biegać do lekarza z katarkiem itp, poszliśmy w tran, miód, syrop z cebulki i przeciwgorączkowe syropki, mam tylko nadzieję, że nie wyjdą po latach jakieś powikłania, że niedoleczone czy co

zaczynam rozkminiać antykoncepcję
    tabletki odpadają
    a te"dowcipne" różne plastiki, druciki mnie troszkę przerażają
    sama już nie wiem
    ale teraz już naprawdę nie chcę zajść :D normalnie sie boję o życie, może przesadzam, tak mi się poprzestawiało

dziwnie być po tej rozpakowanej stronie :)
    czasem czuję "kopniaczka" jeszcze hehe
    ale szczupleję i się cieszę, tak mi lżej i w ogóle fajnie się złapać w talii i ogarnąć to haha :D

Danielek się rozczula, pomagał kąpać ale jakiejś większej reakcji czy euforii nie ma, tak zwyczajnie :)

Penelope, Plumb80, Zancia28, aniafk lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myślę sobie czy nie za wcześnie ta cytologia, bo juz 24ego a ja krwawię nadal i co mnie niepokoi ciągnie się ta krew okropnie, śluzowate to jakieś, dziwnie dziwnie :) bleh czy ja w te kilka dni skończę to nie sądzę, hmm

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, ja się nie dziwie że Ci się nie chce kompa włączać, mi w ciąży ostatnio się nie chcę i nudzę się okropnie a co mówić jak Zdziebąd już będzie :) Doczekać się już Go nie mogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:21

Plumb80, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Plumb, nie, aniafk jest następna, ja zaraz po niej :)
    Tak tak,już wiem ;)
    To prawda,jak się dzieciaczki rodzą,to już tak nie ciągnie do kompa. Ja dopiero od niedawna mam czas spokojnie sobie zajrzeć i poczytać.

Ap a może zadzwoń do GP i przebukuj cytologię,bo myślę że będziesz jeszcze krwawić. Ja krwawiłam 5 tygodni.
    Ja też miałam takie śluzowate krwawienia na początku,dopiero w 4 tyg zaczęły się zmniejszać i ciemnieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:33

ap1526 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mija dziś tydzień jak siedzę sama w domu na dupie. Wszystkie szafki, szafy, zakamarki wysprzątałam, poukładałam, posegregowałam itp. W kuchni już mam jedną szafkę i szufladę dla Zdziebąda wolną, jeszcze jedną większą muszę zorganizować. Chyba ku*wa garaż zacznę niedługo odgruzowywać . Dostaję na łeb !!!! Na jutro poprosiłam męża żeby mnie chociaż ulicami miasta przewiózł, jakąś scenerie zmienić na chwilę ! A gdzie tu koniec ...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ap1526, Limerikowo lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj najgorsze to siedzenie w domu. Znam ten ból niestety... Ja siedziałam tak przez 3 ostatnie miesiące ciąży,przez to cholerne spojenie.
    Po porodzie jak wyszłam na spacer,czułam się jak z buszu wypuszczona :O

Pozdrawiam i życzę sił i cierpliwości. A jak sytuacja? Trochę lepiej?

Penelope, ap1526, Limerikowo, Zancia28 lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no odpukać jest lepiej, spokojnie nawet dam radę jutro po Tesco pochodzić, mąż mnie zawiezie :) :) ale atrakcja, a cieszę się jak szczerbaty na suchary :) na siłę oddalam pranie i prasowanie ciuszków na grudzień żeby teraz w tydzień wszystkiego nie zrobić bo co potem???? wczoraj z tej niemocy sobie popłakałam chwilę, potem włączyłam kolędy i zrobiłam pompony tiulowe do Zdziebąda do pokoiku, chyba pod sufit podwieszę. Jeszcze będą żółte tylko na tiul czekam. A to moje dzieło :
    xnwvgw.jpg
    Plumb80 wrote:
    Oj najgorsze to siedzenie w domu. Znam ten ból niestety... Ja siedziałam tak przez 3 ostatnie miesiące ciąży,przez to cholerne spojenie.
    Po porodzie jak wyszłam na spacer,czułam się jak z buszu wypuszczona :O

Pozdrawiam i życzę sił i cierpliwości. A jak sytuacja? Trochę lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 23:44

ap1526, Plumb80, Limerikowo, Zancia28, aniafk lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope piękne, jak takie zrobić :)
    oooo ja też się cieszyłam na takie atrakcje. ostatnio do męża mówię, że jedziemy z nim i ja mogę w aucie czekać ale wyjść muszę :)
    miałam wczoraj jakiś atak paniki,myślałam, że zejdę, oddychało mi się dziwnie, odjazd jakbym spadała, brzuch pobolewał, chciałam na samo przeczucie męża budzić i do szpitala jechać, tylko nie umiałam powiedzieć co mi jest tak naprawdę, no to wdech wydech, mała się obudziła, trochę pochodziłam i minęło, ale straszne to było

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynyu nas grypa zoladkowa panuje ja od 2 dni z miska w łóżku lerze

1usa3e5e42kseo71.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ