X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Piotrek to nawet włosa po mamie niema ;/ Może charakter ale to akurat nie wiem czy dobrze :)

Z podatków niech sobie żyją, zdaję sobie sprawę, że z czegoś muszą. Albo niech zrobią cennik i w każdym kościele te same ceny. Bo w jednym ślub 300 a w innym 700 a różnica jest w dywanie :D

Mój mąż miał wujka, który zmarł dawno temu ale zamówioną miał kremację - w zupełnie niezależnym miejscu od kościoła. Jak przyszło rozliczenie za pogrzeb to była podana cena lodówki za 3 dni w której nieszczęsny wujek nie leżał.Jak rodzina zapytała księdza dlaczego ich za to kasuje to on na to : taki system mamy w komputerze i nie da się go ominąć :D

Wczoraj wieczorem złapał mnie straszny ból żołądka albo trzustki, nie wiem, promieniował do pleców. Przez dobre dwie godziny zwijałam się z bólu. Mąż u klienta a ja nie wiedziałam czy stać czy leżeć czy siedzieć. Miałam już to kiedyś ze dwa razy przed ciążą. Przeszło na szczęście ale jak się powtórzy to pojadę na emergency bo jak mi coś powoli wysiada to niema żartów. Zatrucie odpada - ból silniejszy chyba niż poród i do tego problem ze złapaniem oddechu. Masakra. Właśnie zjadłam małe śniadanko i czekam z nadzieją, że mnie nie dopadnie.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski;) pomocy co w uk na pieluszkowe zapalenie skóry po za sudocremem? Najlepiej bez recepty bo doczekać się na wizytę teraz w naszej przychodni to masakra ; (. dzięki ;)

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bepanthen i metanium

patixx lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie używaj sudocremu bo pogorszysz sprawę

1usa3e5e42kseo71.png
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dobrze wiedzieć z tym sudocremem. Spróbuję Bepanthenu. Dzięki

• kambel Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam sudocrem ale nie w kubeczku tylko tego nowego w kremie ( w tubce) nie jest taki suchy . Ale bepanthen jest tez ok . Polecam jeszcze zwykła mączkę ziemniaczana .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domku . Dziś na lotnisku to była jakaś katorga . Lot do polski wspominam bardzo dobrze , odprawę rownież zero problemów ( no pomijając fakt ze aby zejść do samolotu trzeba zejść po schodach wiec jak ja leciałam sama z wózkiem plus 2 torby nie było łatwo na szczęściemily pan nam pomógł ) podczas spr bagażu dostałam woreczek za free bo mój był za duży a ja nie miałam drobnych by kupić , kaja spała w wózku nawet jej wyciągać nie musiałam pani tylko delikatnie spr czy nic pod nią nie ma . A jak wysiadalysmy to stewardessa wzięła ja na ręce bym mogła wózek złożyć . A w Polsce ? Sprawdzanie bagażu : wszystko wyciągałam , z mlekiem tym gotowym nie było problemu , ale panowie zażyczyli sobie abym złożyła wózek i położyła by go zeskanować ha !! Paranoja jak dla mnie ! Wiec musiałam wręczyć Kaję panu celnikowi bym mogła ten wózek złożyć bo do tego potrzebne sa 2 ręce jak sie zatnie , pózniej już było ok . Przed wejściem do samolotu pytam sie babki co zbierała karty czy mogę bagaż oddać do łuku bo ja sama z wózkiem i było by łatwiej a ona ze na ten lot oni nie dają bo za mało ludzi leci . To se myśle super , nie dość ze musiałam usiąść na inne miejsce niż na bilecie to torbę położyła mi pod innym rzędem , a pózniej myśl kobieto jak wziąć dziecko torbę kurtkę i jeszcze torbę komuś z pod nóg . Masakra . Jak już wysiedliśmy to kolejny problem stoimy pod schodami i myśle jak tu wejść . Obładowana na szczęście kaja w wózku nie płakała i se myśle przepuszczę wszystkich to jakoś ja wciągnę , większość miłych polaczkow przeszła obok na szczęście znalazł sie młody pan który pomógł . Nauczka na przyszłość ; nigdy więcej sama z dzieckiem :)

Limerikowo, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to przechodziłam sprawdzaja w Polsce te wózki jak byśmy w nim koke czy bombę przemycaly to szczęście miałaś bo mi nikt nie chciał pomóc musiałam malego dawać starszemu synkowi który ma 11 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 23:03

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Kambel straszne to co czytam, że jest tak mało życzliwych ludzi. My do Pl lecimy na święta wielkanocne i tez mnie przeraża podróż z dzieckiem.

Chciałam jeszcze raz poruszyć temat paszportów. Jak to wygląda? Mamy jechać do Londynu z małym,mieć zdj, certyficat urodzenia, nasze dokumenty czy coś jeszcze? Do Lonndynu mamy strasznie daleko ;/
    Jaki jest koszt paszportu?

U nas kolki i wstawanie co 2h na karmienie. Mały nie zaśnie bez tulenia się do mnie,, czasami śpi na mnie bo jest straszny płacz, muszę go powoli uczyć spać samemu, a on od urodzenia tylko ze mną na rękach bo był płacz. Będę mieć przerąbane w przyszłości bo on będzie synuś mamusi i nigdzie pewnie się bez niego nie ruszę bo tu w UK będzie ze mną na co-dzień a tatę będzie widział tylko po pracy.
    A jak jest u was?

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk newborn były jak ulał, przy 3700g zaczęła wyrastać.
    Kambel odechciało mi sie podróży :)
    Driada a appointment masz w konsulacie? nie mówili Ci przez tel jak masz się przygotować?
    tak czytałam, tak mi w mailu pisali, jeszcze nie dzwoniłam

ja jestem w szoku i szczesliwa bo tak mi w szpitalu pokazali co i jak i tak zadbali, że mała wyłącznie na moim mleku :) i taka więź ach, a byłam taka obojętna na to karmienie piersią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 11:00

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e6a126da7531d80dmed.jpg

12385dca5b06505fmed.jpg

a4c868a10efc4a22med.jpg

:D moje pociechy kochane hihihihi
    ależ mam radochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:59

Zancia28, kambel, Plumb80, Driada0102, Penelope, aniafk lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile jest child benefit na drugie? dostawałam 20,50 na syna, a dzis przyszło 27,10
    czyli ni w pipe ni w oko, ani na jedno ani na dwoje

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 f

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada najpierw umów spotkanie o paszport . My do tego na 5 lat potrzebowaliśmy polski akt urodzenia 2 zdjęcia wniosek i my mieliśmy już pesel ale go można u nich załatwić płaciliśmy chyba 34 f
    A do tego tymczasowego (na rok) wystarczy brytyjski akt ( chyba bez tłumaczenia ) i 2 zdjęcia i wniosek . Koszt jest niższy . Spr wszystko na stronie konsulatu tam wszystko ładnie opisane
    Dzwonić do nich nie ma sensu ja próbowałam raz cały dzień i nic lepiej maila wysłać odpisują nawet w ciagu kilku godzin .

Ap - fajne te twoje dzieciaczki :) i te stopki jaka różnica hi hi :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada jesCze jedno nie musicie brać dziecka ze sobą :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada jesCze jedno nie musicie brać dziecka ze sobą :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to musze jeszcze akt ur tlumaaczyc,, ile to moze kosztowac?
    muszebycprzy tym czy maz moze paszport zalatwic?

no a u nas jakby niecałe 7f dali na Jule child bennefit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:27

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma nie całe 14 f na ta młodsza ( dziś przysłali jej decyzje )
    A tłumaczenie to zależy gdzie mój tata płacił 95 zł a za akt ślubu płaciłam 50 tyle ze w innym mieście .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak całkiem ogólnie rzecz biorąc nie muszę jechać do PL lub kogoś z PL prosić aby coś mi tam załatwił, wszystko załatwię w UK?

podobno jakieś podwyżki były zasiłków i teraz się zastanawiam czy to nadal po prostu nie jest tylko na syna z wyrównaniem jakimś.
    oby :) decyzji jeszcze nie dostałam, przyjdzie to się dowiem :)

a mnie kurier dowiózł cewniki haha całe pudełko :D także impreza cewnikowa
    Bożeee :) zdejmą mi go praktycznie miesiąc po porodzie, jak dobrze pójdzie
    cudownie mi z nim, normalnie się czuję wciąż jak kupa :)
    jedyny plus, że nie latam w kółko siku,
    znalazłam w papierach wpis, że uszkodzili pęcherz podczas cesarki

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 ja na 3dzieci mam 47f tygodniowo

1usa3e5e42kseo71.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ