X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój maluch bardzo dużo ulewa mleka i przez to zrobiły mu się krosty na policzkach, skóra jest taka chropowata. Co mogę zrobić aby mu to zeszło?

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, jak Ty tam się miewasz?

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Dziewczyny mój maluch bardzo dużo ulewa mleka i przez to zrobiły mu się krosty na policzkach, skóra jest taka chropowata. Co mogę zrobić aby mu to zeszło?
    Czesc Driada, taka tylko sugestia: premyj mu to przegotowana woda. Zrob to tak. Wlej przegotowana wode do miseczki, poczekaj az ostygnie, wez wacik, namocz i przemyj - ale przejdz tylko raz wacikiem ( nie wracaj nim po tych samych miejscach), wyrzuc wacik, wez nowy i zanoz w wodzi i przemyj nastepna czesc skory.... Ja tak robilam i od razu lepiej skotka wygladala.... Mam nadzieje, ze porada bedzie pomocna.

Pozdrawiam

Plumb80, Driada0102 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj wieczorem Victor miał katar. Już wywystraszyłam się,że jakaś choroba się zaczyna. Rano jeszcze też trochę nos zapchany. A popołudniu - pierwszy ząbek!!!! :-) Wybił się i katar znikł. Mały trochę marudny,ale nie jest najgorzej.

Dziś mój mąż mnie zaskoczył. Budzę się rano,a on w łóżku śpi. Budzę go i wołam,że zaspał. A on się śmieje i mówi że niespodzianka - wziął dzień wolnego. Później zabrał mnie do włoskiej kawiarenki :-D Victor pozwolił nam posiedzieć przy kawce i deserze i cały czas spał grzecznie w wózku. Kocham takie niespodzianki :-D

Driada0102, ap1526 lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam :)
    ale tu ostatnio cisza ja zaglądam aby poczytać . u nas po malutku Kaja broi i broi , w bujaczku już nie chce siedzieć , kupiliśmy jej krzesło takie do jedzenia ale posiedzi w nim trochę i już płacze za to najlepiej jej na podłodze gdzie się przekreca co chwila na brzuch i podnosi dupcie do góry :) czyli po mału pierwsze kroki w strone raczkowania :) pierwsza próba podawania zwykłego mleka (aptamila oczywiście ) zakończyła się niepowodzeniem na początku placki na nozkach (mysłałam ze przez podróż do pl zmiana wody ,klimatu itp.) później szorstkie poliki a od wczoraj całe łokcie i raczki wiec dziś poszłyśmy do gp po mleczko tyle ze tym razem już po 2 . mam nadzieje ze znow wszystko zniknie . do tego to choróbsko które się ciągło już ponad 3 tyg w końcu odpuszcza , katarek po mału znika a zaczął znikać dopiero po vapour rub baby ( polecam , ma bardzo fajny delikatny zapach nie jest takie mocne jak dla dorosłych i kosztuje ok 2,5 w morissonie )

plumb - a to ci niespodzianka :) fajnego męza masz :) mój to nie lubi romantyzmu .... :( i pierwszy ząbek za wami a u nas ani widu ani słychu

dziewczyny w ogole to zapakowanych mamusiek zbyt wielu już nie ma ...

Plumb80 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, no nie ma, aniafk chyba następna ale milczy... Hmmm

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,mogę się dołączyć?Mieszkam w Falkirk (dokładnie pomiędzy Edynburgiem a Glasgow czyli Szkocja :-) ) Mam 27 lat. Według kalendarza belly dziś mam studniówkę (wdług suwaczka jutro) huraaa .Będę mamą chłopca,to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i różnie ją znoszę ale obecnie jest ok więc tylko się cieszyć.Brzuch mam mega wielki i wszyscy się pytają czy to bliźniacy.Na początku bardzo mnie to denerwowało i smuciło a teraz tylko wzruszam ramionami.Co mam powiedzieć że taki mój urok że wyglądam jak w 36 a nie 26 tyg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 03:30

Plumb80, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć loszcz, pewnie że możesz się dołączyć :)
    Fajnie,że dobrze się czujesz, gratuluję synka :D
    A uwagami innych się w ogóle nie przejmuj, bo wielu z nich nie ma poczucia taktu. Na drugi raz się nie tłumacz i powiedz że to Twoja tajemnica, kto w brzuszku rośnie. A brzuszek duży od miłości. Nie denerwuj się głupimi tekstami.

Kambel no w szoku jestem,że juz ząb idzie. Teraz 14 grudnia Victor skończy 5 miesięcy. I żeby było śmieszniej - wychodzi nam prawa górna jedynka :P
    Victor też siedzi już ładnie w krzesełku do karmienia, bawi się zabawkami.
    Dzięki za męża, chłopak się stara ;)

Pozdrawiam :)

loszcz, kambel, Zancia28 lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wzruszeń, napatrzeć się na to Słońce moje nie mogę
    teraz trochę katarek ma więc się wybieramy do GP
    ogólnie klimacik na święta, synuś występował w jasełkach
    takie nowe przeżycia dla młodej mamy :D
    a dziś dostaliśmy klucze do naszego ślicznego domku :D
    jestem przehappy :D

nasza mała za palce łapie i siadać juz chce, niecierpliwa, byle w pionie być :D
    witam loszcz tak w ogóle, gratulacje :)

Plumb80, Penelope, Zancia28, loszcz lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pomoc, Tak robiłam wodą przemywałam itd jednak wyszło na to że to od mleka aptamil. Na całe szczęście już zeszło.

Witaj Loszcz ;)

loszcz lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć loszcz :)

AP, jak super ze dostaliscie klucze, pamiętam jeszcze Twoje wpisy z czasu jak zaczynalas się dowiadywać co i jak a tu proszę, nowe dziecię ,nowe mieszkanie, nowe życie :) wszystko się układa :)

ap1526, loszcz lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :) prezent na święta i rocznicę ślubu :D
    nowe życie :)
    ale mam załatwiania haha, nie narzekam, bo wiadomo ale nie wiem w co ręce wsadzić :D
    nie wiem też kiedy neta założymy, może następnym razem jak się pojawię to Ty i aniafk będziecie miały dzidziuśki swoje :)
    Aniafk to może już, bo tak cicho siedzi :D
    wesołych świąt dziołchy :) Mikołaja z wielkim worem hahah :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 17:12

Driada0102, Zancia28, Penelope, aniafk, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) melduje się z wagą + 13 co oznacza , że jeszcze w dwupaczku chociaż dzisiejszej nocy nawiedziły mnie skurcze, takie dość silne i byłam pewna, że się rozkręci. Nawet myślałam sobie w duchu, że Piotrka do szkoły zaprowadzę i będę miała czas na rodzenie a tutaj dupa - skurcze minęły jak ręką odjął.
    Nie było mnie troszkę ponieważ postanowiliśmy z mężem jednak nie przenosić się 300 km od obecnego miejsca zamieszkania tylko zostać tutaj w hrabstwie obok i muszę się pochwalić , że kupiliśmy domek :) a raczej to kupiliśmy papiery bo domek dopiero budują i mają w planach skończyć z początkiem marca. Nawet mi to pasuje, bo mam więcej czasu na zaplanowanie całej przeprowadzki. Floor plan mamy więc mogę wirtualnie urządzać wszystko w środku :). Ciekawy początek 2015 roku nas czeka - właściwie nowe życie :). Jeszcze na nowo powstającym osiedlu gdzie za rok ma powstać szkoła i jakieś sklepy- na to jedna wielka budowa ale może być ciekawie bo wszyscy będziemy "nowi" :)
    Mam pytanie do Was - czy przelewałyście większą ilość zł do uk albo znacie kogoś kto to robił? Musimy zrobić taki przelew i szukamy jak najtańszej opcji.

Plumb80, Penelope, Driada0102 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, no pięknie, gratuluję zakupu nowego własnego gniazdka. Z przelewem nie pomogę bo nigdy nie robiłam. Ja już myślałam że Ty się rozpakowałaś, ale dobrze że jeszcze nie :) Także czekamy dalej :)

Ja dziś wymyśliłam prezencik dla mojego męża z okazji urodzin dziecka, jakos miałam potrzebę żeby mu coś dać, a że pija sporo herbaty to wymyśliłam, zaprojektowałam online ze Zdjęciem Zdziebąda z lipcowego scanu i zamówiłam dziś to: (już widzę jak się wzruszy :) (kolory na zdjęciu kiepskie bo telefonem z lapka robione, na oryginalnym zdjęciu są ładne i nie tak blade)

2d0fdpd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 16:57

Driada0102, aniafk, Plumb80 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie czy wodę do picia podjęcie dziecku jakąś specjalną, kupiona w sklepie? Czy taka z kranu przegotowaną? I pytanie odnośnie mięs - gdzie najlepiej nabyć jakies sprawdzone dla 6 miesięcznego malucha-typu cielecinka czy królik? Pozdrawiam mamuśki :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope to jak już uporamy się z porodami :d to zapraszam na kawkę bo będę mieszkać przed Milton od strony Leighton :)
    Chciałabym się już rozpakować.

Kubek fajny pomysł, ja nic nie wymyślam bo pewnie zazdrość do Piotrusia by się wkradła - teraz będę musiała się rozdwoić.

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, przed Milton od strony Leighton to Bletchley? Za dużo tam nie ma:) nie wiedziałam że tak blisko jesteś, pomysł z kawą jak najbardziej :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to jest Newton Leys i niby dzielnica Bletchley ale na szczęście wyraźnie oddzielona :) Do końca 2021r ma powstać całe osiedle, szkoły, hotel, jakieś centrum sportowe i mam nadzieję, że Bletchley tam nie sięgnie bo jakoś nie przepadam za tą dzielnicą :)

Idę dzisiaj do położnej - po 5 tygodniach i tak sobie myślę, że coś nie często mnie zaprasza na wizyty. Niby nic się nie dzieje ale dobrze by było na tym etapie częściej brzuch mierzyć. Skoro tak "często " się widzimy to mam nadzieję, że dzisiaj będzie ostatnia wizyta. Nigdy nie chciałam mieć dziecka z końca roku a teraz o niczym innym nie marzę.

Znalazłam na fb wpis, że otworzyli u nas cukiernio piekarnie i pieką wszystko za ścianą więc lecę obadać sytuację :D ( nie za moja ścianą tylko sklepu ) :D

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, to rzeczywiście dziwne że tak rzadko się widzisz z położną. Ja juz od trzech razy mam wizytę co trzy tygodnie. Teraz w czwartek i ciekawa jestem czy kolejna nie aby szybciej niż 3.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie ręce mi opadły :D Mojej położnej nie było ( już drugi raz) ostatnio widziałyśmy się we wrześniu. Dostałam termin kolejnej wizyty na dwa dni przed porodem. Wkurzyłam się, mówi babsko do mnie ze święta, nowy rok blebleble no i ze jakby coś się działo to dzwonić. A co jak będzie się coś działo a nie wzbudzi to moich podejrzeń? Dziecko przestanie rosnąć albo odwróci się tyłkiem w dół? Z Piotrkiem w ostatnim miesiącu miałam wizyty co tydzień. Chamstwo!

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ