Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
ania- gratuluję nowego lokum
połozna faktycznie brak słow , mogła chociaż cie powiadomić przecież mają swoje grafiki . chociażby włśnie taka sytuacja jak ja miałam . nagle brzuch się zminiejszył a mi wydawało się że opadł i pępowina siadła.
Ja kiedyś słyszałam że przy drugim dziecku mają już olewające podejście bo człowiek wie " co i jak" i tak samo jest po porodzie .
My teraz mamy wizyty co 2 mce oredzej co miesiąc a znajoma z drugim dzieckiem widziała healthvisitor na początkiu kilka razy i teraz cisza....
driada - ja daje zwykła przegotowaną z kranu od samego urodzenia. obiadki kupuje w słoikach teraz już te duże bo małe dla kaji już za małe i zjadała 2 . jak jej gotuje sama to mięso i warzywa kupuje w tesco bądź w morissonie (warzywniak u nas stoi przy ulicy Otwarty !! nie chce wiedzieć nawet ile spalin mają te owoce i warzywa )nie kupuje organicznych czy nie wiadomo jakich drogich . robie jej z tych samych produktów co nam .a słoiczki to różne smaki biore , oczywiście omijam te co mają mleko bo kaja ma skazę . ^f za 10 obiadków wiec na 10 dni mam spokój . Jeśli chodzi o deserki to też kupuje gotowe . kiedyś kupowałam w polskim sklepie w słoiczkach a teraz kiupuje ang. w saszetkach bądź pakowane po 4 szt w kubeczkach takich jak jogurty ( za 1.5f )
Dziewczyny a jak wasze przygotowania do Świąt ??? my choinke mamy ubraną ale klimatu świąt w ogóle nie czuje . ostatnio w nocy się obudziłam i doszłam do wniosku że w weekend trzeba będzie zrobić zakupy na wigilię:D
Penelope, aniafk lubią tę wiadomość
-
Aniafk, ale masz akcje z tą położną!!!!!
Ja mam jutro tą wizytę z health visitor o 10 I potem z położną o 12. Wkurza mnie ta wizyta health visitor jakoś, że mnie tu będzie sprawdzać czy co.
Kambel, ja w tym roku ubralam pierwszy raz dużą choinkę i przyozdobilam dom (w środku), kupiłam świąteczną pościel, poszylam poduszki z reniferami na sofę i w ogóle jakąś mam chęć na święta wyjątkowo, jak nigdy. Prezenty juz popakowane, skarpete tez juz wypelniam różnymi drobnostkami dla męża, pierwszy raz dostanie, rok temu ja dostałam pierwszy raz, obudziłam się rano w Boże Narodzenie a tu skarpeta swiateczna wisi cała wypełniona, siedziałam w łóżku jak dzieciak rozpakowywalam i pamiętam to super uczucie, w tym roku mąż też dostaniea wieczorem te "poważniejsze" prezenty
aniafk lubi tę wiadomość
-
Nawet szkoda komentować tą przychodnie. Położna przyjmuje tylko we wtorki więc w takim razie gdzie jest święto??? Ehhhh
Ja w ogóle w tym roku świąt nie czuję. Nie wiem przez co, może pogoda, dziecko w drodze, nowa chata? Nie wiem. Nic nie mam przygotowane, choinkę to może w wigilie ubierzemy chociaż nie wiem gdzie ja postawie bo w tym roku miejsca niema ;/ Zero potraw jakichkolwiek, może jakieś ciasto kupię w polski sklepie, rybkę mąż zrobi jak co roku i taka wigilia. Prezenty pozamawiałam przez internet - tylko je spakować trzeba.
Mam takiego lenia, że sama się sobie dziwie, nic nie robię. Przesypiam połowę dnia a później w biegu obiad ( oczywiście byle jaki ) gotuje.
Jeszcze jakiś czas temu pojawiła mi się dziwna zachcianka ciążowa. Otóż nie mogę przestać myśleć o wąchaniu benzyny, farb, lakierów itp. Wynalazłam pastę do butów i jak raz na jakiś czas nie powącham to szlag mnie trafia - z bezpieczniejszych rzeczy to wick vaporub znalazłamWspólnym składnikiem tego wszystkiego jest terpentyna ni jak nie wiem jak to się do mnie przyplątało.
-
ania ale masz pociągi
hi hi ja nienawidzę tych zapachów
może synuś mechanikiem zostanie :p skoro ma takie potrzeby
ja jestem po całym tygodniu pracy po 12 h i szczerze wróciłam do niej z wielka przyjemnością . nie spodziewałam się ze będzie mi tak dobrze . mimo wysiłku fizycznego ja odpoczęłam psychicznie i odetchnęłam od tych wszystkich robót domowych ...tylko kajka biedna widać ze tęskni . w nocy jak ja przytlam to jakby mogla to by we mnie weszła
Penelope, aniafk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
ŻYCZĘ WAM RADOSNYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA. ABY BYŁY ONE PEŁNE RADOŚCI I ŚWIĄTECZNEJ MAGII, U BOKU RODZINY, NAJBLIŻSZYCH. PRZY PIĘKNYM STOLE, CHOINCE I Z KOLĘDAMI W TLE. WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!
Driada0102, aniafk, Penelope lubią tę wiadomość
-
Witaj blueberry . Gratuluję
Nie martw się jeśli będą wskazania abyś widziała się z lekarzem to położna cie wyśle, a jeśli chcesz zawsze możesz poprowqdzic ciążę w pl przychodni prywatnie.
Nie było mnie przed świętami tutaj ale mam nadzieje ze wszystkie spedzilyscie w rodzinnym gronie i było miło
A jak dzieciaczki zadowolone z prezentów?
Jej tu juz zaraz nowy rok...
Anka a ty jak się trzymasz? -
Ja jestem z Walii.
My mamy mothercare spin. Kupiliśmy używany za 100 Prędzej oglądaliśmy Nowsza wersje w sklepie i spodobał nam się. Teraz musimy kupić nową spacerówke bo z tego wózka jest beznadziejna. Z tego co widzę u nas na mieście najczęściej spotykam wózki quinny. Mi w chwili obecnej podoba się cossatto ale są w cholerę drogie bo zazwyczaj sprzedają je z gondola.
-
Blueberry1989 nie boj się ja tu rodziłam 2 razy i jestem bardzo zadowolona polozne sa bardzo mile przynajmniej dla mnie tak było ja z liverpoolu a ty?? leszcz ja polecam stokke explory ja jestem z niego mega zadowolona bardzo lekki
)
loszcz, Blueberry1989, Krysti lubią tę wiadomość