X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Ja dostałam bardzo szybko. nie pamiętam ile dokładnie ale max miesiąc i miałam wszystko załatwione. Na Child tax tez długo nie czekałam.

ja tez dostałam pieniążki, ale nie dostałam z powrotem aktu ur małego.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Blueberry1989 Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam:)po namowach mojego meza zdecydowalismy sie odwiedzic jego rodzine w birmingham-3 godziny jazdy autobusem!nigdy wiecej tego nie powtorze!moj maluch zdecydowanie nie lubi takich podrozy. Caly czas mialam wrazenie ze zwymiotuje, ale na szczescie juz w domu i przez najblizsze 7 miesiecy zero autobusow, tylko metro. A ja z londynu jestem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 12:32

9c6bbbc0e8.png
    relgio4p4ro6cmm8.pngdqprk6nl7y7skt43.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach. Przeleżeliśmy prawie całe przed telewizorem. Mojemu mężowi było to wskazane bo przeginał z pracą ostatnio - jeździł z jednej do drugiej, nie potrafię mu przegadać , że trzeba trochę zwolnić. On to chyba kocha :)
    Nadal w dwupaczku jestem i jakoś nie czuję zbliżającego się porodu.

Z wózkiem ciężka sprawa, ja już wybrałam ale nie kupiłam bo nie mam pewności czy różowy czy niebieski :D . Wiem , że decyzja jest ciężka i wózków idealnych niema. Dla Piotrka przerabiałam chyba z 5 i tylko z jednego byłam zadowolona Graco ale nie nadawał się dla noworodka - kupiłam go jak młody już gondoli nie potrzebował.
    3w1 to porażka ale niestety taki wybrałam ponieważ używam do podróżowania tylko samochodu i muszę mieć opcje połączenia fotelika z wózkiem. Gdyby nie to , to raczej kupiłabym osobno gondolę a później samą spacerówkę.
    Uwagę zwracam przede wszystkim na to, żeby spacerówka nie była siedziskiem kubełkowym tylko zwykłym rozkładanym bo sen dziecka na prostym to podstawa, żeby miał amortyzatory , opcję dwukierunkowej jazdy, porządną budkę bo tutaj często wieje. No i ma być lekki - to oczywiście moje potrzeby :)

Ja z Milton Keynes jestem, znaczy się prawie bo dopiero w lutym się tam przeprowadzam :)

loszcz, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubię jazdy autobusem, my zawsze pociągiem jeździmy.
    U nas chorubsko jakieś wstrętne. Kajka 37 tem maruda cały dzień w nocy co chwila płacz, mnie gardło tak bolało ze ledwo ślinę przelykalam do tego 3 wizyta u dentysty z tym samym zebem ( kanałowka) i nie dość ze do końca nie zrobiła to po raz kolejny wypełnienie się kruszy i wypada. Ostatnio w ten sam dzień na wieczór wszystko się wyruszylo :/. Miała to być ostatnia wizyta a jeszcze będą co najmniej dwie.

No dziewczyny życzę wam szczęśliwego Nowego Roku :)
    Pociechy z dzieci i szybkich porodów :) i niech będzie lepszy niż obecny :)

Driada0102, Penelope, Blueberry1989 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również życzymy Szczęśliwego Nowego Roku <3

Pozdrowienia

Penelope, Blueberry1989 lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, jak tam akcja, rozkręca się coś?

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny w nowym roku ?
    My mieliśmy huczny sylewster :) nie dość że kaj nie chciała iść spać to jeszcze obudziła się o 23:56 to z takim rykiem ze nie można było jej uspokoić . i tak płakała przez dobrą godzinę . niby chciała się uśmiechnąć i był ryk aż ją ululałam przy piersi i tak poszłyśmy spać .
    A to wszystko przez boł gardła . paracetamol nie pomagał , pomógł dopiero nurofen dla dzieci i jak ręką odjął. pozostał tylko problem z rozwolnieniem i to że wszystko załatwia rykiem jak jej się już nie podoba .
    penelope a ty już przygotowana +?

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U taka malutka i tak cierpi :( Mojego Olusia też chyba coś bierze bo dziś też był płaczliwy, a we wtorek mamy szczepienie i nie wiem czy go szczepic czy odlozyc wizyte na za tydzien
    A co u was dziewczyny?
    kambel wrote:
    Jak tam dziewczyny w nowym roku ?
    My mieliśmy huczny sylewster :) nie dość że kaj nie chciała iść spać to jeszcze obudziła się o 23:56 to z takim rykiem ze nie można było jej uspokoić . i tak płakała przez dobrą godzinę . niby chciała się uśmiechnąć i był ryk aż ją ululałam przy piersi i tak poszłyśmy spać .
    A to wszystko przez boł gardła . paracetamol nie pomagał , pomógł dopiero nurofen dla dzieci i jak ręką odjął. pozostał tylko problem z rozwolnieniem i to że wszystko załatwia rykiem jak jej się już nie podoba .
    penelope a ty już przygotowana +?

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, tak, wszystko mam, dziś ostatnie zamówienie przyszło, monitor oddechu z nianią. Torby spakowane, zostaje tylko łóżeczka zaścielić i kołyske wnieść do sypialni ale to w dniu powrotu ze szpitala. Nic już nie mam do zrobienia i dostaję na dekiel. Pewnie znasz to uczucie nie móc się doczekać :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Aniafk, jak tam akcja, rozkręca się coś?

Nic a nic a z dnia na dzień czuje się coraz gorzej :(
    wstaje w nocy co godzinę a czasami nawet częściej. Jak nie sikac to zgaga. W dzień chodzę jak żywy trup. Teraz dwa tygodnie były ferie i mąż w domu to było łatwiej, od jutra wraca szara rzeczywistość i nie wiem jak dam radę. Młodemu obiad trzeba ugotować a mi potrzeba 2 godziny relaxu po 15 min spędzonych w kuchni :)
    Termin według ost @ mam na dzisiaj :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, naprawdę mam nadzieję że już coś się u Ciebie ruszy. Ostatniej nocy przez zgagę nie nie spałam do 4:30!!!! Coraz gorzej ze spaniem a jak mam zgagę to wymiotuje kwasem. Tego najbardziej mam dość. Ostatnio położna mi przepisała Gaviscon, dobry, ale zdarza się że nie pomoże. Szybkiej akcji życzę
    aniafk wrote:
    Nic a nic a z dnia na dzień czuje się coraz gorzej :(
    wstaje w nocy co godzinę a czasami nawet częściej. Jak nie sikac to zgaga. W dzień chodzę jak żywy trup. Teraz dwa tygodnie były ferie i mąż w domu to było łatwiej, od jutra wraca szara rzeczywistość i nie wiem jak dam radę. Młodemu obiad trzeba ugotować a mi potrzeba 2 godziny relaxu po 15 min spędzonych w kuchni :)
    Termin według ost @ mam na dzisiaj :)

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tą zgagą, ja też mam gaviscon - ten w syropie i mam odruch wymiotny jak go łykam ale lepsze to niż niesmak po tabletkach. Lekarz mi przepisał jakieś do łykania ale mało pomagają. Najgorsze jest to, że czasami wstaje w nocy co godzinę i łykam to świństwo. Szczerze mam już dosyć i już nawet przestaję się bać porodu i modlę się żeby już. Mam nadzieje, że nie przenoszę jak AP bo wizja 3 najbliższych tygodni z brzuchem mnie przeraża. We wtorek młody do szkoły wraca i byłam pewna przed feriami, że już bez brzucha go będę zaprowadzać. Mąż ma mnie dosyć bo bez przerwy narzekam. Na wszytko - to nie śpię, to zgaga, to ciężko mi wstać, to nogi puchną - masakra :D
    Mówię mu dzisiaj, że marze o tym żeby tak na luzie sobie "pobiegać"
    Damy radę! :D

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny który kolor wybrałybyście? Ja obstawiałam od samego początku ten niebieski ale teraz już chyba nie chcę takiego i zaś mam dylemat a czas leci :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4522900819f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c0b9b54582c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80b6b2bb58e5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84fcb0e083ae.jpg

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Dziewczyny który kolor wybrałybyście? Ja obstawiałam od samego początku ten niebieski ale teraz już chyba nie chcę takiego i zaś mam dylemat a czas leci :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4522900819f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c0b9b54582c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80b6b2bb58e5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84fcb0e083ae.jpg
    mi się podoba jasny zielony, ale to kwestia gustu :)

aniafk lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten jasny czy ciemny?
    Właśnie Piotrek wlazł mi na kolana i mówi " Ja wolę ten niebieski, kupimy? Plosię :) "
    I co ja mam zrobić teraz ;( Ja zaczynałam myśleć o tym pomarańczowym ehhh :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten ostatni chodź turkusowy tez ładny.

No to chyba wybrany niebieski :P

aniafk lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Anuszka1986 Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

potrzebuje Waszej porady. 23 grudnia urodzilam synka, 16 stycznia idziemy go zarejestrowac. Chcialabym jak najszybciej pojechac z nim do Polski, bo tutejsza sluzba zdrowia pozostawia wiele do zyczenia :(, no albo po prostu ja cos nie mam do niej szczescia.
    Chcialam tylko zapytac gdzie zlozyc papiery o paszpory brytyjski i jaki jest czas oczekiwania? Czy musze wykupic dodatkowe birth certificate zeby zlozyc papiery (bo jeden idzie na Child Benefit).

Wiem ze takie informacje moge znalezc na internecie, ale Wy mozecie przekazac pare praktycznych wskazowek :)

Pozdrawiam Was serdecznie

• aniafk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Składasz wniosek na poczcie. Papiery chyba też tam dostaniesz. Ja zamówiłam przez internet i czekaja na wypełnienie. Ile sie czeka nie wiem, też się będę spieszyć bk w marcu do polski chcemyw. Podobno 2 tygodnie jak nie znajdą problemów. Certyfikat musisz wysłać wiec jak masz jeden to musisz kupić.
    A tak na marginesie to tylko jeden dają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 22:55

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, mi się ten rudy /pomarańczowy podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 01:22

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry kobietki ja tez bym chciala do was dolączyć ,mieszkam w Szkocji

Penelope, MigoTtTka lubią tę wiadomość

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ