X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pakowałam, wyszłam ze szpitala po 8h. Oni tutaj nie myją dzieci po porodzie

Penelope, Krysti lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. A jeszcze jedno, czym, w co owijają dziecko po urodzeniu, rozumiem że dają skóra do skóry (jeśli się chce), czy wycierają dziecko zanim Ci je położą, w co wycierają jeśli tak i potem w coś zawijają, ubierają? już w ubranka przez nas przywiezione?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi polozyli malego na chwile i wzieli go do wytarcia, nawet nie pamietam bo to szybko sie dzialo ale dalismy im pampersa i ubranko i oni go jeszcze zawineli w swoje kocyki w rozek chodz mielismy swoje ale to bardziej byla bariera jezykowa z naszej strony. Dasz swoje i w to ci ubiora i zawina. Pozniej go zbadali. no a po ubraniu dali od razu do cycusia

Penelope lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam chociaż najpierw kaje wyruszyli ubrali ich czapkę i ja owineli w ręcznik i dopiero ja dostałam. I jak poszłam wziąć prysznic to zapomniałem ręcznika z torby i tez dostałam od nich

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kolejne pytanie zrodzone w nocy. Czy robią lewatywę?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie robili i powiem szczerze że nawet mi się nie chciało:P
    Nawet o tym nie pomyślałam hehe
    byłam cały czas skupiona żeby taxi nie zalać wodami bo cały czas mi ciekły a szczególnie jak miałam skurcze :D

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk gratulacje !!!!!!!!!!!! Strasznie się cieszę, że już po wszystko u Ciebie i jest ok. No poród bomba - zamknąć się w godzinę, niezła jesteś. Ale pewnie też ból szybko narastał i lekki szok przeżyłaś? Najważniejsze że wszystko jest ok, mały zdrowy i teraz wracaj do sił i ciesz się maluszkiem :) Brawo !!!

Mi Victora wytarli ich ręcznikami szpitalnymi, nałożyli czapeczkę i zawinęli w szpitalny ręcznik. Dopiero na ogólnej sali przebieraliśmy go w nasze ciuszki.

• kambel Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penelope - oni nie robią tutaj lewatywy .
    ja długi czas przed porodem miaam zaparcia , 2 dni nie załatwiaam się jak zaczeli wywoływać i szczerze mówiąc w trakcie parcia i natłoku wrażeń nie myślałam o tym że może wyjść niespodzianka :) miałam to gdzieś ważniejsze było szybciej Kaję wypchać :P

Ania - pochwal nam się synusiem:)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejne pytanie. Sorry dziewczyny. Jak w szpitalu było ze zrobieniem herbaty czy np tostow, czy jest taka opcja bo nie wiem czy pakować sobie herbatę i brać mleko i chleb. Mój mąż tylko herbatę pije i chciałbym żeby miał taką możliwość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 00:46

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk gratuluję z całgo serca.Niech Adam rośnie zdrowy i silny :-)

201503231678.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przychodziły położne i pytaly ale można było iść do kuchni i zrobić sobie. Była kawa herbata czekolada tosty tez . Na sali po porodowej były już tylko gorące napoje bez jedzenia. Przekąski sobie przygotuj. Warto sobie podjadac w międzyczasie :) nie jest to łatwe ale warto mieć w razie wielkiego głodu. :)ja przed całą akcja zjadłam obiad a w trakcie musiałam zjeść kawałek bagietki bo tak strasznie głodna byłam

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sama przyniosla pielegniarka tosty i herbate ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko, może któraś się orientuję ;-) Czy w uk można gdzieś nabyć olej lniany ale taki trzymany w lodówce a nie na sklepowej polce??? I poszukuje jeszcze kapsułki oleju z wiesiołka, spotkalyscie się tutaj?

relgh371fxfsmrgb.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    I poszukuje jeszcze kapsułki oleju z wiesiołka, spotkalyscie się tutaj?

Witam :-),wiesiołek jest do nabycia w polskich aptekach internetowych:

http://aptekaleki24.co.uk/home/965-wiesiolek-naturkaps-60-kapsulek.html
    (w tamtym roku kupiłam opakowanie za 2 funty ponieważ kartonik był pognieciony ale kapsułki były całe,bez uszkodzeń więc czasem można znaleźć fajne promocje)

http://www.sloneczko.co.uk/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=wiesio%C5%82ek&submit_search=Szukaj

ewentualnie stacjonarnie lub online do nabycia w sklepach Holland & Barrett pod nazwą evening primrose oil(mają bardzo duży wybór) :
    http://www.hollandandbarrett.com/shop/vitamins-supplements/evening-primrose-oil/#totalNumRecs=13

olej lniany tłoczony na zimno świeży z krótkim terminem ważności,do przechowywania w lodówce jest bardzo drogi i trudnodostępny.Znalazłam go na stronie:
    http://flaxfarm.co.uk/cold_presssed_linseed_oil_500ml

Pozdrawiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 03:33

onka79 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej z wiesiołka kupowałam kiedyś w morrisonie za nie całe 2 f :) nie ma sensu przepłacać na pl aptekach bo to i tak to sąmo :)

onka79 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, Kamel dzięki za podpowiedzi, będę szukać :-)

loszcz lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope teraz od ciebie będziemy czekać na wieści aż będziesz na porodowce :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będę chciała teraz jechać wyrobić paszport małemu i tu moje pytanie czy muszę go brać ze sobą i jakie dokumenty muszę mieć i czy od razu mi wyrobią pesel dla małego? Ile to mniej więcej kosztuje?

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, no na to wychodzi że moja kolej :) dziś ledwo żyłam, mówiłam do męża że może jutro urodzę bo oboje jesteśmy z 13 go a jutro 13. Właśnie wyleżałam się w wannie i o niebo lepiej, więc to nie będzie raczej jutro :) siedzi tak człowiek i czeka i czeka i czeka i końca nie widać :)

Driada0102, Plumb80 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada - na pesel czekasz tydz tak bynajmniej jest na stronie ambasady. Maluszka nie Musisz brać i tak dzicie nie oglądają i nie sprawdzają zgodności ze zdjęciem. My czekaliśmy na paszport 5 letni 3 tyg. Najlepiej wejdź na stronę ambasady tam dokładnie przeczytasz co i jak jakie koszty itp bo są różne dla paszportu rocznego i /5 letniego. W razie pytań możesz do nich maila napisać szybko odpisuja bo tel nie odbierają.

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ