Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki. A jeszcze jedno, czym, w co owijają dziecko po urodzeniu, rozumiem że dają skóra do skóry (jeśli się chce), czy wycierają dziecko zanim Ci je położą, w co wycierają jeśli tak i potem w coś zawijają, ubierają? już w ubranka przez nas przywiezione?
-
mi polozyli malego na chwile i wzieli go do wytarcia, nawet nie pamietam bo to szybko sie dzialo ale dalismy im pampersa i ubranko i oni go jeszcze zawineli w swoje kocyki w rozek chodz mielismy swoje ale to bardziej byla bariera jezykowa z naszej strony. Dasz swoje i w to ci ubiora i zawina. Pozniej go zbadali. no a po ubraniu dali od razu do cycusia
Penelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniafk gratulacje !!!!!!!!!!!! Strasznie się cieszę, że już po wszystko u Ciebie i jest ok. No poród bomba - zamknąć się w godzinę, niezła jesteś. Ale pewnie też ból szybko narastał i lekki szok przeżyłaś? Najważniejsze że wszystko jest ok, mały zdrowy i teraz wracaj do sił i ciesz się maluszkiem
Brawo !!!
Mi Victora wytarli ich ręcznikami szpitalnymi, nałożyli czapeczkę i zawinęli w szpitalny ręcznik. Dopiero na ogólnej sali przebieraliśmy go w nasze ciuszki.Penelope lubi tę wiadomość
-
penelope - oni nie robią tutaj lewatywy .
ja długi czas przed porodem miaam zaparcia , 2 dni nie załatwiaam się jak zaczeli wywoływać i szczerze mówiąc w trakcie parcia i natłoku wrażeń nie myślałam o tym że może wyjść niespodziankamiałam to gdzieś ważniejsze było szybciej Kaję wypchać
Ania - pochwal nam się synusiem:)Penelope lubi tę wiadomość
-
No i kolejne pytanie. Sorry dziewczyny. Jak w szpitalu było ze zrobieniem herbaty czy np tostow, czy jest taka opcja bo nie wiem czy pakować sobie herbatę i brać mleko i chleb. Mój mąż tylko herbatę pije i chciałbym żeby miał taką możliwość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 00:46
-
U nas przychodziły położne i pytaly ale można było iść do kuchni i zrobić sobie. Była kawa herbata czekolada tosty tez . Na sali po porodowej były już tylko gorące napoje bez jedzenia. Przekąski sobie przygotuj. Warto sobie podjadac w międzyczasie
nie jest to łatwe ale warto mieć w razie wielkiego głodu. :)ja przed całą akcja zjadłam obiad a w trakcie musiałam zjeść kawałek bagietki bo tak strasznie głodna byłam
Penelope lubi tę wiadomość
-
onka79 wrote:I poszukuje jeszcze kapsułki oleju z wiesiołka, spotkalyscie się tutaj?
Witam,wiesiołek jest do nabycia w polskich aptekach internetowych:
http://aptekaleki24.co.uk/home/965-wiesiolek-naturkaps-60-kapsulek.html
(w tamtym roku kupiłam opakowanie za 2 funty ponieważ kartonik był pognieciony ale kapsułki były całe,bez uszkodzeń więc czasem można znaleźć fajne promocje)
http://www.sloneczko.co.uk/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=wiesio%C5%82ek&submit_search=Szukaj
ewentualnie stacjonarnie lub online do nabycia w sklepach Holland & Barrett pod nazwą evening primrose oil(mają bardzo duży wybór) :
http://www.hollandandbarrett.com/shop/vitamins-supplements/evening-primrose-oil/#totalNumRecs=13
olej lniany tłoczony na zimno świeży z krótkim terminem ważności,do przechowywania w lodówce jest bardzo drogi i trudnodostępny.Znalazłam go na stronie:
http://flaxfarm.co.uk/cold_presssed_linseed_oil_500ml
Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 03:33
onka79 lubi tę wiadomość
-
Kambel, no na to wychodzi że moja kolej
dziś ledwo żyłam, mówiłam do męża że może jutro urodzę bo oboje jesteśmy z 13 go a jutro 13. Właśnie wyleżałam się w wannie i o niebo lepiej, więc to nie będzie raczej jutro
siedzi tak człowiek i czeka i czeka i czeka i końca nie widać
Driada0102, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Driada - na pesel czekasz tydz tak bynajmniej jest na stronie ambasady. Maluszka nie Musisz brać i tak dzicie nie oglądają i nie sprawdzają zgodności ze zdjęciem. My czekaliśmy na paszport 5 letni 3 tyg. Najlepiej wejdź na stronę ambasady tam dokładnie przeczytasz co i jak jakie koszty itp bo są różne dla paszportu rocznego i /5 letniego. W razie pytań możesz do nich maila napisać szybko odpisuja bo tel nie odbierają.