X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pakowałam, wyszłam ze szpitala po 8h. Oni tutaj nie myją dzieci po porodzie

Penelope, Krysti lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. A jeszcze jedno, czym, w co owijają dziecko po urodzeniu, rozumiem że dają skóra do skóry (jeśli się chce), czy wycierają dziecko zanim Ci je położą, w co wycierają jeśli tak i potem w coś zawijają, ubierają? już w ubranka przez nas przywiezione?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi polozyli malego na chwile i wzieli go do wytarcia, nawet nie pamietam bo to szybko sie dzialo ale dalismy im pampersa i ubranko i oni go jeszcze zawineli w swoje kocyki w rozek chodz mielismy swoje ale to bardziej byla bariera jezykowa z naszej strony. Dasz swoje i w to ci ubiora i zawina. Pozniej go zbadali. no a po ubraniu dali od razu do cycusia

Penelope lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam chociaż najpierw kaje wyruszyli ubrali ich czapkę i ja owineli w ręcznik i dopiero ja dostałam. I jak poszłam wziąć prysznic to zapomniałem ręcznika z torby i tez dostałam od nich

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kolejne pytanie zrodzone w nocy. Czy robią lewatywę?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie robili i powiem szczerze że nawet mi się nie chciało:P
    Nawet o tym nie pomyślałam hehe
    byłam cały czas skupiona żeby taxi nie zalać wodami bo cały czas mi ciekły a szczególnie jak miałam skurcze :D

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk gratulacje !!!!!!!!!!!! Strasznie się cieszę, że już po wszystko u Ciebie i jest ok. No poród bomba - zamknąć się w godzinę, niezła jesteś. Ale pewnie też ból szybko narastał i lekki szok przeżyłaś? Najważniejsze że wszystko jest ok, mały zdrowy i teraz wracaj do sił i ciesz się maluszkiem :) Brawo !!!

Mi Victora wytarli ich ręcznikami szpitalnymi, nałożyli czapeczkę i zawinęli w szpitalny ręcznik. Dopiero na ogólnej sali przebieraliśmy go w nasze ciuszki.

• kambel Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penelope - oni nie robią tutaj lewatywy .
    ja długi czas przed porodem miaam zaparcia , 2 dni nie załatwiaam się jak zaczeli wywoływać i szczerze mówiąc w trakcie parcia i natłoku wrażeń nie myślałam o tym że może wyjść niespodzianka :) miałam to gdzieś ważniejsze było szybciej Kaję wypchać :P

Ania - pochwal nam się synusiem:)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejne pytanie. Sorry dziewczyny. Jak w szpitalu było ze zrobieniem herbaty czy np tostow, czy jest taka opcja bo nie wiem czy pakować sobie herbatę i brać mleko i chleb. Mój mąż tylko herbatę pije i chciałbym żeby miał taką możliwość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 00:46

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk gratuluję z całgo serca.Niech Adam rośnie zdrowy i silny :-)

201503231678.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przychodziły położne i pytaly ale można było iść do kuchni i zrobić sobie. Była kawa herbata czekolada tosty tez . Na sali po porodowej były już tylko gorące napoje bez jedzenia. Przekąski sobie przygotuj. Warto sobie podjadac w międzyczasie :) nie jest to łatwe ale warto mieć w razie wielkiego głodu. :)ja przed całą akcja zjadłam obiad a w trakcie musiałam zjeść kawałek bagietki bo tak strasznie głodna byłam

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sama przyniosla pielegniarka tosty i herbate ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko, może któraś się orientuję ;-) Czy w uk można gdzieś nabyć olej lniany ale taki trzymany w lodówce a nie na sklepowej polce??? I poszukuje jeszcze kapsułki oleju z wiesiołka, spotkalyscie się tutaj?

relgh371fxfsmrgb.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    I poszukuje jeszcze kapsułki oleju z wiesiołka, spotkalyscie się tutaj?

Witam :-),wiesiołek jest do nabycia w polskich aptekach internetowych:

http://aptekaleki24.co.uk/home/965-wiesiolek-naturkaps-60-kapsulek.html
    (w tamtym roku kupiłam opakowanie za 2 funty ponieważ kartonik był pognieciony ale kapsułki były całe,bez uszkodzeń więc czasem można znaleźć fajne promocje)

http://www.sloneczko.co.uk/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=wiesio%C5%82ek&submit_search=Szukaj

ewentualnie stacjonarnie lub online do nabycia w sklepach Holland & Barrett pod nazwą evening primrose oil(mają bardzo duży wybór) :
    http://www.hollandandbarrett.com/shop/vitamins-supplements/evening-primrose-oil/#totalNumRecs=13

olej lniany tłoczony na zimno świeży z krótkim terminem ważności,do przechowywania w lodówce jest bardzo drogi i trudnodostępny.Znalazłam go na stronie:
    http://flaxfarm.co.uk/cold_presssed_linseed_oil_500ml

Pozdrawiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 03:33

onka79 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej z wiesiołka kupowałam kiedyś w morrisonie za nie całe 2 f :) nie ma sensu przepłacać na pl aptekach bo to i tak to sąmo :)

onka79 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, Kamel dzięki za podpowiedzi, będę szukać :-)

loszcz lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope teraz od ciebie będziemy czekać na wieści aż będziesz na porodowce :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będę chciała teraz jechać wyrobić paszport małemu i tu moje pytanie czy muszę go brać ze sobą i jakie dokumenty muszę mieć i czy od razu mi wyrobią pesel dla małego? Ile to mniej więcej kosztuje?

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, no na to wychodzi że moja kolej :) dziś ledwo żyłam, mówiłam do męża że może jutro urodzę bo oboje jesteśmy z 13 go a jutro 13. Właśnie wyleżałam się w wannie i o niebo lepiej, więc to nie będzie raczej jutro :) siedzi tak człowiek i czeka i czeka i czeka i końca nie widać :)

Driada0102, Plumb80 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada - na pesel czekasz tydz tak bynajmniej jest na stronie ambasady. Maluszka nie Musisz brać i tak dzicie nie oglądają i nie sprawdzają zgodności ze zdjęciem. My czekaliśmy na paszport 5 letni 3 tyg. Najlepiej wejdź na stronę ambasady tam dokładnie przeczytasz co i jak jakie koszty itp bo są różne dla paszportu rocznego i /5 letniego. W razie pytań możesz do nich maila napisać szybko odpisuja bo tel nie odbierają.

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ