X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry1989 wrote:
    Czesc:)to moja trzecia ciaza, ale pierwsza w uk i sie troche boje jak to wszystko tu wyglada. Powiedzcie ze nie jest zle?
    Nie bój się tu opieka jest dobra .

• aniafk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak końcówka ciąży to jakieś nieporozumienie. W nocy co godzinę pobudka więc jak zaprowadziłam Piotrka do szkoły tak bach do łóżka i wstałam o 14. Chore to jest, teraz obudzić się nie mogę. Kawę zrobiłam wypije na siłę bo mi obrzydła ale innego wyjścia nie widzę ;/
    O 16 mam wizytę u położnej po 3 tygodniach. Kurcze miałam nadzieję już tej instytucji nie oglądać a jednak. Ciekawe czym mnie dzisiaj wkurzy*

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti a gdzież Cię tam wywiało - na sam koniec planety :)

Krysti lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Mi podoba się jasny zieleń :)
    Ania jeszcze niedawno tak się martwilas aby przedwcześnie nie urodzic to teraz synuś się przestał pchać. Chyba jednak mu się spodobało :)
    Ja wczoraj wróciłam do pracy. Na jeden Dzień bo dzis juz dla mnie pracy nie było :/ taka mam super agencje. Chce teraz złożyć aplikacje do domu opieki na weekendy. Zobaczymy moze się uda. I wzięłam się za zagubienie mojej oponki mam takie zakwasy ze odechciewa mi się dalszych cwiczen ;)
    Kajce kupiliśmy chodzik na początku Była na nie ale teraz już chodzi tzn skacze chodząc hihi ;)
    Dziewczyny karmiące butla czy waszym maluchom tez tak cieknie bokiem podczas picia? Ja jak podłoże pieluszke to czasami 1/4 jest mokra....

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Krysti a gdzież Cię tam wywiało - na sam koniec planety :)
    A jakos tak :) 9 prawie lat mieszkalam w Irlandi teraz Szkocja;)

aniafk lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel bo tak to jest jak komuś się zachciewa wizyt u Polskich konowałów, nie obrażając tu wszystkich lekarzy - trzech u których byłam wróżyli mi przedwczesny poród hmmmm :)
    Teraz zaczyna się martwy sezon niestety w fabrykach i warehousach, u nas też z 6 dni podostawali po 2 albo 1.
    Pracowałam w domu opieki przez rok, to była moja pierwsza praca tutaj i szczerze nie polecam.
    Chciałabym moją OPONĘ już zgubić ale jak widać nie spieszy jej się, niby już wszystko jest gotowe, główka tam gdzie być powinna a jednak wszystko stoi. Za tydzień mam się zgłosić na ten nieszczęsny masaż szyjki i prawdę mówiąc nie wiem sama dlaczego się zgodziłam. W sumie podobno lepsze to niż kroplówa. Tak czy inaczej proszę o kciuki żebym nie doczekała tego wtorku :)

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti zmierzając Twoim tropem to następna Norwegia? :)

kambel, Krysti lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze polscy lekarze sa troszkę przewrazliwieni a po drugie chec dodatkowego zarobku ( proszę przyjść na kolejne wizyty
    ..itp) robi swoje :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Wydaje mi się ze polscy lekarze sa troszkę przewrazliwieni a po drugie chec dodatkowego zarobku ( proszę przyjść na kolejne wizyty
    ..itp) robi swoje :)
    Też tak uważam, jak planowałam zajść w ciążę to chciał mnie widzieć co dwa tyg a wizyta 100f, i tak było jak już udało się zajść, a co wizyte byłam to co innego mówił i zaprzeczał swoim własnym słowom.

A co do ćwiczeń to ja ćwiczę od pon wyzwanie Mel b i muszę przyznać, że drugi dzień był ciężki, dziś mam zakwasy i nie wiem jak dam radę :P

f2wli09kvv5ashuy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko , że w moim przypadku wszyscy ci lekarze wiedzieli, że widzą mnie ostatni raz. Dwóch odwiedziłam w Polsce jak byłam na wakacjach i to były jednorazowe wizyty bo mówiłam na wstępie gdzie mieszkam i że tak przyszłam po podróży sprawdzić czy wszystko jest ok. Jak już mnie nastraszyli niewydolnością szyjkowa to po powrocie byłam w Londynie i pani doktor też wiedziała, że więcej nie przyjdę bo to był 25 tydzień i wypisała mi list na emergency, że mają mnie przyjąć do szpitala i pozaszywać bo szyjka miękka, krótka i ona główkę ręcznie wyczuwa. Do mnie mówi, że i tak mam szczęście w nieszczęściu , że na tym etapie dziecko waży ponad kilogram i już ma szanse na przeżycie jakby co! Jeszcze pamiętam, że do niej dzwonie po szpitalu i mówię, że zbadali i powiedzieli, że niema żadnego ryzyka a ona, że tak myślała i teraz to tylko poduszka pod dupę i leżenie może ciążę uratować i wtedy stwierdziłam że ją p.....e i zaczęłam normalny tryb życia prowadzić.
    Najgorsze to, że z pracy zrezygnowałam dobre pół roku za wcześnie bo chciałam do 7 czy 8 mca pracować a tak od września siedzę w domu.
    Nie wiem co myśleć teraz o tych polskich diagnozach. Zrobiła z siebie idiotkę pisząc ten list do szpitala czyli musiała być przekonana swoich racji no ale jak mogła być przekonana skoro wyszło jak wyszło a ja dalej w 2paku.
    Z pediatrami jest to samo, w Polsce chaos że ćwiczenia trzeba robić , usg stawów biodrowych, jakieś pieluszkowania itp a tutaj nic i dzieci normalne.

Ja na oponkę mam zumbę na xbox - ledwo przetestowana bo zaraz jak kupiłam to test wyszedł pozytywny. Teraz tylko kupię słuchawki bezprzewodowe i zacznę przyjemne odchudzanie :)

Penelope, Krysti lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Krysti zmierzając Twoim tropem to następna Norwegia? :)
    Raczej Polska:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk a ty juz urodziłaś ,:)

aniafk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    No Aniafk czekam i czekam i doczekać się nie mogę. Zaglądam i wyczekuję postu ;)
    Mam nadzieję że już się coś ruszy. Witam nowe dziewczyny i gratuluję :)

Co słychać u Waszych maluszków? U nas wszystko ok. Victor rośnie, już za parę dni pół roczku, kiedy to zleciało ? :O
    Victor już sam robi papa, kosi kosi i pokazuje jaki jest duży :)

Buziaki :*

aniafk, Krysti, Driada0102, kambel, Penelope, loszcz lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 7; 03 siłami natury urodził się Adam :)
    Poród zaczął się o 6 rano i o mały włos a urodził by się w aucie. Położne się śmiały żebym następnym razem przyjechała chociaż 10 minut wcześniej. Po 6 jeszcze kanapki młodemu robiłam do szkoły i czułam że lekko mnie coś bierze. Nie mogę uwierzyć że urodziłam jak w filmie w godzinę. Zostajemy do jutra na obserwacji bo dużo krwi podobno straciłam. Ogólnie czyje sie dobrze. Adam śpi nakarmiomy cycem i czekamy na Piotrka aż go tatuś przywiezie.

Krysti, Driada0102, kambel, Penelope, olka25, Plumb80, loszcz, ap1526 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Poród zaczął się o 6 rano i o mały włos a urodził by się w aucie. Położne się śmiały żebym następnym razem przyjechała chociaż 10 minut wcześniej. Po 6 jeszcze kanapki młodemu robiłam do szkoły i czułam że lekko mnie coś bierze. Nie mogę uwierzyć że urodziłam jak w filmie w godzinę. Zostajemy do jutra na obserwacji bo dużo krwi podobno straciłam. Ogólnie czyje sie dobrze. Adam śpi nakarmiomy cycem i czekamy na Piotrka aż go tatuś przywiezie.
    Ale fajnie super :) gratulacje kochana .Expresowy poród miałaś:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 16:05

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:

Gratki i oczywiście zdrowia dla was <3
    A myślałam że ja szybko urodziłam, ale Ty pobiłaś wszystkich :D

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania moje gratulacje :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde część mojego postu znikła :/
    Czy któraś z was korzystała z usług w pl klinince w Manchesterze? Chce zabrać kaje do dermatologa bo place ma coraz Gorsze a mleko nie pomaga i w czymś Jeszcze musi tkwic problem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 20:23

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, ogromne gratulacje :) Ale fajnie już masz. :) :) :) Nieźle się spiełaś w godzinkę :
    aniafk wrote:

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy pakowałyście do szpitala ręcznik dla dziecka? Na mojej liście nie ma. Dla siebie spakowałam w razie prysznica ale nie wiem czy dziecku trzeba?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ