Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja mieszkam w Szkocji ale czasem tu zagladam do was.
Mam termin na ten piatek i juz sie tez ekscytuje a z drugiej strony obawiam, i ze to juz !! Jutro mam spotkanie z polozna i zobaczymy jakie beda dalsze wskazowki. Poki co nic sie nie dzieje, oprocz tego ze boli mnie dolny brzuch i chyba miednica, wiec mozliwe, ze maluszek schodzi w dol ....loszcz, Plumb80, Penelope, ell, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Carola55 wrote:Hej, ja mieszkam w Szkocji ale czasem tu zagladam do was.
Mam termin na ten piatek i juz sie tez ekscytuje a z drugiej strony obawiam, i ze to juz !! Jutro mam spotkanie z polozna i zobaczymy jakie beda dalsze wskazowki. Poki co nic sie nie dzieje, oprocz tego ze boli mnie dolny brzuch i chyba miednica, wiec mozliwe, ze maluszek schodzi w dol ....
Powodzenia na wizycie i szybkiego łatwego rozwiązaniaCarola55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCarola oby poszło szybko
No tak, my po 6 latach ( starania i pozytywny test w listopadzie 2013, bo w lipcu już 7 lat minęło ) i to już był ostatni dzwonek. W tym roku kończę 35 lat, więc później byłoby ciężko.
Penelope, mój Victor też dwie pierwsze noce spał i spał. Aż nadziwić się nie mogłam, że mam tak spokojne dziecko. A w trzecią noc... masakra !!! Nie spał od 20:00 do 6:00 rana i wciąż płakał, byłam zmęczona i przerażona. Na szczęście potem już było lepiej, ale do dziś pamiętam tą noc, chyba zrobił mi zieloną noc w szpitalu bo następnego dnia szliśmy do domku. Ale było ciężko, tym bardziej że byłam po cesarce i trudno było mi go nosić. Za to teraz jest słodki, odkąd skończył 3 miesiące, przesypia całe noceWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:45
Penelope, ell, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Fizycznie dziś gorzej, wczoraj łatwo się spionizowałam. Dziś dopiero boli. Dali mi dwie dawki przeciwbólowych i przedluzyli antybiotyk na kolejne 48 godzin. Nie wiadomo czy jutro wyjdziemy, ale ja tam na nie mam parcia na wyjście. Synek w nocy miał za niską temperaturę i polecili wziąć skóra do skory, było lepiej, rano tez lezelismy długo na klatach
jest dobrze, jestem szczęśliwą matką szczęśliwie wyglądającego dziecka
ell, ap1526, Carola55, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Penelope wrote:jestem szczęśliwą matką szczęśliwie wyglądającego dziecka
A te komplikacje (za niska temp., antybiotyk) wynikaja z cesarki czy to zwykly pech? Szkoda, ze Twoj porod byl tak trudny i nie mozecie sie cieszyc synkiem w domu, ale oby teraz bylo juz z gorkiPenelope lubi tę wiadomość
-
Plumb , no to ja już starszyzna hi hi , ja mam 37lat
Penelope rzeczywiście to imię zobowiązujeładnie brzmi
ja tez będę się głowic, bo z kolei chciałabym aby było znane lub łatwe do wymowienia w PL i UK, takie troszkę international
xxxPenelope, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Weridiana pocieszyłaś mnie, w takim razie mogę się zastanawiać nad trzecim bo dopiero 35 mam
Też się głowiłam nad międzynarodowym imieniem bo angole mają problem z wymową i Piotr nawet powtórzyć nie potrafią a nie chciałabym żeby nazywali go Peter .
Ell Ty przy 30 teraz to jeszcze do 4 zdążyszWeridiana, ell, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
aniafk wrote:
Ell Ty przy 30 teraz to jeszcze do 4 zdążysz
Haha... wez mnie nawet nie strasz!
Witaj ZlotowosaTobie juz tak duzo nie zostalo, fajnie masz
Z tymi imionami to faktycznie problem. Ja chcialam tez takie polsko-miedzynarodowe - zeby moja rodzina nie miala problemu z.wymowa, no i jeszcze zeby podobalo sie mi i mezowi (a oni w stanach nadaja dzieciom dziwaczne imiona i n.a. jego liscie imion dla dziewczynki byly propozycje takie jak Summer czy June i jus widze miny moich rodzicow lol). Stanelo na Natasza River dla dziewczynki i Sebastian Oliver dla chlopca (jesli to ich zdawkowe w szpitalu "possibly a girl" jednak girl nie bedzie. Aczkolwiek moi rodzice tej River wciaz przebolec nie moga (a zeby wiedzieli ile musialam meza naprzekonywac, zeby bylo jako drugie imie jednak). No ale maja jeszcze 4 miesiace, zeby sie oswoic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 19:24
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Penelope grzejcie się
może i lepiej jak trochę zostaniesz bynajmniej pomoc masz na zawołanie
U nas już do domu mieliśmy iść i przy 4 dniu zoltaczka wyszła
Ja też ( juz kiedyś wam pisałam) chciałam dać polskie imię łatwe dla anglikow. I co wyszło? Każdy anglik mówi kejdża haha
Dziś byłyśmy na zajęciach dla polskich dzieci i mam. Kaja wniebowzietai wszystkim dzieciom buziaczki dawała. Calusna mi się zrobiła
Weridiana, Penelope lubią tę wiadomość
-
Weridiana. Ja rocznikowo też już 37, kończę w październiku. Zaraz czas zabierać się za drugie dziecko
o sobie mówię oczywiście
Weridiana wrote:Plumb , no to ja już starszyzna hi hi , ja mam 37lat
Penelope rzeczywiście to imię zobowiązujeładnie brzmi
ja tez będę się głowic, bo z kolei chciałabym aby było znane lub łatwe do wymowienia w PL i UK, takie troszkę international
xxxWeridiana lubi tę wiadomość
-
Penelope, jaki fajny avatar! To pochwal sie wiecej synkiem jesli mozesz
lepiej sie czujecie?
Ja wyrzucam pieluchy w woreczku do smieci. Malo ekologicznie, ale co innego robic. Wiem, ze sprzedaja takie specjane pojemniki na pieluchy, ale troche szkoda bylo mi na to pieniedzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:13
aniafk lubi tę wiadomość