X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kartkę do wpisania aby zarejestrować kaje. Jeśli go nie będzie w systemie to na miejscu zawsze możesz wypisać i od razu was przyjmą.
    I Hv tylko się pyta za każdym razem jak się czuje. Jak ok to ok...

Penelope melduj się nam? Juz jesteś w szpitalu?

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby takie ich przeznaczenie haha :D oj aniafk :D

ja zapisywałam całą czwórkę, normalnie wypisałam kartę, że rejestruję małą w przychodni
    do poprzedniego domu przychodziły listy ponaglające, aby z czerwoną książeczką i formą przyjść dziecko zarejestrować
    i choć nie była zarejestrowana, na wizytę u GP się stawiłam i nikt nic nie mówił
    (chciałam zapisać ją do nowej, a starą olać, ale nie miałam potwierdzenia nowego adresu i musiałam jechać do starej przychodni)

ja bym małą dała do jej sypialni do łóżeczka ale mi się kurna nie chce dygać do niej w nocy :)
    tak to w półśnie ją karmię w łóżku i się nie wybudzam za bardzo
    może jak zacznie przesypiać
    mam wielką nadzieję, że zacznie już wkrótce :D
    synuś nigdy nie spał z nami w łóżku, a młoda proszę jak nas sobie wyszkoliła

czy któraś z was wyrabiała rezydenturę tymczasową?
    możecie podpowiedzieć? chcę się starać o nią

Kambel uwielbiam patrzeć na tą Twoja psotnicę, nie wiem czy grzeczna ale wygląda jakby miała małe chochliki w oczach :D taka słodka rozrabiara

Penelope przesłodkie łóżeczko, aż ciężko uwierzyć, że wkrótce będzie jeszcze słodsze ze swoim małym lokatorem :D powodzenia
    oby gładko poszło :**

mój pierwszy okres trwa już hmm 10 dni, a trzy ostatnie jakbym się miała wykrwawić, jutro mam wizyte u GP, no ludzie ile można
    jak w tym kawale o kobietach, "nie ufam czemuś co krwawi tydzień i nie zdycha"

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obczajcie :D
    pościel
    http://www.ebay.co.uk/itm/321548224374?_trksid=p2060778.m1438.l2649&var=510437291279&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Północy zaczęły się skurcze i do szpitala pojechaliśmy o 3. Postęp był bardzo wolny i po 4 godzinach miałam tylko 1 cm rozwarcia. Myślałam że zwariuje z bólu. Dopiero godzinę temu miałam 4 cm i wreszcie dali mi Epidural. Nobla dla wynalazcy !!!!!! Ja naprawdę myślałam że zejde, jak dla mnie ból był koszmarny, teraz siedzę, gadam na telefonie i czekamy na dalsze rozwarcie :) Boże jak dobrze ze juz nie boli, pod niebiosa wychwalac będę Epidural. Dla mnie te 15 godzin to był koszmar!!!!

ap1526, ell, kambel, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nieźle tam wojujesz już :)
    kapryśne te bobasy
    oszaleć idzie nie mogąc nic przewidzieć

życzę Ci z całego serca żeby pięknie poszło
    żeby rozwarcie postępowało,
    z drugim już pójdzie szybciej haha :D

tak czy siak już blisko :D
    jesteś na mecie hehe :*
    trzymam kciuki

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to juz chyba niedlugo, Penelope! Super :) Ja przed porodem naczytalam sie o naturalnych porodach itp. Wiec odmowilam epiduralu lol mialam tylko gas&air. Sama nie wiem czy bylo to warte, ale tym razem tez tak planuje (a nadal nie wiem.czy jest to warte ;)

201506044965.png201302141778.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Penelope super wieści :) oby reszta szybciej poszła :) widać synuś sam wolał wyjść niż być wyciągany na siłę :)
    U mnie na epidural było za późno niestety :)
    Albo już jest po :) hi hi po 3 h mógł być duży postęp :)

Z resztą za chwilę będziesz juz tulic maleństwo :)

Ap kaja jest grzeczna ale broic tez lubi jak ja mówię oj nie wolno a ona patrzy zrobi swój piękny uśmiech i broi dalej :)

Ja jak dostałam okres juz na implancie trwał 3 tyg fakt Raz poleciało raz plamilo ale myślałam że nigdy się nie skończy

Ja tez tak mówiłam jak kaja będzie nocki przesypiac to do łóżeczka. Fakt ładnie w nim śpi ale jak się rozbudzi to już do zabawy a tak jak śpi z nami i się kręci to szybko dydus i śpi dalej. I nadal wstaje w nocy na butle... Z resztą raz nie chciało by mi się do niej wstawać tak co chwila i chodzić obok do pokoju a dwa dobrze mi z nią :) nawet mój m się przyzwyczail i wie ze nie ma się rozpychac :)

Weridiana lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wybieralyscie jakieś specjalne pozycje do rodzenia, np. W wannie lub krzesło. ..i jak z nacinaniem? Ja w Polsce nie miałam wyboru ( no ale było to dobre 10 lat temu).
    XXX

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu nienacinaja (czytlam ze to zbedna ingerencja w cialo kobiety ) wiec albo pekniesz albo nie , nacinaja tylko w ciezkich przypadkach :)

ja chcialam w wodzie ale to byly tylko plany :) niestety bylam podpieta pod ktg caly porod I lezalam . I wygodnie mi bylo :) po 15 min na pilce wolalam wrocic do lozka :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel pamiętam , ze dla mnie bardzo wygodnie było siedzieć na toalecie.:-) wtedy myślałam że powinny być takie specjalne krzesła do rodzenia. Czytałam ze tutaj takie mają ale ciekawa jestem czy któraś z was miała takie doświadczenie?
    Dla mnie leżenie było strasznie niewygodne, no i standardowo nacięcie (a później 3 miesiące nie mogłam usiąść, makabra , z ketonalem co 6godzin) to była jednak Polska , tu nastawiam się bardziej pozytywnie :-)
    Dzięki za info :-)
    xxx

1usasg185gkausx0.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma rodziła właśnie w przysiadzie i bardzo chwalila sobie

Weridiana lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J Od 15 stej mam ciągle 4 cm, za dwie godziny kolejne badanie. Nie ma pewności że do rana urodzę. Trochę śpię. Dwie godziny temu wymiotowałam, tak nagle że ledwo z pojemnikiem dobiegli. Rwało mnie niemiłosiernie. Potem zasnęłam. Czemu ja???? No tak, a czemu nie ja...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell my klucze mamy dostać 28 lutego ale obecne mieszkanie oddajemy 20 marca a Piotrka do nowej szkoły zapisałam od 10 więc trochę potrwa to przeprowadzanie. Fakt faktem przenosimy 5 lat z jednego miasta do drugiego - to musi potrwać.

Ja popękałam przy obu porodach, pierwszego gojenia nie pamiętam ale teraz po 5 dniach już nic nie czułam.

Właśnie w szpitalu dostałam list, który kazano mi do przychodni dostarczyć i czekać do 6 tygodnia aż mnie zaproszą na wizytę. Położne radziły właśnie zabrać dziecko na tą wizytę. Podejrzewam, że wizyta będzie antykoncepcyjna.
    Na razie zaproszenia nie dostałam wiec czekam i mam nadzieję, że Adam już figuruje na liście pacjentów.

A jak jest ze szczepieniami, sama muszę się upomnieć czy mnie znajdą?
    Pierwszą szczepionkę chciałabym zaliczyć jeszcze w tej przychodni.
    Penelope współczuję ale już bliżej końca jesteś.

Kurde mnie tak poważnie to bolało 20 minut i nie wiem czy przeżyłabym więcej.

Weridiana, Penelope, ell lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope Trzymam kciuki,
    mam nadzieję że po takim ciężkim porodzie będzie łatwiej potem tzn. Dochodzenie do siebie, pielęgnacja maleństwa itd.

1usasg185gkausx0.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 1:28 po 26 i pół godzinach próby urodzenia przez cc przyszedł na świat mój Syn. Nadal bezimienny. Pomimo że na końcu okazałości ze trzeba cc, że pobierano mu krew z główki jeszcze w łonie, bo tętno miał 180, że ja prawie już się wylaczalam ale byłam zadowolona że już Go wyciąga. Jak usłyszałam najpierw płacz to się popłakaliśmy z mężem. Waga 3.650, długości tu nie mierzą.

aniafk, kambel, Weridiana, ell, ap1526, Carola55, Plumb80 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope moje gratulacje :)
    To cie synuś wyneczyl ale najważniejsze że już po wszystkim :)

Spokojnie kai tez krew z główki pobierali :) nic jej nie było nawet śladu po tym pobraniu

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że ja jeszcze nie przystawiałam do piersi, mm też nie nie podali. On jest cały czas skóra do skory bo był chłodny. I cały czas śpi. Już będzie 4 godziny. Polozne każą czekać aż się obudzi

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratuluję serdecznie !!!
    Jak synek zglodnieje to się obudzi :-)
    Strasznie się cieszę :-)
    Odpoczywajcie, a ja muszę się zbierać do pracy
    xxx

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Penelope!!! I wreszcie po wszystkim :) ja zaraz po narodzinach przystawilam synka do piersi I z pol godziny rozgladal sie po swiecie, bo urodzil sie bardzo ozywiony, ale jak juz usnal to spal 10 godzin a ja zamiast spac tez to sprawdzalam czy oddycha ;). Twoj synek jest bardzo zmeczony, ale bez obaw, wkrotce bedzie budzil sie az za czesto.

Weridina, u mnie tez nie nacinali i panowala dowolnosc pozycji, chociaz o takich krzeslach nigdy nie slyszalam. Ja chcialam w wodzie I bardzo pozytywnie wspominam, bo choc brzmi dziwnie, woda zadzialala przeciwbolowo na mnie.

U mnie wysylali zawiadomienia o szczepieniach, ale na ostatnie umowilam sie sama, bo zalezalo mi na konkretnym terminie I nie bylo z tym problemow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 08:44

Penelope, aniafk, Weridiana lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczepienie dostawałam kartki poczta. Ale raz myślałam że nie przyjdzie i sama umowilam.
    Penelope tak jak ell napisała synuś na pewno jest bardzo zmęczony w końcu to nie tylko wysiłek dla nas ale również dla dzieci. I jak będzie głodny na pewno wstanie :) jemu wystarczy kilka kropel i juz brzusio będzie najedzone.

Ja Kai nie mogłam karmić przez 12 h podawali jej glukoze, później mi pozwolili przystawi, a w międzyczasie ściągać mleko do kubeczkow.

Penelope temp będą mu sprawdzać i jeśli będzie za niska / za wysoka na pewno was zostawia w Szpitalu, pamiętam bo jedna dziewczyna z łóżka na przeciw tak miała. Juz miała iść do domu a tu okazało się ze dziecko ma za niską temperaturę ale wyszła na następny dzień.

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ