Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
alkak ach ci faceci.....ja mojemu tłumaczyłam,że niech lepiej sie zamknie, bo jak on ma kaca to nie jest w stanie nic zrobić nie?? no to w ciązy to tak jak mieć kaca przez kilka tygodni...czasami ci facec mogli by stanąć w naszych butach to by zobaczyli jak to jest być mega maszyną- od wszystkiego
no
leniutka no to pięknie!! mam nadzieję,że już jesteś troszkę spokojniejsza
ja już tak od godziny na nogach....panowie przyjechali wymieniać nam drzwi wejściowe i ten daszek nad drzwiami więc się tłuką i tłuką. ale przynajmniej na zimę będę miała nowe plastikowe:P drzwi
kropka- nie mam jeszcze daty, a tak bym chciaław środę ide na usg i będe się już domagać, bo ostatnie kilka dni były bardzo ciężkie. spanie już to wymóg na miarę cudu....coraz częściej mam skurcze macicy więc czekam.....ach....
a co do puchnięcia to alkak ma rację- idz do lekarza i niech zbadają bo własnie to jeden z objawów zatrucia. lepiej zbadać niż się męczyć. może soli za dużo? czasami ponoć tez dieta własnie bez soli pomaga jak mocz wychodzi ok.
widzisz ja przy bliźniakach mam tylko leciutko palce u rąk opuchnięte- ale to czasami w lato z gorąca mam gorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2013, 10:32
alkak12 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny jestem jakaś nienormalna....piwa mi się chce!!! jak widzę piwo męża to dostaje kota.....ja nigdy piwa nie lubiłam, bo gożkie a teraz jest pyyszne
chyba kupie sobie bezalkoholowe bo oszaleję....nie wiem co to...strasznie gazowanego też mi się chce i ciągle bym piła, ale nic nie smakuje...już mi odbija
-
Dziewczyny byłam już u GP, mówiłam midwife i mojemu lekarzowi - mocz wychodzi mi ok. Ja przytyłam już 22 kilo, więc myślę, że przez dodatkowe kilogramy, moje stópki cierpią
Ula myślę, że nawet pół szklanki piwa nie zaszkodzi. Ja już kilka razy podpijałam mężowi piwko i kilka łyków winaPoza tym u mnie na anenatal class położna sama mówiła, by wypić sobie kieliszek wina codziennie, że to na pewno nie zaszkodzi - oczywiście uważam to za przesadę. A jak organizm się domaga, to znaczy że czegoś brakuje - na zdrowie więc ;}
mychowe, Ulala lubią tę wiadomość
-
no tak łyczki brałam od męża, bo normalnie trzęsie mnie jak widze. a ja piwa samego nigdy nie lubiłam...ta goryczka....a teraz to własnie takie gorzkie pycha
myślałam,że to może gazowane, ale kupiłam sobie gazowane picie i za słodkie.... kto by pomyślał,że dziewuchom będzie sie chciało piwa
zamontowali nam te nowe drzwi i ten daszek- to się śmieję,że mam teraz grecki pałacte kolumny to jak na greckiej arenie
kropka no ale przynajmniej sprawdziłaś co i jakja musiałabym sie zważyć ile to oststnio mi przybrało. w końcu teraz jest najszybszy okres wzrostu
-
Dzis poczulam sie wspaniale:)
Nie wiem czy to koniec mdlosci, ale nie pojawily sie caly dzien, zadne zapachy mi nie przeszkadzaly, moglam w koncu cos ugotowac.. W koncu bede mogla zaczac jesc zdrowo, bo wczesniej mnie wszystko obrzydzalo co zdrowe..
Ale dalej sie wzruszam i mam realistyczne sny.. no i podobno gadam przez sen.
No i te gazy. okropnosc. Budze siebie i meza nad ranem
Kropka lubi tę wiadomość
-
mychowe z gazami sie zgadzam....teraz to dopiero są gazy
jeszcze jak biorę żelazo to hohoh
ja na poczatku byłam zdolna jeść właśnie wszytko co niezdrowe, ale mówię dziecko jeszcze ciągnie z ciałka żółtego więc sie tak nie martwiłam. ale za to teraz mam uraz do frytek bo jadłam jak mnie muliło i teraz nie ruszam.
co do wzruszania do ja nie, ale tak od 2 tyg jestem bardziej drażliwa- nawet miauczenie kota doprowadza mnie do szewskiej pasji....
z suwaczkami cos się dzieje,,,,a raczej stawiałabym na przeglądarki bo to nie tylko na owu...może coś kombinują z plikami czy cuś...
kropka- no tak w sumie to gotowa jestem. torby spakowane czekają tylko na wyjazd. dzisiaj przyszła mi pościel z pl która tylko wypiorę i wyprasuje- a tak to wszytko zrobione. jak czegoś zapomniałam to z pierdółek które można juz kupic po narodzinach jak krem na spacer.
ostatnio nie mogłam sie oprzeć i kupiłam takie same dwie sukienusiepowiedziałam sobie,że nie chce ich ubierać identycznie ale czasami pewno ubiorę dla podkreślenia że bliźnaczki jednak
kurcze jakie to nadal nierealne że to będą dwie??? dwie na raz??
mychowe lubi tę wiadomość
-
kropka a ty jak ze wszystkim stoisz?? bo to chyba my jesteśmy następne w kolejce co??
-
Ula ja bym chyba była przerażona mając dwie pociechy na raz, jak jedną nakarmisz, to zaraz trzeba drugą się zająć - a kiedy tu spać i odpocząć?
Ja w sumie już gotowa, kilka pierdółek mi tylko zostało. Jedynie z praniem i prasowaniem czekam aż pójdę na macierzyński, chciałabym się tym delektować i robić to z przyjemnością a teraz w weekendy mi się nie chce. Liczę więc, że maleństwo mi nie zrobi na złość i nie wyjdzie przed czasem -
Dziewczyny, a widzialyscie wlasnie jakis krem do twarzy dla Maluszków, bo juz chlodno i zimny wiatr wieje? Uzylismy ten Krem na kazda pogode z Nivea, ale Rosie krostek na buzi dostala i go wyrzucilam. Slyszalyscie o jakims, ktory moge tutaj kupic? Szukalam w Boots i nic znalezc nie moge
-
xcarolinex no własnie tak też myślę co by tu kupić. oni mogą nie mieć, bo oni tutaj nie mają takich zim, a znając ich podejście to pewno niczym nie smarują. ale znalazłam-jedno w bootsie :)Weleda Baby Calendula Weather Protection Cream - chroni przed zimnem i wiatrem.
http://www.boots.com/en/Weleda-Baby-Calendula-Weather-Protection-Cream-1-x-30ml_984270/
Kropka powiem ci,że jakbym zostawiła prasowanie na koniec, to bym nie dała rady. jak za długo stoisz to nogi puchną, a na siedząco to juz brzuch przeszkadza...i tak zostanie mi do wyprasowania pościel co własnie piorę, ale to już pikuś w porównaniu z tymi ciuchami co przerobiłam
a kropka ja będę dążyła do tego,żeby jadły w tym samym czasie,a nie własnie jedna a za godzinę druga...na początku będzie mama przez miesiąc więc będzie walka o jednolite karmienie,żebym miała łatwiej jak juz pojedzie.
dziewczyny tak mnie małe gady ciśną, jakby mi ktoś żebra i mostek imadłem ściskał....w srode w koncu lekarz to mu powiem,żeby sie streszczał bo ja nie wiem czy tak dam rade do 38 tyg..
-
Xcarolinex ja też się zastanawiałam nad kremem, bo też żadnego nie widziałam, nawet nie widziałam tego co Ula podała linka. Dziwny to kraj ;)A jak Rosalia się miewa, kurczę już trzy tyg minęło, ale ten czas leci
Ula współczuje bólu. Ja mam bardzo nisko brzuch, więc maleństwo nie dosięga moich żeber, więc nawet nie wiem co to za ból. Trzymaj się jakoś, już bardzo mało zostało, chociaż każdy dzień to wyzwanieJestem ciekawa, na kiedy wyznaczą Ci termin.
Ulala lubi tę wiadomość
-
Ulala, mnie tez cisnie, choc tylko jedno malenstwo nosze. Dzisiaj w nocy chyba 3 razy obudzilam sie z bulu, a rano prawie plakalam, tak mnie pleacy i zebra bolaly.
Bylam u phiso dzis zonu to mi troche babka rozmasowala, jeszcze raz ide w nastepnym tygodniu.
Jakby tego bylo malo, to ostatnio dostalam pare kopniakow w pechez, myslalam, ze sie posikam, tam gdzie stalam.
Robilyscie zakupy w polskich aptekach internetowych. Ja jakisz czas temu zamowilam pare polskich kosmetykow od nich.
http://twojaapteka.co.uk