Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie slyszalam o takich papierach o jakich Stinka napisala, mi w lutym minie 5 lat jak tu jestem,moj maz prawie 6, a od ponad roku mamy kredyt na dom,wiec nie powinnismy miec problemu. Kto pracuje i zarabia, a nie jest na zasilkach nie powinien miec problemow.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi one przyszly po moim pierwszym USG w 12 tygodniu, wiec moze do Ciebie mychowe tez przyjda. My od 3 lat splacamy kredyt na dom juz. Tam bylo napisane, ze jesli nie jestes dluzej niz 12 miesiecy i nie masz Ubezpieczenia Uni Europejskiej to wtedy placisz z kieszeni. Jesli masz ta karte ubezpieczeniowa to wysylaja fakturke do Polski i NFZ za to placi. Jesli sie pracuje w UK na czarno albo przyjechalo tylko urodzic i liczyc na benyfity to cienko to widze dla tych osob. A niestety takich tu nie malo i nie mowie tylko o Polakach.

8599gov35hcg7r21.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie malo takich osob. Niech sie boja Ci, ktorych to dotyczy ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe możliwe,ze już przechodzi- albo chwilowa poprawa ;) ja sobie specjalnie kupiłam angel sound żeby słuchać serduszka i czasami do tej pory słucham- dużo uspokaja.

stinka- oddychamy :D cięzko jest, czasami ma się ochotę rozszarpać no ale cóż...dobrze to było pokazane w filmie 'sex w wielkim miescie' ze nawet kobiety, które pragnęły dzieci, kochają je- też mają słabsze dni

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala,ale myslisz, ze moglabym juz cos uslyszec? Nie jest za wczesnie? To dopiero 10 tydzien nieskonczony.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wlasnie poczytalm o tych urzadzeniach i te lepszej jakosci juz w 8 tygodniu wychwytuja serduszko dzidzi! :) Ja wlasnie biduje jeden na ebay.

8599gov35hcg7r21.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie angel sound słuchałam od tego tygodnia co ty jesteś :) wiadomo trzeba być opanowanym i nie panikować jak nie znajdziesz bo małe czasami ucieka.
    dużo oliwki lub żelu. ja używałam bio oil do słuchania. a i pa poczatku pomaga jak na leżąco uniesiesz biodra, wtedy zarodek jest bardziej wykrywalny. i szukamy baardzo nisko- tak na lini włosów. ja pierwszy raz szukałam chyba z20 min ale w końcu się udało :d od razu słychać,że to szybciutkie bicie serca,a nie tętnica brzuszna

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory dokladnie Stinka? lol :D
    Podalabys marke? Prosze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 18:11

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze u Ciebie troche inaczej Ulala,bo masz dwie kobitki w srodku, moze dlatego latwiej je bylo znalezc,albo..nie wiem...

Wiecie co,troche zaczynam sie martwic,bo jak bylam przedwczoraj u GP i jak wykryla, ze mam infekcje pecherza moczowego, to powiedziala, ze moze poszukac serduszka na takim sprzecie jaki jest na ebayu, ten drozszy co sprzedaja za ponad 30,ale z 5 minut szukala i nie znalazla... :( Kazalmi sie nie martwic i powiedziala,ze albo jest za wczesnie, albo akurat nie mogla znalezc w tym momencie.

Juz raz niestety przezylam ciaze obumarla..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 18:12

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie napisali jakie marki :(
    Mysle, ze duzo zalezy od naszj budowy. Wiadomo, ze u szczuplych dziewczyn latwiej wychwycic. No ale dzidzi lubi czasem sie schowac. Ja pamietaj w pierwszej ciazy w 20 tygodniu nie mogla znalesc serduszka to malo zawalu nie dostalam! Dopiero gdzies z boku zlapalo!
    Mychowe kochana nie nabijaj sobie glowy niepotrzebnie.Wiem, wiem latwo mowic ale stres tez dzidzi szkodzi. Buziaki xxx

mychowe lubi tę wiadomość

8599gov35hcg7r21.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Stinka. Pocieszam sie, ze przez moje walki tluszczu nie tak szybko uslysze to serduszko,bo szczupla nie jestem ;) 18 dni zostalo:)
    wiec nie wiem czy jest sens kupowania tego dopplera.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe nie stresuj się kochana, musi być dobrze. A na usłyszenie serduszka, było może za wcześnie. Trzymam kciuki za Ciebie i staraj się myśleć pozytywnie :)

mychowe lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka wrote:
    Dziewczynki ja skonczylam 12 tydzien i wszystkie mdlosci mi przeszly! Mam nadzieje, ze nie wroca i Wam tez tego szybko zycze.
    Nie wiem czy ten temat byl juz poruszany, ale czy dostalyscie list ze szpitala zeby dostarczyc Counicl tax i tenancy agreement i zeby bylo tam wasze nazwisko zeby udowodnic, ze jest sie w UK co najmniej 12 miesiecy? Ja mieszkam tu juz ponad 8 lat i urodzilam tutaj dziecko 2 lata temu a tu takie cos... Chociaz z drugiej strony slyszalam, ze sie wzieli za imigracje itp.
    My jestes my w uni, wiec nie jestesmy emigrantsmi. Jak mieszkasz w Uk tak dlugo to nie powinno byc z niczym problemu.
    Ja pamietam jeszcze przed unia, jak staralam sie o NI trzeba bylo cala teczke dokumetow przedstawic, teraz chyba bez problemu takie rzeczy sie zalatwia. Poza tym tak jak pisala chyba Kropka, jesli chociaz jedno z was pracuje( legalnie) to kwestia papierka.

Q82doi09kub0318v3.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, ze nie bedzie u mnie z tym problemu tylko ciekawa bylam czy we wszystkich szpitalach to sprawdzaja.

8599gov35hcg7r21.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w szpitalu... przez przypadek znalezli w moczu Rosie E Coli... w czwartek bylam u GP ze wzgledu na katar Rosie a ten wyslal nas na oddzial dzieciecy - 9 godzin czekania, wszystko ok tylko znalezli cos w moczu jak testowali na oddziale a wyniki z laboratorium negatywne, wiec odeslali nas do domu. Wczoraj o 17 zadzwonili, ze musimy wrocic do szpitala, aby dodatkowo zbadac mocz. No i okazalo sie, ze to E Coli. Na szczescie tylko w moczu. Jutro popoludniu lub we wtorek rano bedzie reszta wynikow. Jesli beda ok, to nie beda juz podawac antybiotykow, jesli cos tam znajda to kolejne 3 dni w szpitalu. Najgorsze jest to, ze oni powinni to zbadacjak Rosie sie urodzila, bo mialam zielone wodg i dlatego Rosie to zlapala.banda idiotow, wiecie ci juz brak mi slow na tych lekarzy.. w czwartek czekalismy 9 godzin, zeby odeslali nas do domu i zostalismy wypisani o 1:30 w nocy! Moj S jutro zamierza isc i zlozyc skarge - jak wylowywali mi porod to przez 12h nic mi nie podali, bo nie,na oddziale poporodowym opieka do du*py i wczoraj tez dlugo czekalismy. Mam nadzieje, ze tksie szybko skonczy i we wtorek bedziemy w domu :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,

Jesli chodzi o dokumenty to nie domagali sie niczego na zadnej wizycie ode mnie - jedyne co to ID trzeba przyniesc na pierwszy scan w 12 tygodniu - ale to chyba standard, bo kazda babke na recepcji pytali o to.
    Pierwsze slysze, ze o jakies inne dokumenty sie domagaja.... hmmm.

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex jak Ci idzie karmienie, nadal odciagasz pokarm dla malej.
    Ja mialam podobny problem z moim malym, ma teraz 12 dni ( musze uaktualnic suwaczek) ale w tamtym tygodniu przelamalam zla passe I karmie piersia, z tym ze uzywam silikonowej oslonki, pokarm odciagam jak wiem ze bed potrzebowac na pozniej, zebym mogla isc spokojnie do sklepu czy do lekarza.

Q82doi09kub0318v3.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella nadal odciagam, juz nie mialam sily orzystawiac Malej do piersi a z nakladkami tez nam nie poszlo. W ciagu dnia je moje mleko, w nocy Aptamil. Po jim jest bardziej syta no i pobudka co 3 godz zamiast co godzinke czy dwie. Okolo 14. dnia po porodzie wogole nie mialam mleka a tu wczoraj juz na szczescie wtocilo :) Fakt, wygodnie z odciaganym jest, u nas Tatus karmi czesto w ciagu dnia :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki masz laktator ?

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex doczytalam i mam nadzieje ze z Mala juz lepiej.tu tez tak jest ze opieka po porodowa to podobno koszmar.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ