Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie slyszalam o takich papierach o jakich Stinka napisala, mi w lutym minie 5 lat jak tu jestem,moj maz prawie 6, a od ponad roku mamy kredyt na dom,wiec nie powinnismy miec problemu. Kto pracuje i zarabia, a nie jest na zasilkach nie powinien miec problemow.
-
Mi one przyszly po moim pierwszym USG w 12 tygodniu, wiec moze do Ciebie mychowe tez przyjda. My od 3 lat splacamy kredyt na dom juz. Tam bylo napisane, ze jesli nie jestes dluzej niz 12 miesiecy i nie masz Ubezpieczenia Uni Europejskiej to wtedy placisz z kieszeni. Jesli masz ta karte ubezpieczeniowa to wysylaja fakturke do Polski i NFZ za to placi. Jesli sie pracuje w UK na czarno albo przyjechalo tylko urodzic i liczyc na benyfity to cienko to widze dla tych osob. A niestety takich tu nie malo i nie mowie tylko o Polakach.
-
mychowe możliwe,ze już przechodzi- albo chwilowa poprawa
ja sobie specjalnie kupiłam angel sound żeby słuchać serduszka i czasami do tej pory słucham- dużo uspokaja.
stinka- oddychamycięzko jest, czasami ma się ochotę rozszarpać no ale cóż...dobrze to było pokazane w filmie 'sex w wielkim miescie' ze nawet kobiety, które pragnęły dzieci, kochają je- też mają słabsze dni
-
ja własnie angel sound słuchałam od tego tygodnia co ty jesteś
wiadomo trzeba być opanowanym i nie panikować jak nie znajdziesz bo małe czasami ucieka.
dużo oliwki lub żelu. ja używałam bio oil do słuchania. a i pa poczatku pomaga jak na leżąco uniesiesz biodra, wtedy zarodek jest bardziej wykrywalny. i szukamy baardzo nisko- tak na lini włosów. ja pierwszy raz szukałam chyba z20 min ale w końcu się udało :d od razu słychać,że to szybciutkie bicie serca,a nie tętnica brzuszna -
Moze u Ciebie troche inaczej Ulala,bo masz dwie kobitki w srodku, moze dlatego latwiej je bylo znalezc,albo..nie wiem...
Wiecie co,troche zaczynam sie martwic,bo jak bylam przedwczoraj u GP i jak wykryla, ze mam infekcje pecherza moczowego, to powiedziala, ze moze poszukac serduszka na takim sprzecie jaki jest na ebayu, ten drozszy co sprzedaja za ponad 30,ale z 5 minut szukala i nie znalazla...Kazalmi sie nie martwic i powiedziala,ze albo jest za wczesnie, albo akurat nie mogla znalezc w tym momencie.
Juz raz niestety przezylam ciaze obumarla..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 18:12
-
No niestety nie napisali jakie marki
Mysle, ze duzo zalezy od naszj budowy. Wiadomo, ze u szczuplych dziewczyn latwiej wychwycic. No ale dzidzi lubi czasem sie schowac. Ja pamietaj w pierwszej ciazy w 20 tygodniu nie mogla znalesc serduszka to malo zawalu nie dostalam! Dopiero gdzies z boku zlapalo!
Mychowe kochana nie nabijaj sobie glowy niepotrzebnie.Wiem, wiem latwo mowic ale stres tez dzidzi szkodzi. Buziaki xxxmychowe lubi tę wiadomość
-
Stinka wrote:Dziewczynki ja skonczylam 12 tydzien i wszystkie mdlosci mi przeszly! Mam nadzieje, ze nie wroca i Wam tez tego szybko zycze.
Nie wiem czy ten temat byl juz poruszany, ale czy dostalyscie list ze szpitala zeby dostarczyc Counicl tax i tenancy agreement i zeby bylo tam wasze nazwisko zeby udowodnic, ze jest sie w UK co najmniej 12 miesiecy? Ja mieszkam tu juz ponad 8 lat i urodzilam tutaj dziecko 2 lata temu a tu takie cos... Chociaz z drugiej strony slyszalam, ze sie wzieli za imigracje itp.
Ja pamietam jeszcze przed unia, jak staralam sie o NI trzeba bylo cala teczke dokumetow przedstawic, teraz chyba bez problemu takie rzeczy sie zalatwia. Poza tym tak jak pisala chyba Kropka, jesli chociaz jedno z was pracuje( legalnie) to kwestia papierka.
-
A my w szpitalu... przez przypadek znalezli w moczu Rosie E Coli... w czwartek bylam u GP ze wzgledu na katar Rosie a ten wyslal nas na oddzial dzieciecy - 9 godzin czekania, wszystko ok tylko znalezli cos w moczu jak testowali na oddziale a wyniki z laboratorium negatywne, wiec odeslali nas do domu. Wczoraj o 17 zadzwonili, ze musimy wrocic do szpitala, aby dodatkowo zbadac mocz. No i okazalo sie, ze to E Coli. Na szczescie tylko w moczu. Jutro popoludniu lub we wtorek rano bedzie reszta wynikow. Jesli beda ok, to nie beda juz podawac antybiotykow, jesli cos tam znajda to kolejne 3 dni w szpitalu. Najgorsze jest to, ze oni powinni to zbadacjak Rosie sie urodzila, bo mialam zielone wodg i dlatego Rosie to zlapala.banda idiotow, wiecie ci juz brak mi slow na tych lekarzy.. w czwartek czekalismy 9 godzin, zeby odeslali nas do domu i zostalismy wypisani o 1:30 w nocy! Moj S jutro zamierza isc i zlozyc skarge - jak wylowywali mi porod to przez 12h nic mi nie podali, bo nie,na oddziale poporodowym opieka do du*py i wczoraj tez dlugo czekalismy. Mam nadzieje, ze tksie szybko skonczy i we wtorek bedziemy w domu
-
czesc,
Jesli chodzi o dokumenty to nie domagali sie niczego na zadnej wizycie ode mnie - jedyne co to ID trzeba przyniesc na pierwszy scan w 12 tygodniu - ale to chyba standard, bo kazda babke na recepcji pytali o to.
Pierwsze slysze, ze o jakies inne dokumenty sie domagaja.... hmmm.
-
Xcarolinex jak Ci idzie karmienie, nadal odciagasz pokarm dla malej.
Ja mialam podobny problem z moim malym, ma teraz 12 dni ( musze uaktualnic suwaczek) ale w tamtym tygodniu przelamalam zla passe I karmie piersia, z tym ze uzywam silikonowej oslonki, pokarm odciagam jak wiem ze bed potrzebowac na pozniej, zebym mogla isc spokojnie do sklepu czy do lekarza. -
Ella nadal odciagam, juz nie mialam sily orzystawiac Malej do piersi a z nakladkami tez nam nie poszlo. W ciagu dnia je moje mleko, w nocy Aptamil. Po jim jest bardziej syta no i pobudka co 3 godz zamiast co godzinke czy dwie. Okolo 14. dnia po porodzie wogole nie mialam mleka a tu wczoraj juz na szczescie wtocilo
Fakt, wygodnie z odciaganym jest, u nas Tatus karmi czesto w ciagu dnia