X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie slyszalam o takich papierach o jakich Stinka napisala, mi w lutym minie 5 lat jak tu jestem,moj maz prawie 6, a od ponad roku mamy kredyt na dom,wiec nie powinnismy miec problemu. Kto pracuje i zarabia, a nie jest na zasilkach nie powinien miec problemow.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi one przyszly po moim pierwszym USG w 12 tygodniu, wiec moze do Ciebie mychowe tez przyjda. My od 3 lat splacamy kredyt na dom juz. Tam bylo napisane, ze jesli nie jestes dluzej niz 12 miesiecy i nie masz Ubezpieczenia Uni Europejskiej to wtedy placisz z kieszeni. Jesli masz ta karte ubezpieczeniowa to wysylaja fakturke do Polski i NFZ za to placi. Jesli sie pracuje w UK na czarno albo przyjechalo tylko urodzic i liczyc na benyfity to cienko to widze dla tych osob. A niestety takich tu nie malo i nie mowie tylko o Polakach.

8599gov35hcg7r21.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie malo takich osob. Niech sie boja Ci, ktorych to dotyczy ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe możliwe,ze już przechodzi- albo chwilowa poprawa ;) ja sobie specjalnie kupiłam angel sound żeby słuchać serduszka i czasami do tej pory słucham- dużo uspokaja.

stinka- oddychamy :D cięzko jest, czasami ma się ochotę rozszarpać no ale cóż...dobrze to było pokazane w filmie 'sex w wielkim miescie' ze nawet kobiety, które pragnęły dzieci, kochają je- też mają słabsze dni

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala,ale myslisz, ze moglabym juz cos uslyszec? Nie jest za wczesnie? To dopiero 10 tydzien nieskonczony.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wlasnie poczytalm o tych urzadzeniach i te lepszej jakosci juz w 8 tygodniu wychwytuja serduszko dzidzi! :) Ja wlasnie biduje jeden na ebay.

8599gov35hcg7r21.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie angel sound słuchałam od tego tygodnia co ty jesteś :) wiadomo trzeba być opanowanym i nie panikować jak nie znajdziesz bo małe czasami ucieka.
    dużo oliwki lub żelu. ja używałam bio oil do słuchania. a i pa poczatku pomaga jak na leżąco uniesiesz biodra, wtedy zarodek jest bardziej wykrywalny. i szukamy baardzo nisko- tak na lini włosów. ja pierwszy raz szukałam chyba z20 min ale w końcu się udało :d od razu słychać,że to szybciutkie bicie serca,a nie tętnica brzuszna

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory dokladnie Stinka? lol :D
    Podalabys marke? Prosze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 18:11

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze u Ciebie troche inaczej Ulala,bo masz dwie kobitki w srodku, moze dlatego latwiej je bylo znalezc,albo..nie wiem...

Wiecie co,troche zaczynam sie martwic,bo jak bylam przedwczoraj u GP i jak wykryla, ze mam infekcje pecherza moczowego, to powiedziala, ze moze poszukac serduszka na takim sprzecie jaki jest na ebayu, ten drozszy co sprzedaja za ponad 30,ale z 5 minut szukala i nie znalazla... :( Kazalmi sie nie martwic i powiedziala,ze albo jest za wczesnie, albo akurat nie mogla znalezc w tym momencie.

Juz raz niestety przezylam ciaze obumarla..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 18:12

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie napisali jakie marki :(
    Mysle, ze duzo zalezy od naszj budowy. Wiadomo, ze u szczuplych dziewczyn latwiej wychwycic. No ale dzidzi lubi czasem sie schowac. Ja pamietaj w pierwszej ciazy w 20 tygodniu nie mogla znalesc serduszka to malo zawalu nie dostalam! Dopiero gdzies z boku zlapalo!
    Mychowe kochana nie nabijaj sobie glowy niepotrzebnie.Wiem, wiem latwo mowic ale stres tez dzidzi szkodzi. Buziaki xxx

mychowe lubi tę wiadomość

8599gov35hcg7r21.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Stinka. Pocieszam sie, ze przez moje walki tluszczu nie tak szybko uslysze to serduszko,bo szczupla nie jestem ;) 18 dni zostalo:)
    wiec nie wiem czy jest sens kupowania tego dopplera.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe nie stresuj się kochana, musi być dobrze. A na usłyszenie serduszka, było może za wcześnie. Trzymam kciuki za Ciebie i staraj się myśleć pozytywnie :)

mychowe lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka wrote:
    Dziewczynki ja skonczylam 12 tydzien i wszystkie mdlosci mi przeszly! Mam nadzieje, ze nie wroca i Wam tez tego szybko zycze.
    Nie wiem czy ten temat byl juz poruszany, ale czy dostalyscie list ze szpitala zeby dostarczyc Counicl tax i tenancy agreement i zeby bylo tam wasze nazwisko zeby udowodnic, ze jest sie w UK co najmniej 12 miesiecy? Ja mieszkam tu juz ponad 8 lat i urodzilam tutaj dziecko 2 lata temu a tu takie cos... Chociaz z drugiej strony slyszalam, ze sie wzieli za imigracje itp.
    My jestes my w uni, wiec nie jestesmy emigrantsmi. Jak mieszkasz w Uk tak dlugo to nie powinno byc z niczym problemu.
    Ja pamietam jeszcze przed unia, jak staralam sie o NI trzeba bylo cala teczke dokumetow przedstawic, teraz chyba bez problemu takie rzeczy sie zalatwia. Poza tym tak jak pisala chyba Kropka, jesli chociaz jedno z was pracuje( legalnie) to kwestia papierka.

Q82doi09kub0318v3.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, ze nie bedzie u mnie z tym problemu tylko ciekawa bylam czy we wszystkich szpitalach to sprawdzaja.

8599gov35hcg7r21.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w szpitalu... przez przypadek znalezli w moczu Rosie E Coli... w czwartek bylam u GP ze wzgledu na katar Rosie a ten wyslal nas na oddzial dzieciecy - 9 godzin czekania, wszystko ok tylko znalezli cos w moczu jak testowali na oddziale a wyniki z laboratorium negatywne, wiec odeslali nas do domu. Wczoraj o 17 zadzwonili, ze musimy wrocic do szpitala, aby dodatkowo zbadac mocz. No i okazalo sie, ze to E Coli. Na szczescie tylko w moczu. Jutro popoludniu lub we wtorek rano bedzie reszta wynikow. Jesli beda ok, to nie beda juz podawac antybiotykow, jesli cos tam znajda to kolejne 3 dni w szpitalu. Najgorsze jest to, ze oni powinni to zbadacjak Rosie sie urodzila, bo mialam zielone wodg i dlatego Rosie to zlapala.banda idiotow, wiecie ci juz brak mi slow na tych lekarzy.. w czwartek czekalismy 9 godzin, zeby odeslali nas do domu i zostalismy wypisani o 1:30 w nocy! Moj S jutro zamierza isc i zlozyc skarge - jak wylowywali mi porod to przez 12h nic mi nie podali, bo nie,na oddziale poporodowym opieka do du*py i wczoraj tez dlugo czekalismy. Mam nadzieje, ze tksie szybko skonczy i we wtorek bedziemy w domu :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,

Jesli chodzi o dokumenty to nie domagali sie niczego na zadnej wizycie ode mnie - jedyne co to ID trzeba przyniesc na pierwszy scan w 12 tygodniu - ale to chyba standard, bo kazda babke na recepcji pytali o to.
    Pierwsze slysze, ze o jakies inne dokumenty sie domagaja.... hmmm.

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex jak Ci idzie karmienie, nadal odciagasz pokarm dla malej.
    Ja mialam podobny problem z moim malym, ma teraz 12 dni ( musze uaktualnic suwaczek) ale w tamtym tygodniu przelamalam zla passe I karmie piersia, z tym ze uzywam silikonowej oslonki, pokarm odciagam jak wiem ze bed potrzebowac na pozniej, zebym mogla isc spokojnie do sklepu czy do lekarza.

Q82doi09kub0318v3.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella nadal odciagam, juz nie mialam sily orzystawiac Malej do piersi a z nakladkami tez nam nie poszlo. W ciagu dnia je moje mleko, w nocy Aptamil. Po jim jest bardziej syta no i pobudka co 3 godz zamiast co godzinke czy dwie. Okolo 14. dnia po porodzie wogole nie mialam mleka a tu wczoraj juz na szczescie wtocilo :) Fakt, wygodnie z odciaganym jest, u nas Tatus karmi czesto w ciagu dnia :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki masz laktator ?

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex doczytalam i mam nadzieje ze z Mala juz lepiej.tu tez tak jest ze opieka po porodowa to podobno koszmar.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ