X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, z Londynu.
    Dzisiaj po roku staran nareszcie dwie kreseczki.
    Pozdrawiam.

pati_zuzia, Weridiana, Kropka, ell, majeczka8, ap1526, Kika428, Plumb80, Asha, Kajtka, AsiaPoli lubią tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie, że tak obcesowo
    ale widziałyście ten filmik z porodu w aucie??!!
    ja pierdziu, to nie na moje nerwy
    poryczałam się przy samym oglądaniu

fajnie, że focie wrzucacie, miło i kolorowo się zrobiło, same piękności :D

może nieelegancko czasem z tymi opisami ale ja lubię szczegółowo, bo kto Ci prawdę powie? :) ja chciałam wiedzieć co mnie czeka :) a z tą główką w kanale, to bałam się tego uczucia najbardziej, no i go nie poznałam, w sumie wciąż nie wiem jak to jest urodzić, a tyle było bólu ;/
    niestety nie orientowałam się z krwią pępowinową szcegółowo, bo byłam przekonana, że to się wiąże z duzymi kosztami ;/

pati_zuzia, ell, Weridiana lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Wieeki mnie tu nie bylo :) ale czasu brak ostatnio . :) widze sporo nowych kolezanek przybylo :)
    mam nadzieje ze wszystkie dzieciaczki zdrowo rosna :)nie dam wszystkiego rady nadribic pewnie :)
    u nas kajka po malu drepta , coraz wiecej broi i mniej spi oczywiscie :) pozdrawiam i mam nadzieje ze znow wroce na forum codxiennie :)

ap1526, ell, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom ciekawe jak tam Aniafk i Penelope, dawno sie nie odzywały

Weridiana lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny sorki ze pisze ale chcialam zapytac czy ktoras z was wyjezdzala do Anglii z malym dzieckiem jesli tak to co trzeba zalatwic bo z Moim M chcemy wrocic do Anglii jak malenstwo sie urodzi i niewiemy co tam zalatwiac dzieki za odpowiedz dobranoc :)

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    u nas juz tydzień, trudno uwiezyc ze jeszcze w zeszly piatek Emma byla w brzuszku :-)
    Kupki zolte, nawal pokarmu pokonany, a maluszek przeslodki , nawet sie usmiecha przez sen.
    Ja jeszcze wygladam jakbym byla w ciazy , nogi jeszcze opuchniete , fakt ze mniej i brzuszek jak przy 5 miesiacu, no za szybko to nie pojdzie ale ogolnie czuje sie bardzo dobrze.
    W nastepnym tygodniu moja mama zabiera laure na wakacje do polski wiec zostane sama :-( tzn z męzem (pracujacym)

Misia wszystko zalezy, musisz miec gdzie mieszkac ,a z maluszkiem o wiele trudniej wynajac mieszkanie. Do tego praca no i opieka nad dzieckiem. Skoro juz bylas w gb ,to musisz sie orientowac w realiach. Ja dla dziecka zalatwilam lekarza i szkole bo byla juz starsza.. nie wiem czy sie nastawiasz na zasilki, tylko child benefit nie zalezy od dochodu no i radze go zapisac na Ciebie jesli nie bedziesz pracowac (liczy sie do emerytury)

Pozdrawiam was serdecznie i milusinskich :-D

pati_zuzia, ell lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1670a1f1c4cf.jpg

Plumb80, pati_zuzia, Kropka, ell, Aggusia21, ap1526 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana moje gratulacje :) Emma jest przesłodka. No i poród ekspresowy :) Ja w drugiej ciąży od pierwszego skurczu miałam tylko 3,5 h i córa wyszła ;P Niby fajnie szybko ale nie zdążyłam się do narastającego bólu przyzwyczaić i było mi cholernie ciężko, a ponieważ rodziłam w Polsce, to żadne znieczulenie mi się nie należało :/
    Oj Ap chyba rzeczywiście by z 6 kg było :O :D Na szczęście już nie muszę się martwić o to, bo już nie będzie więcej ;)
    Witam nową przyszłą mamusię Katiesz, spokojnej ciąży :)
    Ja ostatnio0 mniej tutaj zaglądam bo czasu brak, do tego nie wysypiam się, bo Victor robi sobie już o 5:00 pobudki, za jasno teraz w sypialni latem jest i dziecko wita dzień ze wschodem słońca wnet :O

Pozdrawiamy !!!!!

Weridiana, ap1526 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak to bedzie u mnie z tego co piszecie drugi porod szybciej, przy pierwszym dalam rade z gazem tylko mam nadzieje, ze i teraz a wlasciwie w grudniu sobie poradze :D przyjedzie moja siostra,zostanie ze straszym synkiem to moj maz bedzie znowu mogl uczestniczyc w porodzie, oby nie chcial mnie zostawic na parkingu jak ostatnio :D no ale powiedzmy ze mu wierze ze sprawdzal teren czy bezpiecznie :D
    Emma jest slodka, ja caly czas sie zatsanawiam czy MAksio bedzie poodbny do brata czy calkiem inny haha

Weridiana, ell, ap1526 lubią tę wiadomość

• Aggusia21 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) czy można do was dołączyć? widzę że większość z was ma już swoje maluszki przy sobie :) a u mnie dopiero początek :) 1 dziecko rodziłam w polsce w uk mieszkam dopiero 2,5 roku :) 2 lata starań o fasolke a teraz w końcu sie udało i jestem tak zestresowana czy wszystko bedzie dobrze że nie mam pojęcia od czego zacząć kiedy zadzwonić do przychodni żeby umówić sie na spotkanie z GP czy już czy może jeszcze za wcześnie?

Weridiana, pati_zuzia, ell, aniafk, Plumb80, ap1526 lubią tę wiadomość

Termin: 13.03.2017 Emilka
    Aniołek 12tc [*] 21.01.2013
    relgh371yuw2akcv.png
    wnidtv73cpivs7mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratuluje I zycze spokojnej ciazy :) mysle,ze juz spokojnie sie umowic, bo on w sumie zapisze Cie do poloznej I ona bedzie prowadzic Twoja ciaze wiec Gp jest takim jakby lacznikiem. Daj znac co I jak :)

• kambel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia moje gratki :) szybko zleci
    weridiana corcia sliczna :) tygodnie po 2 str brzuszka leca zdecydowanie szybciej niz w ciazy.

Plumb victor juz ma 8 zabkow ? Wow :) u nas nadal tylko 2 dolne jedynki a reszty ani widu ani slychu :)

Plumb80, Weridiana lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggusia21 ,
    Ja tez jestem nowa na fioletowej stronie. Mi test wyszedł pozytywny w 3tyg5d a następnego dnia juz byłam u GP. Tak jak wczesniej pisały dziewczyny GP wyśle tylko list do szpitala i juz potem midwife ma sie kontaktować. GP kazał tez wybrać szpital na spotkaniu i zbadał mi ciśnienie i to tyle.

Jestem teraz w 4tyg4d w piątek wylatuje na kilka dni wiec postanowiłam iść na scan prywatnie w czwartek bedxie to 5tyg1d wiec tak tylko dla pewności.
    Jest to moja pierwsza ciąża po roku starań.
    Pozdrawiam i gratuluje

Weridiana, ap1526 lubią tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Aggusia21 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katiesz16 ja mieszkam w Walii i tu jak siostra mojego M była w ciąży i dzwoniła do GP to jej kazała przyjść dopiero za 3 tyg wiec już była w 8 a pierwsze spotkanie z midwife to w 12 a scan dopiero w 14 :( masakra jakaś

ja 4 dni przed przylotem do uk miałam łyzeczkowanie w 12 tyg, serduszko przestało bic na przełomie 9/10 tyg :( odczekałam pół roku jak kazał lekarz i od czerwca 2013 się staramy już zaczynałam tracić wiare że kiedykolwiek sie uda, a tu taka niespodzianka :) tak strasznie się ciesze a jednoczesnie boje. dzisiaj zadzwonie do GP zobaczymy co mi powie :) Gdzie idziesz na scan prywatnie?

relgh371yuw2akcv.png
    wnidtv73cpivs7mq.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggusia21 ,
    Ja mieszkam w Londynie, i idę na scan do kliniki niedaleko mojej pracy.
    Mnie babeczka w GP odrazu przyjęła tzn jak zadzwoniłam sie umówić to nie powiedziałam ze dzwonię bo jestem w ciąży wiec jak juz byłam w gabinecie to juz mnie nie odesłała tylko wysłała list do szpitala do midwife.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczynki i gratuluje pozytywnych testow :-D piekne wiadomosci....wiem jak bardzo sie stresujecie, ja sie 5 lat staralam :-P nadal nie wierze ze w ciazy jestem....wszystko bedzie dobrze napewno <3

Werdi....pieknotka sliczna kruszynka <3

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Aggusia21 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha gratulacje <3

W poniedziałek się umówiłam do GP :) GP pytała tylko czy biorę witaminy i mówiła że na scan jest jeszcze za wcześnie ale że się martwię to umówi mnie szybciej z midwife i może będę miała wcześniej zrobiony scan :) we wtorek rano dzwonili do mnie z przychodni że przydzielono mi midwife z naszej przychodni i pierwsza wizyta w przyszły czwartek :)

Kropka, Weridiana, Asha lubią tę wiadomość

relgh371yuw2akcv.png
    wnidtv73cpivs7mq.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom :) i życzę cierpliwości w czekaniu na pierwszy scan. Na początku to denerwuje, że jest tak mało badań, scanów, spotkań z położną itp ale z czasem się to docenia :)

Ja już znam płeć i będzie kolejny synek :D

Aggusia21, Weridiana, ell, pati_zuzia, Asha, ap1526, kambel lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylismy na polowkowym, maly byl grzeczny I pieknie wspolpracowal :)
    O Kropka to tak jak I u nas kolejny synek :)

Kropka, Weridiana, Asha, Plumb80 lubią tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Ja sie dowiedzialam w 3t2d! Od razu do GP bo plamilam. Naszczescie luteine z Polski mam, bo oni tutaj, ze 'natura sama to rozwiaze'. Na scan jestem umowiona prywatnie na 14 sierpnia. Wizyte u GP i zakladanie green book mam w przyszly piatek :) pomarudze mu troche i moze mnie skieruje wczesniej na scan.
    Pierwsza ciaza po ponad roku czasu!

Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ