X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, z Londynu.
    Dzisiaj po roku staran nareszcie dwie kreseczki.
    Pozdrawiam.

pati_zuzia, Weridiana, Kropka, ell, majeczka8, ap1526, Kika428, Plumb80, Asha, Kajtka, AsiaPoli lubią tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie, że tak obcesowo
    ale widziałyście ten filmik z porodu w aucie??!!
    ja pierdziu, to nie na moje nerwy
    poryczałam się przy samym oglądaniu

fajnie, że focie wrzucacie, miło i kolorowo się zrobiło, same piękności :D

może nieelegancko czasem z tymi opisami ale ja lubię szczegółowo, bo kto Ci prawdę powie? :) ja chciałam wiedzieć co mnie czeka :) a z tą główką w kanale, to bałam się tego uczucia najbardziej, no i go nie poznałam, w sumie wciąż nie wiem jak to jest urodzić, a tyle było bólu ;/
    niestety nie orientowałam się z krwią pępowinową szcegółowo, bo byłam przekonana, że to się wiąże z duzymi kosztami ;/

pati_zuzia, ell, Weridiana lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Wieeki mnie tu nie bylo :) ale czasu brak ostatnio . :) widze sporo nowych kolezanek przybylo :)
    mam nadzieje ze wszystkie dzieciaczki zdrowo rosna :)nie dam wszystkiego rady nadribic pewnie :)
    u nas kajka po malu drepta , coraz wiecej broi i mniej spi oczywiscie :) pozdrawiam i mam nadzieje ze znow wroce na forum codxiennie :)

ap1526, ell, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom ciekawe jak tam Aniafk i Penelope, dawno sie nie odzywały

Weridiana lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny sorki ze pisze ale chcialam zapytac czy ktoras z was wyjezdzala do Anglii z malym dzieckiem jesli tak to co trzeba zalatwic bo z Moim M chcemy wrocic do Anglii jak malenstwo sie urodzi i niewiemy co tam zalatwiac dzieki za odpowiedz dobranoc :)

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    u nas juz tydzień, trudno uwiezyc ze jeszcze w zeszly piatek Emma byla w brzuszku :-)
    Kupki zolte, nawal pokarmu pokonany, a maluszek przeslodki , nawet sie usmiecha przez sen.
    Ja jeszcze wygladam jakbym byla w ciazy , nogi jeszcze opuchniete , fakt ze mniej i brzuszek jak przy 5 miesiacu, no za szybko to nie pojdzie ale ogolnie czuje sie bardzo dobrze.
    W nastepnym tygodniu moja mama zabiera laure na wakacje do polski wiec zostane sama :-( tzn z męzem (pracujacym)

Misia wszystko zalezy, musisz miec gdzie mieszkac ,a z maluszkiem o wiele trudniej wynajac mieszkanie. Do tego praca no i opieka nad dzieckiem. Skoro juz bylas w gb ,to musisz sie orientowac w realiach. Ja dla dziecka zalatwilam lekarza i szkole bo byla juz starsza.. nie wiem czy sie nastawiasz na zasilki, tylko child benefit nie zalezy od dochodu no i radze go zapisac na Ciebie jesli nie bedziesz pracowac (liczy sie do emerytury)

Pozdrawiam was serdecznie i milusinskich :-D

pati_zuzia, ell lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1670a1f1c4cf.jpg

Plumb80, pati_zuzia, Kropka, ell, Aggusia21, ap1526 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana moje gratulacje :) Emma jest przesłodka. No i poród ekspresowy :) Ja w drugiej ciąży od pierwszego skurczu miałam tylko 3,5 h i córa wyszła ;P Niby fajnie szybko ale nie zdążyłam się do narastającego bólu przyzwyczaić i było mi cholernie ciężko, a ponieważ rodziłam w Polsce, to żadne znieczulenie mi się nie należało :/
    Oj Ap chyba rzeczywiście by z 6 kg było :O :D Na szczęście już nie muszę się martwić o to, bo już nie będzie więcej ;)
    Witam nową przyszłą mamusię Katiesz, spokojnej ciąży :)
    Ja ostatnio0 mniej tutaj zaglądam bo czasu brak, do tego nie wysypiam się, bo Victor robi sobie już o 5:00 pobudki, za jasno teraz w sypialni latem jest i dziecko wita dzień ze wschodem słońca wnet :O

Pozdrawiamy !!!!!

Weridiana, ap1526 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak to bedzie u mnie z tego co piszecie drugi porod szybciej, przy pierwszym dalam rade z gazem tylko mam nadzieje, ze i teraz a wlasciwie w grudniu sobie poradze :D przyjedzie moja siostra,zostanie ze straszym synkiem to moj maz bedzie znowu mogl uczestniczyc w porodzie, oby nie chcial mnie zostawic na parkingu jak ostatnio :D no ale powiedzmy ze mu wierze ze sprawdzal teren czy bezpiecznie :D
    Emma jest slodka, ja caly czas sie zatsanawiam czy MAksio bedzie poodbny do brata czy calkiem inny haha

Weridiana, ell, ap1526 lubią tę wiadomość

• Aggusia21 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) czy można do was dołączyć? widzę że większość z was ma już swoje maluszki przy sobie :) a u mnie dopiero początek :) 1 dziecko rodziłam w polsce w uk mieszkam dopiero 2,5 roku :) 2 lata starań o fasolke a teraz w końcu sie udało i jestem tak zestresowana czy wszystko bedzie dobrze że nie mam pojęcia od czego zacząć kiedy zadzwonić do przychodni żeby umówić sie na spotkanie z GP czy już czy może jeszcze za wcześnie?

Weridiana, pati_zuzia, ell, aniafk, Plumb80, ap1526 lubią tę wiadomość

Termin: 13.03.2017 Emilka
    Aniołek 12tc [*] 21.01.2013
    relgh371yuw2akcv.png
    wnidtv73cpivs7mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratuluje I zycze spokojnej ciazy :) mysle,ze juz spokojnie sie umowic, bo on w sumie zapisze Cie do poloznej I ona bedzie prowadzic Twoja ciaze wiec Gp jest takim jakby lacznikiem. Daj znac co I jak :)

• kambel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia moje gratki :) szybko zleci
    weridiana corcia sliczna :) tygodnie po 2 str brzuszka leca zdecydowanie szybciej niz w ciazy.

Plumb victor juz ma 8 zabkow ? Wow :) u nas nadal tylko 2 dolne jedynki a reszty ani widu ani slychu :)

Plumb80, Weridiana lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggusia21 ,
    Ja tez jestem nowa na fioletowej stronie. Mi test wyszedł pozytywny w 3tyg5d a następnego dnia juz byłam u GP. Tak jak wczesniej pisały dziewczyny GP wyśle tylko list do szpitala i juz potem midwife ma sie kontaktować. GP kazał tez wybrać szpital na spotkaniu i zbadał mi ciśnienie i to tyle.

Jestem teraz w 4tyg4d w piątek wylatuje na kilka dni wiec postanowiłam iść na scan prywatnie w czwartek bedxie to 5tyg1d wiec tak tylko dla pewności.
    Jest to moja pierwsza ciąża po roku starań.
    Pozdrawiam i gratuluje

Weridiana, ap1526 lubią tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Aggusia21 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katiesz16 ja mieszkam w Walii i tu jak siostra mojego M była w ciąży i dzwoniła do GP to jej kazała przyjść dopiero za 3 tyg wiec już była w 8 a pierwsze spotkanie z midwife to w 12 a scan dopiero w 14 :( masakra jakaś

ja 4 dni przed przylotem do uk miałam łyzeczkowanie w 12 tyg, serduszko przestało bic na przełomie 9/10 tyg :( odczekałam pół roku jak kazał lekarz i od czerwca 2013 się staramy już zaczynałam tracić wiare że kiedykolwiek sie uda, a tu taka niespodzianka :) tak strasznie się ciesze a jednoczesnie boje. dzisiaj zadzwonie do GP zobaczymy co mi powie :) Gdzie idziesz na scan prywatnie?

relgh371yuw2akcv.png
    wnidtv73cpivs7mq.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggusia21 ,
    Ja mieszkam w Londynie, i idę na scan do kliniki niedaleko mojej pracy.
    Mnie babeczka w GP odrazu przyjęła tzn jak zadzwoniłam sie umówić to nie powiedziałam ze dzwonię bo jestem w ciąży wiec jak juz byłam w gabinecie to juz mnie nie odesłała tylko wysłała list do szpitala do midwife.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczynki i gratuluje pozytywnych testow :-D piekne wiadomosci....wiem jak bardzo sie stresujecie, ja sie 5 lat staralam :-P nadal nie wierze ze w ciazy jestem....wszystko bedzie dobrze napewno <3

Werdi....pieknotka sliczna kruszynka <3

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Aggusia21 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha gratulacje <3

W poniedziałek się umówiłam do GP :) GP pytała tylko czy biorę witaminy i mówiła że na scan jest jeszcze za wcześnie ale że się martwię to umówi mnie szybciej z midwife i może będę miała wcześniej zrobiony scan :) we wtorek rano dzwonili do mnie z przychodni że przydzielono mi midwife z naszej przychodni i pierwsza wizyta w przyszły czwartek :)

Kropka, Weridiana, Asha lubią tę wiadomość

relgh371yuw2akcv.png
    wnidtv73cpivs7mq.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom :) i życzę cierpliwości w czekaniu na pierwszy scan. Na początku to denerwuje, że jest tak mało badań, scanów, spotkań z położną itp ale z czasem się to docenia :)

Ja już znam płeć i będzie kolejny synek :D

Aggusia21, Weridiana, ell, pati_zuzia, Asha, ap1526, kambel lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylismy na polowkowym, maly byl grzeczny I pieknie wspolpracowal :)
    O Kropka to tak jak I u nas kolejny synek :)

Kropka, Weridiana, Asha, Plumb80 lubią tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Ja sie dowiedzialam w 3t2d! Od razu do GP bo plamilam. Naszczescie luteine z Polski mam, bo oni tutaj, ze 'natura sama to rozwiaze'. Na scan jestem umowiona prywatnie na 14 sierpnia. Wizyte u GP i zakladanie green book mam w przyszly piatek :) pomarudze mu troche i moze mnie skieruje wczesniej na scan.
    Pierwsza ciaza po ponad roku czasu!

Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ