Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
wybaczcie, że tak obcesowo
ale widziałyście ten filmik z porodu w aucie??!!
ja pierdziu, to nie na moje nerwy
poryczałam się przy samym oglądaniu
fajnie, że focie wrzucacie, miło i kolorowo się zrobiło, same piękności
może nieelegancko czasem z tymi opisami ale ja lubię szczegółowo, bo kto Ci prawdę powie?ja chciałam wiedzieć co mnie czeka
a z tą główką w kanale, to bałam się tego uczucia najbardziej, no i go nie poznałam, w sumie wciąż nie wiem jak to jest urodzić, a tyle było bólu ;/
niestety nie orientowałam się z krwią pępowinową szcegółowo, bo byłam przekonana, że to się wiąże z duzymi kosztami ;/pati_zuzia, ell, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny . Wieeki mnie tu nie bylo
ale czasu brak ostatnio .
widze sporo nowych kolezanek przybylo
mam nadzieje ze wszystkie dzieciaczki zdrowo rosna :)nie dam wszystkiego rady nadribic pewnie
u nas kajka po malu drepta , coraz wiecej broi i mniej spi oczywisciepozdrawiam i mam nadzieje ze znow wroce na forum codxiennie
ap1526, ell, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny sorki ze pisze ale chcialam zapytac czy ktoras z was wyjezdzala do Anglii z malym dzieckiem jesli tak to co trzeba zalatwic bo z Moim M chcemy wrocic do Anglii jak malenstwo sie urodzi i niewiemy co tam zalatwiac dzieki za odpowiedz dobranoc
-
Hej dziewczyny,
u nas juz tydzień, trudno uwiezyc ze jeszcze w zeszly piatek Emma byla w brzuszku
Kupki zolte, nawal pokarmu pokonany, a maluszek przeslodki , nawet sie usmiecha przez sen.
Ja jeszcze wygladam jakbym byla w ciazy , nogi jeszcze opuchniete , fakt ze mniej i brzuszek jak przy 5 miesiacu, no za szybko to nie pojdzie ale ogolnie czuje sie bardzo dobrze.
W nastepnym tygodniu moja mama zabiera laure na wakacje do polski wiec zostane samatzn z męzem (pracujacym)
Misia wszystko zalezy, musisz miec gdzie mieszkac ,a z maluszkiem o wiele trudniej wynajac mieszkanie. Do tego praca no i opieka nad dzieckiem. Skoro juz bylas w gb ,to musisz sie orientowac w realiach. Ja dla dziecka zalatwilam lekarza i szkole bo byla juz starsza.. nie wiem czy sie nastawiasz na zasilki, tylko child benefit nie zalezy od dochodu no i radze go zapisac na Ciebie jesli nie bedziesz pracowac (liczy sie do emerytury)
Pozdrawiam was serdecznie i milusinskich
pati_zuzia, ell lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeridiana moje gratulacje
Emma jest przesłodka. No i poród ekspresowy
Ja w drugiej ciąży od pierwszego skurczu miałam tylko 3,5 h i córa wyszła ;P Niby fajnie szybko ale nie zdążyłam się do narastającego bólu przyzwyczaić i było mi cholernie ciężko, a ponieważ rodziłam w Polsce, to żadne znieczulenie mi się nie należało
Oj Ap chyba rzeczywiście by z 6 kg byłoNa szczęście już nie muszę się martwić o to, bo już nie będzie więcej
Witam nową przyszłą mamusię Katiesz, spokojnej ciąży
Ja ostatnio0 mniej tutaj zaglądam bo czasu brak, do tego nie wysypiam się, bo Victor robi sobie już o 5:00 pobudki, za jasno teraz w sypialni latem jest i dziecko wita dzień ze wschodem słońca wnet
Pozdrawiamy !!!!!Weridiana, ap1526 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiekawe jak to bedzie u mnie z tego co piszecie drugi porod szybciej, przy pierwszym dalam rade z gazem tylko mam nadzieje, ze i teraz a wlasciwie w grudniu sobie poradze
przyjedzie moja siostra,zostanie ze straszym synkiem to moj maz bedzie znowu mogl uczestniczyc w porodzie, oby nie chcial mnie zostawic na parkingu jak ostatnio
no ale powiedzmy ze mu wierze ze sprawdzal teren czy bezpiecznie
Emma jest slodka, ja caly czas sie zatsanawiam czy MAksio bedzie poodbny do brata czy calkiem inny hahaWeridiana, ell, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Witam
czy można do was dołączyć? widzę że większość z was ma już swoje maluszki przy sobie
a u mnie dopiero początek
1 dziecko rodziłam w polsce w uk mieszkam dopiero 2,5 roku
2 lata starań o fasolke a teraz w końcu sie udało i jestem tak zestresowana czy wszystko bedzie dobrze że nie mam pojęcia od czego zacząć kiedy zadzwonić do przychodni żeby umówić sie na spotkanie z GP czy już czy może jeszcze za wcześnie?
Weridiana, pati_zuzia, ell, aniafk, Plumb80, ap1526 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agusia moje gratki
szybko zleci
weridiana corcia slicznatygodnie po 2 str brzuszka leca zdecydowanie szybciej niz w ciazy.
Plumb victor juz ma 8 zabkow ? Wowu nas nadal tylko 2 dolne jedynki a reszty ani widu ani slychu
Plumb80, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aggusia21 ,
Ja tez jestem nowa na fioletowej stronie. Mi test wyszedł pozytywny w 3tyg5d a następnego dnia juz byłam u GP. Tak jak wczesniej pisały dziewczyny GP wyśle tylko list do szpitala i juz potem midwife ma sie kontaktować. GP kazał tez wybrać szpital na spotkaniu i zbadał mi ciśnienie i to tyle.
Jestem teraz w 4tyg4d w piątek wylatuje na kilka dni wiec postanowiłam iść na scan prywatnie w czwartek bedxie to 5tyg1d wiec tak tylko dla pewności.
Jest to moja pierwsza ciąża po roku starań.
Pozdrawiam i gratulujeWeridiana, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Witaj Katiesz16 ja mieszkam w Walii i tu jak siostra mojego M była w ciąży i dzwoniła do GP to jej kazała przyjść dopiero za 3 tyg wiec już była w 8 a pierwsze spotkanie z midwife to w 12 a scan dopiero w 14
masakra jakaś
ja 4 dni przed przylotem do uk miałam łyzeczkowanie w 12 tyg, serduszko przestało bic na przełomie 9/10 tygodczekałam pół roku jak kazał lekarz i od czerwca 2013 się staramy już zaczynałam tracić wiare że kiedykolwiek sie uda, a tu taka niespodzianka
tak strasznie się ciesze a jednoczesnie boje. dzisiaj zadzwonie do GP zobaczymy co mi powie
Gdzie idziesz na scan prywatnie?
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Aggusia21 ,
Ja mieszkam w Londynie, i idę na scan do kliniki niedaleko mojej pracy.
Mnie babeczka w GP odrazu przyjęła tzn jak zadzwoniłam sie umówić to nie powiedziałam ze dzwonię bo jestem w ciąży wiec jak juz byłam w gabinecie to juz mnie nie odesłała tylko wysłała list do szpitala do midwife.Weridiana lubi tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczynki i gratuluje pozytywnych testow
piekne wiadomosci....wiem jak bardzo sie stresujecie, ja sie 5 lat staralam
nadal nie wierze ze w ciazy jestem....wszystko bedzie dobrze napewno
Werdi....pieknotka sliczna kruszynkaWeridiana lubi tę wiadomość
-
Asha gratulacje
W poniedziałek się umówiłam do GPGP pytała tylko czy biorę witaminy i mówiła że na scan jest jeszcze za wcześnie ale że się martwię to umówi mnie szybciej z midwife i może będę miała wcześniej zrobiony scan
we wtorek rano dzwonili do mnie z przychodni że przydzielono mi midwife z naszej przychodni i pierwsza wizyta w przyszły czwartek
Kropka, Weridiana, Asha lubią tę wiadomość
-
Gratuluje nowym mamusiom
i życzę cierpliwości w czekaniu na pierwszy scan. Na początku to denerwuje, że jest tak mało badań, scanów, spotkań z położną itp ale z czasem się to docenia
Ja już znam płeć i będzie kolejny synekAggusia21, Weridiana, ell, pati_zuzia, Asha, ap1526, kambel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki
Ja sie dowiedzialam w 3t2d! Od razu do GP bo plamilam. Naszczescie luteine z Polski mam, bo oni tutaj, ze 'natura sama to rozwiaze'. Na scan jestem umowiona prywatnie na 14 sierpnia. Wizyte u GP i zakladanie green book mam w przyszly piatekpomarudze mu troche i moze mnie skieruje wczesniej na scan.
Pierwsza ciaza po ponad roku czasu!Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość