X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Hej dziewczyny,
    ja tylko melduje ze dalej sie tocze :-D
    Wszystko ok, nogi jak banie (zwlaszcza stopy) ale daje rade
    jak tak patrze na moje stopy to przypomina mi sie film o robocie wall-e, tam ludzie poruszali sie na takich wozkach, z powodu otylosci nie mogli chodzi, a ich nozki wygladaly dokladnie jak moje haha

Plumb80 czy twoj Victorek konczy dzisiaj roczek?
    Happy Birthday :-D

Dziękuję Kochana :) Oj sama nie wiem, kiedy ten rok minął. Moment.
    Muszę się pochwalić - Victor zaczyna stawiać samodzielnie sam pierwsze kroki. Kiedy go puszczamy, to idzie sam bez pomocy i trzymania 5 kroczków :)

Pozdrawiamy !!!

pati_zuzia, Asha, ell, Weridiana lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yeeah :D wszystkiego najwspanialszego dla Victorka :D (zdążyłam) hihi
    no i gratuluję oderwania się od podłogi

miałaś Plumb przejścia
    ja po pierwszym porodzie gdzie się umęczyłam i na koniec pocieli znów zgodziłam się spróbować naturalnie
    widocznie zapomniałam jak to było :)
    nacierpiałam się i znów cesarka,
    na szczęście odczuwałam tylko brzuch,a nie jeszcze dół
    never again :)
    haha pomyślałam Plumb, że czwarte to już by chyba z 6kg miało :D

oj Brzuchatki trzymajcie się w te upały, pijcie dużo i zaciskać nogi, do terminu grzecznie czekać :) nie straszyć

PS
    klejnoty rodzinne że hej :) można spokojnie na niebiesko się obkupić

pati_zuzia, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8ząbków?! Plumb :) u nas ani jednego
    za to Niuńka robi eksperymenty i staje bez trzymanki aby dumnie się rozejrzeć i pacnąć na pupę :D

pati_zuzia, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

uroczyscie zawiadamiam ze dzisiaj tj.17/07/2015 o godzinie 11.20 rano urodzila sie nasza Emma :-)

wszystko potoczylo sie ekspresowo,
    czujemy sie dobrze , Emma wazy 3kg i jest przesliczna.

Pozniej napisze wiecej i oczywiscie dodam zdjecie :-)
    pozdrawiam was kochane

Kika428, ell, pati_zuzia, ap1526, AsiaPoli, Asha, Kropka, majeczka8, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :)

Weridiana lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :D

• ell Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Weridiana!!! Bardzo sie ciesze, ze wszystko poszlo dobrze :)

Plumb, wszystkiego najlepszego dla synka :)

Moja mala od tygodnia sie usmiecha, wiec sie pochwale nia, bo nie moge sie napatrzec hehe 2pq9ik9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:36

pati_zuzia, ap1526, AsiaPoli, Weridiana, Asha, Kropka, majeczka8, kambel, Plumb80 lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję Weridianka :D dużo zdrówka

Ell córcia cudna, teraz już każdego dnia będzie uśmiech :D :D
    przynajmniej u nas tak było, odkąd się Julcia nauczyła tak już nie odpuściła ani dnia,
    bo dzień bez uśmiechu dniem straconym jak to gdzieś słyszałam :D
    ale nigdy nie można oczu na zapas nacieszyć :)

ell, Weridiana lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana gratulacje :-)

Ell śliczna córeczka, piękny uśmiech :-)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Troszke o porodzie:
    W piątek o 5:20 obudzilam się i poczulam ze wody ciekna, maz już wyjechal do pracy. Sprawdziłam po kolorze ze sa czyste, (ciekly wiec grube podklady jak najbardziej się przydaly) , skurczy brak.
    Zadzwoniłam do szpitala, kazali mi przyjechac ale to ze względu na wody bo tak kazaliby zostac w domu az się nie rozwina. Zamówiłam taksowke i pojechałam , tam mnie zbadali , sprawdzili serduszko Emmy i polozna pożartowała żeby nie zawiadamiac meza bo to może potrwac , a teraz kasa potrzebna ;-)
    Dali mi 24 godziny i umówiliśmy się na wywolanie porodu na sobote o 7rano(maja zasade ze jak wody odejda to w ciagu 24 godzin wywołają jeśli sama akcja się nie rozwinie)
    Mogłam zostac w szpitalu ale nie chciałam i skurcze już się pojawily ale były slabe i nieregularne.
    Wróciłam taksowka do domu i po prostu jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki akcja zaczela się toczyc błyskawicznie. W ciagu godziny skurcze się nasilily i jak pierwszy był po 15min to nastepny po 8min i 6min.
    Poczulam ze musze skorzystac z toalety na to drugie. Mama się bala ze urodze w wc ale wiedziałam ze to jest jednak potrzeba oczyszczenia się przed porodem. Zrobiłam kupke i zobaczyłam na podkladzie slady krwi (w szpitalu kazali mi tez przyjechac jeśli pojawi się krew) (czop tez się wydostal ale jest to rozowy zel), wtedy szybko zadzwoniłam do szpitala, meza (zwolnil się z pracy) i po taksowke bo czulam ze wszystko się dzieje za szybko i maz może nie zdarzyc.
    Cale szczescie ze była moja mama bo pojechala ze mna a sasiadka zawiozła Laure do szkoly.
    W szpitalu wszyscy zdziwieni ze tak szybko wróciłam, było po 10rano. Zawiezli mnie na oddzial przedporodowy ale jak już tam złapały mnie skurcze ze nie mogłam ustac to podleciały do mnie polozne. Jak zobaczyly ze mam pelne rozwarcie to szybko na porodowa sale. W tym momencie wpadl mój maz, zdążył haha.
    Ale ja już bylam tak obolala ze nawet nie mialam sily na niego spojrzec.
    Poprosiłam o znieczulenie ale na to już było duzo za pozno. Dostalam natomiast gaz rozweselający i uwazam ze super sprawa. Nie znieczula ale oszałamia na chwile i to daje taki komfort psychiczny. Słuchałam poloznej, kazala mi odłożyć gaz wziąć gleboki oddech i przec, krytyczna faza była jak czulam główkę ale nie trwalo to dlugo i Emma była już na swiecie, troche potrwalo u mnie z łożyskiem bo nie mogłam tak szybko go urodzic.
    Peklam nieduzo w tym miejscu w którym mialam Blizne (sorry ze tak szczegółowo), dali znieczulenie i gaz ponownie i w czasie jak mnie zszywali to zajmowałam się Emma, był maz i moja mama – niesamowita radosc i przezycia. Wszyscy płakaliśmy.
    Jeśli chodzi o moje komplikacje po porodzie- teraz jest zupełnie inaczej, jestem pewna ze przy pierwszym porodzie cos po prostu zrobili zle ponieważ polozna powiedziala ze jeśli po 2 tyg jest bol to znaczy ze cos nie w porządku a ja powinnam odczuwac dyskomfort tylko kilka dni.
    Dziewczyny wierzcie mi teraz wiem co znaczy dyskomfort , ja od soboty nie bralam zadnych lekow przeciwbolowych, mogę siedzieć ! a mam szwy rozpuszczalne. Ile to zalezy od lekarzy i poloznych . jestem zachwycona .
    Aa co jeszcze mogłam wyjsc do domu po 6 godzinach  w piątek po 17 bylam w domu. W szpitalu zjedliśmy obiadek, oddalam krew pepowinowa 
    Jeśli chodzi o krew to maja wytyczne aby zamykac pępowinę z opóźnieniem po kilku minutach i podobno prywatne firmy którym placisz mogą robic to szybciej (a nie powinny) bo zapłaciłaś a oni potrzebuja co najmniej 60mililitrow dlatego aby zebrac wiecej krwi jest takie zagrozenie.
    Tutaj nie ma czegos takiego, czekaja powyżej 3minut (u nas udalo się zebrac 90ml
    Ta krew idzie go banku , zawsze można sprawdzic co się z nia dzieje i przewaznie jest wykorzystywana u ludzi chorych na białaczkę.

Przepraszam ze tak się rozpisałam , przekopiuje post do drugiego forum, 
    Pozniej wstawie zdjęcia .
    Trzymam za wszystkich kciuki i serdecznie pozdrawiam 

pati_zuzia, Kropka, ell, majeczka8, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za zyczenia :-)

ale sie wasze dzieciaczki zmieniaja , rosna jak na drozdzach :-)

Piekne zdjecia :-)

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2cd55df82ae.jpg

Moje dwie ksiezniczki :-)

pati_zuzia, Kropka, ell, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana faktycznie szybko sie wszystko potoczylo,ale tak chyba lepiej :) jak czytalam Twoj post to coraz bardziej nie moge doczekac sie grudnia :) choc szcerze ta ciaza bardzo szybko mi leci nawet nie wiem kiedy ten czas mija :) czekam(i mysle ze nie tylko ja :D ) na zdjecia malenstwa :) jeszcze raz gratulacje :*

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/717701097ac2.jpg

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f409ec652aa.jpg

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2cd55df82ae.jpg

Moje dwie ksiezniczki :-)
    o jak sie zgralysmy z postami :D
    cudna :) a wlasiie dwa cuda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:21

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58631ddf24c9.jpg

pati_zuzia, Kropka, ell, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana super poród :) Dobrze, że mąż zdążył :) A Emma prześliczna :) Starsza córka też :)
    Ja właśnie uwielbiam to w Anglii, że tak szybko wypuszczają po porodzie do domu, bo nie ma jak to w domu :)

Pati mi też ta ciąża szybko leci :) Kiedy masz połówkowe, bo ja już w tą sobotę :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, corki piekne :). No i taki fajny szybki porod! U mnie tak szybko to moze dopiero przy 10 bobasie by poszlo ;). Jeszcze raz gratuluje :)

201506044965.png201302141778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Weridiana super poród :) Dobrze, że mąż zdążył :) A Emma prześliczna :) Starsza córka też :)
    Ja właśnie uwielbiam to w Anglii, że tak szybko wypuszczają po porodzie do domu, bo nie ma jak to w domu :)

Pati mi też ta ciąża szybko leci :) Kiedy masz połówkowe, bo ja już w tą sobotę :)
    Ja mam 29 I o 15.00 pierwszy raz mam tak pozno,zazwyczaj zawsze do 12 mialam wszystkie wizyty :) dopiero teraz zdalam sobie sprawe,ze to za 9 dni a jeszcze niedawno wydawalo mi sie,ze to tyle czekania :)

Kropka lubi tę wiadomość

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ