X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tez,ze my duzo czasu od pierwszych dni spedzalismy I spedzamy na dworze,choc teraz troche mniej moze,bo bardziej zalezy od pogody. Jak Gabrys byl maly to pakowalam go w wozek I jazda na spacer a teraz za duzo atrakcji na podworku- chustawki itp.-zeby spacerowac choc da sie jeszcze namowic na ogladanie krowek,owieczek I traktorow,ale to tez bez wozka :) czasem trudno juz go tam utrzymac. Jak Maksiu sie urodzi bede wypytywac o wit.D a moze nawet I przed. :) zobaczymy co tym razem beda mowic.

Weridiana lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi HV kazała dawac wit D od 6 miesiąca, bo ponoć kończą się zapasy zgromadzone w trakcie ciąży. Ja podawałam wit D przez okres zimowy, czyli jak Lenny miał około roku.

My też dużo spacerowaliśmy i spacerujemy :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po urodzeniu dziecka kiedy sie polozna pojawia w domu? na drui dzien po wyjsciu e szpitala czy jak? i jak to wyglada?czy to jest takie wtracanie sie i sprawdzanie czy tylko dziecko obejrzy? no i czy kapia malucha w szpitalu? bo ja bym chciala zeby po porodzie moja mala byla wykapana a nie tylko obtarta recznikiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polozna byla nastepnego dnia I pozniej jeszcze z dwa razy I miesiac po porodzie HV. Ja lubilam te wizyty bo lubilam moja polozna. Wazy maluszka I ptta sie Twoje samopoczucie I jak sobie radzisz I o problemy jak masz jakies plus mi sprawdzala naciecie czy ladnie sie goi. Raczej sie nie wtraca przynajmniej u nas sie nie wtracala :) a jesli chodzi o kapanie to chyba juz zalezy od Ciebie. Jesli dobrze pamietam mozesz zaznaczyc to w planie porodu,a napewno poprosic po. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:49

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja też mieszkam w UK. I swoją pierwszą wizytę u położnej odbyłam w 9 tygodniu :)

pati_zuzia, Weridiana lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Hej :)
    Ja też mieszkam w UK. I swoją pierwszą wizytę u położnej odbyłam w 9 tygodniu :)

Hey Niepokorna,
    Widzę ze jesteśmy na obu forach tutaj i na marcowych:)
    Ja muszę czekać do 10.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    Hey Niepokorna,
    Widzę ze jesteśmy na obu forach tutaj i na marcowych:)
    Ja muszę czekać do 10.

Tak. Dzisiaj zawitałam zarówno tutaj, jak i w marcowych :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    a po urodzeniu dziecka kiedy sie polozna pojawia w domu? na drui dzien po wyjsciu e szpitala czy jak? i jak to wyglada?czy to jest takie wtracanie sie i sprawdzanie czy tylko dziecko obejrzy? no i czy kapia malucha w szpitalu? bo ja bym chciala zeby po porodzie moja mala byla wykapana a nie tylko obtarta recznikiem

Jasmine u mnie przyszla na drugi dzien ale byla ok , zwazyla I zbadala Emme, podala podstawowe informacje i uciekla ;-)
    Dostalam skierowanie na nastepne wazenie do children's centre w mojej okolicy i tam tez zrobila ten test z krwi ( z pietki) .
    Pozniej przyszla health visitor, ta to siedziala ale w porzadku, nie byla wscibska :-)

Co do kapieli to nie wiem bo ja wolalam aby jej nie kapali (wykapalam ja sama w domu).

1usasg185gkausx0.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,
    Czy ktoras z was chodziłam na NCT?
    Polecacie?

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ta krew z piety polozna pobrala w domu w 5 dniu. Widac co region to inaczej. Ale health visitor tez siedziala w nieskonczonosc. I to dwa razy, bo wrocila w 6 tygodniu.

201506044965.png201302141778.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:
    A u mnie ta krew z piety polozna pobrala w domu w 5 dniu. Widac co region to inaczej. Ale health visitor tez siedziala w nieskonczonosc. I to dwa razy, bo wrocila w 6 tygodniu.

Chyba im placa od godziny ;-)

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... a dzisiaj dostalam od niej list z zaproszeniem do centrum na ogladanie dvd o wprowadzaniu pokarmow u niemowlakow. Juz biegne ;) to nhs na scany nie ma pieniedzy, ale na takie glupoty juz tak.

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to z pietki nie pobieraja w szpitalu?

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ell wrote:
    Hehe... a dzisiaj dostalam od niej list z zaproszeniem do centrum na ogladanie dvd o wprowadzaniu pokarmow u niemowlakow. Juz biegne ;) to nhs na scany nie ma pieniedzy, ale na takie glupoty juz tak.

Dokladnie, lub mogliby zamiast tego jakas wizyte u ginekologa po ciazy zafundowac

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    to z pietki nie pobieraja w szpitalu?

Wynika z tego ze nie.

1usasg185gkausx0.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki troche mnie nie bylo ale mamy remont domu i zamieszanie na calego ;-)
    ja juz blizej niz dalej wiec skupiam sie na tym co trzeba kupic..czy znacie jakis jeden sklep gdzie kupie butelki,wanienke itp czyli wszystkie niezbedne rzeczy dla noworodka?czy raczej szukac wszedzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 11:37

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • ell Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno znajdziesz wszystko w mothercare albo toys r us, jesli zalezy ci na zakupach w jednym miejscu. Ale ja polecalabym zajrzec na ebay, bo uzywane rzeczy po niemowlakach sa w bardzo dobrym stanie i o wiele taniej niz w sklepie.

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 wrote:
    Witajcie dziewczynki troche mnie nie bylo ale mamy remont domu i zamieszanie na calego ;-)
    ja juz blizej niz dalej wiec skupiam sie na tym co trzeba kupic..czy znacie jakis jeden sklep gdzie kupie butelki,wanienke itp czyli wszystkie niezbedne rzeczy dla noworodka?czy raczej szukac wszedzie?
    Ja rowniez polecam eBay :-)
    Dodatkowo markety jak Azda, Sainsbury itp maja fajne promocje
    np. Wczesniej pytalam o pieluchy , Ell dziekuje -uzywam te z Azdy little angels i jestem bardzo zadowolona, wyprobowalam tez paczke pampers ale sa trochę wieksze od tych z Azdy , jakosciowo nie ma różnicy , cenowo drozsze. Ostatnio trafilam na oferte i za 3paczki po 70pieluch zaplacilam £12
    Lozeczko, wanienke mam z Ikea.

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,mam takie pytanie, dostalam dzis list ze szpitala,ze 21 wrzesnia mam sie zglosic do kiliniki i mam wizyte u ginekologa, to wypada 28 tydzien ciazy wiec powinnam miec wizyte ale chyba tylko z polozna. Zdziwilam sie, bo jesli chodzi o wszelkie badania to wszystkie wyniki prawidlowe, a nie przypominam sobie,zebym w poprzedniej ciazy miala taka wizyte, w sumie mialam, ale znalam przyczyne a teraz dostalam tylko list i nie wiem o co biega. Chyba,ze moja zakrecona polozna znowu cos namieszala :) a moze ktoras z Was tez miala tak rutynowa wizyte z lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:33

• Kropka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja takiego listu nie dostałam, więc nie wiem o co chodzi. A jaki miałaś pierwszy poród? Bo ja cesarkę, teraz chciałabym rodzić naturalnie i będę miała spotkanie na temat plusów i minusów porodu naturalnego po cesarce.
    W 28 tyg. jest też drugie badanie krwi, ale to położna powinna załatwić.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ