X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nandita powodzenia na polowkowym , bedzie dobrze ..

Naditta lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    Witajcie dziewczyny. Chcialabym dolaczyc do dyskusji. Mam 3 letniego syna i jestem w 4 miesiacu ciazy. Szczerze Wam powiem, ze jest mi tu ciezko, nikt nie moze pomoc, bo rodzina w Pl. Do tej pory pracowalam na part time po 12h w sobote i niedziele a w tyg pracowal moj maz. Tylko, ze co to za zycie? Tak ciagle sie mijac? Niedawno maz zmienil prace. Doszlismy do wniosku, ze po macierzynskim nie wroce do pracy. Nie widze sensu placic komus za opieke nad 2 dzieci, bo to co bym zarobila musialabym oddac albo wiecznie sie z mezem mijac. Z drugiej strony lubie byc w pracy, bo mozna odpoczac od domowego zycia.
    Jak Wy sobie radzicie w takiej sytuacji?
    Witaj Adora . Ja to nie wiem jeszczejak to wszystko sie ulozy u nas . To nasze pierwsze dziecko wiec jestesmy podekscytowani bardzo , moj Facet pracuje na nocki wiec tez sie mijamy bo prace zaczyna od 5 .Chcialabym byc z dzidziusiem jak najsluzej w domu ale prace ktora ja wykonuje moge tez wykonywac z synkiem , zobaczymy . Z drugiej strony tak jak piszesz praca to taz jest odskocznia od dnia codziennego ..

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie pracuje ponad 2 lata I tez jestesmy tu sami,plus mieszkamy na wiosce choc to akurat mi pasuje :) powiem tak przy pierwszym dziecku to siedzenie w domu mi doskwieralo,duzo mi dawalo chodzenie na toddler group przy przedszkolu, teraz jest o wiele lepiej,przy dwojce nie mam czasu na rozczulanie. ;) czejam tylko wiosny I lata,ciepla ogolnie, zeby mozna caly dzien siedziec na dworze :) Adora a Twoj synek nie chodzi do przedszkola?

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda dobrze ze mimo wszystko ze tak powaznie to brzmi to Twoj synek bedzie mogl normalnie zyc i super ze z serduszkiem wszystko dobrze.
    Adora wierze ze Ci ciezko tak ciagle sie mijac z mezem. My mamy chociaz jeden dzien razem jako rodzinka. Ciezko jest teraz planowac jak to bedzie po narodzinach drugiego dziecka ale do pracy wroce napewno. Lubie swoja prace i tak jak piszesz jest to odskocznia od domowych obowiazkow.
    Dobrym rozwiazaniem w opiece nad dziecmi sa tutaj childminders. Zawsze to tansze rozwiazanie niz przedszkole.

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym mijaniem sie z partnerami to chyba wiekszosc par tak ma zagranica .Ja tu kompletnie jestem sama oprocz mojego P , ale do niego sie wprowadzilam nie caly rok temu wiec nie mam tutaj zadnycch blizszych przyjacoil czy znajomych i tez ciezko

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, dobrze że się Wami tak zajęli i mają teraz wszytsko pod kontrolą.

Ja jeszcze nie wiem jak to u nas będzie później. Ja i mój maz pracujemy w podobnych godzinach, ja wcześniej zaczynam i kończę, ale to różnica max 2 godz. Ob ma prace ruchomą i nigdy nie wie, o której skończy. Po porodzie planuje około roku siedzieć w domu, potem chciałabym coś znaleźć chociaż na part time. Bo do obecnej pracy nie chce wracać za żadne skarby. Mąż póki co protestuje, że finansowo sobie poradzimy jak tylko on będzie pracował i że nie będę musiała szukać pracy. Ale tu nie Chodzi o pieniądze... Ja nie lubię siedzenia w domu, potrzebuję kontaktu z ludźmi. Tylko z drugiej strony wtedy byśmy się mijali , bo musiałabym coś brać najlepiej na weekendy.
    I teraz co wybrać, życie rodzinne czy prace?
    Dobrze, że mam do takich decyzji jeszcze dużo czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 07:44

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn nie chodzi do przedszkola i nie mam kiedy od niego odpoczac ;-) Czekam jak na szpilkach na odp, czy aby od kwietnia nie pojdzie. Nie naleza nam sie zadne benefity wiec musielismy czekac az skonczy 3 lata. Od pol roku jestem na zwolnieniu i mam mozliwosc zobaczenia, jak to sie "siedzi w domu". Ciekawe jak bedzie, gdy drugie dziecko sie urodzi. Moze latwiej mi bedzie podjac decyzje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:30

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez sie nie naleza darmowe godziny,dopiero od stycznia 2017,ale wyslalismy synka do przedszkola na 3 godziny dziennie I to byl dobry ruch I dla mnie I dla niego. Nie mamy zadnych dzieci w okolicy,plus tam sie najlepiej nauczy ang. Ja w domu mowie tylko po polsku a maz po bulgarsku. Ja nie chcialsm po pierwszej ciazy wracac do pracy,bo w planach mielismy dr dziecko. Chcielismy,zeby bylo 2 lata roznicy I tak sie udalo,ze tylko tydzien jest roznicy miedzy urodzinami :) mlodszego tez wyslemy do przedszkla jak skonczy 2 lata tylko bedzie kwestia tego czy na caly dzien czy na pol. Az boje sie momentu kiedy bede musiala szukac pracy :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie UK mamy :-)

Podobnie jak Wy, również jestem tutaj bez najbliższych. Plus w tym, że na miejscu mam mamę i siostrę mojego partnera. Niby jakieś wsparcie jest, ale jak to typowa angielska rodzina,raczej każdy żyje swoim życiem, a ich więzi rodzinne nie są aż tak silne jak u nas w Polsce.
    Obecnie nie pracuję. Spodziewamy się pierwszego dziecka, w planach mamy szybkie "zmajstrowanie" drugiego, bo niestety oboje do młodzików już nie należymy ;-) Wydaje mi się, że mała różnica wieku sprawi, że organizacja życia i czasu będzie nieco łatwiejsza w przyszłości.
    Zdajemy sobie sprawę, że te kilka lat będę musiała całkowicie poświęcić na odchowanie dzieci. Na szczęście mój partner ma rewelacyjny system zmian w pracy- tylko 12 dni w miesiącu, w tym nocki, więc mam nadzieję, że pozwoli mi to w przyszłości na znalezienie pracy, wychowywanie dzieci, z jednoczesnym zachowaniem jako takiego życia rodzinnego. Jak będzie, czas pokaże :-)

ivi, Naditta lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) podczytuje Was cały czas ale nie mam weny pisać ostatnio ;)
    Mieszkam w UK od 5 lat z mężem i dwójką dzieci :) no i oczywiście niecierpliwie oczekujemy trzeciego dzieciątka któremu jak widać na suwaczku się nie spieszy. :)
    Nie mogę narzekać na samotność tutaj bo mam tu brata i dużo znajomych z jednego miasta z Polski. Mama przylatuje do nas w miarę możliwości ale już niebawem idzie na emeryturę wiec liczę na częstsze odwiedziny i przede wszystkim dłuższe <3
    Ja od roku nie pracuje, w momencie kiedy miałam możliwość podjąć fajną prace to zobaczyłam dwie kreski na teście. Nie zamierzam nic szukać aż odchowam synka :)
    Za 4 dni termin porodu, mały straszy wieczorami i odpuszcza. Pociesza mnie fakt ze za 11 dni mam planowaną indukcje porodu ;)
    Pozdrawiam wszystkie mamusie ;)

ivi, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ivi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania mam nadzieje ze synek jednak sam sie zdecyduje na opuszczenie brzuszka. Supre ze masz tutaj rodzine i znajomych na ktorych mozesz liczyc.Twoje starsze dzieci w jakim wieku sa?

Z tego co widze to nastepna w kolejce Bereda jest...

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi też mam taką nadzieję ale szczerze mówiąc nic na to nie zapowiada ;) Aktywność pełną parą, główką cała w kanale rodnym a syn ma wywalone jajecka :D Położna wytlumaczyła mi że najprawdopodobniej na indukcji od razu przebiją mi pęcherz płodowy ze względu na 2cm rozwarcie 4 tygodnie temu. Może obejdzie się bez oxy :)
    Moje dzieciaczki juz duże i samodzielne. Córa 12 lat chodzi do Hight School a syn zaraz skończy 8 :) System 6 godzinny w szkole i podpasowane godziny pracy męża ułatwiają mi życie :) Córka dużo pomaga ;)

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, nic tylko pozazdrościć organizacji i młodszej "pomocnicy" w domu ;-)

Trzymamy kciuki, żeby jednak Natanowi samemu zachciało się wyjść na zewnątrz.

Ps. Piękne imię wybraliście. Również spodziewam się synka i m.in. to imię brane jest pod uwagę w negocjacjach między mną a tatkiem ;-)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Natanek sie zasiedzial u mamusi i nie chce wyjsc :-)...No ja jeszcze teoretycznie 2,5 miesiecy ale to szybko zleci zreszta zobaczymy jak to bedzie ..

Mania1718, LilouK lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK dziekuje :) Na poczatku wszyscy obstawiali a raczej liczyli na dziewczynke, Hania miala byc ale ja od samego poczatku czulam ze bedzie chlopiec. Podswiadomie kupowalam chlopiece ubrana ;) A na polowkowym potwierdzily sie moje przeczucia i pani ktora robila mi usg stwierdzila ze pomiedzy nozkami napewno nie rosnie trzecia noga :D Padly imiona Marcel i Szymon ale dzieciom sie nie podobalo a Natana zaakcpowali domownicy szybko ;)

Bereda w moim przypadku najgorsze sa ostatnie 4 tygodnie ;) Ciagna sie niesamowicie :) Wszystko juz gotowe, pokoim malego, ubranka, kocyki itp tylko mlody leniuszek kaze sobie czekac na siebie :)

bereda11, LilouK, ivi lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, ja też od początku czułam, że to chłopiec, pomimo że wszyscy wokól stawiali na dziewczynkę. Poza tym wszystkie "ludowe przepowiednie" wskazywały właśnie na syna- coś w tym musi jednak być ;-)

Bereda, oj zleci zleci :-) Ledwo w listopadzie 2 czerwone krechy, a tutaj już prawie połowa marca i 6 miesięcy na liczniku. Coś niesamowitego, tak jakby to było wczoraj!

• ivi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania super ze starsze rodzenstwo sklonne do pomocy. A jak zareagowali na wiesci o maluszku?
    Oj widze ze "meskie towarzystwo" tutaj dominuje
    Wyglada na to ze tylko moje przeczucia zawiodly. W pierwszj ciazy myslalam ze bedzie chlopiec, w drugiej ze dziewczynka....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 23:50

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny .My w srode mamy scan u nas w szpitalu ,ciekawa jestem jak tam nereczka maluszka i ile juz wazy bo nie nalezy do duzych dzieci niestety ..Co tam u was ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda powodzenia na scanie. Mowia Ci tutaj ile dzieciatko wazy? Koniecznie daj znac po.
    Ja pracuje wiec malo czasu na wszystko i zmeczenie mnie dopadlo. Jakas ociezala sie zrobilam ostatnio. Synus natomiast buszuje na calego az mi brzuch podskakuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 23:19

• adora Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie dowiedzialam, ze syn zaczyna przedszkole w kwietniu. Super, bede miec te kilka godzin dla siebie. Moze wreszcie przestane byc taka nerwowa. Czy Wy tez jestescie bardziej nerwowe w ciazy? Ja juz sobie czasem rady nie daje. Normalnie jestem nerwusem ale teraz to przegiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:05

Mania1718, pati_zuzia83, ivi lubią tę wiadomość

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ