Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
tak ivi podaja mi wage ale w uncjach lub funtach nie pamietam , ale ja prosze na kg zreszta mam zawsze napisane w tej zoltej ksiazce , no i lekarz sam zagadal o tej wadze ze maly synek ale na szczescie nie za maly tylko maly bedzie ...Trudno mi sie samej oceniac ale wydaje mi sie ze nie jestem bardziej nerwowa , mysle ze ciaza mnie jeszcze bardziej wyciszyla ..Adora gratuluje dostania sie do przedszkola synka i bedziesz miala czas dla siebie i wyciszenie sie
adora lubi tę wiadomość
-
Hejo kobietki
My dalej w dwupaku, meczy mnie biegunka i jest mi nie dobrze, nieregularne skorcze i na tym koniec. Wrocilam z miasta i czuje mocny ucisk na dole a tak poza tym nic sie niedzieje i cos czuje ze spokojnie dobijemy do 16 marca na indukcjeWszczyscy go prosza o wyjscie a on nic
Adora ja bylam strasznie nerwowa w drugim trymestrze, trwalo to okolo miesiaca. Przechodzilam sama siebieDzieki Bogu maz opanowany czesciej szedl na kompromis
Pilam melise
Te kilka godzin synka w przedszkolu napewno pozwoli Ci sie troszke wyciszyc
Bereda moj synek tez urodzul sie drobniutki, wazyl 3100 w 40tygodniu ciazy. (13 centyl tylko) Za to nadrobil szybko i byl moim miszelinkiem
adora, pati_zuzia83, ivi lubią tę wiadomość
[/link]
-
BIEDNA Maria ale ty sie musisz meczyc ...a moze Natanek czeka do jutra tak jak powinno byc
..wiesz jak maly to nieszkodzi lzejszy porod bedzie , zeby tylko niebyl za maly , jutro zobaczymy ...
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Bereda trzymam kciuki zeby na jutrzejszej wizycie wszystko bylo ok
Polozna mi mierzy dno macicy od 28 tc, na podstawie dwoch poprzednich ciaz (wagi i danego tygodnia w ktorym rodzilam) wylicza plus minus wage malego. Nie zawsze sie to sprawdza i mam nadzieje ze moim przypadku tak bedzieNie rodzilam duzych dzieci a teraz szykuje sie niezly klocek
Ivi czy tez masz taki wykres na ktorym polozna bedzie zaznaczala jak dzidzia rosnie?[/link]
-
Mania wiecej sexu wiecej sexu, haha. Moj syn urodzil sie w 37 tyg i wazyl 2350, maly byl i chudziutki ale nadrobil
. Ja w tamtej ciazy przytylam tylko 6kg. Teraz zaczyna mi sie 16 tydzien i narazie 1kg do przodu. Nie wiem czy to dobrze czy zle ale po prostu nie objadam sie. Sa dni, ze przesadze ale ogolnie jem tak jak jadlam przed ciaza. Tyle, ze przed ciaza cwiczylam a teraz wyluzowalam.
-
no to pocieszylas mnie z ta waga Adora , wiem nie ma co panikowac ..na poczatku jak lekarz powiedzial o tej wadze to zaczelam wiecej jesc przez chwuke ale poczytalam sobie no i wyluzowalam ja mam juz plus 10 kg..
Mania dzieki dam znac jak jutroMania1718 lubi tę wiadomość
-
Adora robimy co możemy
Z mojej strony to już kalectwo ale mąż nie narzeka
Haha
Wagowo to mnie mało kto może przebić bo 24 kg na plusie. Startowałam z wagą piórkową a teraz dorodna klucha ze mnieW poprzednich ciążach było identycznie szybko dochodziłam do rozmiaru s wiec tym razem liczę że będzie podobnie
Mam tendencje do szybkiego tycia i w drugą stronę tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:10
adora lubi tę wiadomość
[/link]
-
Bereda moj pierwszy synek urodzil sie tez malutki w 40 tyg 2990 i 49 cm ponizej 10 centyla byl czy na 10i pozniej mialam dodatkowe scany w drugiej ciazy i 10 dni przed terminem na scanie wyszlo,ze maly przestal rosnac w sensie malo urosl przez poprzednie 3 tyg i mi wywolywali,wedlug mnie niby mogli poczekac do terminu czy samo sie nie zacznie,bo wywolalimi 3 dni przed terminem
a i mialam tez ktg robione i wszytsko bylo w normie. Ja spodziewalam sie malych dzieci bo ja z podobna waga sie urodzilam
a drugi synek mial 3040 i 49 cm,alechlopaki szybko nadrobili
-
Adora super ze synek dostal sie do przedszkola. Moze te kilka godz pozwoli Ci sie wyciszyc.
Mania ale uparciuch maly. Zasiedzial sie u mamusi i tak mu dobrze. Oby jednak zdecydowal sie ruszyc tyleczek (glowke raczej) samowolnie. Ta biegunka i te skurcze...no nic nie mowie. Czekamy na wiesci
Ja w pierwszej ciazy przytylam 17kg. Z pomiarow brzucha wychodzilo ze dzieciatko bedzie raczej duze bo w granicach 4kg. Mimo to Julenka wazyla 2.95 i mierzyla 50cm. Teraz jakos slabiej przybieram na wadze + 3kg narazie ale brzusio rosnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 23:20
Mania1718, adora lubią tę wiadomość
-
adora wrote:Dzisiaj mam wizyte u konsultanta z powodu mojego "zaawansowanego" wieku (36 lat). Ciekawe co mi powie? Jak ja tam dojde? Chyba doplyne predzej.
-
wiec nasz synek wazy 1544 , wydaje mi sie ok nie za duzy , lekarz mowil ze ok jest .Wszystko rozwija sie prawidlowo za tydzien mamy scan nereczek zeby zobaczyc jak tam sie wszystko rozwija
Mania1718, pati_zuzia83, adora, ivi lubią tę wiadomość
-
Bereda piękna waga maluszka
Cieszę się że wszystko jest ok. Pewnie jesteś spokojniejsza
Trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań za tydzień. Po dobrych wiescisch możemy otwierać picolo
Ivi pocieszylas mnie z tym pomiarem. Szczerze to spodziewam się maksymalnej wagi syna 3.5 kg. Więcej mi nie trzeba do szczęścia
Adora jak po wizycie?
My dzisiaj mieliśmy wizytę u położnejŚmiała się jak mnie zobaczyła, mówiąc że miała nadzieję że już urodziłam. .. Standardowo zmierzyła ciśnienie, mocz, posłuchała serduszka, i stwierdziła że mały jest bardzo szczęśliwy w brzuchy. Plan pozostał ten sam czyli wywołujemy 16 marca.
pati_zuzia83, bereda11, ivi lubią tę wiadomość
[/link]
-
Oczywiście było prawie godzinne spóźnienie. Dostałam skierowanie na badania tsh i ft4, bo kiedyś miałam problemy z tarczyca no i na krew, bo mam płytki krwi poniżej normy. Powiedziałam, ze ciągle mam z nimi kłopot. Dr stwierdził, ze jeśli teraz wyjdą poniżej normy to skieruje mnie do hematologia. W 26 tyg mam zrobić badanie na cukier. Serduszko bilo więc wyszłam szczęśliwą. Mam zryta banie po ostatnim poronieniu zatrzymanym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 20:39
-
Adora ja jestem w tym samym wieku co Ty i nie traktuja mnie jaki szczegolnie z tego powodu. Ja na poczatku ciazy mialam podwyzszone plytki krwi ale oststnie badanie wyszlo ok.
Bereda ciesze sie ze synus zdrowo rosnie i waga tez w porzadku.
Mania nie dziwie sie ze polozna byla zaskoczona na Twoj widok. Nie proponowali Ci masazu szyjki? Z tego co wiem to dosc popularne tutaj gdy maluszkowi nie spieszy sie zbytnio z przyjsciem na swiatWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:43
-
Widzę, że wątek się rozkrecil, super
Dziewczyny, a jak oni Wam mierzą wagę dziecka bez scanu? Na podstawie jakiś pomiarów tylko? Tutaj to działa jak w Polsce, że jak dziecko powyżej 4kg to robią cesarke czy nie koniecznie?
Zastanawia mnie jeszcze, jak bez scanu sprawdzają ułożenie dziecka przed porodem. Ja dzisiaj mam scan, ostatni już prawdopodobnie i jeśli dziś mały będzie ułożony pośladkowo to już się nie przekręci?
Przepraszam za masę pytań, ale to moja pierwsza ciąża i wszystko jest nowością, a ich system ciągle poznajeMania1718 lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Mam znajoma co urodzila dwu synow po ok 5kg i urodzila naturalnie. Czasem dziecko przekreca sie glowa w dol pare dni przed porodem a jego ulozenie mozna ustalic podczas badania dlonmi. Oczywiscie mam na mysli lekarza, pielegniarke. Nie wiem jak to jest z waga. Mi nie powiedzieli przy 1 usg, chyba ze pozniej podaja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:06
-
Adora fajnie ze jest większe zainteresowanie niż standardowe
niech trzymają rękę na pulsie i ty będziesz spokojniejsza. Na tym etapie ciąży co Ty teraz zakupiłam detektor tętna dzidziusia i gorąco polecam. Mimo że wszystko było ok u mnie miałam schizy do końca drugiego trymestru ( za dużo głupot czytałam na necie ) i często ten detektor poprawiał mi humor.
Ivi moja położna często wypytywała mnie jak to jest w Polsce podczas ciąży, jak jej opowiadałam ze lekarz bada rutynowo dopochwowo to wywalała oczy mówiąc " nie wierzę że takie badania sie jeszcze praktykuje, przecież to nie komfortowe dla kobiety, grozi infekcją itp..." Badania szyjki nie proponowała, wyklepała regułkę kiedy się udać do szpitala i tyle
Naditta mi sprawdzają czy dziecko rośnie po scanie polówkowym na podstawie wykresuZostał zrobiony na podstawie dwóch poprzednich ciąż. Brali pod uwagę wagę urodzeniową dzieci i tydzień w którym urodziłam. Nie jest to waga miarowa ale ważne ze macica rośnie
Tj napisała Adora położenie położna sprawdza rękoma uciskajac brzuszek i jak jest nie pewna to wysyła na kolejny scan.
U mnie nadal cisza... Do tej pory robiłam wszystko żeby jakoś przyspieszyć proces porodu ale mały twardo się za siedział. Kończyła się ta moja aktywność wieczornym bólem spojenia łonowego i kręgosłupa. Skoro nie działa to przez najbliższe 6 dni zamierzam leżeć i pachniećivi lubi tę wiadomość
[/link]