X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • adora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka tu w Uk sa inne normy i oni nie laduja czlowieka bez potrzeby hormonami. Moje tsh jakis czas temu wynosilo 3,91 a ft4 12,6 i nikt nie ingerowal i bardzo sie ciesze, bo w Pl to przesadzaja z tymi hormonami tarczycy. Tam niemal kazdy jest na sztucznych hormonach. Wg mnie Twoje wyniki sa ok i nie przejmuj sie tym zbytnio. Dolacz do diety jod, bo on pobudza prace tarczycy a w ciazy potrzeba aby szybciej pracowala. Dodaj rowniez selen, wit d3 i k2 i bedzie git!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:01

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora mam nadzieje ze malzenstwo dalej u was tak kwitnie , jak bylo na kolacjii z mezem ? Mam nadzieje ze u was tez jest tak piekna pogoda

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak myslicie czy moge korzystac z jacuzzi lub sauny ? Wydaje mi sie ze nie powinnam , ale z basenu chyba moge co nie , planujemy po weekendzie jechac na kilka dni do hotelu nad morze I zastanawiam sie czy to nie glupota z mojej strony w tak wysokiej ciazy ale czuje sie bardzo dobrze

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, dziekuje. Randka byla super. No i po niej maz mnie zaciagnal do lozka, hahaha. Uklada nam sie coraz lepiej.
    Ja bym nie ryzykowala sauny na pewno. Basen jak najbardziej jest wskazany.

bereda11 lubi tę wiadomość

• Clio Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka, na razie to wyniki masz bardzo przyzwoite. Jesli jednak mama miala problemy z tarczyca to rozumiem obawy. Bedac w pl sprawdzalas tylko tsh i ft4? Ja bym zrobila od razu ft3 i przeciwciala a z wynikami poszla do endokrynologa. A tutaj mozesz porozmawiac z polozna albo probowac namowic gp. Ewentualnie jakis pl lekarz.

Clio
  • maciejka89 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. Robilam tez ft3, które tez jest w normie (6.21 podczas gdy norma to 8.30). Przeciwciała antyTPO wyszły nieznacznie podwyzszone, aczkolwiek endo stwierdził, ze narazie nie bedziemy się tym przejmować i zostawiamy do obserwacji. Po przeczytaniu kilku wątków na różnych forach dotyczących problemów tarczycowych, zaczęlam strasznie panikowac. Spotykalam się z informacjami, gdzie pacjentki mające nawet nieznacznie podwyższone tsh były faszerowane hormonami, co w niektóryh przypadkach zakrawało o absurd- bynajmniej w mojej ocenie. To co tu przezcytalam baardzo mnie uspokoiło i utwierdziło w przekonaniu, ze chyba endo w PL wiedział co robi :) - wiem że to bardzo dziwnie brzmi, ale po zdarzeniach z przeszłosci moje zaufanie do lekarzy jest nieco ograniczone. Witaminki z jodem lykamy - co także bylo zalecone przez lekarza. Dziś dostałam też list i z niecierpliwoscią bedę czekać do 26 kwietnia kiedy to pierwsszy raz spotkam sie z polozna. A tak poza tematem z posta- są tu jakies mamuśki z Manchesteru ? Pozdrawiam w ciepły, słoneczny dzionek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 19:05

• adora Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka skoro masz podwyzszone przeciwciala to tym bardziej wlacz selen, bo on je obniza. Jesli to poczatek hashimoto (mam to dziadostwo)moze byc konieczna dieta bezglutenowa i z ograniczeniem nabialu. Poki co kup sobie selenomethionine 200 mcg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzirwczyny :) trafilam Na was przypadkowo , bylam ostatnio Na 1 wizycie u poloznej mam koncowke 12 tygodnia I mam czekac Na list o scan , mam troszke glupie pytanie ale dzis dostalam list z nhs ale w srodku byl moj wywiad ktory przeprowadzila ze mna polozna mam zadzwonic tam I sama ustalic z nimi yermin. Czy czekac Na nastepny list w ktorym bedzie dzien I godzina scanu ? Przepraszam ale to moja 1 ciaza tutaj I w tych sprawach jestem calkiem zielona ;\

• maciejka89 Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora, podczas usg endo wspomnial, ze obraz tarczycy i wyniki wskazuja na poczatki choroby autoimmunologiczne, jednak kazal na razie wszystko obserwowac, twierdzac, ze ba te chwile mozna bardziej zaszkodzic niz pomoc. Powiedzial, ze ft3 i ft4 sa na dobrym poziomie co jedt takze szalenie wazne. Kazal zazywac witaminy z jodem i selenem i tak tez robie. Jod w dawce 150ug i selen w dawce 55 ug, ale chyba musze dorzucic wiecej tego selenu. Objetosc moje tarczycy to 9.38ml. Jestem raczej niefuzych rozmiarow, bo mam 162 cm wzrostu, a gdzies slyszalam, ze objetosc moze w sumie isc w parze ze wzrostem. Dodatkowo znaleziono w ciesni zmiane ogniskowa, platy na szczescie czyste bez zadnych zmian. Pozostale wyniki utrzymuja sie na przyzwoitym poziomie. Mam nadzieje, ze to co soe do mnie przyplatalo sie zaszkodzi dzidziusiowi.

• Clio Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Maciejka szkoda ze tego specjaliste masz tak daleko. Tutaj chyba nawet z powazna niedoczynnoscia nie zaopiekuja sie tak dobrze. Ale moze Adora ma inne doswiadczenia. Choc szczerze mowiac to nawet w pl nie udalo mi sie dobrze trafic. Najbardziej kompetentny okazal sie byc ginekolog prowadzacy moje poprzednie ciaze. Mysle, ze twoje tsh nie jest na tyle wysokie zeby zaszkodzic malenstwu, takze nie martw sie na zapas.

Clio
  • maciejka89 Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w niedziele, prywatnie ide powtorzyc badania zobaczymy co tam wyjdzie tym razem, Endo kazał mi natychmiast go powiadomic i bedziemy albo cos dzialac albo dalej obserwowac. Ogolnie czuje się dobrze, wiec to mnie znacznie uspokaja, jednak nie na tyle by przestac czytac o problemach tarczycowych w ciazy. Clio, czy Ty rowniez masz jakies doswiadczenia z hashi badz niedoczynnoscia i leczeniem ich w UK?

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam jutro mam badanie serca bo mam tak jakby arytmie, a na pt umówiłam się prywatnie do ginekologa niech sprawdzi czy z bobaskiem wszystko ok bo do usg na nhs to ja chyba bym zwariowała jeszcze 3 tyg czekać mam nadzieje ze wszystko ok z moim maleństwem

adora lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzięki mojej bezsennosci odkryłam tak taki wątek na forum nawet nie miałam pojęcia o jego istnieniu ;-)
    Mam nadzieje ze mogę do Was dołączyć. ;-)

Z bereda11 znamy się z terminu na ten sam miesiąc hejoooo. :-) :-h

Krótko o mnie mieszkam 5 Lat w UK obecnie Wigan czyli północ jestem w drugiej ciąży pierwsza tez prowadzona tutaj synek w grudniu skończył 2 Latka :-)
    Tym razem czekamy na córeczkę niestety ciaza z wielkimi problemami zdrowotnymi (totalne przeciwieństwo pierwszej w którejnic mi nie
    doleglalo) na szczęście już 36 tydzień. Z niecierpliwością czekam na poród. Spokojnej nocy życzę wszystkim :-)

bereda11, adora lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka89 wrote:
    Adora, podczas usg endo wspomnial, ze obraz tarczycy i wyniki wskazuja na poczatki choroby autoimmunologiczne, jednak kazal na razie wszystko obserwowac, twierdzac, ze ba te chwile mozna bardziej zaszkodzic niz pomoc. Powiedzial, ze ft3 i ft4 sa na dobrym poziomie co jedt takze szalenie wazne. Kazal zazywac witaminy z jodem i selenem i tak tez robie. Jod w dawce 150ug i selen w dawce 55 ug, ale chyba musze dorzucic wiecej tego selenu. Objetosc moje tarczycy to 9.38ml. Jestem raczej niefuzych rozmiarow, bo mam 162 cm wzrostu, a gdzies slyszalam, ze objetosc moze w sumie isc w parze ze wzrostem. Dodatkowo znaleziono w ciesni zmiane ogniskowa, platy na szczescie czyste bez zadnych zmian. Pozostale wyniki utrzymuja sie na przyzwoitym poziomie. Mam nadzieje, ze to co soe do mnie przyplatalo sie zaszkodzi dzidziusiowi.
    Tak tez przypuszczalam. Ja bylam na hormonach ponad 5 lat ale one nic nie dawaly. Odstawilam je i przeszlam na diete bezglutenowa i z ograniczeniem nabialu. Ja mam 168 cm wzrostu i na usg wyszlo, ze moja tarczyca ma 9ml i tez mialam jakiegos guza. Po roku diety tarczyca odrosla mi do 14 ml i guz zniknal. Minelo juz 2 lata odkad zaczelam sie zdrowo odzywiac. Wyniki tarczycowe mialam na 50% normy czyli calkiem niezle. W ciazy niestety spadly do dolnej granicy ale jak wiadomo, ciaza wszystko zmienia. Co moge Ci poradzic to zwieksz dawke selenu do 200 mcg i sprobuj wywalic gluten a przynajmniej go ograniczyc, to samo z nabialem. Niestety jesli choroba juz sie zaczela, sama nie zniknie. Musisz dzialac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:11

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Madziaaa,znamy sie , znamy ...Myslalam ze znasz ten watek ? a tu psikus , bylam pierwsza , myszka czasami tu zagladala kojarzysz kto to ?
    dziewczyny te ktore maja problemy z tarczyca mam nadzieje ze znajdziecie tu lekarza ktory sie wami zaopiekuje , bo ja w tym temacie zielona jestem ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze, ze od ponad tygodnia czuje kopniecia, bo czesto sie zastanawialam czy dzidzia zyje. Porobilo mi sie tak po ostatnim obumarciu ciazy. Teraz klade sie na plecach, sprawdzam i jestem spokojna.

• adora Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja i moj 20 tc. Zdjecie robillam rano a wiadomo, ze jak sie cos zje jest wiekszy a wieczorem to juz calkiem sie spory robi.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6da4b313bc79.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:28

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko adora ja mam taki lub nawet troszkę większy brzuch a jestem w 11 tc. w ogole niewidac po tobie gratulacje chudzinko :P

adora lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byl moj 21 tc w pierwszej ciazy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/611cbca3efb7.jpg

Ciekawe od czego zalezy wielkosc brzucha? W poprzedniej ciazy tez mialam maly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:27

fryzjerka lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Andora malusi zazdroszczę :-)
    Super wyglądasz :-)

adora lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ