Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Liouk ja szczepilam sie w pierwszej i obecnej ciazy.
My zaczynamy kapletowanie rzeczy dla maluszka. Wozek i lozeczko kupione, ubranka czesciowo tez. Duzo tego do ogarniecia. Wydaje mi sie ze w pierwszej ciazy bylam lepiej zorganizowana. To pewnie przez ciagly brak czasu... na szczescie juz niedlugo urlop wiec bede mogla wszystko dopiac na ostatni guzikpati_zuzia83 lubi tę wiadomość
-
adora wrote:Co u Was dziewczyny? Ja zaczelam sie porzadnie suplementowac jodem. Jednego dnia troche przesadzilam i chyba tarczyce zablokowalam, bo czulam sie jak zadzumiona. Synkowi nic nie bylo, bo szalal sobie jak zawsze. Zmniejszylam dawke i jest ok. Ponoc 99% ludnosci ma niedobor jodu.
Adora z calym szacunkiem ale na ponoc bym nie polegala. Robilas badania? wiesz czy masz niedobory jodu? nie bralabym zadnych suplementow bez konsultacji z lekarzem. -
LilouK wrote:Witajcie UK mamy
Mam pytanko: szczepiłyście się przeciwko ksztuścowi w ciąży?
Mam dylemat, szczepienie mam w poniedziałek i w sumie nie wiem co robić. Mama mi odradza. Czytałam, że NHS ma nowe szczepionki, ponoć bezpieczne dla ciężarnych (Boostrix IPV), bo bez żywych wirusów. Co robić?
Tak ja sie szczepilam , wszystko ok, malenstwo zdrowe , dodam ze ma teraz prawie 10miesiecy , nigdy nie chorowala ale karmie rowniez piersia a to tez ma znaczenie.
Uwazam ze mniejszym ryzykiem jest szczepionka niz jej brak.
-
Bereda ja tez mialam wywolywany porod. Mi wody zaczely sie saczyc ale nie mialam skurczy.
Powodzenia i daj nam znac jak juz bedziesz tulila swojego synka.
Pati zuzia czas szybko leci a widac to szczegolnie po naszych dzieciachpati_zuzia83, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny ..dzisiaj troche sie napracowalam myslalam ze cos mnie wezmnie , jakis skurcz czy cos ale nic zero...No I jutro juz mam nadzieje zobacze sie z synkiem ...
pati_zuzia83, ivi, adora lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny , my juz po ...mialam ciezki porod ale po kolei...w szpitalu w piatek wyladowalam a urodzilam w nocy w niedziele 3.15 ...meczylam sie okrutnie , skurcze byly tragicznie bolesne i dlugo je mialam bo mialam tylko rozwarcie na jeden palec przez dlugi czas , pozniej zobaczylam ze mam zielone wody wiec od razu wzieli mnie na porodowke i tam meczylam sie rowno 10 godz , mialam gaz a pozniej poprosilam o epidural i po nim po prostu bylo cudownie , przetrzymali mi troche za dlugo dziecko ale udalo sie i urodzilam naturalnie oczywiscie cieli mnie . ..opieka super , anglicy sa bardzo mili i bardzo o nas dbali ale troche za dlugo zwlekali i powinni chyba cesarke zrobic no ale ok udalo sie .Dorianek wazyl 3100, zabrali mi go do badania i zostal w inkubatorze bo mial za malo cukru we krwi i podejrzenie sepsy .Lezal tam 2 dni , sepse wykluczyli a glukoza szybko sie podniosla po dostarczeniu jej wiec we wtorek juz go milam ze soba na oddziale .Niestety przez ten czas dawali mu mm bo ja nie mialam duzo pokarmu , teraz mam ciut wiecej ale On nie chce cyca bo malo leci mleka a z butli szybko ...w srode wypuscili nas do domku wiec dwie nocki juz za nami....Pochwale jeszcze swojego partnera , spisal sie na medal ,i teraz tez jest cudownym tatusiem jest bardzo w nim zakochany ...
Naditta, pati_zuzia83, adora, Mania1718, ivi lubią tę wiadomość
-
naditta chyba dlatego ze go za dlugo przetrzymali ale nie jestem pewna czy o to chodzilo w kazdym razie juz na odziale w special care pielegniarki o tym mowily i w ksiazece ma napisane
dzieki dziewczyny , teraz uczymy sie siebie , dzisiaj byl pierwszy spacerek i Dorianek przespal caly spaceradora lubi tę wiadomość
-
a dzisiaj mielismy wizyte w szpitalu i scan nereczki , wiec lewa jest dalej zdrowa ufff i wszystko z nia dobrze prawa nie pracuje i dlatego bierze antybiotyk , a tak wszystko ok ...
Dziewczyny ktoremacie dzieci , dajecie im witamine D ? jak tak to jaka ?ivi, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
bereda11 gratuluje i życzę dużo zdrówka dla małego Dorianka.
Ja od początku podawałam Juleńce wit D. Bioaron kupioną w Polsce. Zapytaj się w aptece lub health visitor co tutaj polecają. Ja dziś zatrzymałam się w asda przy półce z wit dla dzieci tak z ciekawości ale nie rzuciła mi się w oczy sama wit D (może dla tego, ze bardziej byłam zainteresowana witaminami dla starszych dzieci)bereda11 lubi tę wiadomość
-
Bereda ja póki co karmię piersią więc podaje małemu VitaDerol d+k a po skończeniu 3 miesiący będziemy podawać samą d. Zakupiłam Ibuvit D kapsułki miękkie.
Wszystkiego dobrego kochane z okazji naszego świętaDużo miłości radości
bereda11 lubi tę wiadomość
[/link]