X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ivi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liouk ja szczepilam sie w pierwszej i obecnej ciazy.
    My zaczynamy kapletowanie rzeczy dla maluszka. Wozek i lozeczko kupione, ubranka czesciowo tez. Duzo tego do ogarniecia. Wydaje mi sie ze w pierwszej ciazy bylam lepiej zorganizowana. To pewnie przez ciagly brak czasu... na szczescie juz niedlugo urlop wiec bede mogla wszystko dopiac na ostatni guzik

pati_zuzia83 lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    Co u Was dziewczyny? Ja zaczelam sie porzadnie suplementowac jodem. Jednego dnia troche przesadzilam i chyba tarczyce zablokowalam, bo czulam sie jak zadzumiona. Synkowi nic nie bylo, bo szalal sobie jak zawsze. Zmniejszylam dawke i jest ok. Ponoc 99% ludnosci ma niedobor jodu.

Adora z calym szacunkiem ale na ponoc bym nie polegala. Robilas badania? wiesz czy masz niedobory jodu? nie bralabym zadnych suplementow bez konsultacji z lekarzem.

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witajcie UK mamy :-)

Mam pytanko: szczepiłyście się przeciwko ksztuścowi w ciąży?
    Mam dylemat, szczepienie mam w poniedziałek i w sumie nie wiem co robić. Mama mi odradza. Czytałam, że NHS ma nowe szczepionki, ponoć bezpieczne dla ciężarnych (Boostrix IPV), bo bez żywych wirusów. Co robić? O.o

Tak ja sie szczepilam , wszystko ok, malenstwo zdrowe , dodam ze ma teraz prawie 10miesiecy , nigdy nie chorowala ale karmie rowniez piersia a to tez ma znaczenie.

Uwazam ze mniejszym ryzykiem jest szczepionka niz jej brak.

1usasg185gkausx0.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarze jak dotad nie pomogli przy moich chorobach. Sama, dieta i suplementami poprawilam sobie zdrowie wiec raczej po porade do zadnego nie pojde w sprawie jodu.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ ...Dzisiaj mielismy ostatnia wizyte i scan i okazalo sie ze mam bardzo malo wod przez 2 tyg jakos wyparowaly i mam miec wywolywanie porodu w piatek , czy ktoras z was miala tu w UK tez wywolywany porod ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda ja drugi porod mialam wywolywany, urodzilam po dwoch tabletkach i maluch juz ma 5 miesiecy,kurde kiedy to minelo :)

bereda11 lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak apropo szczepien w ciazy http://noizz.pl/zdrowie/film-z-ostatnich-chwil-dziecka-zmarlego-na-krztusiec-dramatyczny-apel-rodzicow/phr5eln
    ale tak jak juz mowilam,kazda mama robi jak uwaza :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda ja tez mialam wywolywany porod. Mi wody zaczely sie saczyc ale nie mialam skurczy.
    Powodzenia i daj nam znac jak juz bedziesz tulila swojego synka.

Pati zuzia czas szybko leci a widac to szczegolnie po naszych dzieciach

pati_zuzia83, bereda11 lubią tę wiadomość

• adora Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda trzymam kciuki. Mialam porod wywolywany, bo mi wody odeszly a skurczow nie bylo. Najpierw dostalalam jakas wkladke dopochwowa z hormonami ale nie zadzialaly. Potem oksytocyna i sie zaczlo.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ..dzisiaj troche sie napracowalam myslalam ze cos mnie wezmnie , jakis skurcz czy cos ale nic zero...No I jutro juz mam nadzieje zobacze sie z synkiem ...

pati_zuzia83, ivi, adora lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny , my juz po ...mialam ciezki porod ale po kolei...w szpitalu w piatek wyladowalam a urodzilam w nocy w niedziele 3.15 ...meczylam sie okrutnie , skurcze byly tragicznie bolesne i dlugo je mialam bo mialam tylko rozwarcie na jeden palec przez dlugi czas , pozniej zobaczylam ze mam zielone wody wiec od razu wzieli mnie na porodowke i tam meczylam sie rowno 10 godz , mialam gaz a pozniej poprosilam o epidural i po nim po prostu bylo cudownie , przetrzymali mi troche za dlugo dziecko ale udalo sie i urodzilam naturalnie oczywiscie cieli mnie . ..opieka super , anglicy sa bardzo mili i bardzo o nas dbali ale troche za dlugo zwlekali i powinni chyba cesarke zrobic no ale ok udalo sie .Dorianek wazyl 3100, zabrali mi go do badania i zostal w inkubatorze bo mial za malo cukru we krwi i podejrzenie sepsy .Lezal tam 2 dni , sepse wykluczyli a glukoza szybko sie podniosla po dostarczeniu jej wiec we wtorek juz go milam ze soba na oddziale .Niestety przez ten czas dawali mu mm bo ja nie mialam duzo pokarmu , teraz mam ciut wiecej ale On nie chce cyca bo malo leci mleka a z butli szybko ...w srode wypuscili nas do domku wiec dwie nocki juz za nami....Pochwale jeszcze swojego partnera , spisal sie na medal ,i teraz tez jest cudownym tatusiem jest bardzo w nim zakochany ...

Naditta, pati_zuzia83, adora, Mania1718, ivi lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, ogromne gratulacje! Dzielna z Ciebie kobieta!

A możesz napisać z jakiego powodu mały miał podejrzenie sepsy?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda gratuluje,wazne ze wszystko dobrze sie skonczylo,zdrowka dla Was cieszcie sie malenstwem i jak najwiecej przespanych nocy :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Bereda, super, ze wszystko poszlo pomyslnie i ze syn i Ty macie sie dobrze :-)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naditta chyba dlatego ze go za dlugo przetrzymali ale nie jestem pewna czy o to chodzilo w kazdym razie juz na odziale w special care pielegniarki o tym mowily i w ksiazece ma napisane
    dzieki dziewczyny , teraz uczymy sie siebie , dzisiaj byl pierwszy spacerek i Dorianek przespal caly spacer :-)

adora lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda ogromne gratulacje kochana :) Dużo zdrówka dla synka <3

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzisiaj mielismy wizyte w szpitalu i scan nereczki , wiec lewa jest dalej zdrowa ufff i wszystko z nia dobrze prawa nie pracuje i dlatego bierze antybiotyk , a tak wszystko ok ...
    Dziewczyny ktoremacie dzieci , dajecie im witamine D ? jak tak to jaka ?

ivi, Mania1718 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 gratuluje i życzę dużo zdrówka dla małego Dorianka.

Ja od początku podawałam Juleńce wit D. Bioaron kupioną w Polsce. Zapytaj się w aptece lub health visitor co tutaj polecają. Ja dziś zatrzymałam się w asda przy półce z wit dla dzieci tak z ciekawości ale nie rzuciła mi się w oczy sama wit D (może dla tego, ze bardziej byłam zainteresowana witaminami dla starszych dzieci)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda ja póki co karmię piersią więc podaje małemu VitaDerol d+k a po skończeniu 3 miesiący będziemy podawać samą d. Zakupiłam Ibuvit D kapsułki miękkie.
    Wszystkiego dobrego kochane z okazji naszego święta :) Dużo miłości radości ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, ja też zakupiłam Bioaron. To jest sama witamina D. Witaminy K nie ma potrzeby podawać, bo dziecko powinno dostac zastrzyk zaraz po proodzie, a nadmiar też może być szkodliwy.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ