X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • adora Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze tak. To w niczym nie przeszkadza a wrecz pomaga. Kup sobie selen, magnez, wit d3 i k2. Wszystko bedzie ok i nie doszukuj sie dziury w calym, bo to tylko stres przynosi. Ciesz sie wiosna i ciaza, duzo spaceruj a jesli wierzysz w energie natury to przytulaj sie do drzew. To Ci poprawi nastroj i samopoczucie :-)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny..Moj mial tydzien wolnego wiec spedzilismy kilka dni w spa w hotelu nad morzem taka nagroda dla nas przed porodem

adora, ivi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny właśnie wróciłam z usg maluch strasznie się kręcił :) jestem w 13+4tc i ma cale 76 mm :). cieszę się bardzo już nie mogę się doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy i poznam pleć.

adora, bereda11, ivi lubią tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    hej dziewczyny właśnie wróciłam z usg maluch strasznie się kręcił :) jestem w 13+4tc i ma cale 76 mm :). cieszę się bardzo już nie mogę się doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy i poznam pleć.
    gratuluje fryzjerka ze wszystko ok , juz niedlugo i poczujesz ruchy , piekne uczucie , u mnie 24 dni do porodu juz bliziutko ....

fryzjerka lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda fajnie ze udalo sie Wan znalesc czas na odpoczynek i relaks. Tylko 24 dni do pododu...czas leci. Jak sie czujesz i jakie imie wybraliscie dla synka?

Fryzjerka super ze wszystko dobrze

U nas zabkowania ciag dalszy...pozatym brzusio rosnie a synus szaleje

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy wlasnie w Pl od wtorku,sle tylko na tydzien. W niedziele mamy chrzest Maksia. Milo wyjsc z przyjaciolkami I w takich chwilach zdaje sobie sprawe jak tesknie za nimi I ile mnie omija,choc mamy kontakt codziennie,ale na zywo to na zywo.

fryzjerka lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie czuje sie dobrze , mam tylko mega zgage codziennie i bol zeber okropny a tak to nie narzekam .Synek Dorianek :-)
    Pati _zuzia zazdroszcze takich relacji ja juz w PL ich nie mam

adora, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam strasznie zaganiany tydzien. Zrobilam seminarium Reiki II stopnia a takze polecialam do Pl na ustawienie wg Berta Hellingera. Ciekawa jestem, czy ktoras z Was jest rowniez tymi tematami zainteresowana.

• adora Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Was dziewczyny? Ja zaczelam sie porzadnie suplementowac jodem. Jednego dnia troche przesadzilam i chyba tarczyce zablokowalam, bo czulam sie jak zadzumiona. Synkowi nic nie bylo, bo szalal sobie jak zawsze. Zmniejszylam dawke i jest ok. Ponoc 99% ludnosci ma niedobor jodu.

• Kingaxxx Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    Mam pare pytan do Was.
    Jestem w 18 tyg i chcialbym poleciec do meza, ktory jest w Anglii i chcialbym tam rodzic. Co od razu najlepiej zrobic? Isc do lekarza i on wtedy mnie skieruje do poloznej?
    Moj angielski jest kiepski, maz ma komunikatywny ale ma watpliwosci zeby sie potrafil dogadac u lekarza. Mozemy dostac tlumacza czy jak to wyglada?
    Z gory dziekuje za odpowiedzi :-) :-) :-)

Kingaxxx
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kinga
    jesli twoj maz ma komunikatywny angielski to spokojnie sobie poradzicie u lekarza , ale w wielu przychodniach jest tlumacz takze spokojnie mozecie o niego poprosic ..Nasz synek na poczatku mial problemy z nerka i serduszkiem i w szpitalu poprosilam o tlumacza dlatego ze chcialam wszystkiego dokladnie sie dowiedziec (chociaz do poloznej i lekarza chodzilam sama bez tlumacza )i spokojnie przydzieelili i za kazdym razem jest tlumacz teraz w szpitalu bo nie wiem gdzie mam odwolac ale nam nie przeszkadza nowych ludzi dzieki temu poznaje ..
    Tak najpierw musisz isc do GP czyli lekarza zalozyc karte i wtedy wyznacza Ci date na sporkanie z polozna..
    A w jakim miescie maz mieszka ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Kingaxxx Znajoma

Wysłany: 1 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze tlumacz jest. Zawsze to mniej stresu :-) :-)
    Maz mieszka w na obrzezach Londynu( dokladnie to Harrow- o ile sie nie myle to 5 strefa)

bereda11 lubi tę wiadomość

Kingaxxx
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to Londyn to spokojnie dostaniecie polskiego tlumacza , zycze powodzenia

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Kingaxxx Znajoma

Wysłany: 1 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za informacje :-)
    Zycze duzo zdrowia dla Ciebie i maluszka :-)

bereda11 lubi tę wiadomość

Kingaxxx
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dawno mnie nie było ale to dlatego ze nic ciekawego się nie dzieje i nie mam co pisać ale podczytuje was :). W poniedziałek mam wizytę z midwife a w środę za tydz lecę do urlop do Polski na komunie mojego chrześniaka. Mam lekki problem bo w to co planowałam się ubrać(koszule i spodnie )się nie mieszczę tzn w koszule jeszcze tak ale gorzej ze spodniami wchodzę tylko w dresy i legginsy :/. nie wiem czy warto kupować jakiś ciuch na raz tym bardziej ze ja teraz tyje a później nie wiadomo jaka będę. a sukienki hmm tez nie mam żadnej odpowiedniej na taka okazje, a tu w Anglii nie wiem gdzie szukać. oczywiście nie chce nic drogiego jak już bo to prawdopodobnie będzie na raz :/

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka ja kupilam kilka rzeczy w charity bo tez szkoda mi bylo kasy wydawac I na ebay czasami mozna trafic fajne tanie rzeczy na licytacji , sporo rzeczy tez dla malego kupilam bardzo tanio np podgrzewacz za 2 £ lub laktator w razie W niedrogo a moze sie przyda .n.zazdroszcze urlopu w Pl I wypoczynku duzo zycze

Weridiana lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie UK mamy :-)

Mam pytanko: szczepiłyście się przeciwko ksztuścowi w ciąży?
    Mam dylemat, szczepienie mam w poniedziałek i w sumie nie wiem co robić. Mama mi odradza. Czytałam, że NHS ma nowe szczepionki, ponoć bezpieczne dla ciężarnych (Boostrix IPV), bo bez żywych wirusów. Co robić? O.o

• adora Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to dobry pomysl szukac odpowiedzi na forum. Kazdy ma inne danie na ten temat. Ja np jestem przeciwna wszelkim szczepieniom. Nie zaszczepilam syna na ani jedna szczepionke i 2 tez nie bede szczepic. Jak dla mnie za duze ryzyko.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk ja tez zanim podjelam decyzje duzo dowiadywalam sie na ten temat I pytalam innych o zdanie , ale z moim P podjelismy decyzje ze nie zaszczepie sie przeciwko grypie ani krztuscowi .Ale maluszka w 8 tyg zycia prawdopodobnie zaszczepimy przeciw krztuscowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 11:10

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dwoch ciazach szczepilam sie na krztusiec I grype I nic mi nie bylo,dzieciaki tez sa zaszczepione,Maksio niedawno dostal trzecia dawke. No ale to jest indywidualna sprawa kazdej kobiety I jej decyzja.

Weridiana lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ