Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie, ze tak. To w niczym nie przeszkadza a wrecz pomaga. Kup sobie selen, magnez, wit d3 i k2. Wszystko bedzie ok i nie doszukuj sie dziury w calym, bo to tylko stres przynosi. Ciesz sie wiosna i ciaza, duzo spaceruj a jesli wierzysz w energie natury to przytulaj sie do drzew. To Ci poprawi nastroj i samopoczucie
-
fryzjerka wrote:hej dziewczyny właśnie wróciłam z usg maluch strasznie się kręcił
jestem w 13+4tc i ma cale 76 mm
. cieszę się bardzo już nie mogę się doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy i poznam pleć.
fryzjerka lubi tę wiadomość
-
Bereda fajnie ze udalo sie Wan znalesc czas na odpoczynek i relaks. Tylko 24 dni do pododu...czas leci. Jak sie czujesz i jakie imie wybraliscie dla synka?
Fryzjerka super ze wszystko dobrze
U nas zabkowania ciag dalszy...pozatym brzusio rosnie a synus szaleje -
My jestesmy wlasnie w Pl od wtorku,sle tylko na tydzien. W niedziele mamy chrzest Maksia. Milo wyjsc z przyjaciolkami I w takich chwilach zdaje sobie sprawe jak tesknie za nimi I ile mnie omija,choc mamy kontakt codziennie,ale na zywo to na zywo.
fryzjerka lubi tę wiadomość
-
generalnie czuje sie dobrze , mam tylko mega zgage codziennie i bol zeber okropny a tak to nie narzekam .Synek Dorianek
Pati _zuzia zazdroszcze takich relacji ja juz w PL ich nie mam
adora, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość
-
Co u Was dziewczyny? Ja zaczelam sie porzadnie suplementowac jodem. Jednego dnia troche przesadzilam i chyba tarczyce zablokowalam, bo czulam sie jak zadzumiona. Synkowi nic nie bylo, bo szalal sobie jak zawsze. Zmniejszylam dawke i jest ok. Ponoc 99% ludnosci ma niedobor jodu.
-
Czesc dziewczyny
Mam pare pytan do Was.
Jestem w 18 tyg i chcialbym poleciec do meza, ktory jest w Anglii i chcialbym tam rodzic. Co od razu najlepiej zrobic? Isc do lekarza i on wtedy mnie skieruje do poloznej?
Moj angielski jest kiepski, maz ma komunikatywny ale ma watpliwosci zeby sie potrafil dogadac u lekarza. Mozemy dostac tlumacza czy jak to wyglada?
Z gory dziekuje za odpowiedziKingaxxx -
hej Kinga
jesli twoj maz ma komunikatywny angielski to spokojnie sobie poradzicie u lekarza , ale w wielu przychodniach jest tlumacz takze spokojnie mozecie o niego poprosic ..Nasz synek na poczatku mial problemy z nerka i serduszkiem i w szpitalu poprosilam o tlumacza dlatego ze chcialam wszystkiego dokladnie sie dowiedziec (chociaz do poloznej i lekarza chodzilam sama bez tlumacza )i spokojnie przydzieelili i za kazdym razem jest tlumacz teraz w szpitalu bo nie wiem gdzie mam odwolac ale nam nie przeszkadza nowych ludzi dzieki temu poznaje ..
Tak najpierw musisz isc do GP czyli lekarza zalozyc karte i wtedy wyznacza Ci date na sporkanie z polozna..
A w jakim miescie maz mieszka ? -
hej dziewczyny dawno mnie nie było ale to dlatego ze nic ciekawego się nie dzieje i nie mam co pisać ale podczytuje was
. W poniedziałek mam wizytę z midwife a w środę za tydz lecę do urlop do Polski na komunie mojego chrześniaka. Mam lekki problem bo w to co planowałam się ubrać(koszule i spodnie )się nie mieszczę tzn w koszule jeszcze tak ale gorzej ze spodniami wchodzę tylko w dresy i legginsy
. nie wiem czy warto kupować jakiś ciuch na raz tym bardziej ze ja teraz tyje a później nie wiadomo jaka będę. a sukienki hmm tez nie mam żadnej odpowiedniej na taka okazje, a tu w Anglii nie wiem gdzie szukać. oczywiście nie chce nic drogiego jak już bo to prawdopodobnie będzie na raz
-
Fryzjerka ja kupilam kilka rzeczy w charity bo tez szkoda mi bylo kasy wydawac I na ebay czasami mozna trafic fajne tanie rzeczy na licytacji , sporo rzeczy tez dla malego kupilam bardzo tanio np podgrzewacz za 2 £ lub laktator w razie W niedrogo a moze sie przyda .n.zazdroszcze urlopu w Pl I wypoczynku duzo zycze
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Witajcie UK mamy
Mam pytanko: szczepiłyście się przeciwko ksztuścowi w ciąży?
Mam dylemat, szczepienie mam w poniedziałek i w sumie nie wiem co robić. Mama mi odradza. Czytałam, że NHS ma nowe szczepionki, ponoć bezpieczne dla ciężarnych (Boostrix IPV), bo bez żywych wirusów. Co robić? -
Lilouk ja tez zanim podjelam decyzje duzo dowiadywalam sie na ten temat I pytalam innych o zdanie , ale z moim P podjelismy decyzje ze nie zaszczepie sie przeciwko grypie ani krztuscowi .Ale maluszka w 8 tyg zycia prawdopodobnie zaszczepimy przeciw krztuscowi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 11:10