Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
To widocznie zależy od szpitala tak jak piszecie.
Koleżanka rodziła w tym samym szpitalu w którym ja będę rodzić i mogła właśnie wybrać: kapsułki z witaminą K, albo zastrzyk jednorazowy. Położne poleciły zastrzyk, bo raz i z głowy.Mania1718 lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Bereda ja jak pytalam mojej poloznej o wit d (karmiac piersia) to tez mowila ze nie ma takiej potrzeby. Jak Julenka skonczyla roczek mielismy wizyte health visitor i ona zalecala podawac wit d z tym ze tyczylo sie to wiekszego dziecka... Z tego co wiem to moja siostra podaje swoim maluchom wit d karmiac mm.
Ja podawalam jak karmilam piersia i pozniej jak mala przeszla na mm tezWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 23:02
-
Cześć dziewczyny jestem w 40 tygodniu ciąży od dwóch dni mam nie regularne skurcze, ale bolesne tak co 10min, przez 2 godz potem spokój i czasem są czasem odchodzą dziś wstając z łóżka poczułam coś ciepłego poszłam do toalety sprawdzić wkładka Mokra pomyślałam śluz i poszłam spać , za dwie godziny znowu Mokra a na niej galareta z wodą koloru kawa z mlekiem i mam pytanie czy jechać do szpitala sprawdzic
-
W Polsce przy pierwszym dziecku po takim czymś zatrzymali mnie w szpitalu i zrobili lewatywę i czekałam na poród a tu jest inaczej więc nie wiem co robić bo martwię się o małą ruchy czuję jak pomagluje brzuch a tak to bardzo rzadko byłam tu raz na ktg ale niby jest ok a teraz ten śluz może to wody nie wiem
-
Marina mi tez wody sie saczyly. Skurczy nie mialam. Porod mialam wywolywany po ok 30 godz jak mi sie wody zaczely saczyc. Zadzwon do szpitala i powiedz jak sytuacja wyglada. Zawsze mozesz powiedziec ze nie czujesz ruchow dziecka to wtedy raczej napewno kaza ci od razu przyjechac. Powodzenia
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Maria galareta z woda to czop Ci puscil juz i odchodza wody, zaczna sie regularne skurcze na porod
jesli nie po 24h warto spr w szpitalu dobrostan baby ktg czyli ctg
licz ruchy dziecka na godzine ile wypada mniej wiecej
jesli tfu pojawia sie zielone wody to ruszaj od razu do maternity hospital
drugi porod idzie podobno szybciej choc moja mama mowi ze jest b roznie i to raczej indywidualna kwestia
good luckWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 21:19
ivi lubi tę wiadomość
-
Halooo. Co tu taka cisza?
Limerikowo obys miala racje co do drugiego porodu...oby bylo szybciej
Ja w trakcie pokowania. Najgorsze jest to ze przez ta angielska zwariowana pogode zupelnie nie wiem co zabrac dla maluszka. Z Julenka bylo latwiej bo rodzilam w styczniu a teraz raz cidplo raz zimno.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie.
Mam do was pytanie może wy bedziecie znały odpowiedz ponieważ ja nie za bardzo umiem jezyk angelski.
Dzisiaj miałam wizyte u położnej.
Zapisała mnie na kolejną wizyte która ma byc 15.6
I w tej tabelce mam tak:
Where : BG pytanie co znaczy te BG????
To spotkanie u położnej czy w szpitalu ?????
Prosze jeśli ktoś się orientuje co oznacza ten skrót byłabym wdziecznaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:36
-
Lewatywa to chyba na specjalne zyczenie w szpitalu w UK tak jak w Pl
mozesz nabyc zestaw do domowego zabiegu
cokolwiek by zdarzylo sie w tej kwestii jest to naturalna czesc porodu i staff jest na to przygotowany, nie ma co krepowac sie biologiaNaditta lubi tę wiadomość
-
ivi wrote:Halooo. Co tu taka cisza?
Limerikowo obys miala racje co do drugiego porodu...oby bylo szybciej
Ja w trakcie pokowania. Najgorsze jest to ze przez ta angielska zwariowana pogode zupelnie nie wiem co zabrac dla maluszka. Z Julenka bylo latwiej bo rodzilam w styczniu a teraz raz cidplo raz zimno.
Ja wlasnie pogodowo to nieraz mam 2 wersje ubran dla malej, przejade pare km na plac i odczuwalna temp jest nizsza ze wzgledu na wiatr lub wyzsza a i tak co 3h zazwyczaj front jakis przychodzi
wychodze z zalozenia ze lepiej w lato wpakowac do kieszani wozka wiatrowke niz uciekac przed deszczemivi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Naditta wrote:Dziewczyny które już rodziły, możecie mi powiedzieć, czy lewatywa jest tutaj robiona przed porodem?