Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
nati-rp wrote:Natka2 z tego co się orientuję to w Manchester jest Polska przychodnia ginekologiczno - położnicza. Wczoraj czytałam reklamę na fb Osobiście z niej nie korzystałam. Ja jestem w 11tc6d i pierwszy scan mam w Halloween za to drugi połówkowy najprawdopodobniej trafi mi się tuż przed świętami
Fryzjerka gratuluję👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Limerikowo wrote:Skoro Ci pomogl to ok, wiara czyni porodowe cuda..
Nie ma co sie przerzucac argumentami na temat olejow i wiesiolkow w 21w
Jakby tak kazda baba rodzila Naturalnie po oleju to po co w ogole porodowki..
ja biore to co proponuja lekarze - profesjonalisci z x letnim stazemWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:36
-
Porod trwal 3h 15min, zakonczony drogami natury, bez nacinania. Lekko podkrecony oksytocyna na samym koncu. Pepowina owinieta nad ramieniem, ale zauwazono to natychmiast i dzialano bardzo szybko: dodatkowy personel ze sprzetem do monitorowania funkcji zyciowych w pogotowiu na sali porodowej, zalozenie klamerek na pepowine zaraz po wyjsciu glowki. Mala po wsparciu na stacji noworodkowej zaczela oddychac i plakac, skore po urodzeniu miala prawidlowo rozowa.
Byl problem z urodzeniem lozyska, pomimo 3 delikatnych prob sie nie udalo, wykonano zabieg w znieczuleniu dozylnym ogolnym.
Mala zabrano na oddzial posredniej obserwacji noworodka, wszystko bylo okej, juz wrocila do mamy.
Jestesmy bardzo zadowoleni z drugiego juz porodu w uniwesyteckim szpitalu klinicznym w Poznaniu - profesjonalnie, milo, bezpiecznie.
Nie mielismy zadnych powodow do sprzeciwu wobec obecnosci i udzialu studentow medycyny w koncowej fazie porodu. Zostalismy zapytani o zgode, odpowiedzielismy "okej, kolejne pokolenie lekarzy musi sie gdzies zawodu nauczyc"Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 07:11
ivi, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
"Bo z tel jak pisze to chyba nie moge wstawić zdj ?" <- niestety nie:-(
Musisz zrobic zdjecie i wrzucic je na jedna ze stron internetowych, ktore zapodaja potem link, wklejasz go w tresc postuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 07:44
-
Hej hej ja jestem na razie w Pl do konca mamacierzynskiego tj do kwietnia, mala bedzie wieksza plus tu jest full opieka pediatryczna w razie w
maz bedzie co 3 tyg dolatywal a ja rzadzic z mama i 2 panienkami, potem paleta rzeczy malej i duzej kolyska, rowerek do Irl
owszem myslimy na powaznie o come back ze wzgledow medycznych dla nas i dzieci: bezposredni dostep do lekarzy i badan w labach i szybkosc diagnozy/wynikow
praca w Pl juz jest plus deficyt pracownikow ale stawki dalej koszmarnie niskie w porownaniu do cen
Zancia28 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Chcialabym do Was dolaczyc
Gratuluje brzuchatkom i tym juz rozpakowanym
Ja niestety mam ciagle jakies komplikacje. Najpierw krwiak i odklejajaca sie kosmowka. 2 miesiace lezenia w strachu, przez ciagle planienie. Potem miesiac luzu i znowu zonk. Szyjka mi sie zaczela skracac i w tamten piatek zalozyli mi na nia szew. No i znowu lezenie plackiem
Jutro mam kontrole, zobaczymy co mi ciekawego powiedza.
Mam takie pytanie. Czy ktoras z Was ma na zbyciu Cyclogest?
Ciezko mi go ostatnio zdobyc, a ze wzgledu na zabieg powinnam go brac do konca ciazy
Bylabym bardzo wdzieczna za ratunekZancia28 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty