X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Hej dziewczyny

Chcialabym do Was dolaczyc :)
    Gratuluje brzuchatkom i tym juz rozpakowanym :)

Ja niestety mam ciagle jakies komplikacje. Najpierw krwiak i odklejajaca sie kosmowka. 2 miesiace lezenia w strachu, przez ciagle planienie. Potem miesiac luzu i znowu zonk. Szyjka mi sie zaczela skracac i w tamten piatek zalozyli mi na nia szew. No i znowu lezenie plackiem :/
    Jutro mam kontrole, zobaczymy co mi ciekawego powiedza.

Mam takie pytanie. Czy ktoras z Was ma na zbyciu Cyclogest?
    Ciezko mi go ostatnio zdobyc, a ze wzgledu na zabieg powinnam go brac do konca ciazy :/
    Bylabym bardzo wdzieczna za ratunek :)

Ja mam

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    brawo foto opanowane hi hi :-)

jeszcze tylko suwaczek dla Malej

Nie umiem ustawić suwaka zeby był cały cAs za każdym razem mam tylko na chwile

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    Ja mam

Zaprosilam Cie do znajomych, zaakceptuj prosze

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka w ustawieniach wejdź w spoleznosci i tam w twój podpis na forum wklaj link suwacza

1usa3e5e42kseo71.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Hej dziewczyny

Chcialabym do Was dolaczyc :)
    Gratuluje brzuchatkom i tym juz rozpakowanym :)

Ja niestety mam ciagle jakies komplikacje. Najpierw krwiak i odklejajaca sie kosmowka. 2 miesiace lezenia w strachu, przez ciagle planienie. Potem miesiac luzu i znowu zonk. Szyjka mi sie zaczela skracac i w tamten piatek zalozyli mi na nia szew. No i znowu lezenie plackiem :/
    Jutro mam kontrole, zobaczymy co mi ciekawego powiedza.

Mam takie pytanie. Czy ktoras z Was ma na zbyciu Cyclogest?
    Ciezko mi go ostatnio zdobyc, a ze wzgledu na zabieg powinnam go brac do konca ciazy :/
    Bylabym bardzo wdzieczna za ratunek :)
    Witaj

Mam Lutinus 100mg wazny do 2018

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 22:35

• Carolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamy mieszkajace w UK
    Jestem mama i obecnie ciezarowka w 15tc termin mam na 12.05

Zancia28 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo i Fryzjerka gratuluje slicznych pociech ..
    Dlugo mnie niebylo bo bylam 1.5 miesiaca w PL u rodzicow z synkiem a tam mialam slaby dostep do neta ...Juz od kilku dni jestesmy w Walii.Dorianek ma juz 2 dolne zabki i chyba wychodza mu gorne bo zaczyna sieznowu marudzenie i placz bez powodu.Bylam w PL u neurologa z jego glowka bo na jedna strone ma wykrzywiona i ma lekka asymetrie udalo mi sie byc z nim na rehabilitacji wiec cwiczymy i ma byc wszystko ok, neurolog kazala nam jeszcze iscdo okulisty sparwdzic oczka bo jedno mu ucieka ale to juz tu w UK zalatwiam.Wczoraj mielismy scan nereczki wiec zdrowa pozostaje nadal zdrowa nerka a na tej drugiej dalej sa torbiele i niepracuje..Przeprowadzamy sie za tydzien na swoje juz nie moge sie doczekac
    moj syn ma juz 6 miesiecy ,szok , kiedy to minelo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 11:02

Zancia28, adora, Limerikowo, ivi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tutaj cicho i pusto, myślałam będę mieć trochę do nadrobienie a tu ooo.

ja mam pytanie do mam które karmiły mlekiem modyfikowanym i latały do polski.
    chodzi mi o to ze moja Blanka pije aptamil(zwykły 1) a w styczniu lecimy do polski na miesiąc. czytałam ze polskim odpowiednikiem tego mleka jest bebilon. moje pytanie brzmi czy w pl mogę od razu przejść na bebilon czy musze na początku mieszać mleko (np. przy 90 ml 2 łyżeczki aptamil 1 bebilon i z czasem zwiększać bebilon)

ja myślałam ze mogę normalnie przejść skoro to odpowiednik ale moja siostra jak ur 6 lat temu i przyleciała do pl to jej pediatra powiedziała ze musi mieszać bo jest lekka różnica w składzie. i teraz nie wiem co robić.on na początku mieszała a później kupowala i przysyłała do uk mleko z polski.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • nati-rp Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka ja moje starsze córki karmiłam również Aptamilem, po tym jak już pokarmu nie miałam, i fakt faktem my jeździmy samochodem do PL i zawsze woziłam ze sobą zapas wszystkiego (mleko, pampersy itp.), ale gdy zdarzyła się sytuacja, że mi brakło to kupowałam odpowiedni do wieku dziecka Bebilon i podawałam bez mieszania. No i dziewczyny mają 6 i 9 lat i mają się dobrze ;)

Mieszałem mleko tylko gdy przechodziliśmy na krowie.

Teraz mam w planach używać tych samych produktów i metod ;) ale zobaczymy dopiero jak się urodzi. Póki co mamy prawie 19tc i czekamy na połówkowe.

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,moge sie przylaczyc? Po krotce o mnie,wiec tak....mam 9,5 letnia corke urodzona w uk przez cc( ulozenie posladkowe) pozniej poronilam w 6 tyg no i w koncu po dlugim czasie podjelismy ryzyko i jestem w ciazy...chyba...niby 10+5...od samego ooczatku z problemami,krwawienia poczatkowo przez blisko 2 tyg,w sumie mam 3 scany za soba..2 w early lregnancy assesment..i jeden w polskiej klinice....ostatni byl w 7+4 i bilo serce...krwawienia niewiadomo skad,polska gin zalecila zalatwic sobie progesteron jak chce i tyle....wiec zalatwilam,biore i nie krwawie narazie....ale wiecie co,mam taka paranoje ze dziecko sie nie rozwija ze juz sama ze soba ledwo wytrzymuje,nikt mnie nie slucha,polozna kazala czekac na usg genetyczne ..niby 2 tyg ale ja chyba zmysly postradam..niestety nie mam mozliwosci udac sie znow taki kawal drogi do polskiej kliniki...objawy ciazy mi sie wykruszaja,no ogolnie nie wiem co mam ze soba poczac...a juz tekst ze napewno wszystko dobrze doprowadza mnie do furii...jakie napewno?! A no i mam miesniaka tzn 2 razy angielska pani widziala jednego rosnacego miesniaka,polska pani widziala 4 miesniaki i nawet mi fotki pocykala z usg...prosze tylko o male zrozumienie...czasami nie jest katwo nie?

0MPT.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze masz nisko lozysko i stad krwawienia. Jedyne co mozna zrobic to polegiwac, brac progesteron i nospe. Nie dzwigac, nie denerwowac sie, etc.

Ja w 1-szym trymestrze tez krwawilam i plamilam, bo byl jakis krwiak, ktory pekl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 23:20

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Czy któraś z mam zna się lepiej niż ja na macierzynskim w uk?
    Pokrótce
    Jestem na zwolnieniu lekarskim od 14tc
    Zwolnienie mi się kończy 2.01 ale już wiem że będzie następne bo mam problemy z szyjka ( jest na pograniczu normy )
    Wyczytałam w internecie że
    po pierwsze na macierzynski przejdę w 26tc ponieważ w uk tylko do tego tygodnia można być na zwolnieniu ciazowym
    Po drugie płacić będzie mi job center tzw maternity allowance ponieważ nie przepracowalam w ciazy danych tygodni aby mi zakład pracy płacił
    I po trzecie jak jest obliczane maternity allowance?
    Okolo 140£ tygodniowo
    Czy średnia z payslip ?

Czy ktoś coś wie na ten temat ?

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Hej dziewczyny
    Czy któraś z mam zna się lepiej niż ja na macierzynskim w uk?
    Pokrótce
    Jestem na zwolnieniu lekarskim od 14tc
    Zwolnienie mi się kończy 2.01 ale już wiem że będzie następne bo mam problemy z szyjka ( jest na pograniczu normy )
    Wyczytałam w internecie że
    po pierwsze na macierzynski przejdę w 26tc ponieważ w uk tylko do tego tygodnia można być na zwolnieniu ciazowym
    Po drugie płacić będzie mi job center tzw maternity allowance ponieważ nie przepracowalam w ciazy danych tygodni aby mi zakład pracy płacił
    I po trzecie jak jest obliczane maternity allowance?
    Okolo 140£ tygodniowo
    Czy średnia z payslip ?

Czy ktoś coś wie na ten temat ?

Hej ja nazwolnieniu lekarskim byłam od 5tc do końca dostawałam chorobowe od szefa niecałe 400£ miesięcznie .z tego co wiem to na chorobowym mozna byc 28tyg wiec mi płacili do 33tc . W połowie dostajesz od położnej mat b1 dajesz pracodawcy badz do job center .skadasz namacierzynsji mozeszodrazu rozpocząć od dnia zakończenia chorobowego badz od ur .ja rozpoczęłam jakos 2tyg przed porodem.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź
    A powiedz mi Ty miałaś macierzynskie z zakladu pracy? Bo słyszałam że jak nie przepracowalam w ciazy chyba od 22 do 28tc lub jakoś tak podobnie to będzie macierzynskie z job center
    Ja przed ciaza pracowałam w tej firmie jakieś 2 lata normalnie na kontrakcie i w sumie teraz nie wiem czy składam mat b1 do pracodawcy czy do job center ale mam nadzieję, że moja manager ogarnie to

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem moja corka ma10tyg id jakos 7 tyg nie ściągam mleka odrazu mi zanikło czasami nacisnęłam pod prysznicem zeby mi die jakies zgrubienia nie porobiły ale to moze z4 razy robilAm .dostalam miesiaczke dostałam plastry anty i wczoraj przykleiłem 2plStwr ale co mnie dziwi ze od kilku dni 2-3 leci mi wiecej mleka tzn jak nacisnę to nie duzo ale kapie .mialyscie tak lub słyszałyście, karmić bie karmiłam piersi bo moja córcia nie mogła złapać za sutka bo mam za małe i dostała butle przez puerwsE2-2tyg sciagalam i jej podawałam moje mleczko ale miałam mało wiec musiałam dokładać sztucznego.
    Co robic.

Ps sorki za błędy ake pisze z tel pozdrawiam

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jest tu kto? ;) Ja wczoraj miałam pozytywny test ciążowy i mieszkam w UK, więc dołączę do Was :)

Carolina. Kiedyś coś czytałam, ze matb dajesz pracodawcy, jak on odmówi to dostajesz jakiś kwitek, z którym idziesz do job center.

ivi lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie Gratulacje i spokojnych 9 mcy !

Annie1981 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos aptamilu i bebilonu to moja bratowa mieszala przechodzac na bebilon w czasie dl wakacji w Pl bo mala miala straszne kolki w 5mcu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka moze sprobuj laktatorem mleko rozkrecic z piersi lub przejsc na sztuczne normalnie
    mimo plastrow i tabletek laktacje trudno jest czasem zatrzymac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie gtatuluje! Spokojnej ciazy zycze

Fryzjerka ja nie mieszalam mleka. Tutaj aptamil a w Pl bebilon. Nie mielismy zadnych ptoblemow. Jak Twoja laktacja wyciszyla sie? Co u malej Blanki?

Limerikowo co u Was? Ciagle w Pl? Jak siostrzyczki sie dogaduja?

Ja dwa lata temu rodzilam moja corke. Moja panna konczy jutro 2 latka:))

Annie1981, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ