X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej,czasem przychodzi przed,niewiem od czego to zalezy,u mnie nie byla,poporodzie przychodzi zaraz na dzien nastepny kiedy wrocisz do domu,i chyba przez kolejne 3 dni,pozniej znowu po kilku dniach i jeszcze health visitor do dziecka przychodzi..

Dziękuję, jestem ciekawa jak to będzie u mnie :) A to prawda że trzeba mieć sterylizator do butelek nawet jeżeli będę karmić piersią? Już od 2 osób to słyszałam.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia przed porodem moze Cie odwiedzic health visitor. Nie kazdy szpital jednak ma taka oferte. Ja dostalam list ze wizyta bedzie miedzy 28 a 36tc i wlasnie byla u mnie 3 dni temu.
    Nikt sie mnie nie pytal o sterylizator. Ja mam, ale przeciez niektorzy wygotowuja butelki i smoczki i tez jest dobrze :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U mnie ns razie nie ma info czy przyjdzie healt visitor
    U kolezanki byla ale ona rodzi w innym szpitalu
    Daty cc dalej nie mam, mam nadzieje ze ustala teraz 28.03
    Skan mam co miesiac bo mam cukrzyce woec ciekawe czy beda czekac do 39 czy wykonaja szybciej

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf dobrze wiedzieć, dzięki :)

Carolina jeżeli można zapytać to masz cukrzyce ciążową czy stwierdzoną jeszcze przed ciążą? U mnie wyszła w pierwszej ciąży cukrzyca ale w PL lekarz zignorował wynik krzywej więc nawet nie miałam zaleceń żadnych. Teraz mam krzywą 30 marca, mam nadzieje że nie wyjdzie mi. Ta ciąża jest całkiem inna niż pierwsza.

• Carolina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszla w ciazy. Robili mi badanie ze wzgldu na obciążenie rodzinne ( tata cukrzyk) naczczo wyszedl mi prawidlowy wynik po 2h 140 ( 7.8 ) takze na pograniczu
    Dostalam skierowanie do diabetologa gdzie dostalam wszystko do pomiaru cukru
    Musze robic 4 razy dziennie i mierzyc godzine po posilku
    Cukrzyca na pewno jest bo czasami cukier idzie do gory. Musze uważać co jem.
    Pierwsza wizytę i kontrole cukru w szpitalu mialam po 2tyg oraz dodatkowe usg
    Dieta działa, czasem tylko cukier za wysoki ale diabetolog tłumaczył mi, ze takie wyniki nie kwalifikuja sie do podania leku.
    Kolejna wizyte mam 28.03 oraz kolejne usg czyli po miesiącu
    Gdyby cokolwiek ich zaniepokoilo usg i wizyty z diabetologiem miałabym co 2 tyg a ze wszystko jest w normach wizye ustalono po rownym miesiacu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:41

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Wyszla w ciazy. Robili mi badanie ze wzgldu na obciążenie rodzinne ( tata cukrzyk) naczczo wyszedl mi prawidlowy wynik po 2h 140 ( 7.8 ) takze na pograniczu
    Dostalam skierowanie do diabetologa gdzie dostalam wszystko do pomiaru cukru
    Musze robic 4 razy dziennie i mierzyc godzine po posilku
    Cukrzyca na pewno jest bo czasami cukier idzie do gory. Musze uważać co jem.
    Pierwsza wizytę i kontrole cukru w szpitalu mialam po 2tyg oraz dodatkowe usg
    Dieta działa, czasem tylko cukier za wysoki ale diabetolog tłumaczył mi, ze takie wyniki nie kwalifikuja sie do podania leku.
    Kolejna wizyte mam 28.03 oraz kolejne usg czyli po miesiącu
    Gdyby cokolwiek ich zaniepokoilo usg i wizyty z diabetologiem miałabym co 2 tyg a ze wszystko jest w normach wizye ustalono po rownym miesiacu

Dziękuję bardzo za odpowiedz! :)

U mnie w pierwszej ciąży po 2h cukier był 199 i lekarz powiedział że wyniki w normie, ja też noga nie sprawdziłam sama, na szczęście z synkiem wszystko ok. Mam nadzieje że teraz nie wyjdzie mi cukrzyca. Bardzo dobrze wiedzieć że tutaj to tak sprawdzają.

• EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc brzuchatki :-) mam do was pytanie:
    Dostałam list z umówiona wizyta do szpitala na zastrzyk Anti-D,czy ma któraś z was doświadczenia w tej sprawie? Czy skończy sie na jednym czy po porodzie trzeba upomnieć sie o kolejny?
    Mam rownież test glukozy,ile trwa taka wizyta i czy będę mogła zobaczyć wyniki,mam wątpliwości ponieważ nie dostałam żadnych wyników z poprzednich badań krwi a obiecali,ze wyślą listem na mój adres,pytałam midwife co z tymi wynikami to mi odpowiedziała,ze czasami brak wiadomość i to dobra wiadomość :-/ aaa i jeszcze jedno jutro mam spotkanie z midwife jest to mój 25 tc,i tak sie zastanawiam czy oprócz papierkowej roboty dowiem sie czegoś wiecej na temat przebiegu ciazy ,ostatni ścian miałam w 20 tyg i trochę jestem zawiedziona,ze na tym sie kończy :-( chciałabym wiedzieć wiecej jak sie ma dzidzia i czy dobrze sie rozwija,ile wazy,mierzy ... eh

eiktpc0zdn58lkb6.png

23/05/17 moja kruszynka wazy już 2kg i 268 gram :-)
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwusiaCh z zastrzykiem nie pomogę, glukozę mam w następny czwartek więc też nie wiem, napisali mi tyle żeby zarezerwowała około 2,5h.
    Z położną miałam wizytę w 26 tygodniu ostatni raz, teraz następna w 28/29 tydzień, zmierzyła mi centymetrem dno macicy serduszko detektorem, ciśnienie, pytała się czy chce przyjąć szczepienia przeciwko grypie i dała mi skierowanie na krew. Podejrzewam że każda kolejna wizyta będzie wyglądać teraz podobnie. Jeżeli jest wszystko ok to już scanów nie będzie żadnych.

EwusiaCh lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwuciaCh,ja mam doswiadczenie z anty D...wiec w 28 tyg poda Ci polozna zastrzyk,a po porodzie kolejny ( tak mi podali po pierwszym porodzie ) teraz znow mam umowione na 28 tydzien antyciala...w 26 tyg bede tez miala test glukozy( corka ma cukrzyce) i zobaczymy co mi wyjdzie...

25 tydzien to normalna wizyta u poloznej,cayli mocz,cisnienie sluchanie serca dopplerem i pierwszy pomiar wielkosci macicy w cm...( mialam juz te wizyte przez pomylke w 22+4, zle mi umowili) ...

W 28 tyg robia powtorke badan krwi...chociaz powiemszczerze ze boje sie tych antycial troszke bo pamietam ze to bolesny zastrzyk,odzywa sie we mnie male dziecko ;)

EwusiaCh lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 Muszka15 dziekuje za odpowiedz :-*
    Nie lubię zastrzyków ponieważ zawsze maja problem ze znalezieniem żyły

eiktpc0zdn58lkb6.png

• EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh ja nie wiem,co robię nie tak,ze mi polowe posta zawsze kasuje wrrr

eiktpc0zdn58lkb6.png

• EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda,ze tylko dwa skany sa,chyba skuszę sie na prywatny skan 3/4D ,nie chodzi mi tak o pamiątkę,jak o pewność,ze dzidzia rozwija sie prawidłowo i w ogóle czy wszystko jest ok,jak wyglada ile wazy i mierzy,jakoś nie jestem do końca przekonana do mojej midwife,wiecznie roztrzepana i wszystko na odpiernicz

eiktpc0zdn58lkb6.png

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwusiaCh robiłam usg3/4D w PL w 24 tyg i tylko potwierdziło że wszystko z małą ok więc nie nakręcam się :) Mam tylko nadzieje ze nie wyjdzie mi cukrzyca.
    A położną chyba możesz zmienić jeżeli Twoja Ci nie odpowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 22:57

nieskonczonosc lubi tę wiadomość

• EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 tez mam nadzieje,ze mi nie wyjdzie cukrzyca,bo jak tu żyć bez serniczka hi hi ,a jak u was z wyprawka dla dzidzi? Jesteście już gotowe? Ja aktualnie jestem na etapie poszukiwań wózka i car senatu reszta miarę ogarnięta

eiktpc0zdn58lkb6.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwusiaCh,jesli Cie to pocieszy to antyciala dostalam w pupe ;) ...ale to bolesne bo nie wiem czy celuja domiesniowo czy co...wiec zyly niepotrzebne...

Ja mialam juz 7 scanow w tej ciazy i conajmniej jeden jeszcze sie szykuje,jak cos bedzie nie tak to wiadomo ze na emergency tez zrobia ale oby nie &&& mi zapowiedzieli ze bede pewnie krwawic a krwawienie przed podaniem tych antycial jest niebezpieczne ,wiec juz odliczam do tego 28 tyg.

Polozna mozesz zmienic,ja skolei za kazdym razem widze inna i tez nie jestem zadowolona bo system tez lubi nie dzialac i opowiadam od nowa cala historie mojego przypadku....z corka mialam jedna kobitke to chociaz wiedziala kim jestem i z czym przychodze a teraz taki bajzel..

Wyprawka hm...mamy wozek i 2 szuflady wypchane gratami typu kocyki,pierwsze ciuszki,pieluszki i ciut kosmetykow....cala reszta w planach...

0MPT.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwusiaCh wrote:
    Olcia99 tez mam nadzieje,ze mi nie wyjdzie cukrzyca,bo jak tu żyć bez serniczka hi hi ,a jak u was z wyprawka dla dzidzi? Jesteście już gotowe? Ja aktualnie jestem na etapie poszukiwań wózka i car senatu reszta miarę ogarnięta
    Oj dokładnie jak żyć bez słodkiego :)
    Z wyprawką jestem na finiszu już, muszę dokupić jakieś kosmetyki, rzeczy higieniczne i pampersy. Po świętach biorę się za pranie i może już złożymy łóżeczko :) Wózek, fotelik już też czeka :)

• Carolina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewusia na test obciazenia glukozy musisz sobie zarezerwowac czas okolo 2.5h
    Przychodzisz pobiersja krew, pijesz ten napój ( ja sama musialam go kupic)
    Czekasz 2h pobierają krew i do domu
    Jak wynik ok nie dzwonia jak zly wynik skierowanie do diabetologa ktory decyduje co dalej

Jezeli ciazy przebiega prawidlowo niestety ma sie tylko 2 skany dlatego ja chodzilam rowniez prywatnie
    Teraz ze wzgledu na cukrzyce skan mam co miesiac

Z wyprawka u mnie juz na finiszu. Pozostal monitor oddechu, kosmetyki dla malucha i pizamy dla mnie.

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od midwife... przyjęła mnie prawie pol godziny pozniej cała na twarzy umazana długopisem,przez kolejne 5 minut szukała pojemnika na mocz a na sam koniec zepsuła komputer.. ogólnie zmierzyła ciśnienie,bicie serduszka i mam spokój od niej na jakies 2-3 tygodnie fiuuu :-)

Muszko15 trzymam kciuki i wierze,ze wszystko bedzie w porządku,na szczęście już ponad połowa za nami wiec bliżej niż dalej,na jaki wózek sie zdecydowałaś?

Olciu a na jaki ty wózek sie zdecydowałaś ?

Carolina dziekuje za info,2,5h sporo czasu chyba wezmę coś do poczytania

eiktpc0zdn58lkb6.png

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwusiaCh rzeczywiście jakaś nieogarnięta ta położna.

Kupiliśmy mamas&papas Mylo z fotelikiem cybex aton i bazą do auta. Chciałam coś w miare lekkiego z dużą budą na piankowych kołach, plus żeby składał się do jak najmniejszej postaci i żeby maluch siedział wysoko. Z synkiem w PL kupiłam nowy wózek i powiem wam że strasznie żałowałam. Ciężkie to było, drogie i używane rok i 3 miesiące, potem zmieniłam na parasolke. Podoba mi się stokke albo mima ale zrezygnowałam bo mała budka a tu jednak jak czasem zawieje to ledwo się idzie, no i raczej słabo ze spaniem maluszka w takim kubełkowym siedzisku. Ogólnie bardzo mało angielskich wózków mi się podobało, nie wiem czy wy też tak macie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 13:07

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 ja mam odwrotnie,bardziej podobaja mi sie angielskie wozki niz polskie,chyba juz za dlugo tu jestem haha..ogolnie i domy i sprzety i inne badziewia ,mam bardziej angielski styl niz polski...

Ewusia,kupilismy cosatto woop,lekki i zwinny,potrzebuje cos do auta,nie bede po lasach ganiac....z corka mielismy pompowane kola i ciezszy,niestety go nie znosila a ja sie udzwigalam...no i poszlam w barwna kolorystyke bo jednokolorowy juz mialam wlasnie lrzy corce,raz czarny a drugi limonkowy...wiec teraz caly wesoly bedzie,taka zachciewajka starej matki ;)

Polozna niezla sie trafila,tak to jest wlasnie....raz sie trafi fajnie innym razem niekoniecznie..

0MPT.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ