Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też angielskie wozki bardziej sie podobaja i długo zastanawialam sie co kupic
Chciałam wozek wysoki. Najpierw padło na joolz ale na zywo zawiodlam sie i oddalam. Koniec koncowi kupilam stokke
Kolorystyke mam jednolita ale jak to w stokke
Dom i urzadzenie natomiast mam po polskuale lubie angielskie dodatki do domu również
ewusia nie stresuj sie badaniem na krzywa weź cos do poczytania i czas szybko zleci. Trzymam za dobry wynik ale pamietaj cukrzyca ciazowa straszna sie wydaje pierwsze 2 tyg później juz czlowiek sie przyzwyczaja
-
Dziewczyny macie racje z tymi wózkami.Najwazniejsze zeby był lekki a zarazem solidny no i najlepiej niedrogi,a z tym bywa różnie tak jak i z car seatami,które potrafią kosztować drugie tyle,co wózek
A tak poza tematem wózków pracujecie jeszcze? Jak w ogóle u Was samopoczucie?
23/05/17 moja kruszynka wazy już 2kg i 268 gram -
Ja nie pracuje jestem na zwolnieniu do 3.04 i przechodze na macierzynski
Czuje sie nieźle ale po dwoch poronieniach ta ciaze postanowilam oszczędzić i poszlam docs szybko na zwolnienie. Właśnie jestem na etapie wpisywania calego wniosku na macierzynski bo zaklad pracy nie bedzie mi placil -
Carolina to tak jak mi,bedziesz aplikować sie przez job centre ? Ja póki,co będę pracować prawie do końca czas pokaże no i tez powoli muszę sie wziąć za wypełnianie wniosku,jak narazie jestem na etapie zbierania payslipow,ponieważ z poprzedniej pracy gdzieś przepadły
a nie wiem czy poprzedni pracodawca mógłby mi je wyslac jeszcze raz? Niestety wymagane sa oryginały ,a czy o becikowe tez bedziesz aplikować ,jakie sa teraz wymogi ? Po brexicie jest coraz ciężej cokolwiek załatwić z tego,co wiem duzo odmawiają i ucinają zasiłki dla Polaków
Olcia99 jak fajnie bedziesz miała parke,moje samopoczucie baaardzo zmienne,jednego dnia moge góry przenosić a innym razem chcemy sie płakać cały dzien..u mnie początki były tragiczne ani jeść ani spać na szczęście po trzecim miesiącu już lepiej chociaż dalej meczy mnie zgaga ale już zdarzyłam sie przyzwyczaić bardziej przeszkadzają mi dodatkowe kilogramy,kręgosłup cierpi a i mnie coraz ciężej sie poruszać no i ten cellulit brr... oby wszystko wróciło do normy po porodzie chociaż mam pewne obawy patrząc na babcie i mamę i tendencja do tycia nie pomaga..
Kiedy zaczyna sie 3 trymestr ?? Wszędzie co innego piszą,jestem w 25 tyg aktualnie
EwusiaCh 3 trymestr od 28 tyg czyli 27+0
Na kiedy masz termin? Będzie blisko mojego, ja według pierwszego scanu na 16 czerwca
U mnie do 19 tygodnia praktycznie codziennie wymioty, często nawet przy myciu zębów, potem też się zdarzały ale już co raz rzadziej, do tego byłam chora 4 razy w tym raz gorączka 40 stopni i zatrzymali mnie w szpitalu, o celulicie nie mówie, boje się jeszcze tej cukrzycy bo i tak mało co mi smakuje i mój partner cieszy się jak zjem cokolwiek z maka chociażby
-
Olcia99 wrote:EwusiaCh 3 trymestr od 28 tyg czyli 27+0
Na kiedy masz termin? Będzie blisko mojego, ja według pierwszego scanu na 16 czerwca
U mnie do 19 tygodnia praktycznie codziennie wymioty, często nawet przy myciu zębów, potem też się zdarzały ale już co raz rzadziej, do tego byłam chora 4 razy w tym raz gorączka 40 stopni i zatrzymali mnie w szpitalu, o celulicie nie mówie, boje się jeszcze tej cukrzycy bo i tak mało co mi smakuje i mój partner cieszy się jak zjem cokolwiek z maka chociażby
Ja sie staram nie myśleć o tej cukrzycy wierze,ze nic złego nie wyjdzie.. oh jak widać każda ciaza inna.. byle do końca
Ewusia a czemu Ci sie nie nalezy macierzynskie z pracy?
Ja pracowałam 2 lata ale nie przepracowalam w ciazy okresu jaki jest potrzebny.
Zaklad pracy zwrocil mi matb1 i wszystkie niezbędne dokumenty dal zebym mogls wysłać do job center
Mi kiedys zaklad pracy dal nowego paysleep. Potrzebujesz 4 z ostatnich 33tygodni
O becikowe nie bede sie starac... nie ma sensu. Po pierwsze mam juz dzieci a chyba tylko nalezy sie na pierwsze dziecko a po drugie w uk wszystko zaczyna byc problemem więc nie chce sobie nerwow szarpac
Macierzynskie mi sie nalezy więc skladam ale i tak jestem zla, ze przepracowalam w firmie 2 lata a co do czego to macierzynskie bede miala z job
Dzies lub jutro zabiore sie za wypełnienie MA1 mam nadzieje, ze dam rade -
Carolina u mnie to wyglada tak ze zwolniłam sie z jednej pracy i zrobiłam sobie spora przerwę zanim zaczęłam kolejna prace i w tym okresie zaszłam w ciazy wiec mój obecny pracodawca odmówił płacenia ze względu na zbyt niska średnia zarobków za dany okres czasu wiec muszę sie aplikować przez jobcentre,z tego co patrzyłam to potrzebne sa 4 paysleepy jesli płacono ci miesięcznie a jesli tygodniowo to 13 paysleepow,które musza być z tak zwanego test period sa widełki i tylko z tego okresu beda brali pod uwagę a ja niestety zapodziałem gdzieś paysliipy z poprzedniej pracy no i teraz mam mały problem bo nie wiem czy jest szansa zeby były pracodawca mógłby mi je wystawić ponownie trochę to pogmatwane..w sumie tak czy inaczej te same pieniądze czy to od pracodawcy czy z job centre a będę pracować jak najdłużej zeby jak najdłużej być na macierzyńskim,chociaż uważam,ze te 9 mcy macierzyńskiego to i tak za mało..
Stanowczo za malo 9 msc
Ja na pewno wezme dodatkowe 3 bezplatne a później zobacze ale nie widze szansy na powrót chociaz czas zweryfikuje wszystko.
Co do macierzynskiego platnego to prawda sumy podobne
Fakt u nas w zakladzie troche lepiej bo pierwsze 3msc placa 90% zarobkow ale coz. Nie przepracowalam określonych tygodni ciazy i zaklad pracy mógł mi odmówić
Troche to dziwne bo przeciez nie odemnie bylo zalezne... nie zawsze ciaza przebiega idealnie.
-
Hej dziewczyny, też uważam że te 9 miesięcy to bardzo mało. U nas ja będę z dziećmi aż malutka skoczy minimum 2 latka. Potem już bardzo chciałabym iść do pracy.
EwusiaCh ja już nie mogę się doczekać końcakompletuje w tym tygodniu już finalnie wyprawkę z PL i na początku kwietnia będę mieć paczke.
Nie zazdroszcze wam załatwiania tej papierkowej roboty, oby wszystko przebiegało po waszej myśli -
Mnie sie angielskie wozki nie podobaja i kupilismy i wozek i fotelik w PL. Dodam ze na foteliku zaoszczwdzilismy ponad £100.
Zreszta wiekszosc wyprawki, oproczubran i kilku gadzetow kupilam w Polsce. Tutaj nie ma takiego wyboru niestety.
Caroline, niestety becikowe jest tylko na pierwsze dziecko.
Nam sie nie nalezy, bo nie mamy zasilkow i za duze dochody, mimo ze ja nie pracuje
Gdzie mieszkacie dziewczyny?25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf ja całą wyprawke do łóżeczka, ozdoby, część kosmetyków i rzeczy higieniczne mam z polski bo wybór dla mnie dużo większy, a ceny po przeliczeniu niższe
Ja mieszkam w hrabstwie Wiltshire, południowa Anglia a wy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 18:52
-
Olcia, no wlasnie ja tez tak stwierdzilam. Po co przeplacac, skoro mozna kupic cos za 1/3 ceny
Ja mieszkam w pol-zach Londynie25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja mam tez sporo rzeczy z PL poza ubrankami... tutaj duzo drozej i jednak jakos sentymentalnie wszystko bardziej mi sie podoba polski
Ja mieszkam sam srodek UK West Midlands -
Olcia,gdzie w wiltshire bo ja to samo hrabstwo
To ja sie wybije bo mi sie polskie nie podoba,ciuszki to juz wogole...tutaj wybor jest tylko trzeba wiedziec gdzie szukac,no i kwestia oczywiscie gustu o ktorym sie podobno nie dyskutuje
Ja tez macierzynski jako maternity allowance bede pobierac,ale sytuacje mam skomplikowana nieco i na pelny macierzynski sie nawet nie zalapie tylko na te 90-% ...musze sie zabrac za zalatwianie tego,jeszcze pracuje ale tez juz dzisiaj szefowej powiedzialam ze ostatnie 3 tyg plus 2 tyg urlopu dobiore i tyle,nie daje rady ,specjalnie na reke mi nie poszli,praca w biegu i ciaglym ruchu,tylko wszyscy pytaja kiedy wmkoncu pojde na macierzynski .....wiec pojde juz niebawem! Odliczam
Wtedy na spokojnie moze ogarne te wyprawke bo narazie powoooli idzie..tak naprawde zanim zaczne gromadzic wieksze sprzety powinnam zamienic sypialnie,wymienic wykladzine,dokupic duza szafe...corce udekorowac pokoj od nowa...no zapowiada sie niezla zabawa z remontem a gdzie tam wyprawkowanie hmmm...
U nas dzisiaj piekna pogoda,zycze Wam milego dnia! -
Muszka15 mieszkam w Swindon
Mi ubranka tutaj bardziej się podobają ale np. komplet pościeli do łóżeczka mam z La Millou właśnie w PL zamawiałam, drugi na zmianę szyła mi dziewczyna też w PL.
U mnie już po malowaniu sypialni, zostanie jeszcze dół odświeżyć ale to już po świętach. Po świętach też chciałabym złożyć łóżeczko i już wszystko sobie poukładać jak ma stać. Prać też zaczne po świetach.
Muszka może w tym samym szpitalu będziemy rodzić -
Muszka to blisko siebie jesteśmy
Ja będę rodzić normalnie w Swindon
A jeszcze co do ciuszków to u nas jest ten plus że mamy carbooty i często można kupić super ciuszki za grosze, w zeszłą niedzielę byłam u mnie w mieście na jednym, nie jest jakiś mega duży, a wróciłam z siatką ciuszków za 4 funtyW PL nawet w lumpeksie wydałabym więcej. Muszka byłaś może na carboocie w castle combe, podobno jest duży?
A jeszcze co do malowania to właśnie dlatego chce odświeżyć dół przed porodem bo potem pewnie nie będzie jak i kiedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 15:25
-
Olcia,niestety nie bylam,ale skoro mowisz ze duzy to jak juz bede na spoczynku to sie wybiore
ja ogolnie lubie pobuszowac w takich znaleziskach tylko klopot byl taki ze ostatnie 9 lat pracuje w weekendy od rana,baaaardzo okazujnie udalo mi sie gdzies wybyc...a wczesniej jakos nie wiem dlaczego ale nie jezdzilismy po carbootach,pewnie polowa to wina tego ze moj maz nie lubi
... jak jeszcze bede na chodzie to chetnie sama sie wybiore niebawem bo mam spora liste gratow ktore chetnie kupilabym za grosze...poluje na zgrabna dostawke do lozka drewniana dla dziecka,chce uzywana bo mam fantacje ja przemalowac na jakis fajny kolorek....ale cos narazie niezbyt wybor na ebayu i shpocku...