Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa juz po scanie. Jest nasze kochanie ma 6 cm 12 tydz i 3 dni serduszko bije. Leżał spokojnie ale zaczęła robić zdj to nóżkami zaczął kopać i rączki do buzi. Mam jedno zdj 10f zapłaciłam
Ale jestem szczęśliwa. Pobrali mi krew na badania. Następne usg w 20tyg.
Rośnie nasze kochanie..... przeszczesliwa.Gdziejestmieszko, Annie1981, sisi lubią tę wiadomość
-
Właśnie obczaiłam, że Od tego weekendu do 02.07 sklepy Mothercare organizują Expecting Parent Event. Mają to być pogadanki z ekspertami o fotelikach samochodowych, wózkach, produktach dla dzieci, trochę pierwszej pomocy. Całość trwa 2h, wejście za darmo tylko trzeba zarezerwować miejsce. I to co lubimy najbardziej czyli darmowe próbki ;p ja wyciągam męża w niedzielęMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Annie1981 u mnie spotkania są dlatego że pierwsza ciąża zakończona była cc. Teraz chciałabym urodzić naturalnie, termin mam za tydzień ale jakoś nie śpieszy się mojej małej. Kolejne spotkanie w czwartek, a w piątek położna i mam nadzieje że zrobi mi masaż szyjki, jeżeli nic się nie ruszy to już w czwartek chce uprzedzić konsultanta żeby mi ustawili date cc na poniedziałek 19go bo wiem że jeżeli chciałabym indukować poród to moje szanse na sn spadają bardzo a dwa mam w domu synka a mąż ma 4 dni urlopu do końca sierpnia tylko więc nie chce żeby musiał go wykorzystywać na to że ja sobie poleżę 3 dni w szpitalu, poindukują mi a i tak skończy się cc
aga1402 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga. Gratuluję serduszka i ślicznego maleństwa
Gdziejestmieszko. Ja byłam na takim evencie w Mamas&Pappas. Dla nowych mam na pewno fajne plus darmowe gadżetyZobaczę te w Mothercare, może też się wybierzemy, chociaż wózek i fotelik już mam
Ja myślałam, że to spotkanie z konsultantem mam z uwagi na CC, ale położna mówiła, że tam będą krew pobierać i różne takie bajery, więc zaczęłam się zastanawiać czy to takie standardowe spotkanie, które mają wszystkie kobiety czy specjalne z uwagi na CC. Położna powiedziała, że jest szansa, że zrobią mi scan, więc już się ucieszyłam, bo w 20 tc miał być ostatni
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
hej, właśnie jestem po pierwszym scanie
przemiła kobietka mi robiła go. dzidzia jest 1,5 tygodnia młodsza (co jest winą opóźnionej owulacji dokładnie o tyle więc chyba nie mam czym się martwić). tak więc nasza fasolka jest rozmiarów z 11,5 tygodnia dlatego Pani powiedziała że nawet nie stwierdzi płci a widziałam że po moim pytaniu była chętna
zdjęcie oczywiście zakupione i zapłaciliśmy 4f. następny scan w sierpniu - tyle czekania. na szczescie w lipcu lecimy do Polski i tam zamierzam pójść i sprawdzić wszystko do zaufanej ginekolog. i tydzień po scanie w sierpniu mam kolejne spotkanie - być może chodzi o to że miałam pierwsza cc i z tego co wiem beda proponować mi sn.
Powiedzcie mi jeszcze jakie jest wasze zdanie co do tego szczepienia dla kobiety w ciąży na krztusiec - zgadzacie się czy nie ? -
Ja na krztusiec się zaszczepię bo faktycznie parę lat temu mieli w UK z nim problem, nie wyssali sobie tego z palca. Grypę sobie odpuszczam, nigdy się na nią nie szczepiłam a ostatni raz przechodziłam może 10 lat temu więc to bezsensu.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Olcia99 wrote:Annie1981 u mnie spotkania są dlatego że pierwsza ciąża zakończona była cc. Teraz chciałabym urodzić naturalnie, termin mam za tydzień ale jakoś nie śpieszy się mojej małej. Kolejne spotkanie w czwartek, a w piątek położna i mam nadzieje że zrobi mi masaż szyjki, jeżeli nic się nie ruszy to już w czwartek chce uprzedzić konsultanta żeby mi ustawili date cc na poniedziałek 19go bo wiem że jeżeli chciałabym indukować poród to moje szanse na sn spadają bardzo a dwa mam w domu synka a mąż ma 4 dni urlopu do końca sierpnia tylko więc nie chce żeby musiał go wykorzystywać na to że ja sobie poleżę 3 dni w szpitalu, poindukują mi a i tak skończy się cc
Mój zaczyna urlop za 4 dni, mam nadzieję że Synek będzie chciał wyjść kilka dni przed terminem albo w terminie bo też nam trochę szkoda tego wolnego... Czuję że zaczyna sie dziać "coś innego" (dziwne bóle podbrzusza i jego twardnienie, takie jakby "prądy" w pachwinach, spore ilości śluzu zbitego w galaretkę), ale nie wiem czy to przez zmianę pozycji dziecka czy to już się zbliża. Staram się ruszać jak najwięcej, sprzątać, latać po schodach z góry na dół, codziennie wieczorem baraszkujemy, może to trochę pomoże?
Szczerze mówiąc to ja boję się masażu szyjki, każdy mi mówi jak to boli... wiem że w porównaniu z porodem to pewnie żaden ból, ale jakoś tak się i boję i krępuję. A położna robi go normalnie w przychodni na wizycie? I jak to jest jak np do dnia terminu porodu nie urodzę to co później? Oni sami wyznaczą mi jakąś datę żeby stawić się do szpitala na wywoływanie porodu czy ja będę musiała dzwonić i się umawiać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 22:32
-
100noga wrote:Mój zaczyna urlop za 4 dni, mam nadzieję że Synek będzie chciał wyjść kilka dni przed terminem albo w terminie bo też nam trochę szkoda tego wolnego... Czuję że zaczyna sie dziać "coś innego" (dziwne bóle podbrzusza i jego twardnienie, takie jakby "prądy" w pachwinach, spore ilości śluzu zbitego w galaretkę), ale nie wiem czy to przez zmianę pozycji dziecka czy to już się zbliża. Staram się ruszać jak najwięcej, sprzątać, latać po schodach z góry na dół, codziennie wieczorem baraszkujemy, może to trochę pomoże?
Szczerze mówiąc to ja boję się masażu szyjki, każdy mi mówi jak to boli... wiem że w porównaniu z porodem to pewnie żaden ból, ale jakoś tak się i boję i krępuję. A położna robi go normalnie w przychodni na wizycie? I jak to jest jak np do dnia terminu porodu nie urodzę to co później? Oni sami wyznaczą mi jakąś datę żeby stawić się do szpitala na wywoływanie porodu czy ja będę musiała dzwonić i się umawiać?
Masaż boli jak nie wiem co, miałam w pierwszej ciąży i to nawet nie jakiś długi i raczej z tych "delikatnych" i nie szło na fotelu wysiedzieć ale wtedy się ruszyło i licze że teraz też. Byłam nastawiona że już tydzień temu zrobią mi masaż w szpitalu a tu zonk. Mam nadzieje że położna może go zrobić "od ręki" nie chce się umawiać na termin po kolejnym weekendzieNa wywoływanie nie wiem bo nie pisze się na to, niech mi dają date na cc od razu.
A taka galaretka to może czop? W pierwszej ciąży po masażu na kolejny dzień mi wyleciał ale był podbarwiony krwią. -
No właśnie u mnie nie jest podbarwione krwią, wylatuje mi już od kilku dni... Myślałam że to może jakaś infekcja, bo jest żółte, czasami nawet lekko zielonkawe, ale w szpitalu powiedzieli mi że przed porodem to normalne i jak mnie nic nie swędzi, nie piecze i nie ma zapachu to że tak ma być...
Zazwyczaj wylatuje w nocy i rano zaraz po zrobieniu siku. I czasem mały kawałek, czasem dość spory (nie wiem do czego porównać bo to taki galaretowaty zlepek, ale wielkość mniej więcej małej suszonej śliwki). Dziwne to dla mnie, ale skoro mówią że wszystko w porządku to mam nadzieję że tak jest. -
Kanapka. Ja będę się szczepic na krztusiec. W ulotce pisze, że najlepiej między 28 a 32 tc a list dostałam, że mogę już od 16 tc. Poczekam jednak z umówieniem się do 28 tc.
100noga. To na pewno jest czop sluzowy. On ma prawo wylatywac już na kilka tygodni przed porodem. Podobno jak zrobi sie podbarwiony krwią to poród tuż tuż, chociaż też można to przegapić.
Ja właśnie wypilam glukoze. Bardzo dobra, smakuje jak zimna, nie stężała galaretka i wcale nie jest słodka
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Olcia99 wrote:Tak szczerze to mam ochotę wszystkich pozabijać, już bardzo męcząca jest ta końcówka
23/05/17 moja kruszynka wazy już 2kg i 268 gram -
Czesc czy moge sie dolaczyc? Wczoraj sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, mieszkam w UK. Wczesniejsze ciaze nyly w pl tutaj to moja pierwsza ciaza. Nie mam pojecia od czego zaczac
gdzie sie udac? Czy tutaj sie robi Beta HCG czy nie?
Bedzie dziewczynka
-
MiaDina. Witaj, oczywiście możesz się przyłączyć. Gratuluję
Niestety tutaj nie robi się bety, co najwyżej prywatnie jak masz taką możliwość, bo w moim regionie nawet tego nie ma.
W pierwszej kolejności musisz udać się do przychodni zgłosić ciążę. Tam albo umówią Cię na spotkanie do GP albo od razu do położnej, też zależy od regionu.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔