X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po scanie. Jest nasze kochanie ma 6 cm 12 tydz i 3 dni serduszko bije. Leżał spokojnie ale zaczęła robić zdj to nóżkami zaczął kopać i rączki do buzi. Mam jedno zdj 10f zapłaciłam
    Ale jestem szczęśliwa. Pobrali mi krew na badania. Następne usg w 20tyg.
    Rośnie nasze kochanie..... przeszczesliwa. ;)

Gdziejestmieszko, Annie1981, sisi lubią tę wiadomość

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obczaiłam, że Od tego weekendu do 02.07 sklepy Mothercare organizują Expecting Parent Event. Mają to być pogadanki z ekspertami o fotelikach samochodowych, wózkach, produktach dla dzieci, trochę pierwszej pomocy. Całość trwa 2h, wejście za darmo tylko trzeba zarezerwować miejsce. I to co lubimy najbardziej czyli darmowe próbki ;p ja wyciągam męża w niedzielę

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 u mnie spotkania są dlatego że pierwsza ciąża zakończona była cc. Teraz chciałabym urodzić naturalnie, termin mam za tydzień ale jakoś nie śpieszy się mojej małej. Kolejne spotkanie w czwartek, a w piątek położna i mam nadzieje że zrobi mi masaż szyjki, jeżeli nic się nie ruszy to już w czwartek chce uprzedzić konsultanta żeby mi ustawili date cc na poniedziałek 19go bo wiem że jeżeli chciałabym indukować poród to moje szanse na sn spadają bardzo a dwa mam w domu synka a mąż ma 4 dni urlopu do końca sierpnia tylko więc nie chce żeby musiał go wykorzystywać na to że ja sobie poleżę 3 dni w szpitalu, poindukują mi a i tak skończy się cc :/

aga1402 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko tez się zapisałam na ten event.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga. Gratuluję serduszka i ślicznego maleństwa :)

Gdziejestmieszko. Ja byłam na takim evencie w Mamas&Pappas. Dla nowych mam na pewno fajne plus darmowe gadżety ;) Zobaczę te w Mothercare, może też się wybierzemy, chociaż wózek i fotelik już mam ;)

Ja myślałam, że to spotkanie z konsultantem mam z uwagi na CC, ale położna mówiła, że tam będą krew pobierać i różne takie bajery, więc zaczęłam się zastanawiać czy to takie standardowe spotkanie, które mają wszystkie kobiety czy specjalne z uwagi na CC. Położna powiedziała, że jest szansa, że zrobią mi scan, więc już się ucieszyłam, bo w 20 tc miał być ostatni :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kanapka Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, właśnie jestem po pierwszym scanie <3 przemiła kobietka mi robiła go. dzidzia jest 1,5 tygodnia młodsza (co jest winą opóźnionej owulacji dokładnie o tyle więc chyba nie mam czym się martwić). tak więc nasza fasolka jest rozmiarów z 11,5 tygodnia dlatego Pani powiedziała że nawet nie stwierdzi płci a widziałam że po moim pytaniu była chętna :) zdjęcie oczywiście zakupione i zapłaciliśmy 4f. następny scan w sierpniu - tyle czekania. na szczescie w lipcu lecimy do Polski i tam zamierzam pójść i sprawdzić wszystko do zaufanej ginekolog. i tydzień po scanie w sierpniu mam kolejne spotkanie - być może chodzi o to że miałam pierwsza cc i z tego co wiem beda proponować mi sn.

Powiedzcie mi jeszcze jakie jest wasze zdanie co do tego szczepienia dla kobiety w ciąży na krztusiec - zgadzacie się czy nie ?

hchyyx8drfk98y5z.png
    3i49df9h652fhgnp.png[/link]
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krztusiec się zaszczepię bo faktycznie parę lat temu mieli w UK z nim problem, nie wyssali sobie tego z palca. Grypę sobie odpuszczam, nigdy się na nią nie szczepiłam a ostatni raz przechodziłam może 10 lat temu więc to bezsensu.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Annie1981 u mnie spotkania są dlatego że pierwsza ciąża zakończona była cc. Teraz chciałabym urodzić naturalnie, termin mam za tydzień ale jakoś nie śpieszy się mojej małej. Kolejne spotkanie w czwartek, a w piątek położna i mam nadzieje że zrobi mi masaż szyjki, jeżeli nic się nie ruszy to już w czwartek chce uprzedzić konsultanta żeby mi ustawili date cc na poniedziałek 19go bo wiem że jeżeli chciałabym indukować poród to moje szanse na sn spadają bardzo a dwa mam w domu synka a mąż ma 4 dni urlopu do końca sierpnia tylko więc nie chce żeby musiał go wykorzystywać na to że ja sobie poleżę 3 dni w szpitalu, poindukują mi a i tak skończy się cc :/

Mój zaczyna urlop za 4 dni, mam nadzieję że Synek będzie chciał wyjść kilka dni przed terminem albo w terminie bo też nam trochę szkoda tego wolnego... Czuję że zaczyna sie dziać "coś innego" (dziwne bóle podbrzusza i jego twardnienie, takie jakby "prądy" w pachwinach, spore ilości śluzu zbitego w galaretkę), ale nie wiem czy to przez zmianę pozycji dziecka czy to już się zbliża. Staram się ruszać jak najwięcej, sprzątać, latać po schodach z góry na dół, codziennie wieczorem baraszkujemy, może to trochę pomoże? :P

Szczerze mówiąc to ja boję się masażu szyjki, każdy mi mówi jak to boli... wiem że w porównaniu z porodem to pewnie żaden ból, ale jakoś tak się i boję i krępuję. A położna robi go normalnie w przychodni na wizycie? I jak to jest jak np do dnia terminu porodu nie urodzę to co później? Oni sami wyznaczą mi jakąś datę żeby stawić się do szpitala na wywoływanie porodu czy ja będę musiała dzwonić i się umawiać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 22:32

9f7janlii84l7liv.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krztusiec się szczepiłam. Ale przesunęłam termin, bo wcześniej zalecali po 28 tygodniu, a teraz już szczepią po tym drugim skanie (20tc). Bałam się tak wcześnie i zgodziłam się dopieor po 28tc.

9f7janlii84l7liv.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga wrote:
    Mój zaczyna urlop za 4 dni, mam nadzieję że Synek będzie chciał wyjść kilka dni przed terminem albo w terminie bo też nam trochę szkoda tego wolnego... Czuję że zaczyna sie dziać "coś innego" (dziwne bóle podbrzusza i jego twardnienie, takie jakby "prądy" w pachwinach, spore ilości śluzu zbitego w galaretkę), ale nie wiem czy to przez zmianę pozycji dziecka czy to już się zbliża. Staram się ruszać jak najwięcej, sprzątać, latać po schodach z góry na dół, codziennie wieczorem baraszkujemy, może to trochę pomoże? :P

Szczerze mówiąc to ja boję się masażu szyjki, każdy mi mówi jak to boli... wiem że w porównaniu z porodem to pewnie żaden ból, ale jakoś tak się i boję i krępuję. A położna robi go normalnie w przychodni na wizycie? I jak to jest jak np do dnia terminu porodu nie urodzę to co później? Oni sami wyznaczą mi jakąś datę żeby stawić się do szpitala na wywoływanie porodu czy ja będę musiała dzwonić i się umawiać?

Masaż boli jak nie wiem co, miałam w pierwszej ciąży i to nawet nie jakiś długi i raczej z tych "delikatnych" i nie szło na fotelu wysiedzieć ale wtedy się ruszyło i licze że teraz też. Byłam nastawiona że już tydzień temu zrobią mi masaż w szpitalu a tu zonk. Mam nadzieje że położna może go zrobić "od ręki" nie chce się umawiać na termin po kolejnym weekendzie :/ Na wywoływanie nie wiem bo nie pisze się na to, niech mi dają date na cc od razu.
    A taka galaretka to może czop? W pierwszej ciąży po masażu na kolejny dzień mi wyleciał ale był podbarwiony krwią.

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie nie jest podbarwione krwią, wylatuje mi już od kilku dni... Myślałam że to może jakaś infekcja, bo jest żółte, czasami nawet lekko zielonkawe, ale w szpitalu powiedzieli mi że przed porodem to normalne i jak mnie nic nie swędzi, nie piecze i nie ma zapachu to że tak ma być...
    Zazwyczaj wylatuje w nocy i rano zaraz po zrobieniu siku. I czasem mały kawałek, czasem dość spory (nie wiem do czego porównać bo to taki galaretowaty zlepek, ale wielkość mniej więcej małej suszonej śliwki). Dziwne to dla mnie, ale skoro mówią że wszystko w porządku to mam nadzieję że tak jest.

9f7janlii84l7liv.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Kanapka gratuluje udanych wizyt :)

100noga u nas na lipcówkach był ostatnio temat czopa i dziewczyny właśnie tak go opisywały. Chyba Twój poród tuż tuż :D

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki jak u was? Któraś już rozpakowana :-)??

eiktpc0zdn58lkb6.png

23/05/17 moja kruszynka wazy już 2kg i 268 gram :-)
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwusiaCh wrote:
    Hej brzuchatki jak u was? Któraś już rozpakowana :-)??

U mnie termin na piątek i cisza :(

• EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    U mnie termin na piątek i cisza :(
    U uuuu to jeszcze kilka dni zostało,moze sie coś ruszy i jak samopoczucie?

eiktpc0zdn58lkb6.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapka. Ja będę się szczepic na krztusiec. W ulotce pisze, że najlepiej między 28 a 32 tc a list dostałam, że mogę już od 16 tc. Poczekam jednak z umówieniem się do 28 tc.

100noga. To na pewno jest czop sluzowy. On ma prawo wylatywac już na kilka tygodni przed porodem. Podobno jak zrobi sie podbarwiony krwią to poród tuż tuż, chociaż też można to przegapić.

Ja właśnie wypilam glukoze. Bardzo dobra, smakuje jak zimna, nie stężała galaretka i wcale nie jest słodka :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwusiaCh wrote:
    U uuuu to jeszcze kilka dni zostało,moze sie coś ruszy i jak samopoczucie?

Tak szczerze to mam ochotę wszystkich pozabijać, już bardzo męcząca jest ta końcówka :/

• EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Tak szczerze to mam ochotę wszystkich pozabijać, już bardzo męcząca jest ta końcówka :/
    Mam dokładnie tak samo! Albo krzyk albo płacz ,3 mam kciuki bo napewno bedziesz pierwsza i już za chwilke bedziesz po :-)

eiktpc0zdn58lkb6.png

• MiaDina Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc czy moge sie dolaczyc? Wczoraj sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, mieszkam w UK. Wczesniejsze ciaze nyly w pl tutaj to moja pierwsza ciaza. Nie mam pojecia od czego zaczac :( gdzie sie udac? Czy tutaj sie robi Beta HCG czy nie?

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaDina. Witaj, oczywiście możesz się przyłączyć. Gratuluję :)
    Niestety tutaj nie robi się bety, co najwyżej prywatnie jak masz taką możliwość, bo w moim regionie nawet tego nie ma.
    W pierwszej kolejności musisz udać się do przychodni zgłosić ciążę. Tam albo umówią Cię na spotkanie do GP albo od razu do położnej, też zależy od regionu.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ